Brčak Asim Čejvanović bombaš iz Beča?!
- infobrcko
#1 Brčak Asim Čejvanović bombaš iz Beča?!
Austrijska policija uhapsila je još jednu osobu pod sumnjom da je bila saučesnik bh. državljaninu koji je preksinoć pokušao ući u Ambasadu SAD u Beču s ruksakom u kojem su bile bombe, prenijele su agencije.
Policija je drugu osobu uhapsila u gradu Tulinu u blizini Beča, a navodi se da je ona poznanik ranije uhapšenoga. Prema nezvaničnim podacima do kojih je došao "Dnevni avaz", preksinoć uhapšeni muškarac je Brčak Asim Čejvanović, rođen 1965. godine, trenutno nastanjen u Donjoj Austriji.
Čejvanovićeva lična karta fiktivno je izvađena u Dubravama kod Tuzle, no prema matičnom broju vidljivo je da je rođen u Brčkom. Također, nezvanične informacije govore da je prije izbijanja rata u BiH s roditeljima živio u brčanskom Š-Naselju.
Ambasadorica BiH u Beču Darija Krstičević kazala je za naš list da su pokušali kontaktirati s austrijskim vlastima i dobiti više detalja te razjasniti pitanje državljanstva uhapšenih, ali bez uspjeha.
- Nemamo novih informacija. Rekli su nam da istraga traje i da ne mogu dati informacije. Iz medija smo saznali da je uhapšena i druga osoba - kaže ona.
Psihijatrijski nalaz ?
Nezvanične informacije govore da je kod uhapšenoga pronađen i psihijatrijski nalaz. Policija je ranije saopćila da je na ispitivanju davao konfuzne odgovore.
Za sinovljevo hapšenje saznala od novinara
O hapšenju svog sina Asima Čejvanovića (42) iz Brčkog, koje je izvela austrijska policija prilikom njegovog pokušaja da u Ambasadu SAD u Beču unese eksploziv, Šuhreta Čejvanović jučer je saznala od novinara.
- Krenula sam da klanjam kada mi je zazvonio telefon. Kada sam se javila, novinar iz Banje Luke zamolio me za komentar o hapšenju mog Asima u Beču. Bila sam skamenjena. Nesvjesno sam počela vrištati. Ne mogu se smiriti, ne znam šta mu je bilo pa da to učini - kazala nam je uplakana Šuhreta.
Policija je drugu osobu uhapsila u gradu Tulinu u blizini Beča, a navodi se da je ona poznanik ranije uhapšenoga. Prema nezvaničnim podacima do kojih je došao "Dnevni avaz", preksinoć uhapšeni muškarac je Brčak Asim Čejvanović, rođen 1965. godine, trenutno nastanjen u Donjoj Austriji.
Čejvanovićeva lična karta fiktivno je izvađena u Dubravama kod Tuzle, no prema matičnom broju vidljivo je da je rođen u Brčkom. Također, nezvanične informacije govore da je prije izbijanja rata u BiH s roditeljima živio u brčanskom Š-Naselju.
Ambasadorica BiH u Beču Darija Krstičević kazala je za naš list da su pokušali kontaktirati s austrijskim vlastima i dobiti više detalja te razjasniti pitanje državljanstva uhapšenih, ali bez uspjeha.
- Nemamo novih informacija. Rekli su nam da istraga traje i da ne mogu dati informacije. Iz medija smo saznali da je uhapšena i druga osoba - kaže ona.
Psihijatrijski nalaz ?
Nezvanične informacije govore da je kod uhapšenoga pronađen i psihijatrijski nalaz. Policija je ranije saopćila da je na ispitivanju davao konfuzne odgovore.
Za sinovljevo hapšenje saznala od novinara
O hapšenju svog sina Asima Čejvanovića (42) iz Brčkog, koje je izvela austrijska policija prilikom njegovog pokušaja da u Ambasadu SAD u Beču unese eksploziv, Šuhreta Čejvanović jučer je saznala od novinara.
- Krenula sam da klanjam kada mi je zazvonio telefon. Kada sam se javila, novinar iz Banje Luke zamolio me za komentar o hapšenju mog Asima u Beču. Bila sam skamenjena. Nesvjesno sam počela vrištati. Ne mogu se smiriti, ne znam šta mu je bilo pa da to učini - kazala nam je uplakana Šuhreta.
- infobrcko
- Citizen-X
Ja bih rek'o da je to bin laden naucio bosanski obrijo se i sredio uzeo torbu otiso u granap po eksere pa onda otiso kupit na buvljaku granate na crno al eto ne pustise ga kroz nacional-detektor - vele bosnjak si nemre 
ELKAIDA je medju nama.... BE AWARE
ELKAIDA je medju nama.... BE AWARE
-
Almir Arnaut-Belli
Asim Čejvanović je RVI Armije BIH,koji je poslije ranjavnja hitno prebačen u zagreb,a nedugo zatim na liječenje u austriju,gdje je ostao da živi,nema nikakve veze sa terorizmom,nego se radi o osobi narušenog psihičkog zdravlja od poslijedica onog što je proživio u proteklom ratu,takođe u kičmi mu je geler koji ga sprečava da normalno živi i radi i zbog njega je otišao u prijevremenu penziju,taj geler nije izvađen jer bi vađenje dovelo do potpune paralize,inače otac je 13 godišnjeg djeteta koje uspješno pohađa školu u Austriji,takođe njegovi sugrađani o njemu misle sve najbolje i iznenadila ih je njegova gesta,misle da je od ranjavanja i nastala psihička bolest,jer posljednji put kada je viđen u Brčkom bio je 20 kilograma mršaviji i vidno potresen.Prije rata nikada nije bio kod doktora,a po izjavama komšija svako bi poželio takvo dijete za sina.
To znači da to što je učinio nije učinio svjesno i nema razloga za paniku i strah da če to imati posljedice po BiH,veče posljedice su ova vlast koja se nebrine ni o borcima,ni o RVI a ni o svojim građanima,po meni je za očekivati da svaki drugi Bosanac i Hercegovac koji je proživio rat može da dođe u to stanje,a pitanje je vremena,bolesti ili situacije u kojoj se nađe.
To znači da to što je učinio nije učinio svjesno i nema razloga za paniku i strah da če to imati posljedice po BiH,veče posljedice su ova vlast koja se nebrine ni o borcima,ni o RVI a ni o svojim građanima,po meni je za očekivati da svaki drugi Bosanac i Hercegovac koji je proživio rat može da dođe u to stanje,a pitanje je vremena,bolesti ili situacije u kojoj se nađe.
- new_jazzWa
...nikad cula...cuj u "esu" zivio...a dobro,ne mogu ni ja svakog znat:D
-
armin00
Vec sam napiso na drugoj temi. Kod njega je pronadjena i knjiga islamske grupe u Becu koja prakticira vehabizam. Odvojili se od dzamije u kojoj su bili pretezno Bosnjaci. Vjerovatno su skontali da je jadnik psihicki bolestan, i to iskoristili tj izmanipulirali ga i poslali tamo sa ruksakom.Hantraga wrote:Sve je to meni jasno...covjek poremecen....Al zasto je bas izabrao Americku Ambasadu?
Zasto nije otisao u Srbijansku ambasadu?
-
Love Make
Super Takvih izjava moglo bi biti i vise. Mogla bi to biti i oficijelna izjava Biha institucija, koje desetak godina osim vlastite korupcije i ne poznaju gotovo nikakav ozbiljan rad.možda je čovjek tražio vizu za ameriku, a sasvim slučajno zaboravio na eksploziv u torbi, koji mu inače služi za rad u obližnjem rudnuku, a ameri ko ameri poslije 11.09 od muhe prave slona, j..i ga kad se opečeš pušeš i na hladno.