Brak Radončića i Cerića

Post Reply
5 0 5

#126 Re: Brak Radončića i Cerića

Post by 5 0 5 »

StupskaBitanga wrote:
theTruePath wrote:
Ceriću, znam da ne znaš šta je stid, ali svako ko obavlja neku funkciju u IZ trebalo bi da osjeća stid :x
Ovo nije zekat, ovo je najobičniji reket... ja ću zekat dati kome je hoću, hoćete li me ekskomunicirati :lol: Bagro nezasita...

zekat se daje u IZ a vitre kome hoces!!!!
bgm nisam siguran u ovu tvoju izjavu

Kratko pitanje, da nezapričavam, Ako je tako da se zekat daje IZ, može li to biti i IZ Hrvatske npr iako živim u BiH?
Hvala

BTW. Slažem se sa ovim da "Ovo nije zekat, ovo je najobičniji reket"
avicena

#127 Re: Brak Radončića i Cerića

Post by avicena »

505sCrtom wrote:
Kako nekoga se u Bosni može natjerati da da zekat pa da bi se pravila paralela sa reketom?
5 0 5

#128 Re: Brak Radončića i Cerića

Post by 5 0 5 »

iasar wrote: pa borba za gradjansku bosnu je borba za bosnu u kojoj ce se samo vecina tj. bosnjaci pitat sta i kako. znaci ti si bosnjacki nacionalista.
Ne. Apsolutno ne stoji tvoja tvrdnja. Probat ću objasniti. Ne znači da su svi Bošnjaci istomišljenici. Postoji više "bošnjačkih" partija koje imaju različita viđenja kako voditi i urediti državu (kao i partija ostalih naroda i građana BiH). Znači može se desiti koalicija recimo lijevih ili desnih partija koje imaju dodirnih tačaka u svojim programima neovisno o nacionalnom predznaku partije, ako ga ista uopšte ima).

Npr. takva koalicija je već postojala poslije prvih demokratskih izbora '90. godine između SDS, HDZ i SDA, a zajednički interes im je bio kršenje ljevice u SRBiH. Recimo SDA je tada mogao napraviti koaliciju sa probosanskim SDP, npr.

Čak šta više, ako bi gledali na današnju (ili dosadašnju) glasačku šemu, mislim da bi srpski predstavnici imali apsolutnu vlast na državnoj razini jer oni imaju tendenciju da glasaju za jednu partiju. Nekad je to bio SDS a sada je to SNSD, dok su bošnjački glasovi razasuti na nekoliko partija (SDA, SzaBiH, SDP) kao i hrvatski (dva HDZ-a i nekoliko manjih stranaka). Treba i uzeti u obzir da postoji veliki broj građana kojima neodgovara nacionalno polarizovanje, pa vjerujem da bi se u takvom sistemu pojavile i nove partije koje bi se više okrenule građanskim i socijalnim programima na uštreb nacionalnim prioritetima, a u kojima bi se opet mogli naći i građani koji se ne nalaze u bošnjačkosrpskohrvatskom trouglu.
Last edited by 5 0 5 on 10/09/2010 08:12, edited 4 times in total.
5 0 5

#129 Re: Brak Radončića i Cerića

Post by 5 0 5 »

avicena wrote:
505sCrtom wrote:
Kako nekoga se u Bosni može natjerati da da zekat pa da bi se pravila paralela sa reketom?
Tako što Radončić ima koristi od IZ BiH, prvenstveno od Cerića, a za tu vrstu "lobiranja" plaća "reket" u vidu zekata, doniranja za rezidenciju i medijsko reklamiranje Cerića (a i sebe).
Ja takvu vrstu lobiranja ne trebam od IZ (i Cerića), a kako me je stid vidjeti Cerića u Mercedesu od sto hiljada maraka, onda ću radije zekat dati nekom ko nema za hljeba (bez obzira šta pravila IZ kažu), jer njihovo viđenje pravila ne mora biti tačno, a to zaključujem po njihovim stilu življenja. Na kraju, ubjeđen sam da mnogi vjernici ne plaćaju zekat IZ, jer imaju drugačije gledanje na islam od IZ (kao npr Vehabije)

Btw. Ja nisam vjernik, tako da ja zekat ne dajem iz straha ili obaveze prema bogu ili IZ, nego zbog tradicije i ljudskosti. Iz istog razloga sam napravio baklavu danas, iako je baš ne gotivim, sam bih radije pojeo cheesecake. (opet zapričavam, sori)
probuseni $

#130 Re: Brak Radončića i Cerića

Post by probuseni $ »

avicena wrote:
505sCrtom wrote:
Drzavna revizija moze izvrsiti kontrolu porijekla novca. Tako je na zapadu. Svaka veca transakcija se moze kontrolisati. A ako javni tuzioc prosidi da transakcija ima i politicki motiv , moze pokrenuti istragu o korupciji, mitu.
theTruePath

#131 Re: Brak Radončića i Cerića

Post by theTruePath »

505sCrtom wrote:
avicena wrote:
505sCrtom wrote:
Tako što Radončić ima koristi od IZ BiH, prvenstveno od Cerića, a za tu vrstu "lobiranja" plaća "reket" u vidu zekata, doniranja za rezidenciju i medijsko reklamiranje Cerića (a i sebe).
Ja takvu vrstu lobiranja ne trebam od IZ (i Cerića), a kako me je stid vidjeti Cerića u Mercedesu od sto hiljada maraka, onda ću radije zekat dati nekom ko nema za hljeba (bez obzira šta pravila IZ kažu), jer njihovo viđenje pravila ne mora biti tačno, a to zaključujem po njihovim stilu življenja. Na kraju, ubjeđen sam da mnogi vjernici ne plaćaju zekat IZ, jer imaju drugačije gledanje na islam od IZ (kao npr Vehabije)

Btw. Ja nisam vjernik, tako da ja zekat ne dajem iz straha ili obaveze prema bogu ili IZ, nego zbog tradicije i ljudskosti. Iz istog razloga sam napravio baklavu danas, iako je baš ne gotivim, sam bih radije pojeo cheesecake. (opet zapričavam, sori)

pa ne moras to nazivati onda zekat..vec humanitarna donacija :lol:
ultima_palabra

#132 Re: Brak Radončića i Cerića

Post by ultima_palabra »

avicena wrote:
505sCrtom wrote:
Pa i reketaši daju neke usluge zauzvrat... zaštita, ne može te niko maltretirati sem njih :-D
psydelija

#133 Re: Brak Radončića i Cerića

Post by psydelija »

Ima jedna stara a ona kaze: "dosljacima ce sve biti oprosteno osim uspeha!" 50000 KM zekata? Respect! Nego, zar je moguce da samo 2 mil. ima u kesu? Ja neverujem.
Sto se reisa tice, on je inventar Avaza zato sto nema ni sec. podrske od Oslobodjenja. Mustafa je jedna od malo dobrih stvari sto se muslimanima zapadnog balkana desila u zadnjih 20 g.
P.S. Kada budes odlazio ustolici Enesa ili Resida bez izbora!
StupskaBitanga

#134 Re: Brak Radončića i Cerića

Post by StupskaBitanga »

psydelija wrote:Ima jedna stara a ona kaze: "dosljacima ce sve biti oprosteno osim uspeha!" 50000 KM zekata? Respect! Nego, zar je moguce da samo 2 mil. ima u kesu? Ja neverujem.
Sto se reisa tice, on je inventar Avaza zato sto nema ni sec. podrske od Oslobodjenja. Mustafa je jedna od malo dobrih stvari sto se muslimanima zapadnog balkana desila u zadnjih 20 g.
tvojih 16 špsotova govori o tvojim SBB aktivnostima a ako je Ceris nešto najbolje što se Vama Bošnjacima desilo e samo ću reć nisko ste pali
vivaldi

#135 Re: Brak Radončića i Cerića

Post by vivaldi »

StupskaBitanga wrote:tvojih 16 špsotova govori o tvojim SBB aktivnostima a ako je Ceris nešto najbolje što se Vama Bošnjacima desilo e samo ću reć nisko ste pali
Momak je iz Sandzaka, logicno je da mu je Fahro drazi od bilo koga drugoga ovdje i to nema veze s tim koliko je nisko ili visoko pao. Na kraju krajeva Fahrini glasovi ce se sigurno brojati u desetinama hiljada i on ce sigurno biti relativno ozbiljan igrac, a odavno je kreator javnog mnijenja tako da nam se sigurno valja navikavati na njega.

Druga stvar, Fahro nije nista gori od svih ostalih. Cak stavise, kad mu sve afere saberes dodjes do zakljucka da od onih silnih milijardi koje su nestale bez traga njemu ne mozes prilijepiti ni 1% ukupnog pokradenog iznosa.
psydelija

#136 Re: Brak Radončića i Cerića

Post by psydelija »

StupskaBitanga wrote:
psydelija wrote:Ima jedna stara a ona kaze: "dosljacima ce sve biti oprosteno osim uspeha!" 50000 KM zekata? Respect! Nego, zar je moguce da samo 2 mil. ima u kesu? Ja neverujem.
tvojih 16 špsotova govori o tvojim SBB aktivnostima a ako je Ceris nešto najbolje što se Vama Bošnjacima desilo e samo ću reć nisko ste pali
Ja nemam pravo glasa, medjutim lobiram da jedan glas ode sbb-ceric koaliciji :D , ortak mi je iz Sarajeva.
Rekao sam muslimanima ne Bosnjacima! Pisao sam o Cericu kao verskom vodji. Ti Cerica verovatno posznajes preko sb, dana, ftv-a, dodika, pressa, galijasevica, tifunovica i jos mase poznatih islamofoba.

Ko je po tebi ovako dobar-bolji od Mustafe za muslimance (sto bi njofra reko)?
psydelija

#137 Re: Brak Radončića i Cerića

Post by psydelija »

@vivaldi,

Sinane, ne poznajes me, a vec me tako nisko drzis! Nije to lepo.
vivaldi

#138 Re: Brak Radončića i Cerića

Post by vivaldi »

psydelija wrote:@vivaldi,

Sinane, ne poznajes me, a vec me tako nisko drzis! Nije to lepo.
:? jesi siguran da si mislio na mene?
5 0 5

#139 Re: Brak Radončića i Cerića

Post by 5 0 5 »

theTruePath wrote:
pa ne moras to nazivati onda zekat..vec humanitarna donacija :lol:
Upravu si. Whatever.
Gandalf

#140 Re: Brak Radončića i Cerića

Post by Gandalf »

ja mislim da fahro nema ni dinara u džepu - ova njegova partijica funkcionoše na još uvijek neplaćenim dugovima a koje fahro ima ihihihi malu milijardu po raznoraznim bankama i fondovima - ovo je njegov posljednji pokušaj da se dočepa nekakvog imuniteta kako bi izbjegao da bude u gašijevom komšiluku - zato su dva šejtana i sklopila ovaj unholly matrimony - fahri treba podrška sultana ovaj reisa na izborima a reisu treba još koji milion za još koju kućetinu pa išće od fahre još koju marku s računa razvojne banke.
Bloger

#141 Re: Brak Radončića i Cerića

Post by Bloger »

Meni je zanimljiviji brak Radončića i Lagumdžije!
nikad_vise

#142 Re: Brak Radončića i Cerića

Post by nikad_vise »

brak radoncica i lagumdzije jos nije zvanicar i ako cemo gledati osnovu 60 minuta mozemo onda reci da je brak i izmedju lijanovica i lagumdzije i radoncica i uopste opozicije..ocito je cilj da se razbiju ovi na vlasti a broj glasova i povjerenje naroda ce reci ko ce kome trebati nakon 3.oktobra..

sto se pak tice mustafe cerica tog covjeka postujem kao i njegov rad..jer ja nisam imao priliku da se susretnem s nekim stvarima koje bi ga diskvalificirale kao losu osobu..i ne mogu kreirati misljenje na osnovu nekog novinskog clanka il posta forumasa..
Bloger

#143 Re: Brak Radončića i Cerića

Post by Bloger »

Ode Zlatko s Fahrom u koaliciju, zaboravili su na međusobne uvrede.
zonbirile

#144 Re: Brak Radončića i Cerića

Post by zonbirile »

na žalost gotovo je.SBB je pobjednik na svim nivoima,jer dok drugi ni ne organizuju skupove,što iz straha,.što iz nemoći kod Fahre raja kulja ko čorava.Polako pada mrak i pokriva Bosnu.
blue tabu

#145 Re: Brak Radončića i Cerića

Post by blue tabu »

SBB ( Sandžaklije BLEFIRAJU Bošnjake :mrgreen: ) ..... Savez sa djavolom :mrgreen:

ko je lud neka glasa!
zlatiborka

#146 Re: Brak Radončića i Cerića

Post by zlatiborka »

zonbirile wrote:na žalost gotovo je.SBB je pobjednik na svim nivoima,jer dok drugi ni ne organizuju skupove,što iz straha,.što iz nemoći kod Fahre raja kulja ko čorava.Polako pada mrak i pokriva Bosnu.
:mrgreen: :mrgreen:

Salis se, zar ne, ja ovo ne morem bilivit.... :x :x

U neku ruku mi je i logicno, ostale stranke izgledaju zatecene Fahrinim agresivnim nastupom. ON ide na sve ili nista, zato se toliko razbacao. Stekao je i "podrsku" AVAZA pa mu je put prema pobjedi otvoren!

P.S.
Cak i moja kcer koja je talisika za politiku hoce da glasa za njega, pa i njen momak.... :? :?
Kazem joj: "Dijete moje, ako hoces crnu a ne bolju buducnost onda ga zaokruzi, inece ne!"

Valja mi ovo dvoje maldih zaludjenih ubijediti da ne glasaju za NJEGA!.... :oops: :oops:
zonbirile

#147 Re: Brak Radončića i Cerića

Post by zonbirile »

zlatiborka wrote:
zonbirile wrote:na žalost gotovo je.SBB je pobjednik na svim nivoima,jer dok drugi ni ne organizuju skupove,što iz straha,.što iz nemoći kod Fahre raja kulja ko čorava.Polako pada mrak i pokriva Bosnu.

U neku ruku mi je i logicno, ostale stranke izgledaju zatecene Fahrinim agresivnim nastupom. ON ide na sve ili nista, zato se toliko razbacao. Stekao je i "podrsku" AVAZA pa mu je put prema pobjedi otvoren!

P.S.
Cak i moja kcer koja je talisika za politiku hoce da glasa za njega, pa i njen momak.... :? :?
Kazem joj: "Dijete moje, ako hoces crnu a ne bolju buducnost onda ga zaokruzi, inece ne!"

Valja mi ovo dvoje maldih zaludjenih ubijediti da ne glasaju za NJEGA!.... :oops: :oops:
-----------------------------------------
teško,raja hoće promjene makar i na gore.SDP skontao fol,šuti i čeka da ko ohanđakla frajla uđe u koaliciju sa Novinarom.Ostalih ni na mapi.
limeni

#148 Re: Brak Radončića i Cerića

Post by limeni »

jel ceric vise skontao koga da podrzi pa da znam za koga cu glasati? :D
ultima_palabra

#149 Re: Brak Radončića i Cerića

Post by ultima_palabra »

zlatiborka wrote:

P.S.

Ja vala ne znam kako neko ko je pročitao nešto više od "Ježeve kućice" može glasati za ono (ako nije u talu) :-? Naš narod ne čita i "zapušten" je, i sa takvom ruljom je lako manipulisati.
yugi

#150 Re: Brak Radončića i Cerića

Post by yugi »

Šuška se da je Cerić jako ljut jer je načuo da ga Fare vara sa Zlajom :oops:
Post Reply