Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Bosna i Hercegovina će u grupi F završiti na ovom mjestu:

1.
60
15%
2.
280
69%
3.
42
10%
4.
22
5%

Total votes: 404

DonVitoN

#301 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by DonVitoN »

Itakoto wrote:
DonVitoN wrote:
Itakoto wrote:Cinjenice? :lol: Placam put u Brazil onome koji mi objasni kako da postavitim DonVitoNa na ignoru listu? :D
Jadan onaj kome ti platis kahvu helem toliko na forumu a ne zna naci ignor listu, mora da si malo vise pametan.
nemoj se ljutiti Don ali ja fakat ne mogu vise. Nekad od smijeha a nekad i od bijesa... :D
Za sta bih se ljutio :? ti meni ne smetas iako vjerovatno vecini smetas a cuj smijeha pa bijesa, BIJESA :cry:
Ja ne idem od teme do teme i ne pisem daj ban ovom itd..a kao sto vidis imas ih copor sto kmece kao mala djeca a zapravo trolaju svaku temu ne vezano o topicu tj. temi o kojoj se radi.
Ja pisem iskljucivo o nogometu tu i tamo se nekad zavucem sa nekim trolom pa mene proziva da sam trol.
Ali vodim se na onu pametan popusta.
Uzivaj.
:)
Last edited by DonVitoN on 07/12/2013 00:34, edited 1 time in total.
Kaunas

#302 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Kaunas »

Ima li negdje link da opet pogledam izvlacenje ? Toliko sam bio nervozan samo sam gledao u one potove i vikao ``Sad ce Bosna i ne vadi Bosnu !!!..`` :D
5 0 5

#303 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by 5 0 5 »

Kaunas wrote:Sta kazu strani mediji, koje ce dvije ekipe u nasoj grupi proci dalje ? Sta kazuuu :D
ma sta znaju strani mediji :-D

Image
Kaunas

#304 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Kaunas »

505sCrtom wrote:
Kaunas wrote:Sta kazu strani mediji, koje ce dvije ekipe u nasoj grupi proci dalje ? Sta kazuuu :D

Image
:lol: :lol: :lol: jel ovo neka zayebancija...
It_is_a_Leclerc

#305 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by It_is_a_Leclerc »

Kaže Owen Hargreeves na CNN-u : "Argentina, zasigurno. I Bosna također."
Pokerboy11

#306 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Pokerboy11 »

505sCrtom wrote:

Image
wtf hahahahahahhhh

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
fantom slobode

#307 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by fantom slobode »

It_is_a_Leclerc wrote:
Kaže Owen Hargreeves na CNN-u : "Argentina, zasigurno. I Bosna također."
stipu njega, tu su anonimni specijalisti sa foruma :lol: :lol: :lol: :lol:
5 0 5

#308 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by 5 0 5 »

evo, espn nam daje lijepe sanse za prolazak

Image
Itakoto

#309 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Itakoto »

DonVitoN wrote:
Itakoto wrote:
DonVitoN wrote: Jadan onaj kome ti platis kahvu helem toliko na forumu a ne zna naci ignor listu, mora da si malo vise pametan.
nemoj se ljutiti Don ali ja fakat ne mogu vise. Nekad od smijeha a nekad i od bijesa... :D
Za sta bih se ljutio :? ti meni ne smetas iako vjerovatno vecini smetas a cuj smijeha pa bijesa, BIJESA :cry:
Ja ne idem od teme do teme i ne pisem daj ban ovom itd..a kao sto vidis imas ih copor sto kmece kao mala djeca a zapravo trolaju svaku temu ne vezano o topicu tj. temi o kojoj se radi.
Ja pisem iskljucivo o nogometu tu i tamo se nekad zavucem sa nekim trolom pa mene proziva da sam trol.
Ali vodim se na onu pametan popusta.
Uzivaj.
:)
svakodnevno najavljivanje BiH u special potu (kao jedinog debitanta) i naknadna prognoza da ce BiH, Hrvatska ili Grcka biti u special potu, a samo ove 3 ekipe iz Evrope su u svojim grupama jedini predstavnici UEFA-e, je bilo previse. Napisati jos kako su to cinjenice je vec trollanje. Laku noc, konacno sam nasao lijek protiv tebe: "Ignore"!
DonVitoN

#310 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by DonVitoN »

U Iranu i Nigeriji trljaju ruke.
trcicu trceci

#311 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by trcicu trceci »

ovaj se lozi opasno, jeste vi meni ludi...lik se zajebaje a vi sve ozbiljno

dobar postotak, samo to je po rang listi, onako na prvu... ja bi to smanjio na po 35% mi i nigerijci
Kaunas

#312 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Kaunas »

Kazu da je dobar .....

Image

Ali ovaj je bolji :D

Image
DonVitoN

#313 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by DonVitoN »

Treba analizirati protivnika a ne kroz slikice tacno sam upoznat sa kvalitetom ovog gore.. ali moze malo opsirnije o njima pojedinecno a ne samo da se slikice ljepe nece ni Pape tako dobiti pravu sliku.

Igrali iranski Maradona jos nogomet, jeli jos u igri rep. itd :? Ali Karimi.

Gdje su i sta rade Ali Dej, Mehdi Mahdvika, Azizi, Hašemijan sjecam ga se iz Bajerna i Bohuma dali je neko od njih jos aktivan ili nesto u rep. jer poznato nam je da ti azijski tj. africki kako god ganjaju loptu i u 43,44 godini standardno se vrte tu i tamo.

Moze li neko od prve ruke da postavi malo vise info i da odg. na ova pitanja.. ukratko, molim.
Korisničkoime

#314 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Korisničkoime »

Eh sada što rekoše moglo je i bolje ali i gore to je mislim neki stav s kojima se mogu svi složiti. Ja lično milsim da je grupa prilično teška i da će nam za prolaz trebati sreće.
Argentina prva tekma na Marakani ljudima je pobjeda imperativ ljudi imaju najboljeg igrača na svijetu i manje više otvorene aspiracije da osvoje SP mislim da bi svakom Argentincu vrhunac bio osvojiti SP još u Brazilu to je san, fantazija, tako da se sigurno neće opustiti i zajebavati. Slušam o podcjenjivanju kao podcijeniće oni nas a mi ćemo iznenadit pa dobro ljudi nema svako naš mentalitet ovdje se prije Slovačke raspravljalo samo o tome sa koliko ćemo uzeti Slovake u Zenici prije tekme o nekom porazu ma nema pojma. Jedino je Don Vito kojeg sada razapinjete (brate mili usrao si motku samo tako) trubio kako su ljudi opasni i da ne bi trebalo biti opuštanja i def.vezni i itd. Na kraju nas ljudi lupiše na sred Bilinog. Argentina je vrhunska ekipa sa iskustvom o kakvom mi samo možemo sanjati i tu nema podcjenjivanja nisu oni mi.

Nigerija uh to važi za skoro bilo koju ekipu iz Afrike pogotovo iz ovog tamnijeg dijela (zvuči rasistički jbg) fizička sprema, konstitucija, snaga. Ne mogu zamisliti Misimovića, Medunjanina i Pjanića u sredini kako se suprostavljaju toj fizičkoj nadmoći . Sa najnovijom formacijom selektora ljudi ima da nas siluju. Čitam rasulu raspad u Nigeriji ne znam jbg.

Odbrana mi se čini samo na prvi pogled slaba, štoperski par nije sad nešto jak sa igračima iz Turske i Škotske pri čemu samo ovaj u Škotskoj igra redovno imaju bekove iz Portugala taj se čini i najkvalitetnijim i Holandije (igrač Chelsea na posudbi dosta mlad), golman iz Lilla. Mislim da to nije nesavladiva prepreka za naš napad.

Sredina tu se ističu samo dva igrača Mikel naravno i Onazi iz Lazia ostalo su uglavnom sve igrači iz drugih liga.

Napad se čini tu najjačim imaju mogućnost igranja sa tri napadača pri čemu se ističe Musa iz CSKA i Emenike iz Fenera što su možda i ujedno njihova dva najopasnija igrača. S tim da Musa može igrati u u sredini izgleda što bi pojačalo njihov vezni red. O ovom iz Liverpoola ne znam šta da mislim najskuplji je igrač u najboljem klubu ali ne znam. Obinna igra u Spartaku u Rusiji i to veoma malo ali ima prilično puno nastupa za repku igrao je i u zadnjoj protiv Italije.

Tako da ako uspijemo da nadoknadimo fizičke nedostatke možda i budemo imali šanse pogotovo ako pokažu najveću slabost afričkih ekipa nedostatak discipline, aljkavost, pad koncentracije i slično.
Korisničkoime

#315 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Korisničkoime »

Kaunas wrote:Kazu da je dobar .....

Image

5 golova 5 asistencija u Feneru ove sezone
Kaunas

#316 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Kaunas »

DonVitoN wrote:Treba analizirati protivnika a ne kroz slikice tacno sam upoznat sa kvalitetom ovog gore.. ali moze malo opsirnije o njima pojedinecno a ne samo da se slikice ljepe nece ni Pape tako dobiti pravu sliku.

Igrali iranski Maradona jos nogomet, jeli jos u igri rep. itd :? Ali Karimi.

Gdje su i sta rade Ali Dej, Mehdi Mahdvika, Azizi, Hašemijan sjecam ga se iz Bajerna i Bohuma dali je neko od njih jos aktivan ili nesto u rep. jer poznato nam je da ti azijski tj. africki kako god ganjaju loptu i u 43,44 godini standardno se vrte tu i tamo.

Moze li neko od prve ruke da postavi malo vise info i da odg. na ova pitanja.. ukratko, molim.
....mozes ti njih analizirati tek pred prvenstvo, sada je jos rano za analize i prognoze.
Jos se ne zna ni ko od igraca ide u Brazil, zato opusteno.... :gunjastajl:
Rob_Atl

#317 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Rob_Atl »

Espn nas isto ima da prolazimo grupu, i gubimo od ekvadora u drugom krugu :D oni predvidjaju njemacka-spanija finale ako mislimo izbjeci svabe u 1/4 onda moramo prvi u grupi biti :izet:
DonVitoN

#318 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by DonVitoN »

Evo sada gledam ovaj tim Irana pa ovo moramo da uzmemo svi im igraci igraju iskljucivo za domace klubove izuzev Dejagah koji igra za Fulham mada tamo grije klupu njegovi dani najbolji su bili jos kad je igrao sa Dzekom i Misketom. Dalje vidim da im je selektor portugalac Carlos Queiroz koji je vrlo dobar takticar pa bojim se da bi onog naseg strucnjaka mogao nadmudrit, Pape je i Kozaku dopustio da ga nadmudri lahko.

Taktika protiv ovih reprezentacija na SP ne moze biti ista, nema sanse.
Ima evo 6 mjeseci fore neka gleda video snimke, dogovori prijateljske sa odg. timovima treba nam jedna tipa Kamerun a druga tipa Irak pa valjda skonta kako se kojoj suprostaviti, protiv koje napasti, ne moze biti sve isto.
Nadajmo se da ce biti manje tvrdoglav tj. imati hrabrosti da promijeni neke stvari.

Nadam se da ga i ovaj dole nece takticki nadmudriti..
Image
k3ngur

#319 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by k3ngur »

Sta kazu u Iranu hocel igrat Ali Daji na sp... :D
fantom slobode

#320 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by fantom slobode »

DonVitoN wrote:U Iranu i Nigeriji trljaju ruke.
Je l' im to zima :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Usput bolji su ti ovi kraci komentari...ovi duzi su ti besmisleni za citanje. Nego kad ces se objesiti? :lol: :lol: :lol: samobanovati :lol: :lol: :lol:
jeza u ledja

#321 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by jeza u ledja »

Korisničkoime wrote:Eh sada što rekoše moglo je i bolje ali i gore to je mislim neki stav s kojima se mogu svi složiti. Ja lično milsim da je grupa prilično teška i da će nam za prolaz trebati sreće.
Argentina prva tekma na Marakani ljudima je pobjeda imperativ ljudi imaju najboljeg igrača na svijetu i manje više otvorene aspiracije da osvoje SP mislim da bi svakom Argentincu vrhunac bio osvojiti SP još u Brazilu to je san, fantazija, tako da se sigurno neće opustiti i zajebavati. Slušam o podcjenjivanju kao podcijeniće oni nas a mi ćemo iznenadit pa dobro ljudi nema svako naš mentalitet ovdje se prije Slovačke raspravljalo samo o tome sa koliko ćemo uzeti Slovake u Zenici prije tekme o nekom porazu ma nema pojma. Jedino je Don Vito kojeg sada razapinjete (brate mili usrao si motku samo tako) trubio kako su ljudi opasni i da ne bi trebalo biti opuštanja i def.vezni i itd. Na kraju nas ljudi lupiše na sred Bilinog. Argentina je vrhunska ekipa sa iskustvom o kakvom mi samo možemo sanjati i tu nema podcjenjivanja nisu oni mi.

Nigerija uh to važi za skoro bilo koju ekipu iz Afrike pogotovo iz ovog tamnijeg dijela (zvuči rasistički jbg) fizička sprema, konstitucija, snaga. Ne mogu zamisliti Misimovića, Medunjanina i Pjanića u sredini kako se suprostavljaju toj fizičkoj nadmoći . Sa najnovijom formacijom selektora ljudi ima da nas siluju. Čitam rasulu raspad u Nigeriji ne znam jbg.

Odbrana mi se čini samo na prvi pogled slaba, štoperski par nije sad nešto jak sa igračima iz Turske i Škotske pri čemu samo ovaj u Škotskoj igra redovno imaju bekove iz Portugala taj se čini i najkvalitetnijim i Holandije (igrač Chelsea na posudbi dosta mlad), golman iz Lilla. Mislim da to nije nesavladiva prepreka za naš napad.

Sredina tu se ističu samo dva igrača Mikel naravno i Onazi iz Lazia ostalo su uglavnom sve igrači iz drugih liga.

Napad se čini tu najjačim imaju mogućnost igranja sa tri napadača pri čemu se ističe Musa iz CSKA i Emenike iz Fenera što su možda i ujedno njihova dva najopasnija igrača. S tim da Musa može igrati u u sredini izgleda što bi pojačalo njihov vezni red. O ovom iz Liverpoola ne znam šta da mislim najskuplji je igrač u najboljem klubu ali ne znam. Obinna igra u Spartaku u Rusiji i to veoma malo ali ima prilično puno nastupa za repku igrao je i u zadnjoj protiv Italije.

Tako da ako uspijemo da nadoknadimo fizičke nedostatke možda i budemo imali šanse pogotovo ako pokažu najveću slabost afričkih ekipa nedostatak discipline, aljkavost, pad koncentracije i slično.

Sori fakat moram upotrijebiti onu otrcanu frazu: "mislio sam da si ozbiljan forumas".
Ne znam jesi li popio malo ili sta....
Kinaski

#322 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by Kinaski »

fantom slobode wrote:
DonVitoN wrote:U Iranu i Nigeriji trljaju ruke.
Je l' im to zima :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Usput bolji su ti ovi kraci komentari...ovi duzi su ti besmisleni za citanje. Nego kad ces se objesiti? :lol: :lol: :lol: samobanovati :lol: :lol: :lol:
hahahahahah dajte pustite insana na miru
tipico2

#323 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by tipico2 »

http://www.ardmediathek.de/das-erste/sp ... d=18502676

Image

Ovo su profesionalci : Odmah poslije izvlacenja grupe, umjesto da pricaju o protivnicima oni pricaju o klimi i temparaturi koja ce biti za vrijeme utakmice (igraju u 13:00). O tome bi se i mi morali pozabaviti, jer mi imamo protivnike iz Juz.Amerike i Afrike. Bojim se da cemo morati igrati i protiv visokih temparatura i vlaznosti vazduha, mi igramo u 17:00, 18:00 i 13:00 sati.
BlueBlood

#324 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by BlueBlood »

505sCrtom wrote: ma sta znaju strani mediji :-D

Image
treba tuziti fifu i uefu za neovlasteno koristenje grba! :oops:
tipico2

#325 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

Post by tipico2 »

http://fr.distance.to/Cuiab%C3%A1/Salvador-De-Bahia

Leticemo malo u trokut... :D

Image

Image

Image

Dobro smo prosli, Hrvatska protiv Kameruna igra u prasumi Amazone: Manaus...
Image
Post Reply