Brak

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
KPNCTNJAH

#26 Re: Brak

Post by KPNCTNJAH »

Tek vidim ovo sto je mcmoy pisao :mrgreen:
Ova hoce seks, muz nece, rjesenje je zblizavanje s njegovom starom :mrgreen: Ako si mu dosadila vec nakon godinu dana, jos besposleni i jedno i drugo, onda se tu nema sta dalje pricati :mrgreen: Dijete je najgore sto vam se moze desiti u toj situaciji, kupite hrcka...
JaneEyre

#27 Re: Brak

Post by JaneEyre »

seki87 wrote:e ovako, znam da u braku svako ima problema, ne bih da se zalim ali sam tek oko godinu dana u braku, tako da mi treba savjet. Naime suprug i ja se non stop svadjamo, oko svega. Jednostavno ne mozemo skupa a ni jedno bez drugog. Zivimo u njegovoj porodicnoj kuci, bez posla oboje. Moj muz je deset godina stariji od mene. Zabavljali smo se par godina i cinilo mi se da nije razmazen i da nije dijete, medutim sada vidim da jeste. Svadamo se cak oko sex-a. Ja hocu sex, on bi mogao da nema po 10 dana. Sada mu je nesto naumpalo da imamo dijete kao da se malo zblizimo. Ja sam na master studiju a on ne zaposlen. Inace ga mama razmazila tako da uopste nije snalazljiv sto se posla tice, a ima godina na pretek. Sta da radim? Da ga volim DA ali mi neke stvari idu na zivce i kako vrijeme ide, ne vidim lijepu buducnost sa njim. Nisam se udala radi bogatstva niti ljepote, ali sada tek vidim da ljubav zbog svadja pocinje da blijedi.
cijenim ucenje i to sve...a da prvo tražiš posao možda neki i sa srednjom školom, pa se tek onda ganjaš magisterij? i ako može pitanje od čega finansiraš troškove magisterija ako si nezaposlena, a i suprug ti? nije valjda da finansira svekrva???
friskyoreo

#28 Re: Brak

Post by friskyoreo »

Nadji kakvog dobrog hodzu... :D :D :run:
alkalna_baterija

#29 Re: Brak

Post by alkalna_baterija »

McMoy wrote:
alkalna_baterija wrote:
McMoy wrote:Pokušaj mu se zbližiti sa mamom.
Zovi je i ti mama, svaki dan skuhaj kafu pa se lijepo ispričaj sa mamom (svekrvom), nemoj je gledati ispod oka, već budi nasmijana i prijateljski raspoložena. Budi ljubazna, preuzmi kućne poslove. Kad se žena požali da je negdje žiga, ponudi se da je izmasiraš... jednostavno se zbliži s njom.

Na kraju će neko ipak popustiti.
Jebo majku, do sad sam mislila da si muško, a sad mi se čini da si svekrva. :D

A ovoj što išće savjet, nađi kakvog posla i makse otale.

Pa nije uvijek svekr(i)va bauk! :roll:

http://www.balkaninfo.org/sokantno-poro ... u-svekrvu/
Meni nije jasno otkud svekrva u ovoj cijeloj priči, mislim žena ima problem sa svojim mužem, a ne njegovom materom.

A ovaj članak neću ni da komentarišem.

Secer_033 wrote:
McMoy wrote:Pokušaj mu se zbližiti sa mamom.
Zovi je i ti mama, svaki dan skuhaj kafu pa se lijepo ispričaj sa mamom (svekrvom), nemoj je gledati ispod oka, već budi nasmijana i prijateljski raspoložena. Budi ljubazna, preuzmi kućne poslove. Kad se žena požali da je negdje žiga, ponudi se da je izmasiraš... jednostavno se zbliži s njom.

Na kraju će neko ipak popustiti.
Nista mi gore nema kad snaha svekrvu zove mama.
Meni moja smrtno zamjerila što je zovem imenom, isto ko da sam joj ga ja dala, a ne njeni roditelji. :D
Secer_033

#30 Re: Brak

Post by Secer_033 »

Ja se cudim kad cujem amerikanke da zovu svekrvu mama, ali hajd', kod njih se kaze mother in law pa donekle i mogu razumjeti... ali opet :jok:
McMoy

#31 Re: Brak

Post by McMoy »

alkalna_baterija wrote:
Meni moja smrtno zamjerila što je zovem imenom, isto ko da sam joj ga ja dala, a ne njeni roditelji. :D

Nije trebala!
Trebala je lupiti koji šamar sinu papučaru. :wink:
irac300

#32 Re: Brak

Post by irac300 »

Ovo je samo tvoja verzija priče, ko će ga znat' kakvo je pravo stanje.
alkalna_baterija

#33 Re: Brak

McMoy wrote:
alkalna_baterija wrote:

Nije trebala!
Ti svog nemoj samarat kad te snaha bude zvala imenom umjesto svekrvom :D
staradis

#34 Re: Brak

Post by staradis »

Razvedi se
McMoy

#35 Re: Brak

Post by McMoy »

alkalna_baterija wrote:
McMoy wrote:
alkalna_baterija wrote:

Nije trebala!
Ti svog nemoj samarat kad te snaha bude zvala imenom umjesto svekrvom :D

Ne šamaram ja svog već odavno. :P :mrgreen:
alkalna_baterija

#36 Re: Brak

Impotencija je zajebana stvar.
sha_ba

#37 Re: Brak

Post by sha_ba »

jel ovo ona sto pobjeze sa svekrvom? :mrgreen:
McMoy

#38 Re: Brak

Post by McMoy »

alkalna_baterija wrote:Impotencija je zajebana stvar.

Ovoje bilo ispod pojasa! :-)
Cookie85

#39 Re: Brak

Post by Cookie85 »

I kad mi kazu da se zenim, Boze sacuvaj vidi problema da covjek ne zeli sa zenom da spava...

Nego.. sve je to "normalno" kad uzmes u kakvim uslovima zivite. Oboje ne zaposleni, non stop zajedno, previse vremena, jos na to dodas da zivite u zajednici, sta hoces drugo nego idete na zivce jedno drugom. Nego nadjete poslove, pa ce vam se nesto desavati u zivotu, necete se toliko vidjati da idete na zivce jedno drugom, nego cete se pozeliti, a covjek sto nece da spava sa tobom i to je jednostavna dijagnoza. Covjek je haman u depresiji, nerviras ga ti, mama, tata... sve ga nervira, nema posla, nema se nesto para, ti vjerovatno zvocas na svaku sitnicu, naravno da nije raspolozen za sex.

Nego ako ti je do sex-a, rezervises hotel/motel/ vikendicu na planini, odete sami od svega par dana, mir , priroda , tisina, svjez zrak, malo se zabavite, ne pricajte o teskim temama, nego opustajuce pa ces vidjeti kako sve bude bolje ;)
Euphoria

#40 Re: Brak

Post by Euphoria »

Eh pa to su drugaciji temperamenti od tebe. Zato ti nemas probleme koje oni imaju :thumbup:
A oni nemaju ine koje ti imas :lol:
Cookie85

#41 Re: Brak

Post by Cookie85 »

Miss Moonlight wrote:Eh pa to su drugaciji temperamenti od tebe. Zato ti nemas probleme koje oni imaju :thumbup:
A oni nemaju ine koje ti imas :lol:
Samo mi zao covjeka, cuj ne zeli da spava sa zenom.
Htio sam da im pomognem dok ona nije otisla kod drugog za pomoc. Jer koliko znam u ovakvim situacijama, zena ce ubrzo naci nekoga sa strane, a ako on nastavi isto, ubrzo ce i otici.

I to bas zbog razloga sto su tek 1god u braku. Treba vremena da se naviknu jedno na drugo, ima tu dosta tereta, zive u zajednici, ne rade nista, dosada, depresija, nervoza, vjerovatno im ni finansije nisu bas dobre, sve to vodi u propast.

Najbolje je da provedu malo vremena sami bez prijatelja, roditelja... negdje gdje mogu uzivati jedno sa drugim, uz flasu vina.

Eh sad

Ja ne kontam, zasto se neko vjenca da bi zivio u zajednici, a nije zatrudnila ?
Euphoria

#42 Re: Brak

Post by Euphoria »

Ti si legendaran, isto ko da sa Bosnom nemas nikakve veze :lol:
Cesto stupe u brak pod pritiskom porodice, okoline, ocekivanja, nedostatka karaktera, obrazovanja...
moonca

#43 Re: Brak

Post by moonca »

Najbolje je da provedu malo vremena sami bez prijatelja, roditelja... negdje gdje mogu uzivati jedno sa drugim, uz flasu vina.

Eh sad

Ako svakodnevno NE uzivaju...par Dana..lijepo dodje I prodje..I prazna flasha...I opet u svakodnevno rutinu... :zoka:

I'ma dosta parova...odgoj..privrzenost..familiji..snajkama NE smeta...ako imaju djecu..svkrve preuzmu odgoj, pomoc..mada...Po zapazanju..ako je njena mama u blizini, ona CE biti ta.
Cookie85

#44 Re: Brak

Post by Cookie85 »

Miss Moonlight wrote:Ti si legendaran, isto ko da sa Bosnom nemas nikakve veze :lol:
Cesto stupe u brak pod pritiskom porodice, okoline, ocekivanja, nedostatka karaktera, obrazovanja...
Ma imam veze sa Bosnom, ali ne shvatam ljude, znaci ljudi padnu zbog necijeg ocekivanja, okoline, pritiska porodice... ma daaj. Ali je toliko cesta pojava da se zivi u zajednici ,ne mogu da vjerujem da vecina padne pod "pritiskom".

Ako padnes pod takvim pritiskom (porodica, okolina, komsija, bla bla bla) sta onda ocekuju kako ce im biti u braku ?
Cookie85

#45 Re: Brak

Post by Cookie85 »

moonca wrote:

Eh sad

Ako svakodnevno NE uzivaju...par Dana..lijepo dodje I prodje..I prazna flasha...I opet u svakodnevno rutinu... :zoka:

I'ma dosta parova...odgoj..privrzenost..familiji..snajkama NE smeta...ako imaju djecu..svkrve preuzmu odgoj, pomoc..mada...Po zapazanju..ako je njena mama u blizini, ona CE biti ta.

Svakome treba malo vremena sami, vidis da su u zajednici, znaci NIKAD nisu sami, cak i kad "spavaju" , moraju prisluskivati hoce li im ko uci ili moraju cekati kad svi legnu spavati...

Ako vec ne mogu svakodevno uzivati, onda treba naci vremena da se samo njih dvoje opuste.

Jer po onome sto sam procitao, zakljucio sam da nemaju mira njih dvoje jos kad dodas na to ostale probleme...
Euphoria

#46 Re: Brak

Post by Euphoria »

Postoje labilni karakteri
A i ne znas kakve su njihove mogucnosti

Nisam prvi post procitala pa pisem napamet

Dobro bi bilo da se kuci podijele obaveze, a 2x u sedmici ode u neku setnju gdje mogu biti malo sami. Ako si mogu priustiti i neki vikend ili putovanje, bilo bi odlicno.
Mada, kad s nekim "kliknes" uvijek imas ocemu pricati, zezati se i nikad nije dosadno.
Cookie85

#47 Re: Brak

Post by Cookie85 »

Miss Moonlight wrote:Postoje labilni karakteri
A i ne znas kakve su njihove mogucnosti

Nisam prvi post procitala pa pisem napamet

Dobro bi bilo da se kuci podijele obaveze, a 2x u sedmici ode u neku setnju gdje mogu biti malo sami. Ako si mogu priustiti i neki vikend ili putovanje, bilo bi odlicno.
Mada, kad s nekim "kliknes" uvijek imas ocemu pricati, zezati se i nikad nije dosadno.
Kakve su njihove mogucnosti ? stvarno ? pa ocigledno nikakve, ali im to nije prestavljao problem da se vjencaju, pa sad problemi u prvoj godini.
Jest, ali kad covjeka zaokupiraju problemi, onda samo prica o problemima, nema zajebancije, nema redovnog sex-a , nema nista, samo problem ovaj, problem onaj...

Oboje su nezaposleni, sto znaci mogu da obaveze rade zajedno.
moonca

#48 Re: Brak

Post by moonca »

est, ali kad covjeka zaokupiraju problemi, onda samo prica o problemima, nema zajebancije, nema redovnog sex-a , nema nista, samo problem ovaj, problem onaj...

Oboje su nezaposleni, sto znaci mogu da obaveze rade zajedno.
Kako objasnjavas vezano za probleme- sex u ratnim okolnostima....
HAVANA

#49 Re: Brak

Post by HAVANA »

Pa nemas pametnija posla.Il sam puco,il nosio vodu il se sekso. :D
MarlboroGold

#50 Re: Brak

Post by MarlboroGold »

Ja samo znam jedno... nikad ali NIKAD ne bih ulazio u brak a da sa zenom moram zivjeti u kuci od roditelja ili kod njenih. Znam da teska situacija primorava mnoge, ali opet nema sanse da bih ikad pristao. To je u preko 80% slucajeva tempirana bomba.
Post Reply