Bratunacki pop Bato i njegova popadija.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
turban

#1 Bratunacki pop Bato i njegova popadija.

Post by turban »

Bio sam sasvim mali u nekom svom bivsem svjetu kad se u maloj varosici dogodilo nesto u to vrjeme sokantno.Pop Bato imao je seksualne odnose sa retardiranom osobom koja je zatrudnjela i dobila djete.Bila je to osoba koja je stanovala preko puta popa Bate sa svojim roditeljima u trosnoj kuci koja je bila prava stracara u odnosu na popovu rezidenciju.Kad se doticna porodila pop Bato je pricaju ljudi davao golfa onom ko bi usvoji to djete i tako spasio na neki nacin i sebe i sluzbu.
Da ne duzim o ovom nemoralnom covjeku i jos nemoralnijem svestenom licu nego da napisem koju rjec o njegovoj zeni.
Dakle naspram ovog izopacenog popa zivjela je popadija...i kad je pocelo klanje u Bratuncu popadija je vaskrsnula u nebo od velicine ljudskog bica.
Doticna se suprostavila cetnicima koji su Bratunacku djamiju zeljeli dici u vazduh.Dzamija je otisla u zrak ali su ostale njene rjeci koje kako vrjeme prolazi dobijaju jacinu na znacenju.Meni su vazni svi oni Bosanski pravoslavci koji su digli makar glas protiv cetnickog bezumlja oni,pomazu da se ostane normalan i razionalan.
Zato ovim putem odajem postovanje popadiji koja iako je godinima zivjela sa skotom od covjeka ostala insan.Ako si ziva popadijo iz Bratunca hvala za velike rjeci,ako nisi pokoj ti dusi... :(
Bosanac sa dna kace

#2 Re: Bratunacki pop Bato i njegova popadija.

Post by Bosanac sa dna kace »

kako se zvala popadija?
lahor

#3 Re: Bratunacki pop Bato i njegova popadija.

Post by lahor »

Koje su to popadijine legendarne rijeci bile? :?
turban

#4 Re: Bratunacki pop Bato i njegova popadija.

Post by turban »

Stvarno neznam tacno,ovo sto napisah jeste iz pouzdanih izvora.
turban

#5 Re: Bratunacki pop Bato i njegova popadija.

Post by turban »

lahor wrote:Koje su to popadijine legendarne rijeci bile? :?
Pa ne bi bio toliko cinican i postavljao ovakva pitanja.
turban

#6 Re: Bratunacki pop Bato i njegova popadija.

Post by turban »

babilon wrote:Ako me pamcenje ne vara, rekla im je da se trebaju Boga bojati zbog onoga sto rade.
Da se razumije, ovo sam procitala, ne dozivila.
Da sasvim tacno.
...i nije vazno sad koje je rjeci upotrebila vazno je da se suprostavila zlocinackom divljanju,meni je i to bar mojoj dusi koja japi za insanima dovoljno.Ma ko bio samo da je covjek... :)
Post Reply