da samo znaš kako sam ja ovo pročitao...Ductus Holedocus wrote:Bezveze..MufljuzMali wrote:Žene najviše vole bogate i uspješne muškarce
Žene se još uvijek žele udati za muškarce koji su bolje obrazovani i zarađuju više novca od njih, rezultati su istraživanja koje je objavio britanski "Daily Telegraph".
Priča kako žene ne žele biti finansijski ovisne o svom muškarcu je ništa više nego mit......
http://www.sarajevo-x.com/lifestyle/vez ... /110104089
Ja vjerujem i dalje u onunasu,"nasla krpa zakrpu",ili boljr receno"naso lonac,poklopac"
BRAK
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- kmirsad
#76 Re: BRAK - DA ILI NE?
- Korisnicko ime
#77 Re: BRAK - DA ILI NE?
Bez pokrica...pustopoljina wrote:je li te ikad bario ozenjen i govorio kako bi te zenio
isto da dodje fikret abdic i izda ti mjenicu.
- Ductus Holedocus
#78 Re: BRAK - DA ILI NE?
hahahkmirsad wrote:da samo znaš kako sam ja ovo pročitao...Ductus Holedocus wrote:Bezveze..MufljuzMali wrote:Žene najviše vole bogate i uspješne muškarce
Žene se još uvijek žele udati za muškarce koji su bolje obrazovani i zarađuju više novca od njih, rezultati su istraživanja koje je objavio britanski "Daily Telegraph".
Priča kako žene ne žele biti finansijski ovisne o svom muškarcu je ništa više nego mit......
http://www.sarajevo-x.com/lifestyle/vez ... /110104089
Ja vjerujem i dalje u onunasu,"nasla krpa zakrpu",ili boljr receno"naso lonac,poklopac"... pa mi ništa nije bilo jasno... tek iz reći put...
- sarajevo_84
#79 Re: BRAK - DA ILI NE?
Većina brakova danas propada jer težimo da budemo moderni, da ništa ne kuhamo, da jedemo stalno vani, a nemamo za kifle, zahtjevamo egzotična putovanja, a ne možemo ni do Neuma, itd...
Svi hoće da ih neko "gotivi", da im ugađa i sl., a oni sami ne mrdaju prstom da drugu osobu bilo čime obraduju, iznenade. Ljudi su postali sebični, misle samo na sebe, interes preovladava u svim sferama života, pa tako i u braku, nema tolerancije, kompromisa, dogovora, nego svi na svoju stranu...
BRAK = DEFINITIVNO DA
Pa dragi/e moji/e, svi koji imate namjeru napraviti taj korak u životu, prvo preispitajte sebe, šta želite, odnosno ne želite od života, šta očekujete od tog braka...
Brak ne znači samo obući vjenčanicu, nego sama činjenica da ste u braku sa sobom nosi niz obaveza, da ne pričam kad dođu djeca...
Sretno svima i pamet u glavu!!!
- Šef
#80 Re: BRAK - DA ILI NE?
Daj ba, kakve svetinje!?batusk99 wrote:Preduslov za uspješan brak je ne ulaziti u brak mlad, ne mislim na godine nego na emotivnu zrelost i onda kada se spoje dvoje realista ne može biti fule. To unaprijed idealiziranje, zamišljanje, planiranje pada u vodu jer je daleko od stvarnosti. Još jedna greška je upoređivanje brakova jer je svaki brak poseban i jedinstven, ali ono što bi trebalo biti zajedničko svima jeste čuvanje i njegovanje braka kao neke svetinje!
-
batusk99
#81 Re: BRAK - DA ILI NE?
Žena čitav život nastoji da promijeni muža i onda nakon trideset godina braka mu kaže Ti nisi čovjek za kojeg sam se udala!
-
Zoya
-
batusk99
#83 Re: BRAK - DA ILI NE?
Zar misliš da se supružnici jedno prema drugom trebaju ophoditi kao i prema svakom drugom? Ja ne mislim tako nego smatram da trebaju posebnu šažnju posvetiti jedno drugom u suprotnom dolazi do problemaŠef wrote:Daj ba, kakve svetinje!?batusk99 wrote:Preduslov za uspješan brak je ne ulaziti u brak mlad, ne mislim na godine nego na emotivnu zrelost i onda kada se spoje dvoje realista ne može biti fule. To unaprijed idealiziranje, zamišljanje, planiranje pada u vodu jer je daleko od stvarnosti. Još jedna greška je upoređivanje brakova jer je svaki brak poseban i jedinstven, ali ono što bi trebalo biti zajedničko svima jeste čuvanje i njegovanje braka kao neke svetinje!Brak treba shvatiti kao nešto najnormalnije i ponašati se u njemu tako, na način kako se ponašaš inače u interakciji s ljudima, ako si kreten ponašaćeš se kretenski, ako si normalan bićeš i u braku normalan. I srodna duša će ti biti takva. A sad ako ne ide iz ko za kojih razloga, Bože moj, razvedi se i furaj dalje. I to je ljudski.
- pustopoljina
#84 Re: BRAK - DA ILI NE?
mislim da je ovo jedan vazan aspekt.sarajevo_84 wrote:![]()
Većina brakova danas propada jer težimo da budemo moderni, da ništa ne kuhamo, da jedemo stalno vani, a nemamo za kifle, zahtjevamo egzotična putovanja, a ne možemo ni do Neuma, itd...
Svi hoće da ih neko "gotivi", da im ugađa i sl., a oni sami ne mrdaju prstom da drugu osobu bilo čime obraduju, iznenade. Ljudi su postali sebični, misle samo na sebe, interes preovladava u svim sferama života, pa tako i u braku, nema tolerancije, kompromisa, dogovora, nego svi na svoju stranu...![]()
BRAK = DEFINITIVNO DA
Pa dragi/e moji/e, svi koji imate namjeru napraviti taj korak u životu, prvo preispitajte sebe, šta želite, odnosno ne želite od života, šta očekujete od tog braka...
Brak ne znači samo obući vjenčanicu, nego sama činjenica da ste u braku sa sobom nosi niz obaveza, da ne pričam kad dođu djeca...![]()
Sretno svima i pamet u glavu!!!
![]()
![]()
ljudi se stalno usporedjuju i uvijek bi jos. i zena odjece i musko tehnike. i ako moze da ih neka tv-kuca izabere slucajnom metodom za putovanje na maldive.
-
batusk99
#85 Re: BRAK - DA ILI NE?
Da, a mislim da je bit u prihvatanju, a ne u mijenjanju!babyline wrote:i to se često dešavabatusk99 wrote:Žena čitav život nastoji da promijeni muža i onda nakon trideset godina braka mu kaže Ti nisi čovjek za kojeg sam se udala!
- Šef
#86 Re: BRAK - DA ILI NE?
Normalno da se sa ženom neću ponašati kao i sa nekom tamo poznanicom, prijateljicom.... Ali neću se ni ponašati izvještačeno kako bih ispao nešto što nisam, a samo zato što smo od danas u braku a do juče smo bili u vezi.batusk99 wrote:
Zar misliš da se supružnici jedno prema drugom trebaju ophoditi kao i prema svakom drugom? Ja ne mislim tako nego smatram da trebaju posebnu šažnju posvetiti jedno drugom u suprotnom dolazi do problema
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#87 Re: BRAK - DA ILI NE?
Ma super je na brak gledati iz daljine i sipati mudrosti..sta bi bilo kad bi bilo..i sve to u normalnim uvjetima.
Neko rece da zena treba ostati uz djecu, pa kad djeca odrastu zaposliti se, pa ...
U BiH je tesko naci i zadrzati pristojan posao. Preduzeca propadaju, plate kasne, ugovori samo na godinu dana. Lijepo je ako je ovdje vecina forumasa osigurana za posao, ili zivi vani pa u svakom momentu moze naci posao.
Kad zeMsko ide na razgovor za posao, poslodavci sve cesce se ne ustrucavaju upitati da li planiraju djecu, udaju ..i spram toga ocjenjuju da li ce nekoga zaposliti ili ne.
Ja nekako zivim u ubjedjenju da je za brak potrebno dva dobra insana, ..i tada ce biti problema, ali ako su oboje dobri, prevazici ce nekako.
Egoisticna stvorenja unistavaju brakove.
Neko rece da zena treba ostati uz djecu, pa kad djeca odrastu zaposliti se, pa ...
U BiH je tesko naci i zadrzati pristojan posao. Preduzeca propadaju, plate kasne, ugovori samo na godinu dana. Lijepo je ako je ovdje vecina forumasa osigurana za posao, ili zivi vani pa u svakom momentu moze naci posao.
Kad zeMsko ide na razgovor za posao, poslodavci sve cesce se ne ustrucavaju upitati da li planiraju djecu, udaju ..i spram toga ocjenjuju da li ce nekoga zaposliti ili ne.
Ja nekako zivim u ubjedjenju da je za brak potrebno dva dobra insana, ..i tada ce biti problema, ali ako su oboje dobri, prevazici ce nekako.
Egoisticna stvorenja unistavaju brakove.
- kmirsad
#88 Re: BRAK - DA ILI NE?
Pa šta. Znam neke koji su se oženili samo zato što mu nije dala prije braka... i eno ih... živi i sretni oboje... doduše razvedeni...
- jedna tamo
#89 Re: BRAK - DA ILI NE?
da ali sa osobom koja čvrsto stoji na zemlji
-
batusk99
#91 Re: BRAK - DA ILI NE?
E baš tu ljudi griješe jer očekuju i misle da će im u braku biti kao i u vezi, a neće i ne može!Šef wrote:Normalno da se sa ženom neću ponašati kao i sa nekom tamo poznanicom, prijateljicom.... Ali neću se ni ponašati izvještačeno kako bih ispao nešto što nisam, a samo zato što smo od danas u braku a do juče smo bili u vezi.batusk99 wrote:
Zar misliš da se supružnici jedno prema drugom trebaju ophoditi kao i prema svakom drugom? Ja ne mislim tako nego smatram da trebaju posebnu šažnju posvetiti jedno drugom u suprotnom dolazi do problema
- Wutkica
#92 Re: BRAK - DA ILI NE?
kmirsad wrote:Pa šta. Znam neke koji su se oženili samo zato što mu nije dala prije braka... i eno ih... živi i sretni oboje... doduše razvedeni...
- pustopoljina
#93 Re: BRAK - DA ILI NE?
@zoya
ima veze sa prva dva reda tvog posta.
-------------------
ovo ostalo sad nema veze s tobom:
moze svaki odnos/brak uspjeti, ako te dvije osobe koje ulaze u to, znaju i mogu funkcionirati i same.
ako ne traze od partnera lijecenje njihovih kompleksa ili rjesenje zivotne situacije.
ako ne traze mamu ili tatu u bracnom partneru.
ako se uzmu jer im je dobro, ali zajedno je bolje.
neko rece-prihvatiti se. da- prihvatiti nekoga, sve sa losim osobinama i rodbinom. ne moze niko iz svoje koze.
kad pocnes traziti od covjeka vise nego sto ima, ocekivati da bude nesto sto nije...zivis neki svoj film, a ne vasu vezu/brak. ako te voli-bice nesretan sto ti ne moze udovoljiti, ako te ne voli-mrzice te.
ima veze sa prva dva reda tvog posta.
-------------------
ovo ostalo sad nema veze s tobom:
moze svaki odnos/brak uspjeti, ako te dvije osobe koje ulaze u to, znaju i mogu funkcionirati i same.
ako ne traze od partnera lijecenje njihovih kompleksa ili rjesenje zivotne situacije.
ako ne traze mamu ili tatu u bracnom partneru.
ako se uzmu jer im je dobro, ali zajedno je bolje.
neko rece-prihvatiti se. da- prihvatiti nekoga, sve sa losim osobinama i rodbinom. ne moze niko iz svoje koze.
kad pocnes traziti od covjeka vise nego sto ima, ocekivati da bude nesto sto nije...zivis neki svoj film, a ne vasu vezu/brak. ako te voli-bice nesretan sto ti ne moze udovoljiti, ako te ne voli-mrzice te.
- HAVANA
#94 Re: BRAK - DA ILI NE?
batusk99 wrote:E baš tu ljudi griješe jer očekuju i misle da će im u braku biti kao i u vezi, a neće i ne može!Šef wrote:Normalno da se sa ženom neću ponašati kao i sa nekom tamo poznanicom, prijateljicom.... Ali neću se ni ponašati izvještačeno kako bih ispao nešto što nisam, a samo zato što smo od danas u braku a do juče smo bili u vezi.batusk99 wrote:
Naravno da neće,to može samo budala očekivati uz sve što život nosi...a pogotovo kada dodju djeca i silom prilika ostaje sve manje vremena za nas same.Na nama samima je da nadjemo trenutke koji su samo naši i ne dozvolimo da nas način života,posao,novac,briga o porodici...udalji jedno od drugog.Teško je to,čovjek umoran,sto problema...ali ako dopustiš da način života utiče na brak,ako ne pokušavaš nešto promijeniti,upadaš u učmalu svakodnevnicu i u onim trenutcima kada imaš vremena za neke lijepe trenutke...to je početak kraja...
- Korisnicko ime
#95 Re: BRAK - DA ILI NE?
pustopoljina wrote:kad pocnes traziti od covjeka vise nego sto ima, ocekivati da bude nesto sto nije...zivis neki svoj film, a ne vasu vezu/brak. ako te voli-bice nesretan sto ti ne moze udovoljiti, ako te ne voli-mrzice te.
- HAVANA
#96 Re: BRAK - DA ILI NE?
Vrlo česta pojava...
svadje, svadje,
i opet svadje
Iz ove usrane veze
bi' izas'o najradje
Tvoja kontrola
nanosi mi puno bola
Tvoje ponasanje
vise ne zasluzuje prastanje
Ne mogu vise,
ova veza mi energiju sise
Poslije kise dodje Sunce,
kod nas su same kise
Razlike izlaze na povrsinu
Prije su bile male,
a sad su tol'ke da nas
Totalno lome, na komade
Postoje nade,
plusovi postoje
Al' minusa je tol'ko
da ih ne vidi niko
Kad smo zajedno vani
dive nam se jarani
Srecom ne znaju
kako se ponasamo kad smo sami
Tisina, najgora je tisina
Rijeci se potrosile,
izmedju nas sad je planina
Najgore je kad se iz dosade
ljudi sexom bave
Pola sata uvjezbanih poza
optimizam daje
Jebo sex kad postane rutina
Jebo 'vaku ljubav
sto hlapi k'o Alpina
(al' nisi ti sama za to kriva,
znas)
Ref:
Prvo se volimo, pa vodimo ljubav
pa se karamo, pa na kraju
jedno drugo varamo
uvijek jedno drugo varamo
Smiri zivce
niko ne trazi krivce
Krivi smo oboje,
za ljubav potrebno je dvoje
Ljubomora, od nje ti sve krene
A kad ima ljubomore,
tu fali povjerenje
Svaka moja friend-ica
je tebi bila prijetnja
A svaki tvoj friend je meni
post'o samo smetnja
To je "sebicna ljubav"
kad 'oces partnera "za sebe"
To je "posesiva",
vel'kim dijelom je i ona kriva
Tebi treba oslonac,
tebi treba i sigurnost
Ja sam neozbiljan tip,
kojem malo fali odlucnost
Nasa ljubav
pretvorila se u naviku
Navikli se na lose,
jedni drugom usli ispod koze
Promjena se ljudi boje,
ljudi promjene ne vole
'Vako nam je bolje,
za promjene nema volje
Al' ne mogu vise ovako,
ti mozes jos manje
Trebamo nesto vise,
ova veza je totalno sranje
svadje, svadje,
i opet svadje
Iz ove usrane veze
bi' izas'o najradje
Tvoja kontrola
nanosi mi puno bola
Tvoje ponasanje
vise ne zasluzuje prastanje
Ne mogu vise,
ova veza mi energiju sise
Poslije kise dodje Sunce,
kod nas su same kise
Razlike izlaze na povrsinu
Prije su bile male,
a sad su tol'ke da nas
Totalno lome, na komade
Postoje nade,
plusovi postoje
Al' minusa je tol'ko
da ih ne vidi niko
Kad smo zajedno vani
dive nam se jarani
Srecom ne znaju
kako se ponasamo kad smo sami
Tisina, najgora je tisina
Rijeci se potrosile,
izmedju nas sad je planina
Najgore je kad se iz dosade
ljudi sexom bave
Pola sata uvjezbanih poza
optimizam daje
Jebo sex kad postane rutina
Jebo 'vaku ljubav
sto hlapi k'o Alpina
(al' nisi ti sama za to kriva,
znas)
Ref:
jedno drugo varamo
uvijek jedno drugo varamo
Smiri zivce
niko ne trazi krivce
Krivi smo oboje,
za ljubav potrebno je dvoje
Ljubomora, od nje ti sve krene
A kad ima ljubomore,
tu fali povjerenje
Svaka moja friend-ica
je tebi bila prijetnja
A svaki tvoj friend je meni
post'o samo smetnja
To je "sebicna ljubav"
kad 'oces partnera "za sebe"
To je "posesiva",
vel'kim dijelom je i ona kriva
Tebi treba oslonac,
tebi treba i sigurnost
Ja sam neozbiljan tip,
kojem malo fali odlucnost
Nasa ljubav
pretvorila se u naviku
Navikli se na lose,
jedni drugom usli ispod koze
Promjena se ljudi boje,
ljudi promjene ne vole
'Vako nam je bolje,
za promjene nema volje
Al' ne mogu vise ovako,
ti mozes jos manje
Trebamo nesto vise,
ova veza je totalno sranje
- jedna tamo
#97 Re: BRAK - DA ILI NE?
havana ti si se oženio iz ljubavi i ništa ti nije bilo bitno, a današnji momci sve gledaju a ponajmanje ljubav...
prvo kako izgledaš, kako se zoveš , radiš li ...ma more stvari a šta si ti gledao i slični tebi koji su se oženili iz ljubavi?
razmišljao si srcem, a danas muškarci samo gledaju interes i naravno zato se i razvode
prvo kako izgledaš, kako se zoveš , radiš li ...ma more stvari a šta si ti gledao i slični tebi koji su se oženili iz ljubavi?
razmišljao si srcem, a danas muškarci samo gledaju interes i naravno zato se i razvode
- wewa
#98 Re: BRAK - DA ILI NE?
da potpisem pustopoljinupustopoljina wrote:sve to i ja i dalje mislim,Zoya wrote:Nazalost malo njih razmisli o braku prije negu stupi u isti. Mnogo njih se uzmu zato sto eto drustvo im se poozenilo i poudalo i doslo je red i na njih, a jesu li sjeli i razmisli sta kad se uzmemo? Sta dalje? Sumnjam..
Ja nekako i dalje vjerujem u brak, u harmoniju istog. Vjerujem da sa jednom osobom mozes biti sretan cjelog zivota a da ti ne dosadi, da mozes stvarati sa njim/njom.
Ovaj odnos ide mnogo dalje od culne i emocionalne privlacnosti i ulazi u sferu duhovnog "jedinstva" do koje se jedino moze doci ako se oba partnera potcinjavaju Bogu i jedno drugom. Da brak traje dok vas smrt ne rastavi je nesto sto oba partera treba da postave za prioritet.
samo ne za brak, nego za odnos dvoje ljudi.
-
batusk99
#99 Re: BRAK - DA ILI NE?
Slažem se 100% nerealna očekivanja vode u propast. A slažete li se da su uglavnom žene nezadovoljne u braku? Da li je to upravo zbog tih očekivanja ili se muškarci brže pomire "s onim što ih snađe"?Korisnicko ime wrote:pustopoljina wrote:kad pocnes traziti od covjeka vise nego sto ima, ocekivati da bude nesto sto nije...zivis neki svoj film, a ne vasu vezu/brak. ako te voli-bice nesretan sto ti ne moze udovoljiti, ako te ne voli-mrzice te.
- Šef
#100 Re: BRAK - DA ILI NE?
Sreća pa žene ne gledaju.jedna tamo wrote:havana ti si se oženio iz ljubavi i ništa ti nije bilo bitno, a današnji momci sve gledaju a ponajmanje ljubav...