Brand manager / plaća i ostalo
Moderator: anex
-
filippe
#1 Brand manager / plaća i ostalo
Pozdrav,
zanimaju me kolike su plaće Brand managera u BiH, kakvi su managerski ugovori ?
Ako ima neko kakvih saznanja bio bih mu zahvalan....
Pozz
zanimaju me kolike su plaće Brand managera u BiH, kakvi su managerski ugovori ?
Ako ima neko kakvih saznanja bio bih mu zahvalan....
Pozz
-
staradis
#2 Re: Brand manager / plaća i ostalo
Zavisi koji brand i koja firma.
Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
-
filippe
#3 Re: Brand manager / plaća i ostalo
Uzmimo u obzir baš jače firme i dobre brandove ...
-
staradis
#4 Re: Brand manager / plaća i ostalo
1500 +
- Dr.medicine
#5 Re: Brand manager / plaća i ostalo
imaju oni mnogo vise od 1500
-
kakavdanakneiskustvu
#6 Re: Brand manager / plaća i ostalo
brand manager,to je na našem jeziku šta?
- dustaban
#7 Re: Brand manager / plaća i ostalo
To su oni sto raznose robu odredjenog branda.kakavdanakneiskustvu wrote:brand manager,to je na našem jeziku šta?
-
staradis
#8 Re: Brand manager / plaća i ostalo
Apsolutno NE
-
mali_balon
#9 Re: Brand manager / plaća i ostalo
Ma kod nas ti je to komercijalista, dok je u normalnom svijetu to nesta savim drugo. Samo ime ti kaze da se taj neko bavi iskljucivo jednim brendom, za kojeg izdradjuje marketinsku kampanju, analizu trzista i prodaju (citaj uvljivanje) vecim distributerima ili firmama. Eto da budemo bukvalci - vodja markekakavdanakneiskustvu wrote:brand manager,to je na našem jeziku šta?
-
kakavdanakneiskustvu
#10 Re: Brand manager / plaća i ostalo
mali_balon wrote:Ma kod nas ti je to komercijalista, dok je u normalnom svijetu to nesta savim drugo. Samo ime ti kaze da se taj neko bavi iskljucivo jednim brendom, za kojeg izdradjuje marketinsku kampanju, analizu trzista i prodaju (citaj uvljivanje) vecim distributerima ili firmama. Eto da budemo bukvalci - vodja markekakavdanakneiskustvu wrote:brand manager,to je na našem jeziku šta?
pretpostavljam ja šta je to,samo mi nije jasno čemu upotreba stranih riječi kad možemo i naše koristiti,a možda je i do mene,sitnice mi smetaju
-
mali_balon
#11 Re: Brand manager / plaća i ostalo
Nisi jedinikakavdanakneiskustvu wrote:mali_balon wrote:Ma kod nas ti je to komercijalista, dok je u normalnom svijetu to nesta savim drugo. Samo ime ti kaze da se taj neko bavi iskljucivo jednim brendom, za kojeg izdradjuje marketinsku kampanju, analizu trzista i prodaju (citaj uvljivanje) vecim distributerima ili firmama. Eto da budemo bukvalci - vodja markekakavdanakneiskustvu wrote:brand manager,to je na našem jeziku šta?
pretpostavljam ja šta je to,samo mi nije jasno čemu upotreba stranih riječi kad možemo i naše koristiti,a možda je i do mene,sitnice mi smetaju
Ili key account manager sta je tek to, naziv da se useres a kad malo bolje pogledas ti je u stvari obicni komercijalista.
Kazem valjda neko svrsava na te nazive, bit cu hala meneDŽer samo mi daj posao i fine plate
- sema911s
#12 Re: Brand manager / plaća i ostalo
zavisi koja firma recimo ako radis u konzumu ocekuj oko 1300km,., ako radis za sony ocekuj preko 1500km,., e sada zavisi sta ces radit koji proizvod,., recimo ko gura orbit nije isto ko gura audi,.,
sve zavisi koliko dobijes zadatak,.,koliko trebas prodat i kako ide prodaja,., ja radim slican posao., i svake godine moram prodat milion,., e sada posto ta roba ide ko halva mogu finu paru zaradit,.medjutim pkata mi vezana za obim posla cim smanje se uplate samanji se i plata
sve zavisi koliko dobijes zadatak,.,koliko trebas prodat i kako ide prodaja,., ja radim slican posao., i svake godine moram prodat milion,., e sada posto ta roba ide ko halva mogu finu paru zaradit,.medjutim pkata mi vezana za obim posla cim smanje se uplate samanji se i plata
- agnostic_front
#13 Re: Brand manager / plaća i ostalo
Inače komercijalista je izvorna slavenska riječ.
-
kakavdanakneiskustvu
#14 Re: Brand manager / plaća i ostalo
Nisi jedinikakavdanakneiskustvu wrote:mali_balon wrote:Ma kod nas ti je to komercijalista, dok je u normalnom svijetu to nesta savim drugo. Samo ime ti kaze da se taj neko bavi iskljucivo jednim brendom, za kojeg izdradjuje marketinsku kampanju, analizu trzista i prodaju (citaj uvljivanje) vecim distributerima ili firmama. Eto da budemo bukvalci - vodja markekakavdanakneiskustvu wrote:brand manager,to je na našem jeziku šta?
Ili key account manager sta je tek to, naziv da se useres a kad malo bolje pogledas ti je u stvari obicni komercijalista.
Kazem valjda neko svrsava na te nazive, bit cu hala meneDŽer samo mi daj posao i fine plate
-
julisiz es grant
#15 Re: Brand manager / plaća i ostalo
Postoji još izvorniji dobri naziv-trgovački putnikagnostic_front wrote:Inače komercijalista je izvorna slavenska riječ.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#16 Re: Brand manager / plaća i ostalo
prodavač od vrata do vrata
-
mali_balon
#17 Re: Brand manager / plaća i ostalo
Komercijalista je sef trgovackom putniku, tako da ispada da je Brand Manager sef Key Account Manageru, ali bitno je da su oba Managera.
-
kakavdanakneiskustvu
#18 Re: Brand manager / plaća i ostalo
mali_balon wrote:Komercijalista je sef trgovackom putniku, tako da ispada da je Brand Manager sef Key Account Manageru, ali bitno je da su oba Managera.
-
Nebitan32
#19 Re: Brand manager / plaća i ostalo
julisiz es grant wrote:Postoji još izvorniji dobri naziv-trgovački putnikagnostic_front wrote:Inače komercijalista je izvorna slavenska riječ.
Zar manager nije upravnik na bosanskom?
-
julisiz es grant
#20 Re: Brand manager / plaća i ostalo
Jeste, ali i jedan i drugi hodaju okolo i nude proizvode svoje firme. Meni je to isto.Nebitan32 wrote:julisiz es grant wrote:Postoji još izvorniji dobri naziv-trgovački putnikagnostic_front wrote:Inače komercijalista je izvorna slavenska riječ.
Zar manager nije upravnik na bosanskom?