Stari wrote:ObiVan wrote:Kodro pravi polako ali sigurno prave poteze. Sasvim ispravno agira, mora se zaista pohvaliti...Posao mu nije jednostavan, ali je shvatio da on kao selektor i odgovara za reprezentaciju tj. njen sportski uspjeh. Ove glavonje iz saveza su paraziti, kojima nikada i nije bio nikakav drugi cilj osim licnog profita. Igrati protiv Irana je za nas ravno kretenizmu. Kao prvo sto smo igrali sto puta, a kao drugo, sto nas te utakmice ne vode nikuda. Ako ih pobijedis ne znaci nista, ako te pobijedi spusti te u rudnik Kreka, odakle nema povratka. Kodro ne zeli to sranje prije kvalifikacija i treba ga podrzati. Nama treba postepen razvoj. Poceti sa mozda i laksim protivnikom, po mogucnosti kod kuce. Odraditi prijateljsku da naucimo da igramo napadacki i dominantnije kod kuce. Jedina sansa reprezentacije je u jakim utakmicama kod kuce i onoj "nepobjedivosti" nekadasnjeg Bilinog polja. Jedino tako imamo sanse...
Izvinjavam se sto ovako upadam ... u principu se slazem i sa komentatorom ObiVanom a i sa Mehom povodom odluke da se ne igra sa Irancima...samo jedna sitnica me buni u ovoj posljednjoj recenici....Nisam od onih koji su pretjerano pedantni u gramatici, pravopisu i ostalim jezickim disciplinama ...ali ObiVan...sta je to "nekadasnje" u tvojoj zednjoj recenici....jel
Nepobjedivost nekadasnja ....ili je
Bilino Polje nekadasnje?
Nepobjedivost bi trebala biti (po meni)...jer zijanili smo tamo u proslom kvalifikacijskom ciklusu i to cak dva puta...
A Bilino polje nebi trebalo biti nekadasnje (kako to u tvojoj recenici stoji) jer stadion je jos uvijek tamo gdje je i prije bio....grijesim li?
Nisam ocekivao da ce neko moj komentar citati kao bukvar, stavio sam namjerno navodnike, jer sam htio reci da je to u nasem dometu bila nepobjedivost. A nisam mislio ove zadnje kvalifikacije, nego one predzadnje, sto se moglo zakljuciti. A s obzirom da ne zagovaram da se igra na Bilinom polju odnosilo se na to da trebamo stvoriti slicnu atmosferu domacih igara. Medjutim izgleda da moras rijec po rijec pojasnjavati. Sto se tice Kodre, mislim da je ovo idealno vrijeme da se neke stvari stave na mjesto. Nas mentalitet je interesantan, odmah sve svodimo na neke otkaze, ostavke, potpisnike...Shvatite da covjek pokusava da stvori ambijent, gradi saradnju, pa makar to bila i sa onim savezom koji imamo. To je profesionalizam, a ne odustati od jos jednih kvalifikacija i sl. Poenta je omoguciti sto profesionalnije pripreme, igre i ostalo, a ne zaradu od nekih pisljivih 200 000 KM. Trebaju nam utakmice koje nas vode naprijed, a ne one beznacajne, kojima gubimo mozda i rejting, da ne govorim o terminima. Kodro po meni zasad radi ispravno , te pokusava da stvari rijesava profesionalno, a to je ono sto nama najvise nedostaje, profesionalizma. Moramo se postaviti u tu poziciju. On kao fudbaler, koji je dokazao na terenu svoje fudbalske kvalitete mora da saradjuje sa ljudima, koji nisu nigdje, ama bas nigdje dokazali nikakav kvalitet, a koje je teze odstraniti od metastaza. Nije to jednostavan posao. Samo naprijed...
Usput, postovi ne sluze samo za prepucavanje, nego neki mozda mogu i da podstaknu na razmisljanje...navodnici imaju funkciju...