Brdski biciklizam u BiH

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
hakazvaka

#1 Brdski biciklizam u BiH

Post by hakazvaka »

Nino K wrote: Evo, nakon 7 godina postojanja Ciklo Centra d.o.o. koji je prvobitno bio zamišljen kao MTB tour agencija konačno: exodus link

Ova vijest i na par britanskih biciklističkih stranica:
http://road.cc/content/news/9780-exodus-launches-2010-brochure-12-new-cycling-trips
http://www.ftnnews.com/content/view/7356/31/

Slijedeći korak: uskoro slična ponuda na stranici Holandskog tour operatora. sa Holanđanima ćemo raditi 14-dnevne ture.

Idemo polako ali sigurno. Mislim da smo na dobrom putu da od Bosne i Hercegovine napravimo jednu od najpoželjnijih MTB turističkih destinacija! I pored nevjerovatno ignorantskog odnosa spram razvoja MTB turizma u BiH od strane državnih institucija! Ne bih trošio više riječi na one koji su inače masno plaćeni narodnim parama i koji bi itekako trebali biti uključeni u ovo... Ali gledajmo na ovo sa optimizmom, oni su uspjeli ono što je gotovo nemoguće: sa 0 (nula) uloženih KM, imaju početak nove i perspektivne turističke grane! Bravo Ministarstvo turizma!

Što se mene tiče, već smo se plasirali na Svjetsko prvenstvo i pored truhlog "fudbalskog saveza"! ;D

Image

Image

Image
:thumbup: :thumbup: :bih:
Last edited by hakazvaka on 31/10/2009 18:10, edited 1 time in total.
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 14/05/2015 08:34, edited 2 times in total.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#3 Re: Brdski biciklizam u BiH

Post by Admir_1984 »

Kad se zaposlim i postanem svoj covjek i ja bi zelio da se bavim brdskim biciklizmom. Moze li mi neko reci koliko bi me kompletna oprema dosla, uslovi clanarine, placanje clanarine u klub i slicno??
hakazvaka

#4 Re: Brdski biciklizam u BiH

Post by hakazvaka »

Admir_1984 wrote:Kad se zaposlim i postanem svoj covjek i ja bi zelio da se bavim brdskim biciklizmom. Moze li mi neko reci koliko bi me kompletna oprema dosla, uslovi clanarine, placanje clanarine u klub i slicno??
clanarina u BBK Igman kosta oko 50-60 KM godisnje, ali NIJE obavezna, jer su raja iz CC vrlo susretljiva, i na svoje ture vode sviju sa odgovarajucom zastitnom opremom.
sto se tice bicikla, moja preporuka za uvodni model je GT Avalanche 3.0 bez diskova, koji kosta 550 KM. Uz njega MORAS kupiti i kacigu koja ti je nekih 50 KM (Specialized Air Force 3). To je ono obavezno, bez bajka cisto sumnjam da ces igdje vozat :D a bez kacige te niko nece voditi (a i u najmanju ruku je glupo ici bez kacige na planinu).
pored toga ide dodatna oprema koja ti olaksava voznja tipa:
- rukavice ~11 KM (ciklocentar)
- biciklisticki dres (dvodjelni) discovery ~50 KM (ebay)
- ciklokompjuter ~ 50KM (ciklocentar)

dosta opreme imas na CC-ovoj stranici, sa cijenama
kurty

#5 Re: Brdski biciklizam u BiH

Post by kurty »

hakazvaka wrote:
Admir_1984 wrote:Kad se zaposlim i postanem svoj covjek i ja bi zelio da se bavim brdskim biciklizmom. Moze li mi neko reci koliko bi me kompletna oprema dosla, uslovi clanarine, placanje clanarine u klub i slicno??
clanarina u BBK Igman kosta oko 50-60 KM godisnje, ali NIJE obavezna, jer su raja iz CC vrlo susretljiva, i na svoje ture vode sviju sa odgovarajucom zastitnom opremom.
sto se tice bicikla, moja preporuka za uvodni model je GT Avalanche 3.0 bez diskova, koji kosta 550 KM. Uz njega MORAS kupiti i kacigu koja ti je nekih 50 KM (Specialized Air Force 3). To je ono obavezno, bez bajka cisto sumnjam da ces igdje vozat :D a bez kacige te niko nece voditi (a i u najmanju ruku je glupo ici bez kacige na planinu).

jos na ovaj spisak da ti preporucim:
- dobru vjetrovku
- dobar rusak (biciklisticki naravno)
- alat (imas kompletica do 30 KM, kombinerke(hebo sofera bez kombinerki) i izolir traka)
- par rezervnih dijelova( unutrasnja guma, po mogucnosti i vanska, sajle za mjenjace i kocnice)
- i moja preporuka kao pocetniku kupi gel za cic (oko 11 KM)...da se guyica lakse privikne

Mene je prva tura (poslije kupovine bicikla) kostala oko 400 KM...Isao na Prokosko...Sljedeca me kostala 3KM ... Znaci, ovo osnovno te kosta oko 300-400 KM, i kad to imas na sve si spreman...
hakazvaka

#6 Re: Brdski biciklizam u BiH

Post by hakazvaka »

kurty wrote:
hakazvaka wrote:

jos na ovaj spisak da ti preporucim:
- dobru vjetrovku
- dobar rusak (biciklisticki naravno)
- alat (imas kompletica do 30 KM, kombinerke(hebo sofera bez kombinerki) i izolir traka)
- par rezervnih dijelova( unutrasnja guma, po mogucnosti i vanska, sajle za mjenjace i kocnice)
- i moja preporuka kao pocetniku kupi gel za cic (oko 11 KM)...da se guyica lakse privikne

Mene je prva tura (poslije kupovine bicikla) kostala oko 400 KM...Isao na Prokosko...Sljedeca me kostala 3KM ... Znaci, ovo osnovno te kosta oko 300-400 KM, i kad to imas na sve si spreman...
i prvu pomoc ! obavezno !
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#7 Re: Brdski biciklizam u BiH

Post by Admir_1984 »

Tako samo nekako i kontao da me milja moze pokrit. Nadam se da i ja idem na proljece na te ture :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
kurty

#8 Re: Brdski biciklizam u BiH

Post by kurty »

Admir_1984 wrote:Tako samo nekako i kontao da me milja moze pokrit. Nadam se da i ja idem na proljece na te ture :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
bas tako...

vozamo se onda na proljece

ja tebi krug, ti meni krug :lol: :lol: :lol:
zejnedim

#9 Re: Brdski biciklizam u BiH

Post by zejnedim »

Turističko-rekreativnim biciklizmom samoinicijativno se bavim već nekoliko godina. Za markiranje mapa takve vrste dobio sam podršku od strane Turističke zajednice TK. Posjedjujem već obilježene mape sa svim detaljima. Organizovao sam nekoliko grupnih rekreativnih jednodnevnih ruta a sa prijateljem sam obišao cijelu BiH i jadransko primorje sa otocima. Već ovog proljeća planiram formiranje kluba ovog karaktera.
Molio bih kontakt za suradnju po pitanju turističko-rekreativnog biciklizma. Nedim
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#10 Re: Brdski biciklizam u BiH

Post by PipiDugaDevetka »

hakazvaka wrote: Bravo Ministarstvo turizma!

Što se mene tiče, već smo se plasirali na Svjetsko prvenstvo i pored truhlog "fudbalskog saveza"! ;D

Image
Konkretno, sa imenima najzaslužnijih:

Bravo Ministarstvo za okoliš i turizam FBiH, ministar Nevenko Herceg! :dance:

Bravo nadležno kantonalno ministarstvo za turizam, a to je Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, ministar Abid Šarić! :dance:
trimi68
Grijem se na: Plin
Horoskop: Stirjelac

#11 Re: Brdski biciklizam u BiH

Post by trimi68 »

Post Reply