Breaking Bad
Moderator: _BataZiv_0809
- Skream
#1026 Re: Breaking Bad
uđoše ljudi na zadnja normala haha
fakat bezze
fakat bezze
- Brad Pitta
#1028 Re: Breaking Bad
nisam znao da su bila samo dva policajca,propustio sam izgleda to,mislio sam da ih je vise bilo
znaci provala je ipak i nekako plauzibilna,ali ostaje veliki propust scenarista ,kuca je u najmanju ruku trebala biti ozvucena i nadgledana na svakom cosku ..
- Brad Pitta
#1029 Re: Breaking Bad
Brkooo wrote:
definitivno dvije trenutno naj "in" stvari
-
todd_smith
#1030 Re: Breaking Bad
meni glupo kako kuca osobe koja je povezana sa Jesse-om koji je nestao, nije pod nadzorom i lik dodje i hladno je na pragu rokne 
- ćiribiribela
#1031 Re: Breaking Bad
todd_smith wrote:meni glupo kako kuca osobe koja je povezana sa Jesse-om koji je nestao, nije pod nadzorom i lik dodje i hladno je na pragu rokne
Pa sta oni ikako znaju o Jesse-u?? Ono snimljeno priznanje nacisti su uzeli, i ako Marie nije svjedocila DEA zapravo ne zna nista? (naravno ako se Skylar bude pravila da ne zna nista).
- ćiribiribela
#1032 Re: Breaking Bad
Ovo je bilo pitanje. Neka mi iko odgovori.

- Brkooo
#1033 Re: Breaking Bad
Jedino sto DEA ima o jesseju je arhiva da je prije hapsen i da je prije doveden u vezu sa plavim methom, al je tu Hank zasrao kad ga je izmlatio... uglavnom nista nisu znali o Andreji (i njenoj konekciji sa Jessejem) tj. nisu imali nikakvog razloga da je stave pod nadzorćiribiribela wrote:Ovo je bilo pitanje. Neka mi iko odgovori.![]()
EDIT: Jedino mozda da je dovedu u vezu je onaj ricin, al tome se izgubio svaki trag i DEA je fokusirana samo na Walta
- ćiribiribela
#1034 Re: Breaking Bad
Tenks Brko, tako sam i mislila. 
-
smijesni_ste
#1035 Re: Breaking Bad
Evo pogledah opet...jedno auto i dvojica policaja koji jedu i piju u njemuBrad Pitta wrote:nisam znao da su bila samo dva policajca,propustio sam izgleda to,mislio sam da ih je vise biloznaci provala je ipak i nekako plauzibilna,ali ostaje veliki propust scenarista ,kuca je u najmanju ruku trebala biti ozvucena i nadgledana na svakom cosku ..
- Šveđanin
#1037 Re: Breaking Bad
http://breakingbad.wikia.com/wiki/Gray_ ... chnologiesSon1 wrote:Moze li neko ko se sjeća da nas podsjeti na odnos Walta i Grechen (vlasnica kompanije, valjda se tako zove) i jesu li oni ono bili ljubavni par ili sam ja tu nesto pomjesao?
- Superhikk
#1038 Re: Breaking Bad
Evo još jedan "prilog" trendu traženja simbolike. Odvalih se

-
Cybernetic
- Brkooo
#1040 Re: Breaking Bad

cook in the north !!!
-
Amar_Chulle_Custic
#1041 Re: Breaking Bad
My name is Walter Hartwell White. I live at 308 Negra Arroyo Lane, Albuquerque, New Mexico. 87104. To all law enforcement entities, this is not an admission of guilt. I am speaking to my family now.
Skyler, you are the love of my life, I hope you know that. Walter junior, you're my big man. There are... there are going to be some things, things that you'll come to learn about me in the next few days. I just want you to know that, no matter how it may look, I only had you in my heart. Goodbye.
Ko kaže da će Walt ostati neshvaćen
Mrtav ili ne, ovo će da ispliva i očisti ljagu u očima njegove porodice.
Skyler, you are the love of my life, I hope you know that. Walter junior, you're my big man. There are... there are going to be some things, things that you'll come to learn about me in the next few days. I just want you to know that, no matter how it may look, I only had you in my heart. Goodbye.
- ćiribiribela
#1042 Re: Breaking Bad
Amar_Chulle_Custic wrote: Mrtav ili ne, ovo će da ispliva i očisti ljagu u očima njegove porodice.
Mozda i bi da nije Hank poginuo zbog njega.
- Industrialyzer
#1043 Re: Breaking Bad
A sta je bilo sa tom kamerom kojom je on ovo snimio? Zadnja epizoda mora min 60min trajati, previse toga ima da se rijesi....
-
Amar_Chulle_Custic
#1044 Re: Breaking Bad
evo da kopiram jedan razgovor s Gusomćiribiribela wrote:Amar_Chulle_Custic wrote: Mrtav ili ne, ovo će da ispliva i očisti ljagu u očima njegove porodice.
Mozda i bi da nije Hank poginuo zbog njega.
WALTER WHITE
I have made a series of very bad decisions and I cannot make another one.
GUS FRING
Why did you make these decisions?
WALTER WHITE
For the good of my family.
GUS FRING
Then they weren't bad decisions. What does a man do, Walter? A man provides for his family.
WALTER WHITE
This cost me my family.
GUS FRING
When you have children, you always have family. They will always be your priority, your responsibility. And a man, a man provides. And he does it even when he's not appreciated or respected or even loved. He simply bears up and he does it. Because he's a man.
Posljednja epizoda neće biti o Waltu i porodici, već i Heisenbergu i borbi za njegove milione, koje će kasnije, ako ih vrati svojoj porodici proslijediti preko Grey Matter. To bi trebala biti posljednja njegova spletka...
- _Gea_
#1045 Re: Breaking Bad
tu snimljenu poruku je unistio odmah na pocetku druge epizodeAmar_Chulle_Custic wrote:My name is Walter Hartwell White. I live at 308 Negra Arroyo Lane, Albuquerque, New Mexico. 87104. To all law enforcement entities, this is not an admission of guilt. I am speaking to my family now.
- LeonardoAC
#1046 Re: Breaking Bad
Stvarno ne kontam vas koji branite Walta... Branite DILERA u najobuhvatnijem shvatanju te riječi NARKO - DILERA! 
Cilj ne može opravdavati sredstvo, ako je ono ahumano, nemoralno, protivzakonito, neispravno i zabranjeno. Walt jeste simpatična ličnost i sve ostaje na tome. Poruka ove serije bi trebala biti - Dileri umiru poniženi, izdani i napušteni
Cilj ne može opravdavati sredstvo, ako je ono ahumano, nemoralno, protivzakonito, neispravno i zabranjeno. Walt jeste simpatična ličnost i sve ostaje na tome. Poruka ove serije bi trebala biti - Dileri umiru poniženi, izdani i napušteni
- horion_bosona
#1047 Re: Breaking Bad
naravno nisam uspio izdržati do nedjelje, svih sedam epizoda spuco sam u ova tri dana
pa da se pridružim u nagađanju završetka
fakti:
- Walter ima rak, izvjesno je da umire
- nakon razgovora sa sinom, shvata i definitivno da je čovjek bez ičega i odlučuje se predati (zove policiju)
- tv emisija sa starim partnerima iz Gray Mattera, ipak budi kod njega zadnju dozu gordosti i odustaje od predaje
- preostalo mu je samo 100k dolara iz paketa namjenjenog porodici (nema vremena vratiti se do kolibe)
- prva epizoda 5. sezone počinje sa onim famoznim brojem 52 ispisanim u fastfoodu (Walter ima kosu i bradu, tu scenu ćemo vjerovatno ponovo vidjeti u zadnjoj epizodi); u wc-u daje pare nekom liku, a na parkingu ga čekaju kola sa

nagađanje:
da li će ići u suludi pohod na Gray Matter ili protiv neonacista?
- prva varijanta čini se nemoguća, jer ne vidim baš neki smisao, to što je vidio na tv-u više je bio samo okidač
- druga varijanta je vjerovatnija, pitanje je kojim motivom vođen:
a) vraćanje novca iz buradi - umire, porodica ne želi čuti za njega, pare ne može nikako doturiti njima (taj motiv slabo pije vodu)
b) pokušaj neke vrste iskupljenja zbog (in)direktne krivice za smrt Hanka... u tom slučaju situacija se dodatno usložnjava, jer bilo bi naivno očekivati da sredovječni čovjek nagriženog zdravlja, izvede "desant" u stilu Ramba i sve ih poroka... ali šta ako ga zarobe ili se on sam preda na perfidan način, možda zbog toga što je vidio tamo pretučenog Jessea i grižnje savjesti, njega oslobodi u zamjenu za uslugu kuhanja (neonacisti svakako ne znaju za rak)... i onda kao završni čin, digne u vazduh čitavu laboratoriju, skončavši tako i doslovno u paklenoj buktinji zajedno sa onim "white trashom"
pa da se pridružim u nagađanju završetka
fakti:
- Walter ima rak, izvjesno je da umire
- nakon razgovora sa sinom, shvata i definitivno da je čovjek bez ičega i odlučuje se predati (zove policiju)
- tv emisija sa starim partnerima iz Gray Mattera, ipak budi kod njega zadnju dozu gordosti i odustaje od predaje
- preostalo mu je samo 100k dolara iz paketa namjenjenog porodici (nema vremena vratiti se do kolibe)
- prva epizoda 5. sezone počinje sa onim famoznim brojem 52 ispisanim u fastfoodu (Walter ima kosu i bradu, tu scenu ćemo vjerovatno ponovo vidjeti u zadnjoj epizodi); u wc-u daje pare nekom liku, a na parkingu ga čekaju kola sa

nagađanje:
da li će ići u suludi pohod na Gray Matter ili protiv neonacista?
- prva varijanta čini se nemoguća, jer ne vidim baš neki smisao, to što je vidio na tv-u više je bio samo okidač
- druga varijanta je vjerovatnija, pitanje je kojim motivom vođen:
a) vraćanje novca iz buradi - umire, porodica ne želi čuti za njega, pare ne može nikako doturiti njima (taj motiv slabo pije vodu)
b) pokušaj neke vrste iskupljenja zbog (in)direktne krivice za smrt Hanka... u tom slučaju situacija se dodatno usložnjava, jer bilo bi naivno očekivati da sredovječni čovjek nagriženog zdravlja, izvede "desant" u stilu Ramba i sve ih poroka... ali šta ako ga zarobe ili se on sam preda na perfidan način, možda zbog toga što je vidio tamo pretučenog Jessea i grižnje savjesti, njega oslobodi u zamjenu za uslugu kuhanja (neonacisti svakako ne znaju za rak)... i onda kao završni čin, digne u vazduh čitavu laboratoriju, skončavši tako i doslovno u paklenoj buktinji zajedno sa onim "white trashom"
- hrastov žižak
#1048 Re: Breaking Bad
Ja ne kontam pacijente koji jednako posmatraju komšiju Hamdu koji dila dandu i jednog umjetničkog lika.LeonardoAC wrote:Stvarno ne kontam vas koji branite Walta... Branite DILERA u najobuhvatnijem shvatanju te riječi NARKO - DILERA!
- horion_bosona
#1049 Re: Breaking Bad
hrastov žižak wrote:Ja ne kontam pacijente koji jednako posmatraju komšiju Hamdu koji dila dandu i jednog umjetničkog lika.LeonardoAC wrote:Stvarno ne kontam vas koji branite Walta... Branite DILERA u najobuhvatnijem shvatanju te riječi NARKO - DILERA!
- gnjev
#1050 Re: Breaking Bad
Skupljali po selima u Bosni pare za njenu operaciju, živa istinahorion_bosona wrote:hrastov žižak wrote:Ja ne kontam pacijente koji jednako posmatraju komšiju Hamdu koji dila dandu i jednog umjetničkog lika.LeonardoAC wrote:Stvarno ne kontam vas koji branite Walta... Branite DILERA u najobuhvatnijem shvatanju te riječi NARKO - DILERA!
Cilj ne može opravdavati sredstvo, ako je ono ahumano, nemoralno, protivzakonito, neispravno i zabranjeno. Walt jeste simpatična ličnost i sve ostaje na tome. Poruka ove serije bi trebala biti - Dileri umiru poniženi, izdani i napušteniisto Esmeralda
Sent from my ST21i using Tapatalk 4