Bravo za ministra Emira

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Mahalac

#1 Bravo za ministra Emira

Post by Mahalac »

Nekad treba istaci i neke dobre poteze vlasti a ovaj posljednji od ministra Emira Hadzihafisbegovica je definitivno za svaku pohvalu. Inace razlicita su misljenja i simpatije o ovom covjeku ali po meni je on dosada vise ucinio za sport i kulturu u Sarajevu nego svi ministri sporta i kulture dosada zajedno. Ovim zadnjim potezom je to cementirao.
Dakle (prijedlog zakona je) da svake godine iz budzeta za sportske klubove kantona Sarajevo izdvoji 3 miliona maraka ALI po ostvarenim rezultatima. Jasno i posteno da ne moze biti bolje i postenije. Svi su tu od sjedece odbojke preko kkbosne do Zelje i Sarajeva, pa gospodo izvolite svima po rezultatima. Treba jos istaci da je dosada od 1997gd. pa do danas za sve klubove izdvojeno manje od ove sume. (Ref. text u Avazu)

Hvala mu.
nokia6170

#2 Re: Bravo za ministra Emira

Post by nokia6170 »

Mahalac wrote:Nekad treba istaci i neke dobre poteze vlasti a ovaj posljednji od ministra Emira Hadzihafisbegovica je definitivno za svaku pohvalu. Inace razlicita su misljenja i simpatije o ovom covjeku ali po meni je on dosada vise ucinio za sport i kulturu u Sarajevu nego svi ministri sporta i kulture dosada zajedno. Ovim zadnjim potezom je to cementirao.
Dakle (prijedlog zakona je) da svake godine iz budzeta za sportske klubove kantona Sarajevo izdvoji 3 miliona maraka ALI po ostvarenim rezultatima. Jasno i posteno da ne moze biti bolje i postenije. Svi su tu od sjedece odbojke preko kkbosne do Zelje i Sarajeva, pa gospodo izvolite svima po rezultatima. Treba jos istaci da je dosada od 1997gd. pa do danas za sve klubove izdvojeno manje od ove sume. (Ref. text u Avazu)

Hvala mu.
definisi termin "rezultat"
karanana

#3 Re: Bravo za ministra Emira

Post by karanana »

kako uporediti rezultat recimo fk vrbanjuse sa rezultatom fk sarajeva ili jos drasticnije fk sarajeva sa klubom sjedece odbojke.

ne slazem se sa ovim Bravo! Zasto da moji porezni izdaci idu u tamo neki klub koji je pod upravom lopova i gdje ce te pare samo biti ukradene. Bolje da se finansira nesto konkretnije, a sa dobrim rezultatima koji su ionako preduslov za ove fondove, sportski klubovi bi sami trebali da dobiju solidne izvore finansija u obliku sponzora i premija od sportskih organizacija ala fifa, uefa, fiba.....
nokia6170

#4 Re: Bravo za ministra Emira

Post by nokia6170 »

Mahalac wrote:Nekad treba istaci i neke dobre poteze vlasti a ovaj posljednji od ministra Emira Hadzihafisbegovica je definitivno za svaku pohvalu. Inace razlicita su misljenja i simpatije o ovom covjeku ali po meni je on dosada vise ucinio za sport i kulturu u Sarajevu nego svi ministri sporta i kulture dosada zajedno. Ovim zadnjim potezom je to cementirao.

Hvala mu.
a ovo boldirano ti je biser druze nad biserima...samo se okrenem i pogledam gdje mi je zeljo, sarajevo, kk bosna (koja se srozala u zadnje dvije godine zahvaljujuci ljudima iz stranke iz koje upravo gospodin ministar dolazi))...jedina svijetla tacka je rk bosna...a vidjecemo i to dokad ce trajati.

super je ucinio za sport doticni gospodin nema sta...jedino sto ga cijenim kao glumca, a za sve ostalo ima jedan veliki upitnik kad je on u pitanju.
Mahalac

#5 Re: Bravo za ministra Emira

Post by Mahalac »

uuuu :roll: sve politicki obojeno, treba priznati neke stvari i biti realan. Evo vam jos jedna stvar, godinama se pishalo i kenjalo(da izvinete) tamo u starim dairama a pomenuti ministar napravi i to za kratko vrijeme izuzetno atraktivnu "kucu sevdaha" u kojoj sad mozete uzivati i sjediti te s ponosom pokazivati turistima., i nije samo to da ne ispadne da ga ja ovde promovisem.
Sto se rezultata sportskih klubova tice i kriterija,(@karanana) sta ja imam od Sarajeva ili ti od Zelje (koje Drinovci namiruju :( )te sto se vjecito nesto njima ko "po defaulty" donira a gospoda se samo rastale i ono malo jada sto dobiju razbucaju i nigdje ih. Lova je cudo i siguran sam da ce se ovako malo zamisliti i s uredjenja frizura okrenuti igri i kvalitetu, posteno je navedeno u textu da ako Olimpik uspije da iz znj lige dodje u premijer ligu onda nadasve zasluzuje fin. pomoc dok po dosadasnjoj praxi nasi bajni klubovi jedva opstaju a prolazni upravni odbori namiruju. Treba nam sportskih uspjeha i za to smo sposobni samo treba postaviti stvari na svoje mjesto.
Ipak je ovo veliki grad i s ovim sistemom bi po meni sigurno dobili a nista izgubili.
karanana

#6 Re: Bravo za ministra Emira

Post by karanana »

upravo primjer olimpika govori da drzava i ne mora da daje svoje pare da bi tim bio uspjesan. covjek je dosao, ulozio nesto para, nasao neke jake i fine sponzore i olimpik ulazi u premijer ligu a mozda vec i ove godine nastupi u europi. neka se svaki tim malo bolje potrudi i nek iskorijeni kriminal pa ce biti para i od njihovog rada i igri.
gdje je lova koju je sarajevo dobilo od uefe kad su dosli do 3 pretkola? bilo je tu oko 2 mil. eura. plus su dobili sponzorski ugovor sa nike-om. a para nigdje. tako ce biti i sa ovim parama, samo sto ce ovaj put pare dolaziti iz mog dzepa a ja to necu odobravati.

i opet ne kontam koji je kriterij davanja love. jeli veci uspjeh biti evropski prvak u sjedecoj odbojci ili je veci uspjeh biti 3. mjesto premijer fudbalske lige ili je veci uspjeh ulazak iz federalne u premijer ligu?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#7 Re: Bravo za ministra Emira

Post by mIRCerka »

ćiro wrote:

Hvala mu.
Dobra ideja u svakom slučaju, samo nešto ne vjerujem da ća proći. Zna se koja su tri sportska kolektiva u kantonu, koji imaju tradiciju i koji bi se morali finansijski podržati: FK Sarajevo, FK Željezničar i KK Bosna, pa i RK Bosna koja u zadnjih par godina pravi odlične rezultate. Posebno bi važno bilo da se uloži u izgradnju sportskih objekata, prvenstveno travnatih terena za fudbal.
MA vise i fudbal i Zeljo i Sarajevo, i fazlija i dzidze bidze...
VISTAFON je prvenstveno trebao biti sporstka dvorana, pa sportsko koncertna, i na kraju postade pijaca...
stadiona imamo, 2 najveca stadiona imaju travnate terene (800.000 KM poreskog novca), ali zato nemaju halu niti su natkriveni,a ja koja Zelju volim od svoje 4. godine zivota VISE NI ZBOG ZELJE necu da lijecim upale pluca radi oba stadiona i nedostatka krova nad jugom.....

Utrosite ta 3 miliona za plate igracima, dajte koju milju nekim momcima nek posjete uprave oba "velika" kluba, pa da mogu mirne duse reci E NEK JE NEKO MOM ZELJI DAO TOLIKE PARE. Ovako me vise nije ni stid, vec sam bijesna!!!!
atko

#8 Re: Bravo za ministra Emira

Post by atko »

Ministar odlucio da malo radi svoj posao :shock: NEVJEROVATNO!!!

...sad kao treba da se radujemo tim, u normalnom svijetu, najnormalnijim stvarima :x
Banksy

#9 Re: Bravo za ministra Emira

Post by Banksy »

Ne volim ga, nikako, ali za ovo čestitam ...

... Svoj glas protiv ovakvog preuzimanja Vijećnice „na mala vrata“ digi su mnogi građani Sarajeva, ugledni kulturni radnici, među njima i kantonalni ministar kulture Emir Hadžihafizbegović.
nokia6170

#10 Re: Bravo za ministra Emira

Post by nokia6170 »

Banksy wrote:Ne volim ga, nikako, ali za ovo čestitam ...

... Svoj glas protiv ovakvog preuzimanja Vijećnice „na mala vrata“ digi su mnogi građani Sarajeva, ugledni kulturni radnici, među njima i kantonalni ministar kulture Emir Hadžihafizbegović.
hahaha sto me nasmija...cuj kantonalni ministar dao moralnu podrsku nekom projektu koji se tice iz domena vlasti:)

pa covjece kanton je bog i batina sarajeva, a grad je samo ikebana kao institucija zajedno sa gradonacelnikom.

ministri kantonalni vedre i oblace u svakom segmentu sarajevskog zivota, a ovaj se nasao davati moralne podrske...ups...zaboravismo jednu stvar....u sarajevu vedre i oblace 4 insana: bakir izetbegovic, hasan cengic, fahrudin radoncic i mustafa ceric...to je barem svima jasno, ako nije onda bi trealo biti jasno :)
alcho

#11 Re: Bravo za ministra Emira

Post by alcho »

Meni je sad jasno
:D
mIRCerka

#12 Re: Bravo za ministra Emira

Post by mIRCerka »

ćiro wrote:
mIRCerka wrote: MA vise i fudbal i Zeljo i Sarajevo, i fazlija i dzidze bidze...
VISTAFON je prvenstveno trebao biti sporstka dvorana, pa sportsko koncertna, i na kraju postade pijaca...
stadiona imamo, 2 najveca stadiona imaju travnate terene (800.000 KM poreskog novca), ali zato nemaju halu niti su natkriveni,a ja koja Zelju volim od svoje 4. godine zivota VISE NI ZBOG ZELJE necu da lijecim upale pluca radi oba stadiona i nedostatka krova nad jugom.....

Utrosite ta 3 miliona za plate igracima, dajte koju milju nekim momcima nek posjete uprave oba "velika" kluba, pa da mogu mirne duse reci E NEK JE NEKO MOM ZELJI DAO TOLIKE PARE. Ovako me vise nije ni stid, vec sam bijesna!!!!
Zar nije bolje što su napravili terene sa umjetnom travom na Koševu i Grbavici, nego da su dali novac koji bi sigurno završio u džepovima pojedinaca?
pa ja rekoh da su napravili ta dva terena sa 800.000 KM nasih para.
Ako nisi shvatio, meni se ideja dodjele 3 miliona mom zelji i sarajevu GADI. NIKOME SE NE TREBAJU DATI PARE!!!
Ako hoce napravit rasvjetu na Grbavici, otvori tender, objavi, plati izvodjacu radova i KAPAK!!!
A ne davati pare BILO KOME u ruke!!!
JThomas

#13 Re: Bravo za ministra Emira

Post by JThomas »

ćiro wrote:
mIRCerka wrote: MA vise i fudbal i Zeljo i Sarajevo, i fazlija i dzidze bidze...

Zar nije bolje što su napravili terene sa umjetnom travom na Koševu i Grbavici, nego da su dali novac koji bi sigurno završio u džepovima pojedinaca?
pa jeste :)

mada bi i ovo bio značajan pomak unaprijed, ja bi definitivno radije gradio infrastrukturu i dao je klubovima na korištenje nego živu lovu u ruke našim kokošarima.
Meshtar

#14 Re: Bravo za ministra Emira

Post by Meshtar »

karanana wrote:upravo primjer olimpika govori da drzava i ne mora da daje svoje pare da bi tim bio uspjesan. covjek je dosao, ulozio nesto para, nasao neke jake i fine sponzore i olimpik ulazi u premijer ligu a mozda vec i ove godine nastupi u europi. neka se svaki tim malo bolje potrudi i nek iskorijeni kriminal pa ce biti para i od njihovog rada i igri.
gdje je lova koju je sarajevo dobilo od uefe kad su dosli do 3 pretkola? bilo je tu oko 2 mil. eura. plus su dobili sponzorski ugovor sa nike-om. a para nigdje. tako ce biti i sa ovim parama, samo sto ce ovaj put pare dolaziti iz mog dzepa a ja to necu odobravati.

i opet ne kontam koji je kriterij davanja love. jeli veci uspjeh biti evropski prvak u sjedecoj odbojci ili je veci uspjeh biti 3. mjesto premijer fudbalske lige ili je veci uspjeh ulazak iz federalne u premijer ligu?

"Mala" pomoć od Opštine Novi grad se ne pika tu...kao ni 5-6 miliona namijenjenih za renoviranje Olimpikovog stadiona dogodine.
karanana

#15 Re: Bravo za ministra Emira

Post by karanana »

renoviranje stadiona je ok. pa skoro svakom klubu se renovirao stadion koliko-toliko. ne bih to pikao. govorimo o zivoj lovi ovdje.
Meshtar

#16 Re: Bravo za ministra Emira

Post by Meshtar »

karanana wrote:renoviranje stadiona je ok. pa skoro svakom klubu se renovirao stadion koliko-toliko. ne bih to pikao. govorimo o zivoj lovi ovdje.

Nisam te baš najbolje shvatio kad kažeš svakom klubu. Ko je Želji renovirao stadion?
karanana

#17 Re: Bravo za ministra Emira

Post by karanana »

Meshtar wrote:
karanana wrote:renoviranje stadiona je ok. pa skoro svakom klubu se renovirao stadion koliko-toliko. ne bih to pikao. govorimo o zivoj lovi ovdje.

Nisam te baš najbolje shvatio kad kažeš svakom klubu. Ko je Želji renovirao stadion?
pa vjerovatno nije sam zeljo sebi renovirao stadion. pretpostavljam da su to uradili opstina novo sarajevo, kanton, grad....nemam pojma.
Meshtar

#18 Re: Bravo za ministra Emira

Post by Meshtar »

Moram te razočarati malo... Dali su al u ....
karanana

#19 Re: Bravo za ministra Emira

Post by karanana »

Meshtar wrote:Moram te razočarati malo... Dali su al u ....
nego ko je renovirao zeljin stadion? ko ga je renovirao odmah poslije rata? ko renovira pomocni stadion i reflektore sada?
Meshtar

#20 Re: Bravo za ministra Emira

Post by Meshtar »

karanana wrote:
Meshtar wrote:Moram te razočarati malo... Dali su al u ....
nego ko je renovirao zeljin stadion? ko ga je renovirao odmah poslije rata? ko renovira pomocni stadion i reflektore sada?

Poslije rata ga nisu renovirali oni.

Sad su po prvi put dali pare za pomoćni stadion...a za reflektore je još uvijek krhko znanje. Da nisu bili izbori ne bi ni pomoćni još sredili.
Mahalac

#21 Re: Bravo za ministra Emira

Post by Mahalac »

Od 1997gd pa do 2007 NIJE dodijeljeno vise od 2.5mil. KM donacija sportu u KS.
Sada covjek inicirao i pokrenuo zakon da se godisnje odvoji 3Mil. KM i dodijeli/rasporedi USPJESNIM sportskim kolektivima (od 7 navedenih) a ne po bhtelecomovskim, bosnalijekovskim, duhanarskim propozicijama pranja para....i onda covjek NAMA :roll: NE VALJA. :x

Ma bravo, eto mi valjamo :sad:
zecko_kupuz

#22 Re: Bravo za ministra Emira

Post by zecko_kupuz »

Novac treba uložiti u razvoj omladine. Samo kad bi se moglo naložiti klubovima da "donirani" novac ulažu isključivo u omladinske pogone... :roll: .
The 51st State

#23 Re: Bravo za ministra Emira

Post by The 51st State »

Za skeptike, te pare se lako mogu zastiti i pratiti njihovo trosenje, prostim monitoringom ljudi iz ministarstva kroz clanstvo u upravnim odborima.
Dendrlix

#24 Re: Bravo za ministra Emira

Post by Dendrlix »

The 51st State wrote:Za skeptike, te pare se lako mogu zastiti i pratiti njihovo trosenje, prostim monitoringom ljudi iz ministarstva kroz clanstvo u upravnim odborima.
Ili izvjestajem revizorske kuce...
mIRCerka

#25 Re: Bravo za ministra Emira

Post by mIRCerka »

The 51st State wrote:Za skeptike, te pare se lako mogu zastiti i pratiti njihovo trosenje, prostim monitoringom ljudi iz ministarstva kroz clanstvo u upravnim odborima.
da li ima to uz njegovu odluku? mehanizam trosenja i kontrole trosenja? ja vise NIKOME ne vjerujem.
Post Reply