iznajmis mister no-a. on te odbaci s pajperom...Admir_1984 wrote:znaci da izbjegnemo manaus i nepotrebne visoke troškove puta mi ne smijemo biti na pozicijama
d3 i d4
a4 i a2
g4 i g2
e4 i e1
u 1/8 finala i dalje nema utakmica u manausu
brazilci izgleda uvjereni da igraju finale, pa nijednu mogucu tekmu do finala nisu stavili da igraju na marakani (ako su projektovali da budu nakon grupne faze na prvoj poziciji)
Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
5 0 5
#176 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
- DonVitoN
#177 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
*BiH se trenutno nalazi u drugoj jakosnoj skupini, iako ima šanse da završi u zadnjem bubnju zbog prvog nastupa na Svjetskom prvenstvu. Ako će se gledati po Fifinom renkingu, kao što je bio slučaj u Južnoj Africi, onda će to biti Francuska.
http://gol.dnevnik.hr/clanak/nogomet/re ... 11942.html
Ja se ne nadam ni sekunde..
Jer da ce FIFA staviti FRANCUSKU u 3. sesir a Bosnu u 2. je zaista naivno, kao da ste od jucer.
- Havatar
#178 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Hrvatski mediji su jalni zbog toga sto je Bosna otisla direktno a oni se mucili sa ribarima u barazu pa zato jedino iz njihovih medija dolaze ovakve najave
-
popokatepetl_com
#179 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Hrvatska treba u special pot jer su daleko najlosija evropska reprezentacija koja je imala najlosije rezultate u kvalifikacijama i koja je prosla samo zato sto su u barazu izvukli simpaticne poluprofesionalce sa Islanda.
-
Nejjah
#180 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Mogli bi hrvati ako se bude biralo izmedju barazlija plus prethodna prvenstva. Ili grci
Francuzi ako budu to otvara mogucnost da brazil dobije grupu smrti
Francuzi ako budu to otvara mogucnost da brazil dobije grupu smrti
- Reglan
#181 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
jebo majku ljudi vise vjeruju hrvatskom portalu nego fifinoj stranici koja je rekla da ce se gledati oktobarska lista.
-
Nejjah
#182 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Ama izgleda da se ovo october list odnosi na 7 top ranked teams za nosioce a ne za ove ostale, u svakom slucaju fifa moze rec da su to mislili, recenica je dvosmislenaarshavin wrote:jebo majku ljudi vise vjeruju hrvatskom portalu nego fifinoj stranici koja je rekla da ce se gledati oktobarska lista.
Sto se 2006. Tice, tad su ukrainu kao debitanta mogli hladno gurnut u special ali su stavili scg jer su promijenili ime i nakon promjene relevantne liste, smiješno svakako al eto nije debitant zavrsio u specijalu. Valjda nece ni sad. Nek gurnu hrv. Zbog nazzi navijanja
- Reglan
#183 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Nemoguce je to.Jedan lista za jedan pot a druga za drugi pot,nema sanse.Onda tom logikom Holandiaj bi trebaal u pot1 a belgija u pot 2.Glupost.Nejjah wrote:Ama izgleda da se ovo october list odnosi na 7 top ranked teams za nosioce a ne za ove ostale, u svakom slucaju fifa moze rec da su to mislili, recenica je dvosmislenaarshavin wrote:jebo majku ljudi vise vjeruju hrvatskom portalu nego fifinoj stranici koja je rekla da ce se gledati oktobarska lista.![]()
Sto se 2006. Tice, tad su ukrainu kao debitanta mogli hladno gurnut u special ali su stavili scg jer su promijenili ime i nakon promjene relevantne liste, smiješno svakako al eto nije debitant zavrsio u specijalu. Valjda nece ni sad. Nek gurnu hrv. Zbog nazzi navijanja
- Havatar
#184 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
U specijalni bombo ide jedna od ove tri reprezentacije: Francuska, Rusija ili Hrvatska .
-
leo karan
#185 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
ima li neka svjezija sluzbena informacija?arshavin wrote:jebo majku ljudi vise vjeruju hrvatskom portalu nego fifinoj stranici koja je rekla da ce se gledati oktobarska lista.
ova o kojoj ti pricas je od 4. oktobra
-
Nejjah
#186 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Belgija je ispred hol. na oktobarskoj...brazil i 7 best ranked po okt. su odredeni za nosioce
Ostali-vidicemo
Glupost jest al sta ces...
Ostali-vidicemo
Glupost jest al sta ces...
- DonVitoN
#187 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
FIFA je bila jasna tj. oktobarska lista ce se gledati za prvih 7.arshavin wrote:jebo majku ljudi vise vjeruju hrvatskom portalu nego fifinoj stranici koja je rekla da ce se gledati oktobarska lista.
Blater je ugurao Svicu u Pot.1 ko mu sta moze
Eto barem postoji da dobijemo Brazil i Argentinu a ja se nadam Urugvaju (jesu jaki u napadu,. ostalo prosjek) Falcao & Co NE.
- Reglan
#188 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Ne postoji pravilo debitant, sta vam je ljudi. 
-
Itakoto
#189 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Nagadjate i jedni i drugi. Pricekajte 3. decembar, sve ce onda biti jasno.
-
vazna
#190 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Ovaj " Cavani " nije normalan ako ne budemo u special pot. on ce doziviti srcani udar. Pa od kada smo se kvalifikovali frajer svaki dan trubi kako cemo biti u special pot. 
- jeza u ledja
#191 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Na kojem drugom forumu?DonVitoN wrote:Alahati nisi se zapitao da sam na ovo naletio na drugom forumu ?
Vidis da pise naleti na ovo...
- jeza u ledja
#192 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Fakat nije mi palo napamet to za Ukrajinu 2006e da su bili debitanti tada. Mogli su onda njih komotno u special pot, a ne SiCG.Nejjah wrote:Ama izgleda da se ovo october list odnosi na 7 top ranked teams za nosioce a ne za ove ostale, u svakom slucaju fifa moze rec da su to mislili, recenica je dvosmislenaarshavin wrote:jebo majku ljudi vise vjeruju hrvatskom portalu nego fifinoj stranici koja je rekla da ce se gledati oktobarska lista.![]()
No ovo sto arshavin prenosi sa FIFA stranice, ja mislim da je oktobarska lista bila koristena samo za seeding pot. Sad da li ce tako biti i za special pot ne znam. Mislim ima logike, ali ne znam. U tom slucaju bi Francuzi bili spesl.
Moja procjena je i dalje da ce uzeti novembarsku listu i da ce Rusi ici u taj pot, sto nama i ostalima u euro listi vise odgovara. Valjda.
-
5 0 5
#193 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
ostavih ovu statistiku na pogresnoj temi. pa da prebacim ovdje.
napravio sam 50 izvlacenja na 2014-FIFA-World-Cup-Group-Stage-Draws, i evo sta kaze statistika za nasu domovinu:
pot a
urugvaj 22%
swiss 16%
arg/bel 14%
pot b
sad 20%
c.rica 18%
iran/s.kor 14%
pot c
gana/kamerun 20%
alzir/francuska 14%
ekvador 12%
i najmanje izvucene reprezentacije, po grupama:
a) bra 6%; b) mex 6%; c) obala slonovace 2%
napravio sam 50 izvlacenja na 2014-FIFA-World-Cup-Group-Stage-Draws, i evo sta kaze statistika za nasu domovinu:
pot a
urugvaj 22%
swiss 16%
arg/bel 14%
pot b
sad 20%
c.rica 18%
iran/s.kor 14%
pot c
gana/kamerun 20%
alzir/francuska 14%
ekvador 12%
i najmanje izvucene reprezentacije, po grupama:
a) bra 6%; b) mex 6%; c) obala slonovace 2%
- Havatar
#194 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Jedno je sigurno a to jeda Bosna ne ide u specijalni bombo
-
Baka Slišković
#195 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Baš bi bilo dobro da Hrvatska i BiH budu u istoj grupi u Brazilu!
-
Itakoto
#196 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Posebno u tvom rodnom gradu, dragi Baka.Baka Slišković wrote:Baš bi bilo dobro da Hrvatska i BiH budu u istoj grupi u Brazilu!
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#197 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
evo igro i ja te generatore pa meni oplete ovo - super grupe u svakoj ce biti krhanja osim one zadnje
(Domacin gubi zivice sa Grckom grupa)
Brazil
Ivory Coast
Greece
United States
(Julian Assange grupa)
Spain
Ecuador
England
Australia
(Italijani protestuju zbog nefer grupe grupa)
Germany
Nigeria
Italy
Costa Rica
(Ravnopravna / Mafia grupa)
Colombia
Cameroun
Russia
Honduras
(Grupa smrti)
Argentina
France
Bosnia & Herzegovina
Mexico
(Grupa osvete)
Uruguay
Ghana
Portugal
South Korea
(Sepp Blatter kaznjava nacizam grupa)
Switzeland
Chile
Croatia
Japan
(Anti islam grupa)
Belgium
Algeria
Netherlands
Iran
(Domacin gubi zivice sa Grckom grupa)
Brazil
Ivory Coast
Greece
United States
(Julian Assange grupa)
Spain
Ecuador
England
Australia
(Italijani protestuju zbog nefer grupe grupa)
Germany
Nigeria
Italy
Costa Rica
(Ravnopravna / Mafia grupa)
Colombia
Cameroun
Russia
Honduras
(Grupa smrti)
Argentina
France
Bosnia & Herzegovina
Mexico
(Grupa osvete)
Uruguay
Ghana
Portugal
South Korea
(Sepp Blatter kaznjava nacizam grupa)
Switzeland
Chile
Croatia
Japan
(Anti islam grupa)
Belgium
Algeria
Netherlands
Iran
- Idemedosumom
#198 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Ja ovako gledam na zrijeb:
1. Iz prvog sesira se mozemo nositi s Švicarskom i Belgijom (koja je po meni navikana). Bilo ko drugi da nam dođe, tesko se mozemo nadat pobjedi. Od preostalih mogucnosti, mozda Urugvaj djeluje nesto slabiji, dok mi Brazil, Spanija i Argentina djeluju kao najtezi protivnici.
2. Iskreno se nadam da cemo se nalaziti u ovom sesiru, to jest, da nas nece smjestiti u "special pot"
3. Koliko se sjecam, u prijateljskim mecevima smo pobjeđivali Ganu i Alžir, shodno tome, smatram da bi to mogli ponoviti i u Brazilu. Nisam u toku kakva je Nigerija, ali sve ostale protivnike bih rado izbjegao iz ovog sesira, ukljucujuci i onu evropsku (Rusija, Francuska ili ko vec bude).
4. Sto se ovog sesira tice, zaista nisam siguran. Mislim da je USA objektivno gledano najjaci protivnik ovdje. Isto tako znam da smo dva puta porazeni od Meksika, tako da je mozda bolje ove protivnike izbjeci. O Australiji ne znam mnogo, osim da su račune mrsili hrvatima i srbima.
Protiv Japana se sjecam jedne prijateljske, bilo je 2:2, ako se ne varam. Međutim, ovi su Japanci ludo igrali protiv Italije u kupu konfederacija, mozda ih je bolje izbjeci. Pamtim poraze u prijateljskim utakmicama od J. Koreje i Irana, iako mi oni objektivno djeluju kao najslabiji u ovoj grupi. Costa Rica i Honduras su mi isto tako, slabo poznate, ali mislim da nisu nesto narocito jaki.
Dakle, po mojoj želji bi to bila neka "izjednačena" grupa. U takvim grupama se itekako zna zakomplicirati. Bez obzira, ja smatram da bismo tako imali najvece sanse za prolazak u KO fazu.
U slucaju da nas ipak stave u taj spešl pot, onda nam iz prvog sesira dolazi juznoamericka ekipa. Kao sto gore napisah, Urugvaj mi djeluje za nijansu povoljnijim od ostalih.
Iz drugog sesira se dokazano mozemo nositi s Grčkom, a i Hrvatska mi djeluje kao izgubljena. Preostaju samo jos zvucna imena, od kojih se najmanje bojim Engleske i Italije, dok mi Portugal i Holandija djeluju kao najtezi protivnici.
1. Iz prvog sesira se mozemo nositi s Švicarskom i Belgijom (koja je po meni navikana). Bilo ko drugi da nam dođe, tesko se mozemo nadat pobjedi. Od preostalih mogucnosti, mozda Urugvaj djeluje nesto slabiji, dok mi Brazil, Spanija i Argentina djeluju kao najtezi protivnici.
2. Iskreno se nadam da cemo se nalaziti u ovom sesiru, to jest, da nas nece smjestiti u "special pot"
3. Koliko se sjecam, u prijateljskim mecevima smo pobjeđivali Ganu i Alžir, shodno tome, smatram da bi to mogli ponoviti i u Brazilu. Nisam u toku kakva je Nigerija, ali sve ostale protivnike bih rado izbjegao iz ovog sesira, ukljucujuci i onu evropsku (Rusija, Francuska ili ko vec bude).
4. Sto se ovog sesira tice, zaista nisam siguran. Mislim da je USA objektivno gledano najjaci protivnik ovdje. Isto tako znam da smo dva puta porazeni od Meksika, tako da je mozda bolje ove protivnike izbjeci. O Australiji ne znam mnogo, osim da su račune mrsili hrvatima i srbima.
Protiv Japana se sjecam jedne prijateljske, bilo je 2:2, ako se ne varam. Međutim, ovi su Japanci ludo igrali protiv Italije u kupu konfederacija, mozda ih je bolje izbjeci. Pamtim poraze u prijateljskim utakmicama od J. Koreje i Irana, iako mi oni objektivno djeluju kao najslabiji u ovoj grupi. Costa Rica i Honduras su mi isto tako, slabo poznate, ali mislim da nisu nesto narocito jaki.
Dakle, po mojoj želji bi to bila neka "izjednačena" grupa. U takvim grupama se itekako zna zakomplicirati. Bez obzira, ja smatram da bismo tako imali najvece sanse za prolazak u KO fazu.
U slucaju da nas ipak stave u taj spešl pot, onda nam iz prvog sesira dolazi juznoamericka ekipa. Kao sto gore napisah, Urugvaj mi djeluje za nijansu povoljnijim od ostalih.
Iz drugog sesira se dokazano mozemo nositi s Grčkom, a i Hrvatska mi djeluje kao izgubljena. Preostaju samo jos zvucna imena, od kojih se najmanje bojim Engleske i Italije, dok mi Portugal i Holandija djeluju kao najtezi protivnici.
- MOSALJOZE
#199 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Mene iskreno "ne zanima" ko će biti u prvom šeširu.Po meni su vaznije ove dvije repke iz 3 i 4 šešira.
- Idemedosumom
#200 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Sumnjam da te doslovno "ne zanima" (U smislu da ces zazmiriti kada se bude izvlacilo iz prvog pota
)
Mozda si mislio da nam je protivnik iz prvog pota ponajmanje bitan, jer ko god da dođe, tu se ne mozemo nadat bodovima.
Mozda si mislio da nam je protivnik iz prvog pota ponajmanje bitan, jer ko god da dođe, tu se ne mozemo nadat bodovima.