Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- van Basten
#401 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
ovaj ždrijeb nam je otvorio put među 8, a dalje je sve moguće
-
Korisničkoime
#402 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Naravno da ne znam ali od Slovačke u Zenici preko Žiline do Argentine provlači se jedan način stil igranja u kojoj su navedena trojica. Meni se čini da je Sušić sebi nešto zacrtao i da će na tome istrajati i ova trojica su po svemu sudeći prvi favoriti za početnih 11. Ne govorim da neko nešto neće, da neće dati sve od sebe ne govorim o zalaganju nego o mogućnostima. može Misimović i Medunjanin htjeti do mile volje i zalagati se i sve ali u fizičkom aspektu ne mogu protiv Afrikanaca ni blizu bez obzira na želju, htjenje u pogledu snage su ograničeni i mislim da nismo ni jednu tekmu do sada igrali u kojoj bi se pokazala tako drastična razlika u tom pogledu. Kako protiv naših kvaliteta pa mislim da su nas dva Francuza sa prosječnim fudbalskim kvalitetima ali sa fizičkom nadmoći u sredini terena ubila u prošlim kvalifikacijama. Ponavljam uopšte ne sporim nikome od njih želju već mogućnost, što bi naš narod rekao u nebo visoko u zemlju tvrdo ma koliko god ti želio ili htjeo nešto.Infaze Studio wrote:Ti ocito vec znas sastavKorisničkoime wrote:@jeza
Sori fakat moram upotrijebiti onu otrcanu frazu: "mislio sam da si ozbiljan forumas".
Ne znam jesi li popio malo ili sta....
jeza u ledja
Šta sam loše rekao drug, ok nisam pratio tu raspravu oko special pot-a ali pretpostavljam da je lik bio naporan. Razumijem da da se sad mora i malo guziti zbog toga pogotovo jer neće da prizna da je pogriješio ali osvrtao sam se na podcjenjivanje u kontekstu podcjeniće nas Argentina. Nema šanse nisu oni mi da urade takvu glupost kao primjer sam naveo tekmu protiv Slovačke u Zenici skoro pa cijeli forum je samo pisao sa koliko ćemo ih dobiti. Jedan od rijetkih je mislim bio DonVito koji je govorio suprotno ako se dobro sjećam Hamšik bla,bla itd. Znači nas ovdje na ovom forumu nema malo ali samo mali broj nije upao u zamku podcjenjivanja i jedan od tih koje se ja sjećam je bio Don vito.
Znači sve u kontekstu podcjenjivanja protivnika evo i sada možeš primjetiti da se podcjenjuje Nigerija i Iran ko upisanih 6 bodova a meni zaista nije jasno kako se misli suprostaviti afrikancima sa Miketom, Pjanićem i Medunjaninom..
Cini mi se da si I gore tako nesto napisao "kako cemo mi protiv snaznih Nigerijaca".. NE znam zasto mislis da se na najvecem izazovu svojih karijera, sto je SP, nasi igraci nece boriti, trcati I dati sve od sebe. KAko cemo protiv fizicki snaznih Afrikanaca? Kako ce oni protiv nas I nasih kvaliteta? Ova ekipa je zapela kada je trebalo I ostvarila istorijski rezultat. Ne vidim razloga da ne zapnu jos vise na SP-u.
- cekpi
#403 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
mislim da nije dozvoljeno igrati sa ekipama koje su se plasirale na svjetsko prvenstvo, mozda grijesim, ali mi bi mogli razbacit sa Irakom ili Saudijom (da vidimo kakav je otprilike Iran) i Togo/Etiopija (da vidimo kaki su otprilike ovi Nigerijci). Mada mene nisu odusevili u finalu protiv BUrkine niti na testu svjetskog ljetos u Brazilu. Njima je Obi Mikel glavni igrac... a meni je on fakat bezzeAdmir_1984 wrote:da se ja pitam pokušao bi bi organizovati 1-2 prijateljske protiv ghane i kameruna, oni mi nekako najslicnije djeluju nigerijcima, jer je realno da ce nam tekma protiv nigerije biti i presudna što se tice grupe na SP. Uz dobar rezultat protiv nigerije mislim da pobjeda protiv irana ne bi smjela doci u pitanje, ali i tu ekipu treba dobro prostudirati. o argenitini se manje više sve zna, izvesti malo defanzivniju postavu i odigrati muški pa šta bude
- Murat Sabanovic
#404 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
ARGENTINA - BIH 2:0
IRAN - NIGERIA 1:1
BIH - IRAN 1:0
ARGETINA - NIGERIA 2:2
ARGENTINA - IRAN 4:1
BIH - NIGERIA ?????? (nemam dojave za ovaj rezultat)
IRAN - NIGERIA 1:1
BIH - IRAN 1:0
ARGETINA - NIGERIA 2:2
ARGENTINA - IRAN 4:1
BIH - NIGERIA ?????? (nemam dojave za ovaj rezultat)
- Kal El
#405 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Da igramo kao protiv Grčke ili Slovačke možemo dobiti Arg....jbt vi izgleda zaboravili da smo u St.Louisu igrali kao pospane ljepotice...tada nismo ni 25% dali,aBd ima jos vremena,vratit će se Mujdza i Vranjes do tada
- and
#406 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
nije loše.2 ekipe koje nemaju zvijezda da se unaprijed predamo,kao što je to već rečeno za argentinu i mesija i društvo.van Basten wrote:ovaj ždrijeb nam je otvorio put među 8, a dalje je sve moguće
eto kao da mesi i argentina nikad nisu izgubili.dati sve od sebe,pa i tu argentinu probati dobiti
- Mali_Vuk
#407 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Objektivno, možemo se provući kao drugi u grupi. Nisam ni očekivao da će biti neka grupa gdje ćemo unaprijed upisivati pobjede. Uznojiti muda, pa šta bude. Sve je moguće
Jedino je sreća što takmičenje ne počinje sad nekad, s obzirom na zdravstveno stanje i formu naših. Nadam se da će to do Brazila sve biti OK.
Jedino je sreća što takmičenje ne počinje sad nekad, s obzirom na zdravstveno stanje i formu naših. Nadam se da će to do Brazila sve biti OK.
- elmirčo
#408 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Jack Be Nimble wrote:Bas kao sto je Jez napisao fizicki i u trcanju Nigerija nas moze pobjediti, ali mentalno nisu tu. Znam da nije iz Nigerije, ali kada vidim bilo kojih 11 africkih igraca da istrce na teren to je koda je izaslo 11 Balotelija. Oni su za nas izmislili balkanski mentalitet.
protiv argentince rezervisano, jer ako povučemo najebali smo.
idealno bi bilo da iran u tom prvom kolu otkine bod nigerima, jer će onda oni protiv nas morat zapet' jerbo đeš vadionu radit na argentini.
tu je naša šansa naravno uz pobjedu na kraju i pičimo na francuze jebem im matere
-
sokkia
#409 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
@murate, ako je tacan ovaj raspored onda si malo polupo lonciceMezzo-x wrote:
-
sokkia
#410 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
ako budemo imali više bodova od Irana i Nigerije prolazimo 100%
( a moguce i gol razlika da odluci)
( a moguce i gol razlika da odluci)
-
tranticicak
#411 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Zasto svi otpisuju bodove protiv argentine, sta ako lezerno udju u utakmicu protiv nas kao da su upisali pobjedu. Mozda susic I promjeni formaciju I taktiku I uspijemo ih iznenadit. Mislim da ovu grupu mozemo proci.
- szlava
#412 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Jedva cekam da pocne oleeeeee

- chockad
#413 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
samo da nasi ne nalete na one gosn brazilke...
- Romanista 101%
#414 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
ko izgubi sa najmanje razlike od Argentinaca taj prolazi dalje
-
RtrnOfSalisbury
#415 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
protiv ardjentinjana obavezno izac sa: djeko + ibisevic, pjana+miske+medo i standardna odbrana na celu sa vrsajevic;
protiv nigerijcana onda uvest: djeko + ibisevic, pjana + miske + medo i standardna odbrana na celu sa vrsajevic;
a protiv iranci obavezno: djeko+ibisevic, pjana+miske+medo i standardnu odbranu na celu sa vrsajevic. u sljedecoj fazi napad valja pojacat sa djeko+ibisevic, a pjana+miske+medo bacit u vezu a odbranu orijentirat nazad na celu sa vrsajicem.
znaci prolazimo !
protiv nigerijcana onda uvest: djeko + ibisevic, pjana + miske + medo i standardna odbrana na celu sa vrsajevic;
a protiv iranci obavezno: djeko+ibisevic, pjana+miske+medo i standardnu odbranu na celu sa vrsajevic. u sljedecoj fazi napad valja pojacat sa djeko+ibisevic, a pjana+miske+medo bacit u vezu a odbranu orijentirat nazad na celu sa vrsajicem.
znaci prolazimo !
- uglavnomja
#416 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
RtrnOfSalisbury wrote:protiv ardjentinjana obavezno izac sa: djeko + ibisevic, pjana+miske+medo i standardna odbrana na celu sa vrsajevic;
znaci prolazimo !
a dje djeko
-
RtrnOfSalisbury
#417 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
a kodje jeko djekouglavnomja wrote:RtrnOfSalisbury wrote:protiv ardjentinjana obavezno izac sa: djeko + ibisevic, pjana+miske+medo i standardna odbrana na celu sa vrsajevic;
znaci prolazimo !
a dje djeko
-
Mezzo-x
#418 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Ja vec pakujem kofere, samo ne znam sta cu sa dresom......Legea ili nesto bolje........ima li neko informacije sta je sa ugovorom ?
-
Mezzo-x
#419 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Ovo je grupa BHF...
-
Korisničkoime
#420 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Protiv koje Slovačke crni moj Kal El, ako budemo igrali kao protiv Slovačke, Argentina će da stane kad nam napuni 5 komada kako se ne bi umarala. Jbt samo zato što smo tu tekmu dobili ne znači i da smo dobro igrali. Najbolju tekmu smo imali protiv Grčke kod kuće, zatim prvo poluvrijeme protiv Francuza i ako tako igramo imamo šansu da izvučemo nerješeno ili sa malo sreće čak i dobijemo ali ponoviti tu igru nije nimalo lagano da jeste da mi tako možemo odigrati svaku tekmu tada nam ni polufinale ne bi bilo daleko.Kal El wrote:Da igramo kao protiv Grčke ili Slovačke možemo dobiti Arg....jbt vi izgleda zaboravili da smo u St.Louisu igrali kao pospane ljepotice...tada nismo ni 25% dali,aBd ima jos vremena,vratit će se Mujdza i Vranjes do tada
Realno ne treba se predavati ipak je to fudbal i sve je moguće ali očekivanja protiv Argentine moramo svesti na minimum idemo se igrati pa šta bude, opušteno mi protiv Argentine apsolutno nemamo šta izgubiti.
- jeza u ledja
#421 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Pa nista, frajer je nevidjen troll a ti ga jos podrzavas.Korisničkoime wrote:
Šta sam loše rekao drug, ok nisam pratio tu raspravu oko special pot-a ali pretpostavljam da je lik bio naporan. Razumijem da da se sad mora i malo guziti zbog toga pogotovo jer neće da prizna da je pogriješio ali osvrtao sam se na podcjenjivanje u kontekstu podcjeniće nas Argentina. Nema šanse nisu oni mi da urade takvu glupost kao primjer sam naveo tekmu protiv Slovačke u Zenici skoro pa cijeli forum je samo pisao sa koliko ćemo ih dobiti. Jedan od rijetkih je mislim bio DonVito koji je govorio suprotno ako se dobro sjećam Hamšik bla,bla itd. Znači nas ovdje na ovom forumu nema malo ali samo mali broj nije upao u zamku podcjenjivanja i jedan od tih koje se ja sjećam je bio Don vito.
Znači sve u kontekstu podcjenjivanja protivnika evo i sada možeš primjetiti da se podcjenjuje Nigerija i Iran ko upisanih 6 bodova a meni zaista nije jasno kako se misli suprostaviti afrikancima sa Miketom, Pjanićem i Medunjaninom.
Protiv Slovacke je pisao to sto je pisao samo i iskljucivo zato sto gotivi Napoli, pa samim tim i Hamsika. Znaci ne zato sto je realan, pametan ili pronicljiv. Slicno tako protiv Argentine je trubio o Higuainu, i sad ce, ako ostane na forumu do SP.
I ne slazem se uopste da je on bio jedini "oprezan" protiv Slovacke, cak sta vise ne mislim da on uopste spada u tu grupu.
Uglavnom, ako ti je on mjerilo opreznosti onda je to zabrinjavajuce.
I generalno imam osjecaj da neki ljudi unaprijed imaju izgradjen stav o misljenju javnog mijenja i onda s takvim razmisljanjem dodju argumentirati protiv takvog misljenja. Tako jedan od 10 (u stvari u ovom slucaju mozda jedan od 30) ljudi napise nesto tipa "mozemo uzeti Argentinu" i onda neko dodje i napise citav referat koji pocinje sa premisom kako se generalno na forumu podcjenjuje protivnik. Kao ono, "nase standardno". Ja to fakat ne vidim i nisam nikad vidio, osim mozda protiv Portugalaca onaj prvi plejof, kad nismo jos znali gdje nam je plafon ove generacije.
Isto tako ima ljudi koji pisu suprotno.
Smatram da 70% foruma uglavnom realno razmislja, uvijek, i da su uglavnom u pitanju male nijanse. Stoga mi je suvisno ovoliko forsiranje rasprave o podcjenjivanju/precjenjivanju protivnika.
Sto se tice SP grupe, pa ja mislim 90% ljudi je napisalo isto - Argentina je jaca, s Nigerijom smo tu negdje, Iran je slabiji.
- jeza u ledja
#422 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Evo ovi predvidjaju prolaz Nigerije. Isto tako rankiraju grupe po tezini i za nasu kazu da je druga najlaksa.
- uglavnomja
#423 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
jeza u ledja wrote:Evo ovi predvidjaju prolaz Nigerije. Isto tako rankiraju grupe po tezini i za nasu kazu da je druga najlaksa.
ti "ovi" igraju soccer, s'a'ce ba oni
- Kal El
#424 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Ma nemaju ovi pojma ba..ne zna lik o čemu pričauglavnomja wrote:jeza u ledja wrote:Evo ovi predvidjaju prolaz Nigerije. Isto tako rankiraju grupe po tezini i za nasu kazu da je druga najlaksa.
ti "ovi" igraju soccer, s'a'ce ba oni
- Renta
#425 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Iran možete dobiti uz angažiranu igru. Argentinu nikako, Nigeriju teško. 70:30 omjer u korist Nigerije. Općenito, balkanskim repkama (koje su često statične) nikako ne pašu rastrčani i fizički dominantni afrikanci. Isti su nepredvidljivi, teško ih je istaktizirat i uvijek imaju bar dva tri lucidna pojedinca. Mene svi ovi iz crne Afrike podsjećaju na B tim Brazila.
EDIT: Hrvatska nije u grupi F
EDIT: Hrvatska nije u grupi F