Bravo srednjoskolci
- Fair Life
#1 Bravo srednjoskolci
• Prosvjed je jedinstven po tome što ste za akciju, putem mailova i blogova, uspjeli animirati učenike iz drugih gradova.
- Kada smo se odlučili za prosvjed, poslali smo o njemu putem bloga kratku poruku. Stavila sam svoju adresu da mi se jave svi koji imaju pitanja. U četvrtak smo poslali poziv svima putem raznih blogova. Iskreno, nismo očekivali takav odaziv, jer su nam iz drugih škola rekli da nemaju vremena za organizaciju.
http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/c ... ,117705.jl
- Kada smo se odlučili za prosvjed, poslali smo o njemu putem bloga kratku poruku. Stavila sam svoju adresu da mi se jave svi koji imaju pitanja. U četvrtak smo poslali poziv svima putem raznih blogova. Iskreno, nismo očekivali takav odaziv, jer su nam iz drugih škola rekli da nemaju vremena za organizaciju.
- Fair Life
#2 Re: Bravo srednjoskolci
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/ ... 53006.htmlFair Life wrote:• Prosvjed je jedinstven po tome što ste za akciju, putem mailova i blogova, uspjeli animirati učenike iz drugih gradova.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#3 Re: Bravo srednjoskolci
Djeca su identifikovala problem, nasli rjesenje i uspjeli. Sta je tu cudno? Osim sto im nije bilo ofirno da izadju na ulice i da budu vidjeni medju prosvjednicima...
- uvjek dobar gost
#4 Re: Bravo srednjoskolci
mIRCerka wrote:Djeca su identifikovala problem, nasli rjesenje i uspjeli. Sta je tu cudno? Osim sto im nije bilo ofirno da izadju na ulice i da budu vidjeni medju prosvjednicima...
...... Na moje opšte iznenađenje... prvi događaj u regionu koji naginje na 1968... uhvatih se sa mislima... nekim negativnim jer gledam ove naše učmale sredine pune podjela pune segregacija.. a sa toliko šutnje i prešutnog odobravanja od strane učenika i njihovih roditelja...
Bravo srednjoškolci... svaka Vam čast !
-
0.7.1.
#5 Re: Bravo srednjoskolci
svaka čast djeco!!!
kamo sreće da se ovi naši malo pobune, da moje djete ne mora ići u vrtić sa vjerobaukom ili u segregacijske škole... da djete stekne znanja koja treba i da mu učiteljica nakon pitanja može li u WC odgovara sa "More!"
i ovi naši mogu se buniti za svašta, ali se ne bune... možda zato što Tajo ne da ostavku bez obzira na sve! Život da, al' ostavku nikako!
kamo sreće da se ovi naši malo pobune, da moje djete ne mora ići u vrtić sa vjerobaukom ili u segregacijske škole... da djete stekne znanja koja treba i da mu učiteljica nakon pitanja može li u WC odgovara sa "More!"
i ovi naši mogu se buniti za svašta, ali se ne bune... možda zato što Tajo ne da ostavku bez obzira na sve! Život da, al' ostavku nikako!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6 Re: Bravo srednjoskolci
u svakom slučaju svaka čast za skup i moć interneta je veoma velika
to će svi da shvate pogotovo političari i ministri
s druge strane
kad treba da se ne uči
tu su svi jedinstveni
pravo je pitanje bil se bunili recimo zbog male mature u osnovnoj
tojest bil bili solidarni i izasli na ulicu kad se njih direktno nesto ne tice
to će svi da shvate pogotovo političari i ministri
s druge strane
kad treba da se ne uči
tu su svi jedinstveni
pravo je pitanje bil se bunili recimo zbog male mature u osnovnoj
-
mIRCerka
#7 Re: Bravo srednjoskolci
# 4df876f398_122076
Prosvjed učenika u Rijeci
03:02
# 50bef60c16_121953
Prosvjed učenika u Zagrebu
05:18
# 7224fcf889_122074
Prosvjed učenika u Osijeku
00:30
# 3a0295bb8e_122121
Prosvjedi maturanata diljem Hrvatske
Komi, slazem se ja s tobom da se svak oko svoga dupeta zabavio i cim ne treba ucit, svi su slozni, ali makar i iz pogreshnih razloga, vidi sta ih je...
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/hrva ... ature.html
sad bih ja isla od fakulteta do fakultet i u glavu tukla "studente"
# 50bef60c16_121953
# 7224fcf889_122074
# 3a0295bb8e_122121
Komi, slazem se ja s tobom da se svak oko svoga dupeta zabavio i cim ne treba ucit, svi su slozni, ali makar i iz pogreshnih razloga, vidi sta ih je...
- Fair Life
#8 Re: Bravo srednjoskolci
To je to Mirci...mIRCerka wrote:...
-
Stari
#9 Re: Bravo srednjoskolci
Sad ja nesto malo ko zbinjen ovim komentarom visokopostovane Mircerke...koja se poziva na brojnost demonstranata kao na glavni argument i to dovodi u nekakvu aluziju , asocijaciju , ili neznamti-ni-ja-sta vec....sa studentima univerziteta u Sarajevu.
Na linku koji si prilozila sam uspio prokljuviti da srednjoskolaca bilo oko 500 ili mozda nesto malo vise. Univerzitet u Sarajevu bi sa svim svojim fakultetima i visim skolama morao brojati puno vise ... ne konatm ...ne slaze mi se ta matematika nikako. Jel to do brojnosti demonstranata (i demonstrantica tj demonstrantkinja...joj sto ovo dobro zvuci...
valjda zbog rijeci Demon
) ili ipak do neceg drugog?
Eto toliko
Na linku koji si prilozila sam uspio prokljuviti da srednjoskolaca bilo oko 500 ili mozda nesto malo vise. Univerzitet u Sarajevu bi sa svim svojim fakultetima i visim skolama morao brojati puno vise ... ne konatm ...ne slaze mi se ta matematika nikako. Jel to do brojnosti demonstranata (i demonstrantica tj demonstrantkinja...joj sto ovo dobro zvuci...
Eto toliko
-
mIRCerka
#10 Re: Bravo srednjoskolci
To je do njihove neaktivnosti stariStari wrote:Sad ja nesto malo ko zbinjen ovim komentarom visokopostovane Mircerke...koja se poziva na brojnost demonstranata kao na glavni argument i to dovodi u nekakvu aluziju , asocijaciju , ili neznamti-ni-ja-sta vec....sa studentima univerziteta u Sarajevu.
Na linku koji si prilozila sam uspio prokljuviti da srednjoskolaca bilo oko 500 ili mozda nesto malo vise. Univerzitet u Sarajevu bi sa svim svojim fakultetima i visim skolama morao brojati puno vise ... ne konatm ...ne slaze mi se ta matematika nikako. Jel to do brojnosti demonstranata (i demonstrantica tj demonstrantkinja...joj sto ovo dobro zvuci...valjda zbog rijeci Demon
![]()
) ili ipak do neceg drugog?
Eto toliko
I ovakve studente.
- Dioda
#11 Re: Bravo srednjoskolci
Studenata ima i previse,a narocito onih nezadovoljnih.Koji naravno nista ne poduzimaju,samo kukaju.Kod mene na fakultetu studenti su bili pravo bijesni kada je donesena odluka da se svaki nepolozeni ispit koji se prenosi u narednu godinu placa po sto maraka.S tim da nam je onemoguceno obnavljanje godine zbog bolonje.I tako,svi pobjesnili,ali samo pisali molbe,i tresla se gora,rodio se mis
Nije mi jasno,imam i raje koja zive u studentskim domovima.Samo kukaju,a nista ne poduzimaju.Nasa posla
Nije mi jasno,imam i raje koja zive u studentskim domovima.Samo kukaju,a nista ne poduzimaju.Nasa posla
-
Umjetnik a
#12 Re: Bravo srednjoskolci
mIRCerka wrote:# 4df876f398_122076
# 50bef60c16_121953
# 7224fcf889_122074
# 3a0295bb8e_122121
- Fair Life
#13 Re: Bravo srednjoskolci
Učenike u Šibeniku rastjerala policija
Stotinjak učenika prosvjednika nezadovoljnih zbog načina na koji se uvodi za sljedeću godinu predviđena državna matura došlo je pred zgradu Šibensko-kninske županije u ponedjeljak poslijepodne i gađalo je jajima
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/ ... 94006.html

Stotinjak učenika prosvjednika nezadovoljnih zbog načina na koji se uvodi za sljedeću godinu predviđena državna matura došlo je pred zgradu Šibensko-kninske županije u ponedjeljak poslijepodne i gađalo je jajima
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/ ... 94006.html

-
Lesli Eldridž
#15 Re: Bravo srednjoskolci
Mala raja sjebaše papka. Primorac je po vlastitom priznanju uspio u životu i politici jer je 1990 čuvao šupak Franji Tuđmanu. Kao student je tada bio učlanjen u HDZ i bio bodyguard Franji. Nagradili ga diplomom i poslali ga u inostranstvo da doktorira forenziku. Inače je glup k'o ona stvar. Još kad nakrivi onu kockastu glavu...
Inače je izjavio da ga kao mladog, uspješnog, lijepog i pametnog okružuju lažovi i nije ništa znao. Jeste mlad, ali nije pametan, nije uspješan (lako mu je da bude to što jeste kad ga stranka gura), ružan je bože sačuvaj. Svaka sličnost sa našim političarima nije slučajna. Isti su kao i on. 
-
aidaa_princess90
#16 Re: Bravo srednjoskolci
svaka cast ovim srednjoskolcima u RHR,nasi ne bi ni dosli nikada,samo da ne bili na nastavi!!!TUZNO ALI ISTINITO