bravo ili brava?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
dadulle
#1 bravo ili brava?
pozzz svima.imam dilemu,kupiti Fiat Bravo ili Brava? Ima li neko iskustva sa ovim autima,misljenja,preporuke???
- Anell
Ja licno nemam to auto... al´ mi u komsiluku imaju tri Bravo... i jedna Brava... automobili su potpuno identicni... jedina razlika je kao sto i sam znas u zadnjem izgledu automobila... i u tome da Bravo dolazi u varijanti s troje a Brava sa petero vrata... do tebe je?
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
Fiat Bravo/Brava su vrlo solidni automobili čiji je stvarni kvalitet puno bolji u odnosu na uobičajena mišljenja na Balkanu! Što se tiče motora, možda najbolju opciju predstavlja benzinski 1.6 16V. Jako izdržljiv i trajan motor, a pored njega nije loša opcija ni dizelski 1.9 JTD, samo pazi kod dizelaša na stvarno pređenu kilometražu. Nerijetko je puno veća nego što pokazuje kilometar sat! Vrlo bitno je kako je automobil vožen i servisiran, jer izrauban primjerak ti može izazvati glavobolje no tako je sa svim automobilima. Možda paradoksalno zvuči, ali u praksi se kao bolja opcija pokazao Bravo od Brave iako se radi o praktički jednakim automobilima! Vjerovatno je razlog tome različito mjesto sklapanja ta dva modela. Sve u svemu, solidan automobil koji ako je dobro održavan ima jako dobar odnos uloženo/dobiveno.dadulle wrote:ok,ja se bas i ne razumijem u auta,sta je sa karakteristikama? Moze li malo vise detalja? recimo da izaberem bravu.hvala unaprijed.
-
ninja-san
vidi, generalno govoreci Bravo i Brava nisu losa auta, kao ni Marea i Marea wikend -karavan (manje poznatiji rodjaci Brava i Brave).
Generalno , ono sto zna praviti probleme kod ovih modela je struja i elektronika, kao i relativno osjetljiv ovjes koji nase ceste brzo rasklimataju.
Uglavnom , masine su standardno dobr talijanske zujalice, ali eto globalno, elektronika je problem.
Generalno , ono sto zna praviti probleme kod ovih modela je struja i elektronika, kao i relativno osjetljiv ovjes koji nase ceste brzo rasklimataju.
Uglavnom , masine su standardno dobr talijanske zujalice, ali eto globalno, elektronika je problem.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
Da, ako tražiš benzinca onda 1.6 16V obavezno! Ne kupuj 1.4 model sa 80 KS, jednostavno je preslab za tu karoseriju, a i nije se baš pokazao kao trajan motor. Maltene od svih ljudi i vlasnika Fiata Bravo ćeš čuti da preporučuju najviše upravo 1.6 16V. Još jedna stvar! Gledaj ako ikako možeš da uzmeš primjerak mlađi od 98 god. Nakon 98 god. je većina "dječijih bolesti" otklonjena, a i kvalitet završne obrade je podignut na viši nivo nakon tog facelifta!dadulle wrote:ja sam vise za benzince,znaci da trazim taj 1.6 16V.
-
howyesno
ne bih preporucio ni jedno niti drugo, gledao sam nedavno izvjestaj njemackog adac-a o kvarovima (na motoru) vozila starosti izmedju 3 i 9 godina, u kvarovima prednjace vw sharan, bravo, brava... moj savjet bjezi od talijanskih vozila
- dadoka84
Adac je veoma mjerodavan i nepristrasan.howyesno wrote:ne bih preporucio ni jedno niti drugo, gledao sam nedavno izvjestaj njemackog adac-a o kvarovima (na motoru) vozila starosti izmedju 3 i 9 godina, u kvarovima prednjace vw sharan, bravo, brava... moj savjet bjezi od talijanskih vozila
- Citizen-X
Itekako: Hem je njemacki hem su top auta ADAC-a japanska...dadoka84 wrote:Adac je veoma mjerodavan i nepristrasan.howyesno wrote:ne bih preporucio ni jedno niti drugo, gledao sam nedavno izvjestaj njemackog adac-a o kvarovima (na motoru) vozila starosti izmedju 3 i 9 godina, u kvarovima prednjace vw sharan, bravo, brava... moj savjet bjezi od talijanskih vozila