Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- It_is_a_Leclerc
#1726 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Hranite trola. Još će neko od nas nastradati zbog njega.
Ignroišite ga, brate mili... Poznati košarkaški sudija koji ne zna ni granice terena...
Ignore. I ajmo dalje.
Ignroišite ga, brate mili... Poznati košarkaški sudija koji ne zna ni granice terena...
Ignore. I ajmo dalje.
- DonVitoN
#1727 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Jeli Gana bila hit SP 2010 pa ih Pape u debiju dobi.. mada je to bila prijateljska ali ne vidim da je Gana mnogo slabija od Nigerije ali opet napominjem to je bila prijateljska na Kosevu a to bas i nije toliko prijateljski stadion po nasu repku kako god da okrenes nema na SP lahki rep. mozda se Argentina zezne protiv Irana a mi Iran zgazimo abd.
Igrali iranski Maradona jos nogomet, jeli jos u igri rep. itd
Ali Karimi.
Gdje su i sta rade Ali Dej, Mehdi Mahdvika, Azizi, Hašemijan sjecam ga se iz Bajerna i Bohuma dali je neko od njih jos aktivan ili nesto u rep. jer poznato nam je da ti azijski tj. africki kako god ganjaju loptu i u 43,44 godini standardno se vrte tu i tamo.
Moze li neko od prve ruke da postavi malo vise info i da odg. na ova pitanja.. ukratko, molim.
Igrali iranski Maradona jos nogomet, jeli jos u igri rep. itd
Gdje su i sta rade Ali Dej, Mehdi Mahdvika, Azizi, Hašemijan sjecam ga se iz Bajerna i Bohuma dali je neko od njih jos aktivan ili nesto u rep. jer poznato nam je da ti azijski tj. africki kako god ganjaju loptu i u 43,44 godini standardno se vrte tu i tamo.
Moze li neko od prve ruke da postavi malo vise info i da odg. na ova pitanja.. ukratko, molim.
Last edited by DonVitoN on 07/12/2013 01:07, edited 1 time in total.
- Renta
#1728 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Pametnjakoviću, kako si zaključio da navijam za Hrvatsku, jel to što sam iz Zagreba?Havatar wrote:Navijac reprezentacije koja se provukla protiv Islanda prica o prelakoj grupiRenta wrote:Prognoziram raspad sustava BiH. Argentina i Nigerija su apsolutni favoriti. S Iranom možete igrati i boriti se za jedinu pobjedu.
Znam da ste uzbuđeni pa je objektivnost nestala i pretjeruje se naširoko. Aj stavite se u poziciju vaših protivnika i kako vas oni gledaju. Debitant, bez iskustva, bez ikakvih rezultata u povijesti, mnogi nisu čuli ni za državu, država isto nestabilna ako ćemo iskreno...bit ćete zasigurni impresionirani mundijalom. Ne očekujte puno bosanci. Uspjeh je neopisiv što ste se uopće plasirali iz prelake grupe...pitanje kad ćete opet.
Uživajte u Brazilu...al turistički. Što ne znači da se treba predati, dapače... Sretno!![]()
![]()
![]()
I kakve veze ima komentiranje BiH s Hrvatskom..... uff što mi na živce idu ovakvi papci...
- cyprus
#1729 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Znači, nastavljamo u stilu BIH/CRO prepucavanja
Haj, prije nego Charuga to pomete, evo realne ocjene:
I BiH i Hrvatska imaju pristojne šanse da se nađu u osmini finala... Mi istina imamo nešto veće, jer nam je grupa nešto lakša, utoliko što mi igramo sa Iranom, a oni sa Meksikom... Ali i Hrvati i pored problema koje trenutno imaju su ozbiljni konkurenti za drugo mjesto, jer slične probleme imaju i Kamerun i Meksiko... Sve tri selekcije su u silaznoj putanji... Meksiku dajem blagu prednost čisto zbog kontinenta...
I BiH i Hrvatska imaju pristojne šanse da se nađu u osmini finala... Mi istina imamo nešto veće, jer nam je grupa nešto lakša, utoliko što mi igramo sa Iranom, a oni sa Meksikom... Ali i Hrvati i pored problema koje trenutno imaju su ozbiljni konkurenti za drugo mjesto, jer slične probleme imaju i Kamerun i Meksiko... Sve tri selekcije su u silaznoj putanji... Meksiku dajem blagu prednost čisto zbog kontinenta...
- Logovan
#1730 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Debitanti, bez iskustva, bez ikakvih rezultata u povijesti, mnogi nisu čuli ni za državu pa je vrlo moguće da će nas oni zbog ovog potcijeniti (ovo zadnje, država nestabilna nema veze sa sportom).Renta wrote:Prognoziram raspad sustava BiH. Argentina i Nigerija su apsolutni favoriti. S Iranom možete igrati i boriti se za jedinu pobjedu.
Znam da ste uzbuđeni pa je objektivnost nestala i pretjeruje se naširoko. Aj stavite se u poziciju vaših protivnika i kako vas oni gledaju. Debitant, bez iskustva, bez ikakvih rezultata u povijesti, mnogi nisu čuli ni za državu, država isto nestabilna ako ćemo iskreno...bit ćete zasigurni impresionirani mundijalom. Ne očekujte puno bosanci. Uspjeh je neopisiv što ste se uopće plasirali iz prelake grupe...pitanje kad ćete opet.
Uživajte u Brazilu...al turistički. Što ne znači da se treba predati, dapače... Sretno!
Ovo da li je bila laka grupa ili ne, to je tvoje mišljenje i nećemo opet oko te teme pisati.
- skenderija04
#1731 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
A koliko igraca sa mundijalskim iskustvom ima Hrvatska?Havatar wrote:Navijac reprezentacije koja se provukla protiv Islanda prica o prelakoj grupiRenta wrote:Prognoziram raspad sustava BiH. Argentina i Nigerija su apsolutni favoriti. S Iranom možete igrati i boriti se za jedinu pobjedu.
Uživajte u Brazilu...al turistički. Što ne znači da se treba predati, dapače... Sretno!![]()
![]()
![]()
- Renta
#1732 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
It_is_a_Leclerc wrote:Hranite trola. Još će neko od nas nastradati zbog njega.
Ignore. I ajmo dalje.
Ti mene stalno zamjenjuješ s nekim drugim likom, sucem....nemam pojma o čemu buncaš!
A tema je SP u Brazilu i ja sam on topic.
Last edited by Renta on 07/12/2013 01:10, edited 1 time in total.
-
LSD
#1733 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
'98 jer bila prije 15 godina....znaci, davno prošlo vrijeme....pricajmo o presentusherbett wrote:to da se Hrvatska nije proslavila u kvalifikacijama je točno. To je nepobitna činjenica...al ipak je SP, i to je činjenica.LSD wrote:Mislim da ce kroati expresno ispasti...protiv Brazila nemaju nikakve šanse, meksikanci su prebrzi za njih, a kamerunci fizicki prejaki...susjedi objektivno nemaju taj kvalitet da bi se mogli nositi sa kvalitetnijim ekipama...eventualno mogu iscupati neki remi, ali za nešto ozbiljnije nema govora....i ovaj plasam je za njih veliki uspjeh s obzirom na viđeno u kvalifikacijama i ogromnu sreću pri izvlacenju u baražu (gdje su izvukli najslabijeg moguceg protivnika).
Ali ako ništa, bice ekipica koja ce pobrati simpatije neutralaca na turniru kao neka vrsta maskote....u svakom slucaju Sretno im
Prije tih dokvalifikacija sve se treslo od jadne mizerne Hrvatske, i klanjalo super simpa i opasnom Islandu.
Hrvatska ih pobjedi, odjednom je Island super slaba momčad, i Hrvati koji su katastrofa su prošli isključivo na sreću izvlačenja momčadi. OK..nek vam bude...ali ono što je isto činjenica je i da Hrvati pdcjenjuju suparnike, osim ako su Brazil. Ali isto tako je činjenica da Hrvati najbolje igraju kad igraju protiv super jakih momčadi.
'98, znači prije 16 godina je Hrvatska bila debitant na SP. Napunila Njemce sa 3:0, izbacila Nizozemsku i osvojila 3. mjesto na SP-u. Jest, ne živi se na staroj slavi, al daj Bože vama isti scenarij, ako Bog da, i repku na SP-u i nakon 16 godina
- cyprus
#1734 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Kad se prisjećamo Iranaca, hajde da onda spomenemo i Nigerijce: Babangida, Amokači, Vest, Okoča, Finidi, Ikpeba, Kanu, Oliseh...DonVitoN wrote:Jeli Gana bila hit SP 2010 pa ih Pape u debiju dobi.. mada je to bila prijateljska ali ne vidim da je Gana mnogo slabija od Nigerije ali opet napominjem to je bila prijateljska na Kosevu a to bas i nije toliko prijateljski stadion po nasu repku kako god da okrenes nema na SP lahki rep. mozda se Argentina zezne protiv Irana a mi Iran zgazimo abd.![]()
Igrali iranski Maradona jos nogomet, jeli jos u igri rep. itdAli Karimi.
A savrešno dobre odgovore na tvoja pitanja daje wikipedija
Last edited by cyprus on 07/12/2013 01:12, edited 1 time in total.
- It_is_a_Leclerc
#1735 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Dotični ima zabranu ulaska u Iran jer je podržao narodne proteste kad je poginula ona cura.DonVitoN wrote:Jeli Gana bila hit SP 2010 pa ih Pape u debiju dobi.. mada je to bila prijateljska ali ne vidim da je Gana mnogo slabija od Nigerije ali opet napominjem to je bila prijateljska na Kosevu a to bas i nije toliko prijateljski stadion po nasu repku kako god da okrenes nema na SP lahki rep. mozda se Argentina zezne protiv Irana a mi Iran zgazimo abd.![]()
Igrali iranski Maradona jos nogomet, jeli jos u igri rep. itdAli Karimi.
- p206
#1736 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Tek kad se vidi u kakvom će stanju i formi doći igrači na prvenstvo može se govoriti o prolasku ili ne... Mi još nemamo profesionalnog trenera za fizičku spremu...do sada nam nije trebao, ali sad će igrači biti mjesec dana sa Papetom i normalno da će nam trebati jedan ili više njih.
Sjećam se pred evropsko 2008. Njemci su propisali poseban program priprema za reprezentativce pola godine unaprijed. I toga su se klubovi u Njemačkoj morali držati. Što se tiče toga mi smo totalni amateri.
Sjećam se pred evropsko 2008. Njemci su propisali poseban program priprema za reprezentativce pola godine unaprijed. I toga su se klubovi u Njemačkoj morali držati. Što se tiče toga mi smo totalni amateri.
- Renta
#1737 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
danas su kroati prosjecna simpaticna ekipica koja ce doci cisto turisticki da malo vide Brazil i nakon tri utakmice Hajmo kuci...mada je i sam plasaman na SP veliki uspjeh, jer se tome ni najoptimisticniji nisu nadali.../quote]LSD wrote:sherbett wrote:to da se Hrvatska nije proslavila u kvalifikacijama je točno. To je nepobitna činjenica...al ipak je SP, i to je činjenica.LSD wrote:Mislim da ce kroati expresno ispasti...protiv Brazila nemaju nikakve šanse, meksikanci su prebrzi za njih, a kamerunci fizicki prejaki...susjedi objektivno nemaju taj kvalitet da bi se mogli nositi sa kvalitetnijim ekipama...eventualno mogu iscupati neki remi, ali za nešto ozbiljnije nema govora....i ovaj plasam je za njih veliki uspjeh s obzirom na viđeno u kvalifikacijama i ogromnu sreću pri izvlacenju u baražu (gdje su izvukli najslabijeg moguceg protivnika).
Ali ako ništa, bice ekipica koja ce pobrati simpatije neutralaca na turniru kao neka vrsta maskote....u svakom slucaju Sretno im
Prije tih dokvalifikacija sve se treslo od jadne mizerne Hrvatske, i klanjalo super simpa i opasnom Islandu.
Hrvatska ih pobjedi, odjednom je Island super slaba momčad, i Hrvati koji su katastrofa su prošli isključivo na sreću izvlačenja momčadi. OK..nek vam bude...ali ono što je isto činjenica je i da Hrvati pdcjenjuju suparnike, osim ako su Brazil. Ali isto tako je činjenica da Hrvati najbolje igraju kad igraju protiv super jakih momčadi.
'98, znači prije 16 godina je Hrvatska bila debitant na SP. Napunila Njemce sa 3:0, izbacila Nizozemsku i osvojila 3. mjesto na SP-u. Jest, ne živi se na staroj slavi, al daj Bože vama isti scenarij, ako Bog da, i repku na SP-u i nakon 16 godina
Nije provokacija, zašto bi i bila, pa valjda se dopušta drugačije mišljenje.....ali upravo ovako ja vidim Bosnu.
Sportski je nadati se al malo objektivnosti nebi škodilo...
- uglavnomja
#1738 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
kazu norvezani, poznati strucnjaci za fubal i nogomet (zeMski
)
prognoze ko ide dalje ...
grupa a brazil i mehiko
grupa f ardjentina i bosnia, 'nako 100%

grupa a brazil i mehiko
- Logovan
#1739 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Svi stručnjaci su sigurni da ćemo proći grupu a i stojimo dobro u kladionicama. Još samo fali da opravdamo na terenu njihova očekivanja.uglavnomja wrote:kazu norvezani, poznati strucnjaci za fubal i nogomet (zeMski)
grupa a brazil i mehiko
-
LSD
#1740 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
To je sve historija/povijest....izgleda da ti je to omiljeni predmet i materija....šta je bilo - bilo jesherbett wrote:Tako je. Hrvatska je po 5. put na SP-u, isključivp jer ima mnogo sreće!LSD wrote: '98 jer bila prije 15 godina....znaci, davno prošlo vrijeme....pricajmo o presentudanas su kroati prosjecna simpaticna ekipica koja ce doci cisto turisticki da malo vide Brazil i nakon tri utakmice Hajmo kuci...mada je i sam plasaman na SP veliki uspjeh, jer se tome ni najoptimisticniji nisu nadali....Štimac je plesao po samoj ivici kroz citave kvalifikacije (na primjer - limitirani škoti su se poigrali sa kroatima na sred maksimira, što najbolje govori o toj selekciji) i uz ogromnu srecu da se našli u baražu....vec smo naveli koliko su sreće imali u žrijebu baraža.
- Renta
#1741 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
LSD wrote:To je sve historija/povijest....izgleda da ti je to omiljeni predmet i materija....šta je bilo - bilo jesherbett wrote:Tako je. Hrvatska je po 5. put na SP-u, isključivp jer ima mnogo sreće!LSD wrote: '98 jer bila prije 15 godina....znaci, davno prošlo vrijeme....pricajmo o presentudanas su kroati prosjecna simpaticna ekipica koja ce doci cisto turisticki da malo vide Brazil i nakon tri utakmice Hajmo kuci...mada je i sam plasaman na SP veliki uspjeh, jer se tome ni najoptimisticniji nisu nadali....Štimac je plesao po samoj ivici kroz citave kvalifikacije (na primjer - limitirani škoti su se poigrali sa kroatima na sred maksimira, što najbolje govori o toj selekciji) i uz ogromnu srecu da se našli u baražu....vec smo naveli koliko su sreće imali u žrijebu baraža.
ne treba se furati na srbe kojima je konzumacija historije omiljeni hobi.....vratimo se presentu....pricajmo o današnjoj hrvatskoj - realno, prosjecnoj ekipici koja ce expresno ispasti sa ovog mundijala.
Poštujem mišljenje.....al isto stoji i za BiH.
- jeza u ledja
#1742 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Cekaj, nisi provokator a u prvoj recenici za BiH predvidjas "raspad sustava"? I onda se pravis nevinasce?Renta wrote:Aj pripazi s vrijeđanjem. Provokator? Nimalo, prije realan. A tema nije samo za bosance jel tako.
Uvjeren sam da vas druge repke doživljavaju kao potpunu egzotiku i ukras na SP.
Zaista, neznam kako mislite da ste bolji od jedne Nigerije, prvaka Afrike?? Lopta je okrugla to stoji al da ovako letite je dječački....pad bi mogao biti bolan.
Ima li tu koji realan bosanac?
Kakvu reakciju ocekujes? I onda kazes realan, cuj realan, sta ima realno u tome sto predvidjas raspad sistema?
Ne zajebaji bogati.
- Renta
#1743 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
jeza u ledja wrote:Cekaj, nisi provokator a u prvoj recenici za BiH predvidjas "raspad sustava"? I onda se pravis nevinasce?Renta wrote:Aj pripazi s vrijeđanjem. Provokator? Nimalo, prije realan. A tema nije samo za bosance jel tako.
Uvjeren sam da vas druge repke doživljavaju kao potpunu egzotiku i ukras na SP.
Zaista, neznam kako mislite da ste bolji od jedne Nigerije, prvaka Afrike?? Lopta je okrugla to stoji al da ovako letite je dječački....pad bi mogao biti bolan.
Ima li tu koji realan bosanac?
Kakvu reakciju ocekujes? I onda kazes realan, cuj realan, sta ima realno u tome sto predvidjas raspad sistema?
Ne zajebaji bogati.
Pa raspad sustava znači da će BiH primiti nekoliko komada od A i N bez plasmana dalje..ništa strašno i sve za ljude.
Što se toliko palite na komentare koji ruše idiličnu sliku koju umjetno napuhujete o BiH??
Nigerija je bolja za klasu i točka....a to vam je presudna utakmica.
Last edited by Renta on 07/12/2013 01:46, edited 2 times in total.
-
LSD
#1744 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
ignorišeš cinjenicu da je kroacija igrala sa poluamaterskim Islandom koji nije imao šuta za 180 minut baraža, pa ti se možda ucinilo da su odjednom preko noci postali bolji i naucili igrati....nisu, vjeruj misherbett wrote:ja sam u svom postu i navela da je to prošlost, i da se ne živi na staroj slavi. a navela sam i da su kvalifikacije odigrane katastrofalno za jednu takvu reprezentaciju. nije baš da si otkrio toplu vode.LSD wrote: To je sve historija/povijest....izgleda da ti je to omiljeni predmet i materija....šta je bilo - bilo jene treba se furati na srbe kojima je konzumacija historije omiljeni hobi.....vratimo se presentu....pricajmo o današnjoj hrvatskoj - realno, prosjecnoj ekipici koja ce expresno ispasti sa ovog mundijala.
al isto tako, današnja Hrvatska se pokazala drugačijom u posljednjim utakmicama od onih u kvalifikacijama. pa ja laik ako sam to primjetila, onda ti kao ekspert u to, sigurna sam ne sumnjaš. A sve to baš kad i novi izbornik..i Štimac kojeg si spominjao je prošlost...pa imamo materijala za optimizam![]()
i da, volim povijest!
- relativno84
#1745 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Posle tvojih objektivno realnih razmisljanja tacno mi je zao sto smo se plasirali u Brazil pa jbte svi ce da se izivljavaju nad nama tamoRenta wrote:Pa raspad sustava znači da će BiH primiti nekoliko komada od A i N bez plasmana dalje..ništa strašno i sve za ljude.
Što se toliko palite na komentare koje ruše idiličnu sliku koju umjetno napuhujete o BiH??
Hrvatskoj je bar puno lakse oni su vec u kvalifikacijama to dozivjeli
,tako da idu s vise iskustva u Brazil - fantom slobode
#1746 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
A sta je sa Srbijom, oni su strasno kvalitetna reprezentacija, u kojoj su oni grupi

- jeza u ledja
#1747 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Ne, raspad sistema znaci nesto drugo. To je tebi jasno, kao i ostalima.Renta wrote: Pa raspad sustava znači da će BiH primiti nekoliko komada od A i N bez plasmana dalje..ništa strašno i sve za ljude.
Što se toliko palite na komentare koji ruše idiličnu sliku koju umjetno napuhujete o BiH??
Ako dodjes ovdje da bi zapoceo post na taj nacin ne moze se drukcije opisati nego provokacijom, a zasto ti se provocira, to je vec pitanje medicinske prirode.
Nigerija nije bolja od BiH. Mozda je bolja od Hrvatske, od BiH nije. Tacka.
- Logovan
#1748 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Oni su u grupi I, zajedno sa Slovenijom, Crnom Gorom i Makedonijom.fantom slobode wrote:A sta je sa Srbijom, oni su strasno kvalitetna reprezentacija, u kojoj su oni grupi![]()
![]()
- fantom slobode
#1749 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
je li pred televizoromLogovan wrote:Oni su u grupi I, zajedno sa Slovenijom, Crnom Gorom i Makedonijom.fantom slobode wrote:A sta je sa Srbijom, oni su strasno kvalitetna reprezentacija, u kojoj su oni grupi![]()
![]()
- Idemedosumom
#1750 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar
Ja zadovoljan s grupom. Bile su 2 dosta bolje opcije, 1 koja je poprilicno slicna ovoj, i 4 puno gore.
Hrvati imaju pomalo slicnu situaciju kao i mi. Smatram da je Argentina s Messi-em jaca od Brazila. A Brazil ce sigurno bit pod pridiskom domacih navijaca i medija itd.
Dalje, Nigerija je po meni tezi protivnik od Mexica i Kameruna, dok je Iran ipak najslabiji ovdje. Grupa A i F su u 5 deka po meni.
Jedna velika prednost sto ako prođemo dalje, postoje šansa da se sa Svicarskom sastanemo u 1/8 finala
Hrvati imaju pomalo slicnu situaciju kao i mi. Smatram da je Argentina s Messi-em jaca od Brazila. A Brazil ce sigurno bit pod pridiskom domacih navijaca i medija itd.
Dalje, Nigerija je po meni tezi protivnik od Mexica i Kameruna, dok je Iran ipak najslabiji ovdje. Grupa A i F su u 5 deka po meni.
Jedna velika prednost sto ako prođemo dalje, postoje šansa da se sa Svicarskom sastanemo u 1/8 finala