Pozdrav.
Imam jedno pitanje vezano za bravu na vratim (i gepeku).
Naime kupio sam skoro auto Skoda Octavia A4 koja ima fabricki ugradjno daljinsko zakljucavanje.
Kljuceve koje sam dobio ne mogu da gurnem u bravu od vrata a niti od gepeka. Kljucevi su sigurno originalni, pa ja predpostavljam da zbog daljinskog kljucanja niko nije stavljao kljuc u bravu pa je ona "zapekla".
Da li je neko imao slican problem i da li neko zna koje je rjesenje ovog problema?
Brava u vratima-Octavia
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
LeKo
#2 Re: Brava u vratima-Octavia
Naprskaj brave s WD40, ponovi prskanje par puta prije nego staviš ključ. Zapekle iglice od ne korištenja. Ako ne uspije isti dan, ponovi prskanje par dana zaredom.
- iceman ze
#3 Re: Brava u vratima-Octavia
imaju po servisima neke kljuceve, koje koriste da bi rjesili problem, imam i ja isti problem sa Golf IV.... 
-
Bude83
#4 Re: Brava u vratima-Octavia
OK. Hvala puno.
Prvo cu da pokusam sa WD40, da vidim hocu li moci da rijesim problem, pa cu da javim rezultate.
Prvo cu da pokusam sa WD40, da vidim hocu li moci da rijesim problem, pa cu da javim rezultate.
-
ldzi
#5 Re: Brava u vratima-Octavia
Neće ti pomoći VD40 obzirom da je spekla brava.
Ja popravlja sve vrste auto brava, ključ po bravi, bava po ključu izrada svih auto ključeva i kodiranih.
Travnik Mob: 061/594-122. ZNAČI I DA IZGUBIŠ KLJUČEVE KOD MENE možeš riješiti problem.
Tvoj problem može biti i to pošto si tekkupio vozilo da nisu uopće brave tog vozila tj. da su od drugog. Ja to prepakujem jeftino.
Savjet svim vozačima, naročito onima koji koriste daljinske. "POTREBNO JE PONEKAD OTKLJUČAVATI BRAVE MEHANIČKI". Zbog čega kvarobi su najčešći kada se pokvare poklopčići na bravama, na autopraonama nabiju pritisak vode u bravu ulaze deterđenti, blato i dr. smeće, a ponekad iz iz đepova kada gdje se prašine zaljepi za ključ.
Kada se ova masa spekne zejedno sa starom tovatnoim mašću samo čekićem i izbijačima se mobu izvaditi holceri i to samo onaj ko zna da ne bi oštetio bravu.
Ja popravlja sve vrste auto brava, ključ po bravi, bava po ključu izrada svih auto ključeva i kodiranih.
Travnik Mob: 061/594-122. ZNAČI I DA IZGUBIŠ KLJUČEVE KOD MENE možeš riješiti problem.
Tvoj problem može biti i to pošto si tekkupio vozilo da nisu uopće brave tog vozila tj. da su od drugog. Ja to prepakujem jeftino.
Savjet svim vozačima, naročito onima koji koriste daljinske. "POTREBNO JE PONEKAD OTKLJUČAVATI BRAVE MEHANIČKI". Zbog čega kvarobi su najčešći kada se pokvare poklopčići na bravama, na autopraonama nabiju pritisak vode u bravu ulaze deterđenti, blato i dr. smeće, a ponekad iz iz đepova kada gdje se prašine zaljepi za ključ.
Kada se ova masa spekne zejedno sa starom tovatnoim mašću samo čekićem i izbijačima se mobu izvaditi holceri i to samo onaj ko zna da ne bi oštetio bravu.
-
Bude83
#6 Re: Brava u vratima-Octavia
Sa WD40 sam uspjesno odpekao bravu na vozacevim vratima, tako da sad kljuc ulazi u bravu bez problema, otkljucava, zakljucava, pa cak i zatvara prozore... Sada cu se truditi da ponekad da otvaram vrata sa kljucem kako mi se ovo ne bi ponovilo
Bravu od gepeka nisam uspio ali pokusacu i sutra. U svakom slucaju ona mi nije ni bitna toliko. Bitno mi je da mogu vrata otvoriti ako mi se nekada baterija isprazni.
Bravu od gepeka nisam uspio ali pokusacu i sutra. U svakom slucaju ona mi nije ni bitna toliko. Bitno mi je da mogu vrata otvoriti ako mi se nekada baterija isprazni.
-
LeKo
#7 Re: Brava u vratima-Octavia
Sada u bravu na vratima stavi malo mašinskog ulja, sa gepekom će ići malo sporije - samo polako.