brak sa rokom trajanja
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
LjepoticaiZvjer
#1 brak sa rokom trajanja
prijedlog njemacke politicarke dr gabriele pauli da se brak , kao ugovor dvoje ljudi, ogranici na 7 godina,sto znaci da se poslije 7 godina mora ponovo potvrditi ili se automatski ponistava, docekan je u njemackoj sa puno kontraverze.
sta vi mislite o tome?
iskreno kada pogledam odredjene muskarce ( i zene) kako su se nakon vjencanja opustili kao sad se ne moraju vise truditi u zivotu jer eto i taj su problem rijesili, pomislim da taj zakon ne bi bio ni tako los. mislim da bi nam ucinio zivot puuno interesantnijim.
sta vi mislite o tome?
iskreno kada pogledam odredjene muskarce ( i zene) kako su se nakon vjencanja opustili kao sad se ne moraju vise truditi u zivotu jer eto i taj su problem rijesili, pomislim da taj zakon ne bi bio ni tako los. mislim da bi nam ucinio zivot puuno interesantnijim.
-
mamica papucarka
mislim da je brak stvar dvoje ljudi, tako da mi je bilo kakvo uplitanje jako nekultrurno i neprimjereno.
Nek svako cisti ispred svojih vrata. Ko hoce da se zeni nek se zeni, ko nece nek stoji ispred Bugatija i mirna Backa
A to za zapustanje mi je stvarno
Sta sad. Znam i ja hrpu 20-godisnjkaka sto izgledaju ko 40-ci 
Nek svako cisti ispred svojih vrata. Ko hoce da se zeni nek se zeni, ko nece nek stoji ispred Bugatija i mirna Backa
A to za zapustanje mi je stvarno
-
LjepoticaiZvjer
na to opustanje sam ja i mislila, a ne na fizicki izgled.
opstinski potvrdjen brak je od drzave potvrdjen, pa tako da drzava moze da stavi odredjena odgranicenja. naravno da se nece to dogoditi, ali i sama pomisao sta bi bilo kad bi kod nas tako bilo, mi je vrlo zanimljiva.
opstinski potvrdjen brak je od drzave potvrdjen, pa tako da drzava moze da stavi odredjena odgranicenja. naravno da se nece to dogoditi, ali i sama pomisao sta bi bilo kad bi kod nas tako bilo, mi je vrlo zanimljiva.
- cica maca
Brak kao institucija je, kao takav izgubio zaista mnogo na vrijednosti. Danasnji brakovi nisu ni slicni onima nasih roditelja i sigurna sam da ce barem sto se zapada tice, doci do promjena po pitanju bracne zajednice.
Ljudi i vremena se mijenjaju, pa tako i forma bracne zajednice, htjeli mi to ili ne. Po meni je svaka promjena pozitivna, samo da li da se svaki 7 godina prijavljujem na neku vrstu tehnickog pregleda, u to vec sumljam.
Ljudi i vremena se mijenjaju, pa tako i forma bracne zajednice, htjeli mi to ili ne. Po meni je svaka promjena pozitivna, samo da li da se svaki 7 godina prijavljujem na neku vrstu tehnickog pregleda, u to vec sumljam.
-
mamica papucarka
kako ko drage moje
kako moja stara kaze "bit ce ti onako kako se na samom pocetku postavis"
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
#11 Re: brak sa rokom trajanja
jebo taj brak ako se ja ne mogu opustitLjepoticaiZvjer wrote:prijedlog njemacke politicarke dr gabriele pauli da se brak , kao ugovor dvoje ljudi, ogranici na 7 godina,sto znaci da se poslije 7 godina mora ponovo potvrditi ili se automatski ponistava, docekan je u njemackoj sa puno kontraverze.
sta vi mislite o tome?
-
EliasVeskot
wtf, pa zar vam ionako nije dosta papirologije?mislim da bi nam ucinio zivot puuno interesantnijim.
Ovo se ubilo za Neleta i TLN.
-
mamica papucarka
ko gestapodanas wrote:i?mamica 31 wrote:kako ko drage moje![]()
![]()
kako si se postavila![]()
![]()
-
LjepoticaiZvjer
#14 Re: brak sa rokom trajanja
cuj to sve zavisi od toga zbog cega si se ti uopste na pocetku trudio, radi sebe da bi dobio odredjenu osobu, ili radi druge osobe kojoj zelis priciniti zadovoljstvo. ako je ovo drugo u pitanju, onda nije bitno jeste li vjencani ili ne ponasat ces se kako se inace i ponasas, a ako je ovo prvo onda je za tebe brak naravno rjesenje svih problema, pa se mozes slobodno opustiti.karabaja-x wrote:jebo taj brak ako se ja ne mogu opustitLjepoticaiZvjer wrote:prijedlog njemacke politicarke dr gabriele pauli da se brak , kao ugovor dvoje ljudi, ogranici na 7 godina,sto znaci da se poslije 7 godina mora ponovo potvrditi ili se automatski ponistava, docekan je u njemackoj sa puno kontraverze.
sta vi mislite o tome?
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
#15 Re: brak sa rokom trajanja
ja sam prirodno opusten, rahatluk mi u krviLjepoticaiZvjer wrote:cuj to sve zavisi od toga zbog cega si se ti uopste na pocetku trudio, radi sebe da bi dobio odredjenu osobu, ili radi druge osobe kojoj zelis priciniti zadovoljstvo. ako je ovo drugo u pitanju, onda nije bitno jeste li vjencani ili ne ponasat ces se kako se inace i ponasas, a ako je ovo prvo onda je za tebe brak naravno rjesenje svih problema, pa se mozes slobodno opustiti.karabaja-x wrote:jebo taj brak ako se ja ne mogu opustitLjepoticaiZvjer wrote:prijedlog njemacke politicarke dr gabriele pauli da se brak , kao ugovor dvoje ljudi, ogranici na 7 godina,sto znaci da se poslije 7 godina mora ponovo potvrditi ili se automatski ponistava, docekan je u njemackoj sa puno kontraverze.
sta vi mislite o tome?
- milivoje
#16 Re: Re:
...Ćelava cura wrote:Ma i tu bi zasigurno bilo varanja k'o i na tehnickom, prodjes za 5 minutacica maca wrote:Brak kao institucija je, kao takav izgubio zaista mnogo na vrijednosti. Danasnji brakovi nisu ni slicni onima nasih roditelja i sigurna sam da ce barem sto se zapada tice, doci do promjena po pitanju bracne zajednice.
Mozda ova ideja i nije tako losa, svakih 7 godina premotavanje kasete i preispitivanje ima li smisla nastaviti dalje
...
I onda skontas ''nije ovo za mene, ba'''...pa bude k'o u pojesmi:
A mi djeca cucali smo ispod carsafa, zene vicu Fatma bona pusti hajvana, vratise se on ha popije sve.
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#17 Re: brak sa rokom trajanja
smatram da covjeku, jednoj nezasitoj i nezahvalnoj zivotinji koja sve uzima zdravo za gotovo, sve postaje vrijednije kad zna da to nesto nije i nece biti njegovo "za posve" tj zauvijek. mislim da svi mi vise cijenimo ono za sto znamo da cemo imati samo onoliko koliko budemo paznje pridavali tome. tuzno je to da se nekad vise paznje pridaje skupim markiranim naocalama- jer se one mogu izgubiti, slomiti, isparati, nego nekoj OSOBI u neposrednoj blizini. jer ta osoba je tu, i bice uvijek tu za nas bez obzira sta mi njoj govorili i kako postupali... ali kad bi znali da i tu osobu mozemo izgubiti, da moze otici (na bilo koji nacin), ne biti nam vise ono sto jeste sada (ne mislim samo ovdje na partnere vec i na druge ljude u nasim zivotima), mislim da ih ne bi uzimali zdravo za gotovo i da bi odnosi bili puno kvalitetniji i ponekad time i dugotrajniji.
tako da... i ne smatram da je to tako glupa ideja...
- negativ
#18 Re: brak sa rokom trajanja
E j... ga, još bi tražili i žiranta.
Jel nam to treba država kao garant za uspješan brak? Šta je sljedeće? Ocjena sposobnosti u krevetu svake 4 godine! Ocjena koliko ko voli djecu svake dvije godine, pa ako je tata bolje ocjenjen mama će plaćati penale i obratno! Baš ne kontam kuda ova dekadencija vodi...

Jel nam to treba država kao garant za uspješan brak? Šta je sljedeće? Ocjena sposobnosti u krevetu svake 4 godine! Ocjena koliko ko voli djecu svake dvije godine, pa ako je tata bolje ocjenjen mama će plaćati penale i obratno! Baš ne kontam kuda ova dekadencija vodi...
- HAVANA
#19 Re: brak sa rokom trajanja
Ja vazda zakasnim
Prođe 12g u trenu.

Prođe 12g u trenu.
-
zenicaone
#20 Re: brak sa rokom trajanja
samo postojanje i institucije razvoda kao i braka ponistava smisao predlozenog zakona. e jedino ako nije smisao da de svakih 7 god uzme koji euro na ponovnom
vjencanju
vjencanju
-
koler
#21 Re: brak sa rokom trajanja
super ideja
zadnja nada za one sto su se zajebali
da imam muda sad bi se razveo al ne smijem:)
ovako po automatizmu...
samo naprijed implementirajte ovo u Bosni
kad ste mogli usvojiti sva ova sranja za seba haj ovaj za raju
hehe odbrojavanje pocelo...
zadnja nada za one sto su se zajebali
da imam muda sad bi se razveo al ne smijem:)
ovako po automatizmu...
samo naprijed implementirajte ovo u Bosni
kad ste mogli usvojiti sva ova sranja za seba haj ovaj za raju
hehe odbrojavanje pocelo...
-
zenicaone
#22 Re:
jel to po onoj staroj muskoj - cim ti mlada predje kucni prag prvi dan joj spucaj samar i kad upita "pa sto to" a ti reci "nako " (ko biva da se odmah zna ko je gazda)mamica papucarka wrote:kako ko drage moje![]()
![]()
-
zenicaone
#23 Re: brak sa rokom trajanja
nije ni lose ovo za ocjenu sposobnosti ukrevetu - ono dodju dva cike iz opstine - dvje stolice pored kreveta , laptop , kamera i hladno cinovnicki "hocete li molim vas pristupit svojoj supruzi " oliti počmi sad!!!!negativ wrote:E j... ga, još bi tražili i žiranta.
Jel nam to treba država kao garant za uspješan brak? Šta je sljedeće? Ocjena sposobnosti u krevetu svake 4 godine! Ocjena koliko ko voli djecu svake dvije godine, pa ako je tata bolje ocjenjen mama će plaćati penale i obratno! Baš ne kontam kuda ova dekadencija vodi...![]()
![]()
-
zelenashica
#24 Re: brak sa rokom trajanja
anjusha wrote:smatram da covjeku, jednoj nezasitoj i nezahvalnoj zivotinji koja sve uzima zdravo za gotovo, sve postaje vrijednije kad zna da to nesto nije i nece biti njegovo "za posve" tj zauvijek. mislim da svi mi vise cijenimo ono za sto znamo da cemo imati samo onoliko koliko budemo paznje pridavali tome. tuzno je to da se nekad vise paznje pridaje skupim markiranim naocalama- jer se one mogu izgubiti, slomiti, isparati, nego nekoj OSOBI u neposrednoj blizini. jer ta osoba je tu, i bice uvijek tu za nas bez obzira sta mi njoj govorili i kako postupali... ali kad bi znali da i tu osobu mozemo izgubiti, da moze otici (na bilo koji nacin), ne biti nam vise ono sto jeste sada (ne mislim samo ovdje na partnere vec i na druge ljude u nasim zivotima), mislim da ih ne bi uzimali zdravo za gotovo i da bi odnosi bili puno kvalitetniji i ponekad time i dugotrajniji.
- kmirsad
#25 Re: brak sa rokom trajanja
...treba to uvesti...retroaktivno 20-tak godina...
... jeboooo te...
...koja bi to bježanija bila...