http://www.iskon.hr/webkuhinja/page/200 ... 47006.html
Jao blesavog recepta!
Nek mi neko pomogne, molim vas! Pravim ovu tortu vec tri dana! Skrseno litar slatkog vrhnja, 16 listova zelatine, pola kilograma visanja, kakaa za omanju manufakturu cokolade, itd.! Ali sad ne odustajem iz cistog inata; Bratislavska torta or bust!
Recept je katastrofalan. U sastojcima pise 12.5 dag putera; u uputama se puter ni ne spominje. Pa zar treba 12.5 dag putera samo da se kalup namasti?! Gdje, damnit, dodje taj puter?!
A zatim krema! Evo vec cetvrti put tucem to vrhnje, u raznim kombinacijama: prvo vrhnje, pa polako ostali sastojci; prvo vrhnje pa ostali sastojci svi skupa; sve skupa u tekuce vrhnje pa tuci; svaki put mi se smjesa zgrusa i postane jos tecnija! Cetvrti put je napokon bila dovoljno stabilna da primi i sir, no jos uvijek je previse tecna da bi se njome mazalo po torti (oh, did I mention da mi je biskvit posao za rukom tek iz drugog puta - puter dodje na samom pocetku, s zumancima i secerima!). Da li mozda krema treba stajati u frizideru dva sata da se stvrdne prije mazanja, a ne cijela torta kad je gotova, kako stoji u receptu?!
OK, zaista molim za pomoc ovdje. U kuhinji mi stoji gotov biskvit s visnjama, ako ova krema ne upali, pa necu valjda opet frknut sve u smece?! Zna li neko neku alternativnu kremu u slucaju da za ovu bratislavsku nema spasa?
Hvala unaprijed!
P.S. A tek kuhinja na sta lici...