Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Idemedosumom
#1001 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Posto je ona tema zakljucana, evo ovdje jedna kratka analiza tekme protiv Egipta:
Sto se mene tice nema nikakvog opravdanja za Mujdzu. Ne bih ga pljuvao jer momak je zbog povreda te zbog ne igranja totalno van forme, izgubio je na brzini to je haos. Da nam dragi Bog dadne jos jednog poput Kolasinca, ali desnjaka...
Spahicevi kiksevi su sve ucestaliji, ovo je ozbiljan problem za nasu odbranu, dok Bicakcic cesto ima problema s tim visokim loptama koje ga preskacu.
Za Begovica zaista ne znam sta bih rekao... Iako je on objektivno gledano najmanje kriv za primljene golove, nekako vise nikad da Bega neku 100% priliku odbrani. Zadnji put mu je tako nesto poslo za rukom na gostovanju u Grckoj, cini mi se.
Vezni red nam je bio totalno spor kao i inace, samo sto sada nije bilo kreativnosti (Pjanic i Miske falili). Salihovic po meni ne moze igrati zadnjeg veznog (nista defanzivno ustvari), kao ni Medo. Tino Susic mi je bio solidan, ako nista, trud i zelja su se vidjeli. Hadzic s druge strane mi nije ama bas nista pokazao, ali nije ni imao neku priliku, vec smo bili razbijeni kada je usao.
Kolasinac mi je tako drag igrac postao, zbog njega ne zalim sto sam pogledao tu utakmicu. On je nas ponos! Poslije See mi je jos i Hajrovic bio jako dobar, pokusavao je, radio je sto je mogao sam.
Na kraju jos treba dodati da su nam obojica napadaca poprilicno van forme, bili su odsjeceni od ostatka ekipe. Ibisevic ne moze vise glumit desno krilo, to nam nikakvog hajra donijeti nece. Pape moras povesti i nekog treceg napadaca u Brazil!
Sto se mene tice nema nikakvog opravdanja za Mujdzu. Ne bih ga pljuvao jer momak je zbog povreda te zbog ne igranja totalno van forme, izgubio je na brzini to je haos. Da nam dragi Bog dadne jos jednog poput Kolasinca, ali desnjaka...
Spahicevi kiksevi su sve ucestaliji, ovo je ozbiljan problem za nasu odbranu, dok Bicakcic cesto ima problema s tim visokim loptama koje ga preskacu.
Za Begovica zaista ne znam sta bih rekao... Iako je on objektivno gledano najmanje kriv za primljene golove, nekako vise nikad da Bega neku 100% priliku odbrani. Zadnji put mu je tako nesto poslo za rukom na gostovanju u Grckoj, cini mi se.
Vezni red nam je bio totalno spor kao i inace, samo sto sada nije bilo kreativnosti (Pjanic i Miske falili). Salihovic po meni ne moze igrati zadnjeg veznog (nista defanzivno ustvari), kao ni Medo. Tino Susic mi je bio solidan, ako nista, trud i zelja su se vidjeli. Hadzic s druge strane mi nije ama bas nista pokazao, ali nije ni imao neku priliku, vec smo bili razbijeni kada je usao.
Kolasinac mi je tako drag igrac postao, zbog njega ne zalim sto sam pogledao tu utakmicu. On je nas ponos! Poslije See mi je jos i Hajrovic bio jako dobar, pokusavao je, radio je sto je mogao sam.
Na kraju jos treba dodati da su nam obojica napadaca poprilicno van forme, bili su odsjeceni od ostatka ekipe. Ibisevic ne moze vise glumit desno krilo, to nam nikakvog hajra donijeti nece. Pape moras povesti i nekog treceg napadaca u Brazil!
Last edited by Idemedosumom on 07/03/2014 10:02, edited 1 time in total.
- gnjev
#1002 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Amerika ,drugo poluvrijeme .
- DonVitoN
#1003 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Kemal Ahmetovic bez dlake na jeziku.
- fakat
#1004 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Od svega mi je ovo sa Tinom najofirnije, mali je vec "ispunio sva ocekivanja" i dabome da je siguran za Brazil, tu vise nema dileme... jbt. 
- Havatar
#1005 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Ne samo da je siguran za plasman nego je i siguran u prvih 11fakat wrote:Od svega mi je ovo sa Tinom najofirnije, mali je vec "ispunio sva ocekivanja" i dabome da je siguran za Brazil, tu vise nema dileme... jbt.
- Altsa
#1006 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
mali susic je jedini uz kolasinca pretrcao vise od 1 km...tako da mu se za trud ne moze nista prigovoriti...pogledaj nase tzv. zvijezde pa ces skontati da je susic makar nesto pokusavao...to sto kad prede centar nema kome dati loptu jer mu se niko ne otkriva to je druga prica...da li je utakmica smisljeno bojkotovana ili je nesto drugo u pitanje ne znam ali znam da necemo daleko dogurati sa ovom reprezentacijom...sve mirise na doba sliskovica i bojkota igraca kada je baka i odletioHavatar wrote:Ne samo da je siguran za plasman nego je i siguran u prvih 11fakat wrote:Od svega mi je ovo sa Tinom najofirnije, mali je vec "ispunio sva ocekivanja" i dabome da je siguran za Brazil, tu vise nema dileme... jbt.
- Ludzak
#1007 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Je l' sad OK?dmr wrote:Ovo je nemoguca kombinacija bodova.Ludzak wrote:1.Argentina 9 bodova
2.Nigerija 4
3.Iran 4
4.BiH 0
- Havatar
#1008 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Njegovo je bilo da prekida protivnicke napade a on ne samo da to nije radio nego je jos davao egipatskim igracima lopte .Altsa wrote:mali susic je jedini uz kolasinca pretrcao vise od 1 km...tako da mu se za trud ne moze nista prigovoriti...pogledaj nase tzv. zvijezde pa ces skontati da je susic makar nesto pokusavao...to sto kad prede centar nema kome dati loptu jer mu se niko ne otkriva to je druga prica...da li je utakmica smisljeno bojkotovana ili je nesto drugo u pitanje ne znam ali znam da necemo daleko dogurati sa ovom reprezentacijom...sve mirise na doba sliskovica i bojkota igraca kada je baka i odletioHavatar wrote:Ne samo da je siguran za plasman nego je i siguran u prvih 11fakat wrote:Od svega mi je ovo sa Tinom najofirnije, mali je vec "ispunio sva ocekivanja" i dabome da je siguran za Brazil, tu vise nema dileme... jbt.
- BadCopy
#1009 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
A mozda je i igracima pun kurac papetovih izleta i vratolomija?
Mozda i oni nece Tintaru u ekipi?
Pape unistio si narednu generaciju reprezentacije
Gesendet von meinem GT-I9505 mit Tapatalk
Mozda i oni nece Tintaru u ekipi?
Pape unistio si narednu generaciju reprezentacije
Gesendet von meinem GT-I9505 mit Tapatalk
- fakat
#1010 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
kako rece amidza Idriz:"bojim se da problem negdje dublje u sistemu".
- DonVitoN
#1011 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
fakat wrote:Od svega mi je ovo sa Tinom najofirnije, mali je vec "ispunio sva ocekivanja" i dabome da je siguran za Brazil, tu vise nema dileme... jbt.
Lik lopte nije presjekao, uzeo kao DM
- DonVitoN
#1012 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Ovaj šamar mozda dobro dosao.
Safet strucnjak
tvrdoglav, bahat i nastavit ce po istom tj. prijateljske protiv Obale.S i Meksika pred samo SP
Nove šamarčine
Safet strucnjak
Nove šamarčine
-
samkoF
#1013 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Altsa wrote:mali susic je jedini uz kolasinca pretrcao vise od 1 km...tako da mu se za trud ne moze nista prigovoriti...pogledaj nase tzv. zvijezde pa ces skontati da je susic makar nesto pokusavao...to sto kad prede centar nema kome dati loptu jer mu se niko ne otkriva to je druga prica...da li je utakmica smisljeno bojkotovana ili je nesto drugo u pitanje ne znam ali znam da necemo daleko dogurati sa ovom reprezentacijom...sve mirise na doba sliskovica i bojkota igraca kada je baka i odletioHavatar wrote:Ne samo da je siguran za plasman nego je i siguran u prvih 11fakat wrote:Od svega mi je ovo sa Tinom najofirnije, mali je vec "ispunio sva ocekivanja" i dabome da je siguran za Brazil, tu vise nema dileme... jbt.
Jarane I ja trcim u fitnesu I parku svaki dan 8 milja to ti je oko 13 km al to ne znaci da znam igrati lopte e tako ti isto vazi I za Tina.Od njegovog truda mi necemo imati nikakvog hajra , vjeruj mi isto kao I vrsajevic , jadan se ubi trudeci a ne zna loptu centrirati I to kad je sam samcat neometan.Svi koji si gledali utakmicu u St Louisu , mogli su se u to uvjeriti.
- Edin H.
#1014 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
A koliko ti lopti nosis na more?samkoF wrote:
Jarane I ja trcim u fitnesu I parku svaki dan 8 milja to ti je oko 13 km al to ne znaci da znam igrati lopte e tako ti isto vazi I za Tina.Od njegovog truda mi necemo imati nikakvog hajra , vjeruj mi isto kao I vrsajevic , jadan se ubi trudeci a ne zna loptu centrirati I to kad je sam samcat neometan.Svi koji si gledali utakmicu u St Louisu , mogli su se u to uvjeriti.
- Droog
#1015 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Da vidimo malo i sazetke (mada su neki gledali i komplet utakmicu) nasih protivnika...
Iran - Guinea 1:2
Mexico - Nigeria 0:0
Romania - Argentina 0:0
Iran - Guinea 1:2
Mexico - Nigeria 0:0
Romania - Argentina 0:0
- DonVitoN
#1016 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Jedna od jacih izjava Safeta "Tino na more nosi i po 10tak lopti"Edin H. wrote:A koliko ti lopti nosis na more?samkoF wrote:
- pirmin
#1017 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Meni je Papetova najjaca..."volio bih da iz treceg sesira dobijemo Austriju".DonVitoN wrote: Jedna od jacih izjava Safeta
Time mi je definitivno potvrdio da mentalno zivi u osamdesetim, da evropski
fudbal prati samo oko Parka Princeva.
- Logovan
#1018 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Joj logike.pirmin wrote: Meni je Papetova najjaca..."volio bih da iz treceg sesira dobijemo Austriju".
- pirmin
#1019 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Znam da je tesko za skontati ako se fudbal prati par godina.Logovan wrote:Joj logike.pirmin wrote: Meni je Papetova najjaca..."volio bih da iz treceg sesira dobijemo Austriju".
- DonVitoN
#1020 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Ima ih previs, fakat dominira u izjavama.pirmin wrote:Znam da je tesko za skontati ako se fudbal prati par godina.Logovan wrote:Joj logike.pirmin wrote: Meni je Papetova najjaca..."volio bih da iz treceg sesira dobijemo Austriju".
- nKrkan
#1021 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Poslije utakmice sa Grčkom pitaju Papea hoćel ostat selektor i u narednom ciklusu a on uz osmjeh
"Ako osvojim svijetsko 100% odlazim"
"Ako osvojim svijetsko 100% odlazim"
- Logovan
#1022 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Obično vi koji ne podnosite Papeta imate ovakva razmišljanja.pirmin wrote:Znam da je tesko za skontati ako se fudbal prati par godina.Logovan wrote:Joj logike.pirmin wrote: Meni je Papetova najjaca..."volio bih da iz treceg sesira dobijemo Austriju".
I dalje ne vjerujem šta si napisao.
- drug_profi
#1023 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Ja mogu shvatiti da neko smatra da Pape grijesi (i ja, ali on je na tom mjestu), ali da neko smatra da Pape veze nema, e to mi bas onako...
Nek je istrcao 500 puta kao fudbaler na teren u raznim formacijama i taktikama, pa da nista nije iz trenerskog posla naucio, opet vise zna i o taktici i o fudbalu od ovih forumskih selektora.
Nek je istrcao 500 puta kao fudbaler na teren u raznim formacijama i taktikama, pa da nista nije iz trenerskog posla naucio, opet vise zna i o taktici i o fudbalu od ovih forumskih selektora.
- Havatar
#1024 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Tada kad je on igrao nije se ovoliko polagalo na taktiku i igraci su imali mnogo vise slobode u igri i taktike i formacije su tek u zadnjih 20 godina pocele da se razvijaju i toliko su napredovale da oni koji su igrali kad i Papet ako nisu pratili tokove imaju isto veze sa danasnjim fudbalom kao sa hokejom.drugi profil wrote:Ja mogu shvatiti da neko smatra da Pape grijesi (i ja, ali on je na tom mjestu), ali da neko smatra da Pape veze nema, e to mi bas onako...![]()
- drug_profi
#1025 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Hos rec, da se preko interneta nauci vise o taktikama nego kad si na i oko terena?