Opet, Brcko ima svoju blagodat, iako nisam rodjena tu osjeca se ta dusa grada, voljela bih da se ljudi pocnu masovnije vracati ali je pitanje "u sta", kao i u mnoge druge gradove...
Ali ni Sarajevo vise nije sto je nekad bilo, tako da ne mozemo to ocekivati ni od Brckog...ali jedina stvar koja mi je u Brckom krenula nabolje (iz moje perspektive) jeste sto su manje osjetne te nacionalne razlike, prije sam nekako svu tu napetost osjecala u zraku, znam kad sam isla prvih puta znali su reci ne idi tu i tu to "ne drze nasi" na sta sam se jezila, srecom jos nikad nisam naisla na neku neugodnu situaciju, na nekoga zbog koga sam se osjecala inferiorno u bilo kom pogledu, nadam se da ce taj grad opet zazivjeti jer je stvarno prelijep, nadam se da ce ljudi uspjeti izgraditi ponovo zajednicku buducnost i da sve one zgrade nece propasti onako napustene!
Polazem nade i u to da ce se rijesiti glupe politike sto prije, sad kad sam bila zlo mi je bilo kad sam vidjela da je SAJAM odrzan u LUCI gdje je bio logor, nikako mi nije jasno kako je to Grad dopustio!
I nadam se da ce i dalje opstajati Baroon gril koji ima najbolji fast food i palacinke!