Realno govoreci ni gospodin "voda koja se prilagodjava svakom obliku ambalaze" nije neka moralna velicina u kontekstu te iste Srebrenice. Ni uopste ni u kom kontekstu. Njegove rijeci nemaju nikakvu tezinu vise.Banksy wrote:
„Ovako besprizorno prostituiranje zajedničke nesreće je nezabilježeno. Duboko se stidim. Prije svega onih koji više nisu među nama. Živih me nije stid. Oni su očito zaslužili da grupa besprizornih profitera već dvije decenije živi od posmrtnih ostataka naših najmilijih. Ako neko nekad bude htio da zna kako je genocid postao privatna firma- evo odgovora.
Zločin počinjen u Srebrenici nije zločin samo protiv muslimana iz enklave Srebrenica, niti protiv svih bosanskih muslimana svuda i onih koji s njima dijele ljubav prema Bosni i Hercegovini. I zato se Srebrenica tiče svih. I ovo je utoliko sramotnije jer pretenduje da je učinjeno u ime Srebrenice i u ime preživjelih“, rekao je Emir Suljagić.
Brand Srebrenica
- dobar osjecaj
#176 Re: Brand Srebrenica
-
klixo
#177 Re: Brand Srebrenica
Nisam dijasporac ,ali pobjegli su oni koji su imali priliku.PM72 wrote:Jesi li mu ljubomoran? Ja nisam.Momak se sam izborio za sebe i svoj status.Nije mu Munira (kriminalac) dala ni donaciju niti paket brašna.Meni je iskreno drago kad vidim da se ljudi vrate u svoju dedovinu i čiste je,sređuju,obrađuju.Čovjek živi i radi u Sarajevu a vikendom ide u Srebrenicu.pa šta? Mrži su mi smradovi iz dijaspore što za odmor dođu pa se raskukaju a pobjeglo prvim metkom.Ja sam za vikend bio kod druga u jednom povratničkom selu kod Rogatice.Milina je vidjeti čiste i obrađene avlije,popravljene kuće,očišćena mezarja...supercali wrote:Zasto bi prodavao.kad je vjerovatno dobio donaciju pa sam ima vikendicu ili popularno nazvano rancPM72 wrote:Donacija ili ne-on svoju babovinu nije ni prodao niti zamjenio već je očistio i posadio nešto od čega će svi imati koristi...
Pa se tu kao vjerovatno odmara I skuplja energiju za nove tv pothvate
Daj ba pusti suplju nije prodao nije napustio a zivi u sarajevu
Sto danas bjezite iz BiH , sto je ne gradite ? Nema metaka.
Preko banaka 2 milijarde KM dijaspora ulije u BiH ,a gdje je sto se u kesu donese + sto grade/kupuju kuce/stanove ovdje da se mogu u penziji vratiti pa ce se i ta penzija trositi ovdje.
Te cifre debelo premasuju vanjskotrgovinski deficit BiH.
Malo oprezno sa tom dijasporom , mnogi direktno ili indirektno jedu njihov hljeb.
Sto se Fikreta tice , katastrofa.
Komercijilizacija knjige je ok ,ali majica...
Jos je cijena prevelika i sramna.
Troskovi izrade ne mogu preci 5 KM(u to racunam materijal,radnike,rezije i sl.) nema sanse.
U svakoj sramoti drzave se nadju Svrakici od Zmbt preko Eurosonga do ovih majica.
Svrakici su mi isaret da nesto me valja.
- cenecimoveocino
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#179 Re: Brand Srebrenica
Trose jer imaju interes i cejf, ne treba to sad bas tumaciti kao dobrocinstvo.klixo wrote: Nisam dijasporac ,ali pobjegli su oni koji su imali priliku.
Preko banaka 2 milijarde KM dijaspora ulije u BiH ,a gdje je sto se u kesu donese + sto grade/kupuju kuce/stanove ovdje da se mogu u penziji vratiti pa ce se i ta penzija trositi ovdje.
Malo oprezno sa tom dijasporom , mnogi direktno ili indirektno jedu njihov hljeb.
Troskovi izrade ne mogu preci 5 KM(u to racunam materijal,radnike,rezije i sl.) nema sanse.
U svakoj sramoti drzave se nadju Svrakici od Zmbt preko Eurosonga do ovih majica.
- piupiu
#180 Re: Brand Srebrenica
Izuzetno 'profesionalno' saopštenje za javnost - "polemika dušebrižnika".
Zemljo, otvori se.
- JThomas
#181 Re: Brand Srebrenica
davno je srebrenica brendirana. da se ne lažemo.
- arzuhal
#182 Re: Brand Srebrenica
Prof. Duraković je skoro reagirao pisanom izjavom u kojoj je pomenuo Bakirovo pozivanje Vučića u Potočare na dženazu, kao i kićenje Srebreničkim cvijetom od strane majke Srebrenice tog istog Vučića, negatora genocida i jednog od onih koji je čitav svoj politički život proveo u potpomaganju politke koja je pripremala, vodila, provela i negirala zločine kao i zločine genocida u Srebrenici.
I dan-danas taj isti Vučić negira genocid, a ono njegovo bijesno pseto, Vulin, laje i kevće što Gazda nije rekao (ovo u kontekstu Durakovićeve obavijesti da vrh Srbije nije poželjan u Potočarima od strane organizacija žrtava - nije inače, al jeste bio zadnji put, niko sebi ne zna hraknut u usta kao mi!).
Kada se Baaaaakir, kada se naš usrani politički vrh, kao i pojedine članice Majki Srebrenice, pokenjanju na genocid i na dženazu pozivajući Vučića i ostatak bande, još ih i zakite Srebreničkim cvijetom, pitam:
zašto neko iz Srebrenice (ili iz vražije matere, naprimjer) ne bi uzimao pare na tom istom genocidu, sjećanju na njega, na bilo koji način koji ne uključuje direktnu krađu? Neka uzimaju pare, neka ljudi rade, nema ba veze nikake...
I dan-danas taj isti Vučić negira genocid, a ono njegovo bijesno pseto, Vulin, laje i kevće što Gazda nije rekao (ovo u kontekstu Durakovićeve obavijesti da vrh Srbije nije poželjan u Potočarima od strane organizacija žrtava - nije inače, al jeste bio zadnji put, niko sebi ne zna hraknut u usta kao mi!).
Kada se Baaaaakir, kada se naš usrani politički vrh, kao i pojedine članice Majki Srebrenice, pokenjanju na genocid i na dženazu pozivajući Vučića i ostatak bande, još ih i zakite Srebreničkim cvijetom, pitam:
zašto neko iz Srebrenice (ili iz vražije matere, naprimjer) ne bi uzimao pare na tom istom genocidu, sjećanju na njega, na bilo koji način koji ne uključuje direktnu krađu? Neka uzimaju pare, neka ljudi rade, nema ba veze nikake...
-
klixo
#183 Re: Brand Srebrenica
A sta cemo sa 2 milijarde koje se posalju kao pomoc nasem stanovnistvu ?_BataZiv_0809 wrote:Trose jer imaju interes i cejf, ne treba to sad bas tumaciti kao dobrocinstvo.klixo wrote: Nisam dijasporac ,ali pobjegli su oni koji su imali priliku.
Pa sta ako im je u interesu ? I nama je.
Znaci Mercedes hoce kod nas preseliti fabriki radi svog interesa mi ih trebamo odbiti ?
I taj Mercedes je sutio nad ratom u BiH,ako me razumijes.
-
krater
#184 Re: Brand Srebrenica
arzuhal wrote:Prof. Duraković je skoro reagirao pisanom izjavom u kojoj je pomenuo Bakirovo pozivanje Vučića u Potočare na dženazu, kao i kićenje Srebreničkim cvijetom od strane majke Srebrenice tog istog Vučića, negatora genocida i jednog od onih koji je čitav svoj politički život proveo u potpomaganju politke koja je pripremala, vodila, provela i negirala zločine kao i zločine genocida u Srebrenici.
-
Zoya
#185 Re: Brand Srebrenica
Može li mi neko reći ko je taj Fikret?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#186 Re: Brand Srebrenica
Ne znam kako je to usporedivo sa Mercedesom. No nebitno, to sto ja kupim stan, posaljem mladjoj sestri pare za skolovanje, trosim na u se na se i poda se, ne znaci da sam dobrotvor.klixo wrote: A sta cemo sa 2 milijarde koje se posalju kao pomoc nasem stanovnistvu ?
Pa sta ako im je u interesu ? I nama je.
Znaci Mercedes hoce kod nas preseliti fabriki radi svog interesa mi ih trebamo odbiti ?
I taj Mercedes je sutio nad ratom u BiH,ako me razumijes.
Nebitno, tema je Fikret i komercijalizacija srebrenicke tragedije u svrhu licnog bogacenja.
- luckylaka
#187 Re: Brand Srebrenica
Procita na brzinu par postova i okrenu mi su u zeludcu od pojedinih komentara.Stvarno me je sramota sto sam clan ovog foruma,logoras,bivsi pripadnik ABiH ...IMA LI u ovoj drzavi ijedan jedini covjek da valja.Znaci nema osobe cak i najinteligentnije,nema biznismena bez mrlje u istoriji,nema nuzicara ili vrhunskog sportasa koga niste popljuvali.Pa smeta vam Fikret(zato sto pise i podsjeca na genocid,naravno neki bi rado da zaborave taj dio istorije...NIKADA)smeta Senad sto podsjeca na agresiju i ratni uzas,smeta Marlin najpopularniji na Balkanau najomrzeniji u BiH,smeta Dzeko zato sto je planetarna zvijezda u BiH je kloc,sneta i rahmetli Safet I.jerje urlikao a ne pjevao,smeta Gile i Haris jer su pokorili Srbiju,smeta akademik Sidran ali su zato idoli Maca i Zmaj i td.i td.Prava istina je ,,malo nas je al smo govna samo taka"Svaki politica je lopov,svaki muzicar je drogeras,svaki akademik je polupismen,svaki uspjesni sportista je kladara...a svi ostali kojim je iq o,o1 su idoli.face. 
- Banksy
#188 Re: Brand Srebrenica
I nisu mogli ništa drugo...
...
Ja sam predsjednica Gracanickog Keranja Udruzenja koji je autor cvijeta koji su doticni uzeli kao svoje da iskoriste u profit!
Cvijet koji mi radimo nije komercijaliziran i ovakvim nije zanimljiv te su ga pretvorili u stampu koja nije izvorna prica zena koje rucnom izrado rade cvijet kako bi na dostojanstven nacin pricali o onima koji ne mogu vise nista reci..
doticni su zaboravili da mi imamo autorska prava!
Za vasu informaciju zelim da Vas obavjestim da smo mi nasu agenciju angazirali vezano za autorstvo i to ce pravno biti i uspjesno odradeno posteno bez ikakve pompe sa nase strane !
-
dezurni_ucenik
#189 Re: Brand Srebrenica
.
Last edited by dezurni_ucenik on 27/06/2016 16:51, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#190 Re: Brand Srebrenica
Profula cijeli stadion...luckylaka wrote:Procita na brzinu par postova i okrenu mi su u zeludcu od pojedinih komentara.Stvarno me je sramota sto sam clan ovog foruma,logoras,bivsi pripadnik ABiH ...IMA LI u ovoj drzavi ijedan jedini covjek da valja.Znaci nema osobe cak i najinteligentnije,nema biznismena bez mrlje u istoriji,nema nuzicara ili vrhunskog sportasa koga niste popljuvali.Pa smeta vam Fikret(zato sto pise i podsjeca na genocid,naravno neki bi rado da zaborave taj dio istorije...NIKADA)smeta Senad sto podsjeca na agresiju i ratni uzas,smeta Marlin najpopularniji na Balkanau najomrzeniji u BiH,smeta Dzeko zato sto je planetarna zvijezda u BiH je kloc,sneta i rahmetli Safet I.jerje urlikao a ne pjevao,smeta Gile i Haris jer su pokorili Srbiju,smeta akademik Sidran ali su zato idoli Maca i Zmaj i td.i td.Prava istina je ,,malo nas je al smo govna samo taka"Svaki politica je lopov,svaki muzicar je drogeras,svaki akademik je polupismen,svaki uspjesni sportista je kladara...a svi ostali kojim je iq o,o1 su idoli.face.
- sunceKOtepsija
#191 Re: Brand Srebrenica
luckylaka wrote:Procita na brzinu par postova i okrenu mi su u zeludcu od pojedinih komentara.Stvarno me je sramota sto sam clan ovog foruma,logoras,bivsi pripadnik ABiH ...IMA LI u ovoj drzavi ijedan jedini covjek da valja.Znaci nema osobe cak i najinteligentnije,nema biznismena bez mrlje u istoriji,nema nuzicara ili vrhunskog sportasa koga niste popljuvali.Pa smeta vam Fikret(zato sto pise i podsjeca na genocid,naravno neki bi rado da zaborave taj dio istorije...NIKADA)smeta Senad sto podsjeca na agresiju i ratni uzas,smeta Marlin najpopularniji na Balkanau najomrzeniji u BiH,smeta Dzeko zato sto je planetarna zvijezda u BiH je kloc,sneta i rahmetli Safet I.jerje urlikao a ne pjevao,smeta Gile i Haris jer su pokorili Srbiju,smeta akademik Sidran ali su zato idoli Maca i Zmaj i td.i td.Prava istina je ,,malo nas je al smo govna samo taka"Svaki politica je lopov,svaki muzicar je drogeras,svaki akademik je polupismen,svaki uspjesni sportista je kladara...a svi ostali kojim je iq o,o1 su idoli.face.
- mist
#192 Re: Brand Srebrenica
Kada vidim kakvim stvarima se ljudi koriste skontam da smo haman i mi normalni (ako je ostao iko normalan) kolektivno otisli u Mp3.
Kud se nisam rodio na Aljasci pa da mi jedina briga bude lov na tuljane.
Kud se nisam rodio na Aljasci pa da mi jedina briga bude lov na tuljane.
- maraccana
#193 Re: Brand Srebrenica
Opet Hayatlije prave cirkus na muci drugih. Ko se sjeća poplava, svi otkazali javne nastupe, samo Hayatlije dernečile sa zmbt u skenderiji, dok se narod utapao u poplavama širom zemlje i regije, još ovaj rumenko sada sa ovim majicama...
-
Nadzorna_ploca
#194 Re: Brand Srebrenica
Svako ima pravo da radi sta mu volja. Ako pokretaču ne smeta zašto bi meni smetalo. Ima načina da mu se odmogne, ne kupis majicu ne tankaš gorivo i eto te. Uzvratio si mu.
- KB9
#195 Re: Brand Srebrenica
sta ti je rec iskusan i kvalitetan timpiupiu wrote:Izuzetno 'profesionalno' saopštenje za javnost - "polemika dušebrižnika".
Zemljo, otvori se.
-
al-em
#196 Re: Brand Srebrenica
Ocekuju se komentari rijalde i hane, a vjerovatno ce i odvratna mirza vranj napraviti prilog za svog radnog kolegu.
-
mario001
#197 Re: Brand Srebrenica
Ovako nisko nije niko otisao, sa Emirom se moram sloziti...Srebrenica nije Fikretova ni Hadovadobar osjecaj wrote:Realno govoreci ni gospodin "voda koja se prilagodjava svakom obliku ambalaze" nije neka moralna velicina u kontekstu te iste Srebrenice. Ni uopste ni u kom kontekstu. Njegove rijeci nemaju nikakvu tezinu vise.Banksy wrote:
„Ovako besprizorno prostituiranje zajedničke nesreće je nezabilježeno. Duboko se stidim. Prije svega onih koji više nisu među nama. Živih me nije stid. Oni su očito zaslužili da grupa besprizornih profitera već dvije decenije živi od posmrtnih ostataka naših najmilijih. Ako neko nekad bude htio da zna kako je genocid postao privatna firma- evo odgovora.
Zločin počinjen u Srebrenici nije zločin samo protiv muslimana iz enklave Srebrenica, niti protiv svih bosanskih muslimana svuda i onih koji s njima dijele ljubav prema Bosni i Hercegovini. I zato se Srebrenica tiče svih. I ovo je utoliko sramotnije jer pretenduje da je učinjeno u ime Srebrenice i u ime preživjelih“, rekao je Emir Suljagić.
- maraccana
#198 Re: Brand Srebrenica
Ova Panj će sigurno staviti pod Glam svoje kolege - Albinovića što se "probio" u onu komisiju, i sad ovog komercijalistu Fikreta, što je kreno sa promocijom knjiga, majica, u budućnosti upaljača, stolica itd... strašno....al-em wrote:Ocekuju se komentari rijalde i hane, a vjerovatno ce i odvratna mirza vranj napraviti prilog za svog radnog kolegu.
-
cassius
#199 Re: Brand Srebrenica
Izbrisali su ovo "dusebriznika" . Joj gdje mi zivimo ljudi dragi pa mi nismo ni svjesni...KB9 wrote:sta ti je rec iskusan i kvalitetan timpiupiu wrote:Izuzetno 'profesionalno' saopštenje za javnost - "polemika dušebrižnika".
Zemljo, otvori se.
- piupiu
#200 Re: Brand Srebrenica
Ne znam je li ovo neko već stavio i da li imaš Instagram, al' evo ... pogledaj ... pa reci šta misliš:arzuhal wrote:zašto neko iz Srebrenice (ili iz vražije matere, naprimjer) ne bi uzimao pare na tom istom genocidu, sjećanju na njega, na bilo koji način koji ne uključuje direktnu krađu? Neka uzimaju pare, neka ljudi rade, nema ba veze nikake...
https://www.instagram.com/p/BG4-qMVmSfA/?hl=en
Ako nemaš pristup - na slici je mlada djevojka u auto-izložbenoj pozi, sa prstom u poziciji
Nemam riječi. Screenshot sam napravila, jer ga stvarno treba sačuvati.