Da li je moguci povratak ovog genijalnog covjeka?I koja njegova pjesma je ostavila najveci trag u vasem zivotu?
Moderator: _BataZiv_0809

Povratak...cisto sumnjam...a pjesma:Zena_drugog_sistema wrote: Da li je moguci povratak ovog genijalnog covjeka?I koja njegova pjesma je ostavila najveci trag u vasem zivotu?
odlicna! bolja verzija od cohenoveAnestezija wrote:http://www.youtube.com/watch?v=6Ax1NkaBAWM
Bijah uhvacen u zamku i pozvan da se predam al' taj nisam ja
davorf wrote:
Povratak...cisto sumnjam...a pjesma:
![]()
Pjesma koju Cohen izvodi nije njegova! Evo na što sam ja naišao googlajući o porjeklu pjesme-The original song was written by Emmanuel d'Astier de La Vigerie and Anna Marly in 1943 in London where they were preparing the Resistance.Gny. Sgt. Hartman wrote:odlicna! bolja verzija od cohenoveAnestezija wrote:http://www.youtube.com/watch?v=6Ax1NkaBAWM
Bijah uhvacen u zamku i pozvan da se predam al' taj nisam ja
north_1987 wrote:davorf wrote:
Povratak...cisto sumnjam...a pjesma:
![]()
![]()
jedna od najdrazih njegovih .. uz ove 2.
Johnny LEGENDO !!!
Ma bih dala sve na svijetu jednom uzivo da ga odlusam..a sto se tice pjesama mora biti jedna da se bar malo izdvojila od ostalihbranimir stulic wrote:... on zivi u svom svijetu. Covjek koji je pedeset godina bio ispred svoje generacije. Po svemu. Treba slusati njegove pjesme, treba slusati njegove melodije... i uciti od Pjesnika.
A sto se tice povratka... cisto sumnjam. A koji ce mu to k...c. Jer On je jedinstven. Pa nije Goran Bregovic da se vraca...
A sto se tice pjesama... koja je ostavila najveci trag???? Pa mislim da moj nick dovoljno govori... Sve i jedna.
Hmmm. pa recimo ova....Zena_drugog_sistema wrote:Ma bih dala sve na svijetu jednom uzivo da ga odlusam..a sto se tice pjesama mora biti jedna da se bar malo izdvojila od ostalihbranimir stulic wrote:... on zivi u svom svijetu. Covjek koji je pedeset godina bio ispred svoje generacije. Po svemu. Treba slusati njegove pjesme, treba slusati njegove melodije... i uciti od Pjesnika.
A sto se tice povratka... cisto sumnjam. A koji ce mu to k...c. Jer On je jedinstven. Pa nije Goran Bregovic da se vraca...
A sto se tice pjesama... koja je ostavila najveci trag???? Pa mislim da moj nick dovoljno govori... Sve i jedna.
al definitivno dijelim misljenje s vama..samo sto ste vi imalu tu srecu da ih slusate uzivodetroit-mercy wrote:Imao sam tu srecu da sam sarzrijevao uz njegovu muziku i srecu da Azru par puta gledam u zivo u atmosferi jednog malog seoskog doma kulture. Mali prostor, par stotina ljudi i atmosfera da samo takva moze biti. Po meni jedan od rijetkih urbanih bandova, njegove pjesme i dan danas ne gube na vrijednosti cak stavise jos uvijek su aktualne.
Za mene licno, postoji Azra, pa jedno desetak praznih mjesta pa tek onda dolaze ostli bendovi iz bivse Juge.
Sta samo reci na stihove poput "Ljudi postaju nalik na kokosi, slabo vide i rano lijezu" ili jedna toliko aktuelna o "patriotizmu generacije", i kada Johny kaze "seljacine u prve redove" Mogu reci samo jedno, Johny be good.
Nacionalna pripadnost je Stulicu bila bitna koliko i izbor kolonjske vode. Muka mu je bilo i od jednih i od drugih, a ni treci mu nisu bili dragi. Prije Azre je imao band Balkan Sevdah Band, pa da zakljucimo, Sevdah+Azra=nas je volio najvise!?test01 wrote:ne slusam mnogo muziku,a od njegovih pjesama dobra je ona "balkane moj,ti budi mi silan i dobro mi stoj"
inace je izjavio prije nekoliko godina da ima jos uvijek jugoslovenski pasos i da nema hrvatski. zivi u utrechtu,holandija i ne daje interwiewe.
johnny je koliko znam srbin,znam da nije vazno.