Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Bosna i Hercegovina će u grupi F završiti na ovom mjestu:

1.
60
15%
2.
280
69%
3.
42
10%
4.
22
5%

Total votes: 404

Cyrax

#376 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Cyrax »

Prolazimo, hladno. 8)
Impavidus

#377 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Impavidus »

Idealno bi bilo za nas kada bi Nigerija i Iran odigrali nerješeno u prvom kolu. Onda sa 1 remijem (Nigerija) i 1 pobjedom (Iran) smo u 2. krugu (pod uslovom da Argentina ne izgubi od Irana ili Nigerije).
A tek kad bi mi uspjeli otkinuti bod Argentini, onda bi oni sljedeća 2 kola morali ići na pobjede bez ikakvih kalkulacija i odmaranja...
Jecky 44

#378 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Jecky 44 »

uglavnomja wrote:pitanje: gdje se moze cumurati o ostalim repkama i grupama?
ona tema o izvlacenju je zatvorena, postoje dvije koje pocinju sa anketom gdje ce bosna zavrsiti ...

napr. mene zanima sta mislite kako ce vaha proci

"Nogometaši Alžira na svjetskom prvenstvu u Brazilu nastupit će u grupi sa Belgijom, Rusijom i Korejom."

ono, ja mislim k'o bos po trnju, ali nikad se ne zna :D

korejnaci su ludi kao struja, rusija i belgija najvjerovatnije idu, a afrikanci i kad znaju igrati, puknu u glavi ...
Mislim da če Rusi i Belgijanci to pocijepat ko peder erotiku,Belgija je prejaka(ništa me ne bi začudilo kada bi ušli među prve četri), Rusi standardno dobri mada kao da imaju kompleks SP(pogledaj 1990-SSSR, 1994,2002) nisu dalje od grupe dobacili. Koreja i Alžir tu negdje mada bi Korejancima opet tu dao prednost. :-D
It_is_a_Leclerc

#379 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by It_is_a_Leclerc »

Realno je očekivati da u 2. krug uđemo sa nulom bodova, kao i Iran. Ipak, eventualnom pobjedom protiv Nigerijaca mi smo u prednosti jer mi zadnju igramo sa nižerazrednim Iranom, a oni sa prvoklasnom Argentinom.

Što se tiče utakmice sa Argentinom, ja ne gajim neke iluzije da bismo mi njima mogli išta. Da sam ja Safet Sušić izveo bih dva zadnja vezna, Džeku naprijed, pa mkar da izbjegnemo neki debakl. Da mi ko ponudi sad 2-0 kao u St. Louisu, odmah bi to potpisao.

Međutim, ja se bojim Safetove logike da se mi pred svijetom na Maracani trebamo "pokazati onakvima kakvi jesmo", a to će nas dovesti u onu situaciju kao u drugom poluvremenu u St. Louisu gdje je svaki njihov napad rezultirao šutem prema golu.

Isto tako, nadam se da će predsjednik Begić (jer Safet sigurno neće), odlučiti da u Brazil povede sportskog psihologa. Jer, treba će se pripremiti i za veliki poraz od Argentine, kako bismo bili dovoljno spremni "u glavi" za druge dvije utakmice.

Što se tiče pripreme, klime, mi idemo u Brazil skoro 20 dana prije početka SP-a. Sasvim dovoljno vremenna za aklimatizaciju na sve prilike.
fantom slobode

#380 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by fantom slobode »

Impavidus wrote:Idealno bi bilo za nas kada bi Nigerija i Iran odigrali nerješeno u prvom kolu. Onda sa 1 remijem (Nigerija) i 1 pobjedom (Iran) smo u 2. krugu (pod uslovom da Argentina ne izgubi od Irana ili Nigerije).
A tek kad bi mi uspjeli otkinuti bod Argentini, onda bi oni sljedeća 2 kola morali ići na pobjede bez ikakvih kalkulacija i odmaranja...
Sasvim moguce, niko ne zeli prvu utakmicu da izgubi. Raspored nam je super...Argentina u najboljem momentu, na pocetku.
Lex77

#381 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Lex77 »

A gdje se opće igraju utakmice? Prva u Riu, a ostale dvije?
tipico2

#382 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by tipico2 »

Lex77 wrote:A gdje se opće igraju utakmice? Prva u Riu, a ostale dvije?
Pise ti na 1. postu....
cekpi

#383 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by cekpi »

El malagueño wrote:
Havatar wrote:
cekpi wrote: Rodjak, jel ti mozda palo na pamet da nas Sajo nije bas zagrijan za kurvanje i alkoholiziranje na afterpartijima, da je covjek kao i svi mi sa svojim vrlinama i manama, da smatra (siguran sam da tako misle jos neki) kako je ovakvo trosenje para (valjda oko $100 mil) za izvlacenje grupa suludo i da mu se plus gadi lobiranje za Francusku, te da je ovo mozda vid njegovog protesta. A da li si svjestan da je Pape jedan od glavnih 'krivaca' sto imas priliku uopste uvest "Brazil" u svoj vokabular?
Daj molim te, i vi svi koji pljujete po jedinoj svjetloj tacki nasih zivota, da li imate imalo obraza? Pustite ljude da rade i radujte se barem sad u zivotu bez neopravdanog kritiziranja..
:lol:
Pa Safet je kao igrac bio poznat bas po takvom ponasanju i sad nece da ide na izvlacenje za SP zbog toga, isto tako sigurno nije protest zbog lobiranja za Francusku posto vidis da je njemu vaznija utakmica PSG-Evian od izvlacenja grupa i da je sam izjavljivao da ranije nije pratio Bosnu i da gleda na svaki nacin da se udobri Francuzima.

:thumbup: upravo sam na to mislio. I ide mi vise na zvice sto ako kaZes negativnu stv r za nekoga odmah " blatis" . To je kratkovidno i glupo. Jedini nacin da postanes bolji kao osoba, igrac ili bilo sta jesteda uvazis kritike. A samo kod nas moras odmah birati za ili protiv. Jeli stvarni iko misli da pape ne radi sada sve da bi se uvalio u neki klub poslije sp? Kako vam nije jasno da je jegov cilj (koji je uvijek spominjao) bio plasman na sp. On je taj cilj ostvario. To klubovi vide. A s obzirom da n as svi vide kao outsidere niko ni ne ocekuje neki uspjeh na sp tako da mu nijedan klub nece zamjerit neuspjeh. Tako da njemu nije bitno. Interesuje ga kako ce naci novog poslodavca i usput jos buraza pogurat pozivanjem raznih levata i on happy.
Mahalaska prica ... (a la: "niko ne valja i svi su u qrcu", te "nedam pride nikom pa ni caci svom jer ja sam jedini ispravan"; a i pise u Expressu i Avazu :roll: :roll: )...

mrsko mi se objasnjavat. a vi nastavite sa blacenjem.

P.S.: Dobro je Mesa Selimovic rekao kako kod nas ako si samo centimetar visi od okoline ona te vuce dole da se sa njom utopis "bosna je teska i teretna zemlja u njoj nije lahko zivjeti ako si samo jedan centimetar veci od prosjeka ostalih". Zato svi koji imaju taj cm vise i odlaze iz nase domovine, jer su drugdje priznati a kod kuce blaceni
flexibila

#384 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by flexibila »

Moj glas otisao za br.1
Imam neki osjecaj da ce Pape to sloziti kao lego kockicu, i siguran sam 100% da cu ovaj post ponoviti tamo u junu mjesecu iduce godine :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
tipico2

#385 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by tipico2 »

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

SP 2010

Image
Image
....Juzna Koreja je sa 4 boda prosla dalje.

SP 2002

Image
Image
Nigerija opet zadnja...........
Last edited by tipico2 on 07/12/2013 13:40, edited 1 time in total.
DonVitoN

#386 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by DonVitoN »

deni333 wrote:

Eh ovu utakmicu dobro proučit, posložit kockice i vratit im, imamo kapacitet, samo realizacija mora biti hirurška. :)
Ljudi su igrali sa rez. napadom bez Mesija i Higuaina u napadu.
tipico2

#387 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by tipico2 »

DonVitoN wrote:
deni333 wrote:

Eh ovu utakmicu dobro proučit, posložit kockice i vratit im, imamo kapacitet, samo realizacija mora biti hirurška. :)
Ljudi su igrali sa rez. napadom bez Mesija i Higuaina u napadu.
Igrali smo i mi bez Dzeke... :D
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#388 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Admir_1984 »

da se ja pitam pokušao bi bi organizovati 1-2 prijateljske protiv ghane i kameruna, oni mi nekako najslicnije djeluju nigerijcima, jer je realno da ce nam tekma protiv nigerije biti i presudna što se tice grupe na SP. Uz dobar rezultat protiv nigerije mislim da pobjeda protiv irana ne bi smjela doci u pitanje, ali i tu ekipu treba dobro prostudirati. o argenitini se manje više sve zna, izvesti malo defanzivniju postavu i odigrati muški pa šta bude
Last edited by Admir_1984 on 07/12/2013 13:42, edited 1 time in total.
P308

#389 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by P308 »

tipico2 wrote:+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

SP 2010

Image
Image
....Juzna Koreja je sa 4 boda prosla dalje.

SP 2002

Image
Image
Nigerija opet zadnja...........
Znaci cak je i Grcka Nigeriji uvalila 2 komada :D
Korisničkoime

#390 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Korisničkoime »

@jeza
Sori fakat moram upotrijebiti onu otrcanu frazu: "mislio sam da si ozbiljan forumas".
Ne znam jesi li popio malo ili sta....
jeza u ledja

Šta sam loše rekao drug, ok nisam pratio tu raspravu oko special pot-a ali pretpostavljam da je lik bio naporan. Razumijem da da se sad mora i malo guziti zbog toga pogotovo jer neće da prizna da je pogriješio ali osvrtao sam se na podcjenjivanje u kontekstu podcjeniće nas Argentina. Nema šanse nisu oni mi da urade takvu glupost kao primjer sam naveo tekmu protiv Slovačke u Zenici skoro pa cijeli forum je samo pisao sa koliko ćemo ih dobiti. Jedan od rijetkih je mislim bio DonVito koji je govorio suprotno ako se dobro sjećam Hamšik bla,bla itd. Znači nas ovdje na ovom forumu nema malo ali samo mali broj nije upao u zamku podcjenjivanja i jedan od tih koje se ja sjećam je bio Don vito.
Znači sve u kontekstu podcjenjivanja protivnika evo i sada možeš primjetiti da se podcjenjuje Nigerija i Iran ko upisanih 6 bodova a meni zaista nije jasno kako se misli suprostaviti afrikancima sa Miketom, Pjanićem i Medunjaninom.
NeenaSa

#391 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by NeenaSa »

Glasah, mada nevazno, al' ipak :-D
:-D :bih:
Logovan

#393 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Logovan »

NeenaSa wrote:Glasah, mada nevazno, al' ipak :-D
:-D :bih:
Ostavimo sve
Idemo na Svjetsko jebo te... :izet: :bih:
Pismonosa

#394 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Pismonosa »

Ne potcjenjujte nas, ni u kom slučaju 8)

Stoke City
Braušvjmjnhlk
Bayer
Shalke
Freiburg
drdššljožSpor
čingmingćun
Lazio
Roma
Stuttgart
Manchester City

:bih: :bih:
Damir0406

#395 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Damir0406 »

Mi Nigeriju nikad u životu ne možemo dobiti :) Ali važno je da smo tu :D
It_is_a_Leclerc

#396 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by It_is_a_Leclerc »

Damir0406 wrote:Mi Nigeriju nikad u životu ne možemo dobiti :) Ali važno je da smo tu :D
Fakat. Ipak su to u stanju samo velike ekipe, npr. Jordan.
Infaze Studio

#397 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Infaze Studio »

Korisničkoime wrote:@jeza
Sori fakat moram upotrijebiti onu otrcanu frazu: "mislio sam da si ozbiljan forumas".
Ne znam jesi li popio malo ili sta....
jeza u ledja

Šta sam loše rekao drug, ok nisam pratio tu raspravu oko special pot-a ali pretpostavljam da je lik bio naporan. Razumijem da da se sad mora i malo guziti zbog toga pogotovo jer neće da prizna da je pogriješio ali osvrtao sam se na podcjenjivanje u kontekstu podcjeniće nas Argentina. Nema šanse nisu oni mi da urade takvu glupost kao primjer sam naveo tekmu protiv Slovačke u Zenici skoro pa cijeli forum je samo pisao sa koliko ćemo ih dobiti. Jedan od rijetkih je mislim bio DonVito koji je govorio suprotno ako se dobro sjećam Hamšik bla,bla itd. Znači nas ovdje na ovom forumu nema malo ali samo mali broj nije upao u zamku podcjenjivanja i jedan od tih koje se ja sjećam je bio Don vito.
Znači sve u kontekstu podcjenjivanja protivnika evo i sada možeš primjetiti da se podcjenjuje Nigerija i Iran ko upisanih 6 bodova a meni zaista nije jasno kako se misli suprostaviti afrikancima sa Miketom, Pjanićem i Medunjaninom.
Ti ocito vec znas sastav :) .
Cini mi se da si I gore tako nesto napisao "kako cemo mi protiv snaznih Nigerijaca".. NE znam zasto mislis da se na najvecem izazovu svojih karijera, sto je SP, nasi igraci nece boriti, trcati I dati sve od sebe. KAko cemo protiv fizicki snaznih Afrikanaca? Kako ce oni protiv nas I nasih kvaliteta? Ova ekipa je zapela kada je trebalo I ostvarila istorijski rezultat. Ne vidim razloga da ne zapnu jos vise na SP-u.
Tomahawk11
Globalni moderator

#398 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Tomahawk11 »

Pismonosa wrote:Ne potcjenjujte nas, ni u kom slučaju 8)

Stoke City
Braušvjmjnhlk
Bayer
Shalke
Freiburg
drdššljožSpor
čingmingćun
Lazio
Roma
Stuttgart
Manchester City

Njemacka odbrana ;-)
Svabo je to kultiviso, ne moze da ne valja :thumbup:
Logovan

#399 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Logovan »

Pismonosa wrote:Ne potcjenjujte nas, ni u kom slučaju 8)

Stoke City
Braušvjmjnhlk
Bayer
Shalke
Freiburg
drdššljožSpor
čingmingćun
Lazio
Roma
Stuttgart
Manchester City

Do SP-a neće biti Stokea, Lazia i Rome a možda ni Braušvjmjnhlka, ni Cityja. :D
MyTao

#400 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by MyTao »

Fina grupa... Mislim da smo na papiru favoriti za drugo mjesto. Samo se dobro pripremiti i naci jos kojeg igraca do ljeta.

Nadam se da ce Susic poceti igrati sa jednim napadacem, 4231 je formacija koja nam najbolje lezi, to se vidilo jos protiv Francuske. Napraviti par ozbiljnih prijateljskih utakmica i poceti se pripremati.
Post Reply