Brak
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Nesferatu
#1 Brak
Ljudi moji, imam ja prijatelja, momku 25-6 godina, skolovan (ima citanku, salim se, ima cojk faksic svrsen), gradski lik iz Sehera, ovdje u Bushlantidi. Zove on mene juce, kaje, imam mustuluk, zenim se, pohiti u moj kraj. Meni sad nista nije jasno. Kaje on meni, bio sam u BiH i tako nakon mjesec dana, odlucio ja da sve to dovedem pred svrseni cin. A, djevojku prije tog nije znao. Ona je zivjela u BiH. Valjda je neko njih dvoje nekako uvezao, i tamo kec pao na desetku, sta ti ja znam...
I sad ja kontam o tome. Dumam, dumam. Jel to normalno?
Pa sve kontam, ma jes normalno kad je sve drugo normalno. I tako jedan sat. Drugi sat kontam, ama, ludnica. Djes se bolan ozeniti sa djevojkom nakon mjesec dana, nije cura ni vidila Esade. Ni njega ne zna kako bog zapovjeda. Hajd, kontam upoznace....Ali kud onda. Pa opet dumam i kontam, ma bolja je kakva je da je od ovih rospijica Bosanskih po svijetu dalekom (ne govorim o dragim forumasicama, samo o bliskim mi likovima iz neposredne blizine). Pa onda kontam ma i on koja je budalesina, kud je poletio, nije safun. Pa onda skontam, sto se ja zamaram tolko, reko, imam ja koga drugog s ovim zahmetiti. I dodjem ovdje da otvorim novu temu, moderni brak Bosanca i Bosanke.
Sha vi mislite?
Da zivite vani i imate sine, da vam se javi iz BiH i kaje nakon mjesec dana, babo ja nasho.
Da imate kcerku i da vam kaje, nakon mjesec dana, Babo ja ode u Esade da se udam za Suade.
Sha bi vi na to imali kazti?
I sad ja kontam o tome. Dumam, dumam. Jel to normalno?
Pa sve kontam, ma jes normalno kad je sve drugo normalno. I tako jedan sat. Drugi sat kontam, ama, ludnica. Djes se bolan ozeniti sa djevojkom nakon mjesec dana, nije cura ni vidila Esade. Ni njega ne zna kako bog zapovjeda. Hajd, kontam upoznace....Ali kud onda. Pa opet dumam i kontam, ma bolja je kakva je da je od ovih rospijica Bosanskih po svijetu dalekom (ne govorim o dragim forumasicama, samo o bliskim mi likovima iz neposredne blizine). Pa onda kontam ma i on koja je budalesina, kud je poletio, nije safun. Pa onda skontam, sto se ja zamaram tolko, reko, imam ja koga drugog s ovim zahmetiti. I dodjem ovdje da otvorim novu temu, moderni brak Bosanca i Bosanke.
Sha vi mislite?
Da zivite vani i imate sine, da vam se javi iz BiH i kaje nakon mjesec dana, babo ja nasho.
Da imate kcerku i da vam kaje, nakon mjesec dana, Babo ja ode u Esade da se udam za Suade.
Sha bi vi na to imali kazti?
Last edited by Nesferatu on 17/11/2005 13:05, edited 1 time in total.
-
tigris
mislim da duzina veze i nije neka garancija za uspijeh braka,do rastave dolazi i kad se zabavlja puno duze,nista se to ne zna....
ovo je riskantno nema sta
ja sam cesto puta cula kad se tako mlado ludo ono haj-huj(
) uleti u brak, lakse se uklope,nemaju bas potpuno izgradjenu licnost itd nisu svjesni nekih stvari pa se to nekako kotrlja..znam nekoliko bracnih parova koji su se uzeli tako u 20-tim i sad imaju po dvoje djece a jos uvijek su mladi , izlaze zabavljaju se itd.
ovo je riskantno nema sta
- bug
#12 Re: Brak
basNesferatu wrote:Pa onda skontam, sto se ja zamaram tolko
ili bar neko vrijeme
-
FortunaBela
Vjerovali ili ne, to je masovna pojava u Swe....
Odu na odmor i vrate se sa maldom ili mladoženjom....
I obično biva komšija, strina mi rekla za nju ili njega iz fine je familije...
Odu na odmor i vrate se sa maldom ili mladoženjom....
I obično biva komšija, strina mi rekla za nju ili njega iz fine je familije...
-
Vozdra_123
bio sam u slicnoj situaciji kad sam bio mladji
ja sam bio poludio za tom jednom curom....
bilo je super dok je trajalo ali daljina je to, ipak bara stoji izmedju nas
shvatio sam da to nije pametno
sad se bolje osjecam
niti ne preporucujem niti preporucujem...
svak mora kroz te stvari da prodje sam
ja sam bio poludio za tom jednom curom....
bilo je super dok je trajalo ali daljina je to, ipak bara stoji izmedju nas
shvatio sam da to nije pametno
sad se bolje osjecam
niti ne preporucujem niti preporucujem...
svak mora kroz te stvari da prodje sam
-
Vozdra_123
sad sve polako... bez zurbe
dje ces bolan letiti za skunjom sinko
povuci rucnu sine, kosto moj babo kaze
dje ces bolan letiti za skunjom sinko
povuci rucnu sine, kosto moj babo kaze
-
Vozdra_123
ma pravobug wrote:a jest nam biloVozdra_123 wrote:bio sam u slicnoj situaciji kad sam bio mladji
ja sam bio poludio za tom jednom curom....![]()
bilo je super dok je trajalo ali daljina je to, ipak bara stoji izmedju nastesko
:D
suti bona ne pricaj okolo svi ce da znaju
-
Vozdra_123
bug wrote:nek svi znaju tu tuznuVozdra_123 wrote:ma pravo
suti bona ne pricaj okolo svi ce da znajupricu
![]()
ljubavi BIVSA nemoj molim te... treba nesto da ostane sveto medju nama
-
Vozdra_123
evo sad si me natjerala da placembug wrote:dobro necu im reci da samtebi za ljubav pristala da
nadjes nekog sebi blizeg
![]()
![]()
![]()
moram li sjebatsvaku temu
joj kako si fina bila (i naravno ostala)
-
Vozdra_123
eh sad cu tek da pravo placem :...(bug wrote:sad samjos boljajesu ti rekli da sam se
udala?
![]()
joj zivote sta me snadje.... joj :...(
pa jel' bolji od mene? ko je on? sta je zavrsio? imas li njegovu slikicu? gdje ga mogu naci da izbubam?
(koji je ono smajli koji place ko lud?)