Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Bosna i Hercegovina će u grupi F završiti na ovom mjestu:

1.
60
15%
2.
280
69%
3.
42
10%
4.
22
5%

Total votes: 404

palermo

#501 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by palermo »

Korisničkoime wrote: Nije baš u potpunosti tačno način taktika u zadnje tri utakmice se donekle razlikuje od ostatka kojeg smo odigrali u kvalifikacijama i to jeste uvjetovano nedostatkom kvalitetnog def.veznog koji je dorastao zadatku. Međutim to rješenje i nije baš sretno neko.
Ma.....mislim da o istom pričamo.

Čini mi se da je lakše i produktivnije staviti defanzivnog veznog (makar i limitiranog kao Zahirović) nego sad par mjeseci prije svjetsko mijenjati kompletan sistem igre. Za koji, by the way, ja uopšte nisam siguran da nam odgovara
Korisničkoime

#502 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Korisničkoime »

palermo wrote:
Korisničkoime wrote: Nije baš u potpunosti tačno način taktika u zadnje tri utakmice se donekle razlikuje od ostatka kojeg smo odigrali u kvalifikacijama i to jeste uvjetovano nedostatkom kvalitetnog def.veznog koji je dorastao zadatku. Međutim to rješenje i nije baš sretno neko.
Ma.....mislim da o istom pričamo.

Čini mi se da je lakše i produktivnije staviti defanzivnog veznog (makar i limitiranog kao Zahirović) nego sad par mjeseci prije svjetsko mijenjati kompletan sistem igre. Za koji, by the way, ja uopšte nisam siguran da nam odgovara
Ok čini se da isto pričamo.
Ne znam kvalifikacije su završile počinje novo poglavlje i nemamo baš puno vremena da se spremimo a postoji još dosta otvorenih pitanja evo i klima se nameće kao jedno o istom već raspravljaju Talijani i Nijemci a i Hrvati su se počeli pitati, razdaljine koje treba preći su ogromne (ne znam kome je palo na pamet da se igra u prašumi iako mi nemamo tamo utakmice), a tu su naravno još i protivnici, zaista veliki poduhvat za koji se treba dobro pripremiti pri čemu je pitanje šta će i ko će sve Sušiću stajati na raspolaganju jer bi se on trebao osloboditi svih tih dodatnih opterećenja.
DonVitoN

#503 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by DonVitoN »

vs Nigerija.

Image

vs Iran.
Image
DonVitoN

#504 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by DonVitoN »

Kanu: Bog je uslišio moje molitve, dobili smo laganu grupu

Podcijenite nas a prije svega Iran :thumbup:
Gray

#505 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Gray »

GeneralBHF wrote:
Gray wrote:Ja se upravo bojim naše fizičke spreme. Čitam kako su talijani zabrinuti zbog toga, kako će voditi razne doktore na prvenstvo radi pripremanja i održavanja kondicije, a šta ćemo mi?

Mi već sada jedva igramo poslije 70. minute, a šta će tek biti u brazilu po njihovim vrućinama gdje igramo 3 utakmice u 10 ak dana? Zbog toga se bojim nigerije i mislim da ne trebamo previše energije trošiti na argentinu jer su šanse da ih pobijedimo minimalne, bolje čuvati snagu za utakmicu protiv nigerije nego se iscrpiti protiv argentine a najvjerovatnije ostati bez ijednog boda.
Pa valjda bi Safet trebao da zna da treba da vodi siri tip fizioterapeuta jer neke utakmice mogu otici u produzetke i treba to sanirati da nne ostavi traga na igracima!

Sada ce dobiti pare pa nek vode 5 fizioterapeuta a ima dobar doktor koji zna svoj posao! Samo mu treba pomoc!

Nije samo stvar fizioterapeuta, nego i korištenja moderne tehnologije i sportske nauke za održavanje što bolje spreme, razne opreme itd. Ja koliko znam mi nemamo ništa od toga nego idemo na neki old school način od kada je pape igrao, a fudbal i fizička sprema se od tada puno promijenila.

Plus, sada sam čitao da ćemo tamo ići 10 dana prije prve utakmice. Italijani idu 20 ak čini mi se, a rekli su da za potpuno navikavanje na temperature i uvjete treba oko 30ak dana..

Zato se ja uopšte ne bih umarao protiv argentine, nego ići lagano, ako je moguće na bod, nikako se ne nadigravati, igrati samo sa jednim napadačem a drugog čuvati. Onda svu snagu uložiti u nigeriju jer je u toj utakmici naš ključ za prolaz, argentina je samo distrakcija.
shift__

#506 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by shift__ »

Registrovao sam se najviše zbog ove teme na forumu i generalno zbog priče o SP 2014 i našoj reprezentaciji...
Dobro je, ipak, o nekim stvarima progovoriti nakon što izbacim euforiju iz sistema i hladne glave sagledamo situaciju.
Ne fali nam ni sreće više, ni znanja, ni tehnike, ni žara (kad kažem "nama" mislim na reprezentaciju, igrače). Ono što nam nedostaje, a vidim da se samo rijetki usuđivaju razgovarati o tome i uopće spominjati to, jesu dvije-tri stvari koje će nam biti prijeko potrebne na SP-u ukoliko želimo ostaviti imalo značajniji trag:

1. RED I DISCIPLINA
Stariji igrači, zbog svog staža i uticaja u drugim klubovima, ne smiju imati prevelik uticaj na ostale igrače van terena. Ovdje prije svih mislim na Džeku i Spahića. Ne smijemo dopustiti da bude međusobnih razmirica među igračima, jer ta vrsta smutnje i razmirica može da bude fatalna po moral ekipe kao jednog tijela, nemamo kompaktnost na terenu. Jedina i krajnja u svakoj situaciji mora biti Papetova. "Dirigovati" na terenu, osim selektora, u granicama, može samo golman (preglednost, postavljanje igrača, signaliziranje, i svakako kapiten.

2. KONDICIJA: TRČANJE, TRČANJE, TRČANJE
Ko god je značajnije pratio kvalifikacije znat će s kakvim igračima, koliko fizički spremnim, raspolaže reprezentacija Nigerije. Mi ne smijemo dopustiti da se šetamo po terenu, inače će nas nadjačati, bez obzira što, po nekim našim viđenjima, "oni nemaju razvijenu taktiku". Argentinu smo imali priliku nedavno gledati oči u oči. Ako onako igraju, trče i iskazuju požrtvovanost na terenu u jednoj prijateljskoj utakmici, onda zamislite kakav motiv će imati u Brazilu. Fizičke pripreme trebaju početi što prije kako bi dostigli nivo suparnika u grupi i kako bi se što bolje pripremili za brazilske klimatske uslove.

3. LUDICNOST I VIRTUOZITET POJEDINACA
Nedostaje nam malo više slobode kod pojedinaca. Selektor MORA dopustiti pojedincima da ponekad riskiraju izgubljenu loptu, ali da u prolasku kroz redove protivnika iz igre potezom izbace tri-četiri igrača. Ovdje prije svih mislim na Ibiševića, Lulića, Pjanića, Hajrovića i ponekad Medunjanina. Džeku u ovom kontekstu ne spominjem jer mu još nedostaje brzine, ali to svakako može nadomjestiti korpulentnošću. Argentici imaju takve pojedince. Znamo ih dobro. Nigerijci će ovo nadomjestiti vrhunskom fizičkom spremnošću. Za Irance ne znam sa sigurnošću.Čini mi se da je puno bolje pokušavati sa distance pa i izgubiti tako posjed lopte nego je peljati beskonačno i rizikovati brzu kontru. Ne moramo svaki gol dati tako što ćemo ušetati u gol, doslovno.

Treba nam puno više ovog:
Image
Image

Nek' nam je sretno! :bih:
DonVitoN

#507 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by DonVitoN »

Bome odlicno ovi nigerijci nas uveliko podcjenjuju :mrgreen: a golman im prizeljkuje polufinale..
Mozda jesu recimo fizicki jaci i brzi ali dzaba im kad nisu pametni.. ocekujem tzv. africku disciplinu level 0.
Dobro je sto su nas arg. pobjedili lahko tako da nas i oni mogu da podcjene, gore od onoga ne vjerujem da mozemo odigrati.. takticki dobro postavljeni na terenu i uz kontru se moze obavezno igrati sa klasicnim DM.
motorola01

#508 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by motorola01 »

Sad sam odgledao par utakmica (klipova na yt) Nigerije iz ove godine i na osnovu njih se moze reci da su slabi u obrani (posebno na ubacivanja sa krila) i nezogodni u napadu, pogotovo iz prekida (slobodni udarci). Igrali su ove godine 2:2 sa Meksikom i Italijom, pobijedili su O.Slonovace sa 2:1 i izgubili su od Spanije sa 3:0.

Ima li neko njihov sastav, odnosno koji su im poznatiji igraci i gdje igraju?
Objektivni navijac

#509 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Objektivni navijac »

Argentinu mucki uzimamo 1-0 ,Nigeriju rastavljamo na proste faktore tipa Latva/Litvanija/Letonija/Latvija i Estonija pride. Onda protiv Irana gubimo,golom u posljednjoj sekundi :D Ustvari pustamo bracu Irance da i oni prodju :D
perfect_guy

#510 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by perfect_guy »

motorola01 wrote:Sad sam odgledao par utakmica (klipova na yt) Nigerije iz ove godine i na osnovu njih se moze reci da su slabi u obrani (posebno na ubacivanja sa krila) i nezogodni u napadu, pogotovo iz prekida (slobodni udarci). Igrali su ove godine 2:2 sa Meksikom i Italijom, pobijedili su O.Slonovace sa 2:1 i izgubili su od Spanije sa 3:0.

Golman je trenutno u Lilu, branio u Makabiju kad je Željo igrao s njima, Mikel (Čelzi), Ameobi (Njukastl), Obina (negdje u Rusiji, ranije bio u Interu, i na posudbi u Malagi i još negdje), to je to što se malo izdvaja
motorola01

#511 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by motorola01 »

Znaci uz malo truda, u sto ne sumnjam jer je ipak to SP mozemo do vazna tri boda :)
SkyLimit

#512 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by SkyLimit »

motorola01 wrote:Sad sam odgledao par utakmica (klipova na yt) Nigerije iz ove godine i na osnovu njih se moze reci da su slabi u obrani (posebno na ubacivanja sa krila) i nezogodni u napadu, pogotovo iz prekida (slobodni udarci). Igrali su ove godine 2:2 sa Meksikom i Italijom, pobijedili su O.Slonovace sa 2:1 i izgubili su od Spanije sa 3:0.

Sastav je vrlo lahko pronaći na internetu.
A poznatiji igrači,pa imaju dvojicu u Fenerbahceu(Yobo i Emenike),dvojicu u Dynamo Kievu(Ideye i Haruna,mada ovaj drugi iako je dobar u Ukrajini nešto i ne dobija prečesto poziv u reprezentaciju),trojicu u Chelseu(Moses koji je trenutno na posudbi u Liverpoolu,Mikel kao najveća zvijezda Nigerije te talentovani Omeruo),golman Enyeama brani u Lillu,Musa je brzonogo krilo/napadač CSKA Moskve,Elderson igra za Bragu,Obinna za Lokomotiv Moskvu,Obasi je u Schalkeu,Onazi u Laziu,Ambrose u Celticu,Taiwo nekad odličan bek Marseilla je sad u Bursasporu i pitanje je da li će uopće dobiti poziv.

Najopasniji
Korisničkoime

#513 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Korisničkoime »

Odbrana mi se čini samo na prvi pogled slaba, štoperski par nije sad nešto jak sa igračima iz Turske i Škotske pri čemu samo ovaj u Škotskoj igra redovno imaju bekove iz Portugala taj se čini i najkvalitetnijim i Holandije (igrač Chelsea na posudbi dosta mlad), golman iz Lilla. Mislim da to nije nesavladiva prepreka za naš napad.

Sredina tu se ističu samo dva igrača Mikel naravno i Onazi iz Lazia ostalo su uglavnom sve igrači iz drugih liga.

Napad se čini tu najjačim imaju mogućnost igranja sa tri napadača pri čemu se ističe Musa iz CSKA i Emenike iz Fenera što su možda i ujedno njihova dva najopasnija igrača. S tim da Musa može igrati u u sredini izgleda što bi pojačalo njihov vezni red. O ovom iz Liverpoola ne znam šta da mislim najskuplji je igrač u najboljem klubu ali ne znam. Obinna igra u Spartaku u Rusiji i to veoma malo ali ima prilično puno nastupa za repku igrao je i u zadnjoj protiv Italije.

Tako da ako uspijemo da nadoknadimo fizičke nedostatke možda i budemo imali šanse pogotovo ako pokažu najveću slabost afričkih ekipa nedostatak discipline, aljkavost, pad koncentracije i slično.

Dio mog prijašnjeg posta nije sada nešto puno nego onako na brzinu.
Great Cornholio

#514 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Great Cornholio »

S "muslimanima" ćemo lako, s afrikancima nikad ne znaš šta da očekuješ i kako će se završiti, a "katolike" samo treba nafurat da smo ih se prepali ;-) :D

:bih:
Great Cornholio

#515 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Treba se nečega i od "hrvata" naučiti, ne treba biti previše otvoren, treba jedno pričat' javno, a druge planove smišljat' tajno :evil: :D

Bog se ne bavi "namještanjem utakmica", al' nekako dobro zvuči kad DJ Krmak u ovoj pjesmi kaže " Uz nas je i Božja sila!"

Great Cornholio

#516 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

"Vruće srce" i "hladna glava", i onda se dešava ovoooooooo ooo ooooo :-) :lol:

DonVitoN

#517 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by DonVitoN »

SkyLimit wrote:Najopasniji

Rahimic na treningu odradi ovoga prije SP :mrgreen:
Great Cornholio

#518 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

DonVitoN wrote:
Rahimic ovoga na treningu odradi krajem aprila :mrgreen:
Nismo mi "italijani" :twisted:
DonVitoN

#519 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by DonVitoN »

Great Cornholio wrote:
DonVitoN wrote:
Rahimic ovoga na treningu odradi krajem aprila :mrgreen:
Nismo mi "italijani" :twisted:
Mozemo sa 4 b proci dalje budimo talijani u K.O fazi.
horion_bosona

#520 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by horion_bosona »

shift__ wrote:
2. KONDICIJA: TRČANJE, TRČANJE, TRČANJE
Ko god je značajnije pratio kvalifikacije znat će s kakvim igračima, koliko fizički spremnim, raspolaže reprezentacija Nigerije. Mi ne smijemo dopustiti da se šetamo po terenu, inače će nas nadjačati, bez obzira što, po nekim našim viđenjima, "oni nemaju razvijenu taktiku". Argentinu smo imali priliku nedavno gledati oči u oči. Ako onako igraju, trče i iskazuju požrtvovanost na terenu u jednoj prijateljskoj utakmici, onda zamislite kakav motiv će imati u Brazilu. Fizičke pripreme trebaju početi što prije kako bi dostigli nivo suparnika u grupi i kako bi se što bolje pripremili za brazilske klimatske uslove.
:thumbup:
ovo je ključno... lopte su uvijek znali igrati, ali manjak kondicije i trke će limitirati i ofanzivni potencijal naše reprezentacije... od toga kako će se fizički pripremiti najviše zavisiti rezultat na Mundijalu... neke Papetove najave nagovještavaju da on neće pretjerano umarati ekipu nakon završetka sezone, da bi sačuvali svježinu... bojim se da je to prevaziđeno razmišljanje u današnjem fudbalu... baš zbog manjka iskustva u pripremanju pred turnirski način igranja, treba dovesti stranog kondicionog trenera, koji će primjeniti najnovije metode, korištene od strane najvećih reprezentacija
Great Cornholio

#521 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

DonVitoN wrote: Mozemo sa 4 b proci dalje budimo talijani u K.O fazi.
Samo pošteno, pa ko koga "prevari".
Great Cornholio

#522 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Svaka čast Mesiju, ali imamo i mi igrača koji sam može "riješiti utakmicu" 8-)

Naprijed Miraleme, Tojšići su uz tebe :D Ovo da ne budemo previše ozbiljni, nemam ja ništa protiv Tojšića, "el clasisco" između Sloge iz Tojšića i Mladosti iz Kelesije je ove godine gledalo hiljadu navijača, više nego što bude "navijača" na ukakmicama "premijer" lige, koje se odigravaju u "gradovima".

Sigurno će se u budućnosti pojaviti još neki "Miralem" iz kraja u kojem je Miralem ponikao :bih:

Great Cornholio

#523 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Dobi nas Brazil u sudijskoj nadoknadi, a nije Argentina jača od Brazila, a i da uđe ona Vedina u prvom protiv Argentine u St. Luisu, možda nas Argentina ne bi dobila.

"lopta je okrugla" :bih:

-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#524 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by -LIBERO- »

DonVitoN wrote:vs Nigerija.

Image

vs Iran.
Image
Kako gotivni i akusticni stadioni. Ovdje nasih 2-3 hiljade moze napraviti ludilo od atmosfere. A kamoli da nas bude vise od ove brojke.
insaneinthebrain

#525 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by insaneinthebrain »

kad se zaori ovim stadionima "bosnom behar probeharao", nema tog protivnika koji se ne moze pobijediti 8-)
Post Reply