Breaking Bad
Moderator: _BataZiv_0809
-
smijesni_ste
#1251 Re: Breaking Bad
Evo upravo se emituje na Pinku 2 pod nazivom 'Čista hemija'

-
lik5
#1252 Re: Breaking Bad
ma taj pink stalno reprizu reprize daje te sezone,uzas,nemaju oni pojima kakvu odlicnu seriju daju nit znaju da ima jos epizoda,pa ni citavu sezonu nisu dali vec samo nekoliko epizoda,i stalno to repriziraju.smijesni_ste wrote:Evo upravo se emituje na Pinku 2 pod nazivom 'Čista hemija'![]()
![]()
- Pitarrr82
#1253 Re: Breaking Bad
Mozda je zbog toga koliko je dobra sama serija pomalo razocaravajuci kraj, iako meni nije sasvim je ok ali poenta cijele zadnje epizode je po meni scena kad prica sa zenom i priznaje da je sve to radio radio sebe (ako ne nakon prvih par epizoda onda nakon prve sezone), da mu se svidjelo...
- hrastov žižak
#1254 Re: Breaking Bad
kraj je savršen. najbolji od mogućih. baš onako aristotelovski. čista katarza. smiraj. zalazak sunca. ispunjenje. problem je kod gledaoca. ova era te-ve šoua ih je privikla na tzv. tvistove koji nose ispraznu spektakularnost, neumjeće završavanja priče, neumjeće zaokruživanja narativne cjeline. to što je kraj očekivan ne znači da je slab, takvo što može misliti samo neko ko nema pojma u pričanju/prikazivanju priče.
- Pitarrr82
-
r_faruk
#1257 Re: Breaking Bad
SPOILER
Poceo sam gledati s5e15. Sve nesto kontam ovom Walt-u bi trebalo kakvu nagradu dati. Otkako se upetljao u kriminal sredio je meksicki kartel, likvidirao je Gus-a, ostali mu jos nacisti
i cista drzava..... bez droge
, nema vise ko da dila.. a Hank policajac veze nema kud udara.
sve u svemu serija je dobra, malo izvikana ali dobra, s druge strane mnogo spora, puno placa zalopojki itd... mnoge stvari je bilo moguce predvidjeti:
trovanje meksikanaca, hank-ovu smrt. Knjiga (ko bi zadržao knjigu u kuci poslije onog razgovora Hanka i Walta), onog trenutka kada se prvi put pojavljuje knjiga, bilo je jasno da ce upravo ona biti glavni razlog otkrivanja, skyler pizdi, je*e se i popuje, tjera covjeka iz kuce, a on umire.....
onaj pinkman je postao dosadan lik nenormalno, trebalo ga je davno ukinuti...
The walking dead je također bila fenomenalna serija, u prvoj sezoni, a onda slijedi razvodnjavanje. Strip je bio dobar, ali i sa njim su uradili isto.....
nekako mi je jos uvijek najbolja serija HUSTLE, i ako se po radnji ne može porediti sa BB...... ali bar do zadnjeg trenutka ne znas ko ce kome smjestiti.................
sad me interesuje kraj, pogledacu danas. cini se da je sve moguce. Vjerujem da Walt nece prezivjeti rak, moguce je i da ce oni nacisti pobiti cijelu familiju i skyler i juniora i bebu.... no vidjecemo.... ocekujem takav kraj, bilo bi glupo da walt njih pobije na kraju..... nerealno, očigledno je da slijedi obracun....
Poceo sam gledati s5e15. Sve nesto kontam ovom Walt-u bi trebalo kakvu nagradu dati. Otkako se upetljao u kriminal sredio je meksicki kartel, likvidirao je Gus-a, ostali mu jos nacisti
sve u svemu serija je dobra, malo izvikana ali dobra, s druge strane mnogo spora, puno placa zalopojki itd... mnoge stvari je bilo moguce predvidjeti:
trovanje meksikanaca, hank-ovu smrt. Knjiga (ko bi zadržao knjigu u kuci poslije onog razgovora Hanka i Walta), onog trenutka kada se prvi put pojavljuje knjiga, bilo je jasno da ce upravo ona biti glavni razlog otkrivanja, skyler pizdi, je*e se i popuje, tjera covjeka iz kuce, a on umire.....
The walking dead je također bila fenomenalna serija, u prvoj sezoni, a onda slijedi razvodnjavanje. Strip je bio dobar, ali i sa njim su uradili isto.....
nekako mi je jos uvijek najbolja serija HUSTLE, i ako se po radnji ne može porediti sa BB...... ali bar do zadnjeg trenutka ne znas ko ce kome smjestiti.................
sad me interesuje kraj, pogledacu danas. cini se da je sve moguce. Vjerujem da Walt nece prezivjeti rak, moguce je i da ce oni nacisti pobiti cijelu familiju i skyler i juniora i bebu.... no vidjecemo.... ocekujem takav kraj, bilo bi glupo da walt njih pobije na kraju..... nerealno, očigledno je da slijedi obracun....
- insomnia78
- hrastov žižak
#1260 Re: Breaking Bad
toliko o predvidivosti
što bi bilo glupo da ih pobije? baš suprotno, to je upisano u karakterizaciji lika. hajzenberg ne ostavlja ništa ne dovršeno.
-
Juvelandia
#1261 Re: Breaking Bad
Sa ovim se totalno slazemr_faruk wrote:SPOILER
.
- insomnia78
- janje_
#1263 Re: Breaking Bad
dzesi je najveci pacenik u seriji i kao takav potreban za ravnotezu u odnosu na glavnog zlikovca..Juvelandia wrote:Sa ovim se totalno slazemr_faruk wrote:SPOILER
.
- Pitarrr82
#1264 Re: Breaking Bad
Nekad jest dosadan ali nekad i da ga nema bilo bi dosadno 
- insomnia78
#1265 Re: Breaking Bad
Vala po meni u zadnjoj sezoni, dobro makar u pola zadnje je potpuno nepotreban
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk now Free
- Pitarrr82
#1266 Re: Breaking Bad
insomnia78 wrote:Vala po meni u zadnjoj sezoni, dobro makar u pola zadnje je potpuno nepotreban
Zadnja je nekako po meni ionako mogla biti dovoljna i sa 10tak epizoda.
-
r_faruk
#1267 Re: Breaking Bad
hajd', nisam puno fulio, od dva kraja koja sam ocekivao ispao je onaj koji nije realan......... al da je dobra serija, jeste 
-
1Dante1
#1268 Re: Breaking Bad
Ne bih bas rekao da kraj nije realan, jer tako gledano, citava ideja serije je nerealna, pogotovo za one koji ju nisu imali priliku pogledat. Vince Gilligan je tu ideju realizovao na najbolji moguci nacin i ovakav scenarij ucinio vrlo mogucim iako se na prvi pogled ne cini tako. Isto misljenje imam i za sam kraj serije.r_faruk wrote:hajd', nisam puno fulio, od dva kraja koja sam ocekivao ispao je onaj koji nije realan......... al da je dobra serija, jeste
- holowey
- Zatamnjena stakla
#1271 Re: Breaking Bad
Joj jest i ružna a bože sačuvaj 
-
kakavdanakneiskustvu
- hopcup
#1273 Re: Breaking Bad
hrastov žižak wrote:kraj je savršen. najbolji od mogućih. baš onako aristotelovski. čista katarza. smiraj. zalazak sunca. ispunjenje. problem je kod gledaoca. ova era te-ve šoua ih je privikla na tzv. tvistove koji nose ispraznu spektakularnost, neumjeće završavanja priče, neumjeće zaokruživanja narativne cjeline. to što je kraj očekivan ne znači da je slab, takvo što može misliti samo neko ko nema pojma u pričanju/prikazivanju priče.
-
kakavdanakneiskustvu
#1274 Re: Breaking Bad
na sredini sam pete sezone,faliće mi jesse i walter
-
sabljak
#1275 Re: Breaking Bad
SPOILER !!
Poceo sam sinoc gledati breaking bad, znaci od samog pocetka
evo gledam 4 epizodu i na pocetku kad mu se zena rasplace za stolom i ode, on kaze "imam rak pluca" i u sljedecoj sceni njegova zna i kaze "rekao mi je da ne govorim nikome"... ali ja nigdje nisam vidio u prve 3 epizode da je rekao zeni da ima rak
ili sam promasio nesto

Poceo sam sinoc gledati breaking bad, znaci od samog pocetka
evo gledam 4 epizodu i na pocetku kad mu se zena rasplace za stolom i ode, on kaze "imam rak pluca" i u sljedecoj sceni njegova zna i kaze "rekao mi je da ne govorim nikome"... ali ja nigdje nisam vidio u prve 3 epizode da je rekao zeni da ima rak
ili sam promasio nesto