BRATOLJUB-na Drini cuprija

bh.tornjak

#1 BRATOLJUB-na Drini cuprija

Post by bh.tornjak »

celnici rs-a se ovih dana (nemajuci cime drugo) udaraju u prsa kako zajedno s majcicom srbijom grade cupriju na drinu izmedju Bratunca i Ljubovije kojoj su dali simbolicno-zvucno ime "BRATOLJUB"

medjutim, ucesce DRZAVE BiH u izgadnji cuprije se nigdje ne spominje mada je najveci finansijer istog.

B92
Projekat izgradnje mosta Ljubovija-Bratunac obuhvata izgradnju mosta, pristupnih saobraćajnica i zajedničkog prelaza, a vrednost je 13 miliona evra.

Srbija gradi ceo most i pristupnu saobraćajnicu u Ljuboviji, a Republika Srpska pristupnu saobraćajnicu i zajednički granični prelaz.

u stvarnosti, srbija ucestvuje s nekih 3,5 mil. €, rs sa "pisljivih" cca. 350.000 € a ostalo,dakle,nekih 9 mil. € ili nekih 18 mil. KM, finansira BOSNA i HERCEGOVINA.

zasto se o ovome suti....????
zasto se dozvoljava da se neko drugi kiti nasim perjem....???
PM72

#2 Re: BRATOLJUB-na Drini cuprija

Post by PM72 »

Ako su RS i FBiH entiteti u sastavu države Bosne i Hercegovine - ne vidim problem da se RS i njen Predsjednik "kite perjem" jer jedino to i znaju.Nisu dali koliko treba za asfaltiranje pristupnog puta a ispade da su dali sve.Oni nemaju za kifle i fukara je to žešća.Po meni je šupak ispao ministar Jusko (jebo ga radončić) što nije na ceremoniji otvaranja to jasno i glasno rekao.Nego šutio ko pičkica a frajer ih može sve išutati nogama sa svom publikom.

Federacija je dala najviše para i za most u Čapljini kojeg nazvaše "Franjo Tuđman" a Hrvatska i krivousto đubre ne dadoše para ni za temeljnu farbu.Po meni je to gori primjer.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3 Re: BRATOLJUB-na Drini cuprija

Post by Truba »

sto ste ljubomorni na trosenje zajednickih para

i treba da dezava daje kes
ko ce davati ako ne drzava?
toliko uzima
spreca

#4 Re: BRATOLJUB-na Drini cuprija

Post by spreca »

Mozete puci od zavisti....ali Milce svecano most pustati u promet makar deset puta :mrgreen:
spreca

#5 Re: BRATOLJUB-na Drini cuprija

Post by spreca »

PM72 wrote:Ako su RS i FBiH entiteti u sastavu države Bosne i Hercegovine - ne vidim problem da se RS i njen Predsjednik "kite perjem" jer jedino to i znaju.Nisu dali koliko treba za asfaltiranje pristupnog puta a ispade da su dali sve.Oni nemaju za kifle i fukara je to žešća.Po meni je šupak ispao ministar Jusko (jebo ga radončić) što nije na ceremoniji otvaranja to jasno i glasno rekao.Nego šutio ko pičkica a frajer ih može sve išutati nogama sa svom publikom.

Federacija je dala najviše para i za most u Čapljini kojeg nazvaše "Franjo Tuđman" a Hrvatska i krivousto đubre ne dadoše para ni za temeljnu farbu.Po meni je to gori primjer.
tako i treba....svaki put kad prolazis mostom sjetis mu se blize i daljnje rodbine a onako bi zaboravio :mrgreen:
BHCluster

#6 Re: BRATOLJUB-na Drini cuprija

Post by BHCluster »

Black swan wrote:sto ste ljubomorni na trosenje zajednickih para

i treba da dezava daje kes
ko ce davati ako ne drzava?
toliko uzima
Procitaj sta je napisano.
PM72

#7 Re: BRATOLJUB-na Drini cuprija

Post by PM72 »

spreca wrote:
PM72 wrote:Ako su RS i FBiH entiteti u sastavu države Bosne i Hercegovine - ne vidim problem da se RS i njen Predsjednik "kite perjem" jer jedino to i znaju.Nisu dali koliko treba za asfaltiranje pristupnog puta a ispade da su dali sve.Oni nemaju za kifle i fukara je to žešća.Po meni je šupak ispao ministar Jusko (jebo ga radončić) što nije na ceremoniji otvaranja to jasno i glasno rekao.Nego šutio ko pičkica a frajer ih može sve išutati nogama sa svom publikom.

tako i treba....svaki put kad prolazis mostom sjetis mu se blize i daljnje rodbine a onako bi zaboravio :mrgreen:
:lol: :thumbup:
Maraschino

#8 Re: BRATOLJUB-na Drini cuprija

Post by Maraschino »

Kako znam, nasa drzava radi zajednicki granicni prijelaz.
Truba

#9 Re: BRATOLJUB-na Drini cuprija

Post by Truba »

Pare su da se trose
bh.tornjak

#10 Re: BRATOLJUB-na Drini cuprija

Post by bh.tornjak »

BiH daje milione 'zajedničkoj' Srbiji i RS-u
Ljubav koju bh. entitet Republika Srpska i Srbija gaje jedna prema drugoj jaka je i neraskidiva onoliko koliko u nju ulaže Bosna i Hercegovina.

Nigdje spektakl ne dobija apsurdnije značenje nego na rijeci Drini. Kad se na tom sjecištu nacionalnih podjela Balkana pravi most i zajednički granični prelaz, tad je najbitnije da se istakne da Drina neće biti granica srpskog naroda i da će bh. entitet Republika Srbija i Republika Srbija biti jedno. :D

Prednost balkanske simbolike u tome je što spektakl, iz koga apsurd izbija nevjerovatnom jačinom, taj apsurd može i da prikrije. Dirljiva nacionalna retorika predsjednika Srbije Tomislava Nikolića na mostu "Bratoljub" odgovarala je svima. Naspram njegovih izjava, aktuelni premijer Aleksandar Vučić koji je bio suzdržan i govorio o napretku, razvoju i gradnji novih 120, pa potom 1.000 mostova, ispada vizionar i najbolji koga je Srbija mogla dobiti na mjestu predsjednika.

Predsjednik RS-a Milorad Dodik, od koga se očekivalo da će poduprijeti Nikolića, jer već nekoliko puta najavljuje otcjepljenje RS-a od Bosne i Hercegovine i referendume o otcjepljenju, takođe je izgledao umjeren i odlučan da nastavi infrastrukturni razvoj. Ministar prometa i komunikacija Bosne i Hercegovine Ismir Jusko, koga "nije bilo" u prilozima Radio-televije RS-a, Alternativne televizije, BN televizije I Radio-televizije Srbije, :-) nije morao da govori o sredstvima koje će Bosna i Hercegovina uložiti u projekat.

Neobjašnjivi apsurd interpretacije
Trik je vrlo jednostavan, i to jeste sav paradoks. Priča o izgradnji "Bratoljuba" počela je 2012. godine potpisivanjem Protokola o saradnji ministara saobraćaja Srbije i RS-a. "Bratoljub" je trebalo da bude izgrađen 2015. godine, ali tada su počeli radovi, jer se zaključilo da most treba biti viši, zbog poplava koje su 2014. godine zadesile region. Prema posljednjim informacijama, cijeli projekt treba da bude završen do 1. novembra 2017. godine. Finansiraju ga Bosna i Hercegovina, Srbija i RS, a pristupni putevi, zajednički granični prelaz i most koštaće 13 miliona eura.

Prema RTS-u, Srbija će uložiti 4.5 miliona eura, RS 335.000 eura, a Bosna i Hercegovina 7,2 miliona eura, pa most vrijedi 12 miliona eura. Prema RTRS-u, Srbija će uložiti 5,5 miliona eura, Bosna i Hercegovina 7,4 miliona eura, a RS 0,35 miliona eura. Prema BHRT-u, most vrijedi 13 miliona eura - Srbija će uložiti 4,5 miliona eura, a Bosna i Hercegovina ostatak.

Nikolićeva retorika, koji se nada da će RS i Srbija biti jedno i da moraju da ulažu u zajedničke infrastrukturalne projekte, prikriva apsurd da u taj projekat najviše ulaže Bosna i Hercegovina. I tu se pojavljuje apsurd interpretacije. Može se zaključiti da ljubav koju RS i Srbija gaje jedna prema drugoj jaka i neraskidiva onoliko koliko u nju ulaže Bosna i Hercegovina.
bh.tornjak

#11 Re: BRATOLJUB-na Drini cuprija

Post by bh.tornjak »

Black swan wrote:Pare su da se trose
da....i dok bolnice, skole,djeciji vrtici,staracki domovi izgledaju kao rusevine....pare se daju sa se povezuju "srpske zemlje" da se ujedinjuje "srpski narod" da nikad ne bude "Drina granica" (sve izjave srbijanskih i rs-ovskih politicara) meska BiH (koja dok mora, a ne mora da postoji) sve to finansira... :D
broj dva

#12 Re: BRATOLJUB-na Drini cuprija

Post by broj dva »

spreca wrote:

---
A kako se most nastavlja na ulicu Gojka Supka ( prva desno) fino se sjetiti i doticnog cimbenika i blize i daljnje mu rodbine..
Sara03

#13 Re: BRATOLJUB-na Drini cuprija

Post by Sara03 »

Opet nas guze, da prostite, za naš novac, i još nam ga debelo šuknu prosipajući kao i obično svoju dobro poznatu četničku retoriku na tom nezapamćenom bratskom eventu.

A ti Švabo gledaj i uživaj.
broj dva

#14 Re: BRATOLJUB-na Drini cuprija

Post by broj dva »

Dbl
spreca

#15 Re: BRATOLJUB-na Drini cuprija

Post by spreca »

broj dva wrote:
spreca wrote:

---
A kako se most nastavlja na ulicu Gojka Supka ( prva desno) fino se sjetiti i doticnog cimbenika i blize i daljnje mu rodbine..
Obavezno...da ne ispadne da ga majoriziramo :mrgreen:
spreca

#16 Re: BRATOLJUB-na Drini cuprija

Post by spreca »

Sara03 wrote:Opet nas guze, da prostite, za naš novac, i još nam ga debelo šuknu prosipajući kao i obično svoju dobro poznatu četničku retoriku na tom nezapamćenom bratskom eventu.

A ti Švabo gledaj i uživaj.
Zcerali mu oni do balcaka i zeni mu
PM72

#17 Re: BRATOLJUB-na Drini cuprija

Post by PM72 »

Ja sam mislio da je Švabo čovjek koji ima svoj stav i gard,da ima muda i znanje a i on ide u centralu po svoju pamet.On kao državni ministar i čovjek koji je sa srbijanskom ministricom (dobra starka) dogovorio sve oko mosta pustio je da ga vode ko mečku i da šuti ko zaliven.Tako mu valjda Fahro naredio - da se ne zamjera sa Miletom.
spreca

#18 Re: BRATOLJUB-na Drini cuprija

Post by spreca »

PM72 wrote:Ja sam mislio da je Švabo čovjek koji ima svoj stav i gard,da ima muda i znanje a i on ide u centralu po svoju pamet.On kao državni ministar i čovjek koji je sa srbijanskom ministricom (dobra starka) dogovorio sve oko mosta pustio je da ga vode ko mečku i da šuti ko zaliven.Tako mu valjda Fahro naredio - da se ne zamjera sa Miletom.
Naravno da prica Fahrinim zvaljama
L u c i f e r

#19 Re: BRATOLJUB-na Drini cuprija

Post by L u c i f e r »

Samo nek nije Bratoub.
Ili Bratoud.
Maraschino

#20 Re: BRATOLJUB-na Drini cuprija

Post by Maraschino »

Imace Prsan pune ruke posla. :D
PM72

#21 Re: BRATOLJUB-na Drini cuprija

Post by PM72 »

Maraschino wrote:Imace Prsan pune ruke posla. :D
:lol: :lol: :lol: gdje ti Prsan naumpade...
Bolje Jul Briner,on je u Neretvi rušio mostove a Prsan samo pruge...
Sara03

#22 Re: BRATOLJUB-na Drini cuprija

Post by Sara03 »

A možda se Švabo samo prepao da ga ne bace s mosta. Kad su mogli najvećeg troprstaša u Srba Ristu...

Biće da je to u pitanju.
bh.tornjak

#23 Re: BRATOLJUB-na Drini cuprija

Post by bh.tornjak »

cini mi se da ce BIH finansirat i onaj "autoput" sto ga projektuju u Bg....i to cijelom trasom....
a sve zarad dobrosusjedskih odnosa....
:izet: te bosnjo u glavu glupu...
Truba

#24 Re: BRATOLJUB-na Drini cuprija

Post by Truba »

samo nek se gradi
orinoco

#25 Re: BRATOLJUB-na Drini cuprija

Post by orinoco »

bh.tornjak wrote:cini mi se da ce BIH finansirat i onaj "autoput" sto ga projektuju u Bg....i to cijelom trasom....
a sve zarad dobrosusjedskih odnosa....
:izet: te bosnjo u glavu glupu...
Meni ne smeta... A nisam dijaspora
Post Reply