tataratira wrote:
jel to curice u Švedskoj, gjde je kako znamo mnogo hladnije, u 9. godini zivota ii dalje doje majcino mlijeko?
sam kažeš da to pripada prošlom vremenu i tadašnjim običajima, slažem se da moralne vrijednosti danas ne mogu biti primjenjene na on vrijeme
ali isto tako ne možemo gledati običaje i primjenjivati ih u danjašnje vrijeme jer se onda opet vraćamo na tu djevojčicu.
e baš zato ne vidim razlog da u vjerskim knjigama neko traži opravdanje
ili upute koga može oženiti
ne vjerujem da po dzamijama nema pedofilije baš ako i po crkvama,
crkve su otvorenij pa takve stvari isplivaju na povrsinu, dok iz dzamija
tako nešto ne dopire do nas, a da se dešava to je sigurno jer svi ste vi od jednog boga, zar ne?
@tataratira duso draga ne opterecuj se tolko bespotrebnim stvarima! Zivot je tako jednostavan, samo to tyreba shvatit!
Fino lijepo sam napisao da djevojcice kao i djecaci u hladnijim krajevima ( ovo se uci u skoli iz biologije) polno sazrijevaju kasnije od svojih vrsnjaka u toplijim krajevima, nisam napisao da djevojcice u hladnijim krajevima doje majcino mlijeko do 10 godine...Svugdje ima izuzetaka pa tako i u Svedskoj i te djevojcice mogu imati ciklus u 9 godini...
Ah da i islam uopste nije bio kompletan u to vrijeme kad se Poslanik a.s. ozenio Aisom, nije bilo propisa i zakona, jos uvijek su se svi drzali paganskih obicaja, period prije Selidbe u Medinu( brak je sklopljen uoci odlaska u Medinu) protekao je kroz obajavu vjerovanja, propisi i dokidanje starih paganskih obicaja je posle Selidbe!
Niko ne porice da po dzamijama nema pedofilije, to sto je neko hodza ne cini ga uopste nesto posebnom osbom sa nekim nadnaravnim vrijednostima i polozajem, on je jednak kao i mi i tu je da predvodi molitvu i on grijesi isto kao i mi, dakle ako ima pedofilije po dzamijama dokazi je i bice kaznjena, nema tu izuzteka sto je neko hodza, mada je sumnjam da je ima, jer hodze ipak imaju nacin da zadovolje svoje seksulane apetite!
Ti se baziras na to sto je Poslanik a.s. ozenio Aisu dok je bila djevojcica, pa sto se ne baziras na Hindu obicaje gdje se zene jos uvijek udaju dok su djevojcie i to jos prije 1. menstrualnog ciklusa, udaju bih i za starije i za mladje, pa opet ne napadas Hinudizam...
A nisu li u srednjem vijeku udavane maloljtene princeze i djevojcice iz plemickih porodica?
tataratira wrote:i ove pedofile sto idu na istok da yebu djecu isto je napravio taj vas savrseni bog

A to ti s Marsa pao/pala???