Bradonje dolaze
- Altsa
#1 Bradonje dolaze
Vehabije rastjeruju zaljubljene parove
SARAJEVO - Grupa od petnaestak mladića, sa karakterističnim bradama svojstvenim radikalnim muslimanima - vehabijama, u subotu naveče pokušala se obračunati s ljubavnim parovima koji su u vozilima bili u na parkingu nedaleko od sarajevske bolnice "Jezero".
Prema tvrdnjama parova, koji su se u subotu oko 22.30 zatekli na lokalitetu poznatom po okupljanju parova u automobilima, incident je izbjegnut samo zato jer su se parovi razbježali.
"Bila sam s momkom u vozilu kada se začulo neko uzvikivanje. Govorili su 'Allahu ekber', 'kjafiri', 'otići ćete u džehenem' i druge parole te su išli prema parkiranim vozilima. Mi smo bili među prvima tako da smo uspjeli pobjeći od agresivnih bradonja. Neke su uspjeli okružiti i lupati im po autima i dalje ih maltretirati", kazala je jedna Sarajka ne želeći da otkrije svoj identitet i dodala da se na smrt prepala.
Tvrdi da su mladići došli u kombiju, kojim su prepriječili put. Jedini izlaz bio je vožnja preko livade.
"Da nije tragično, ismijala bih se od srca, kako je počela bježanija preko livade. Mislim da su bili organizovani. Na kombiju nije bilo ni registracije", kazala je prestravljena studentica.
Iako se policiji rijetko prijavljuju ovi slučajevi, jer je žrtve stid priznati da ih je neko omeo i maltretirao tokom ljubavnog zanosa, javna je tajna da u Sarajevu postoje "patrole" vehabija koje glume "šerijatsku policiju" i maltretiraju mlađe parove koji u javnosti iskazuju ljubav. Nerijetka su i maltretiranja parova koji šetaju Vilsonovim šetalištem.
U sarajevskom MUP-u tvrde da ovaj incident od subote nije prijavljen, ali da im je poznato da se ovakvi i slični incidenti dešavaju u glavnom bosanskohercegovačkom gradu.
"Ovaj incident, za koji vi tvrdite da se desio i koji bi se mogao podvesti pod narušavanje javnog reda i mira, nije prijavljen policiji. Ranije je bilo slučajeva sličnog ponašanja pojedinaca. Činjenica je da tog nedoličnog ponašanja ima i da ostavlja ružnu sliku o gradu, ali nažalost obično se ništa ne uradi. Teško je ljudima priznati i nakon izlaska s djevojkom doći i policiji prijaviti slučaj. To je 'sramota' i nama uveliko otežava posao", kazao je Jusuf Zornić, portparol sarajevske policije.
Nezavisne novine
SARAJEVO - Grupa od petnaestak mladića, sa karakterističnim bradama svojstvenim radikalnim muslimanima - vehabijama, u subotu naveče pokušala se obračunati s ljubavnim parovima koji su u vozilima bili u na parkingu nedaleko od sarajevske bolnice "Jezero".
Prema tvrdnjama parova, koji su se u subotu oko 22.30 zatekli na lokalitetu poznatom po okupljanju parova u automobilima, incident je izbjegnut samo zato jer su se parovi razbježali.
"Bila sam s momkom u vozilu kada se začulo neko uzvikivanje. Govorili su 'Allahu ekber', 'kjafiri', 'otići ćete u džehenem' i druge parole te su išli prema parkiranim vozilima. Mi smo bili među prvima tako da smo uspjeli pobjeći od agresivnih bradonja. Neke su uspjeli okružiti i lupati im po autima i dalje ih maltretirati", kazala je jedna Sarajka ne želeći da otkrije svoj identitet i dodala da se na smrt prepala.
Tvrdi da su mladići došli u kombiju, kojim su prepriječili put. Jedini izlaz bio je vožnja preko livade.
"Da nije tragično, ismijala bih se od srca, kako je počela bježanija preko livade. Mislim da su bili organizovani. Na kombiju nije bilo ni registracije", kazala je prestravljena studentica.
Iako se policiji rijetko prijavljuju ovi slučajevi, jer je žrtve stid priznati da ih je neko omeo i maltretirao tokom ljubavnog zanosa, javna je tajna da u Sarajevu postoje "patrole" vehabija koje glume "šerijatsku policiju" i maltretiraju mlađe parove koji u javnosti iskazuju ljubav. Nerijetka su i maltretiranja parova koji šetaju Vilsonovim šetalištem.
U sarajevskom MUP-u tvrde da ovaj incident od subote nije prijavljen, ali da im je poznato da se ovakvi i slični incidenti dešavaju u glavnom bosanskohercegovačkom gradu.
"Ovaj incident, za koji vi tvrdite da se desio i koji bi se mogao podvesti pod narušavanje javnog reda i mira, nije prijavljen policiji. Ranije je bilo slučajeva sličnog ponašanja pojedinaca. Činjenica je da tog nedoličnog ponašanja ima i da ostavlja ružnu sliku o gradu, ali nažalost obično se ništa ne uradi. Teško je ljudima priznati i nakon izlaska s djevojkom doći i policiji prijaviti slučaj. To je 'sramota' i nama uveliko otežava posao", kazao je Jusuf Zornić, portparol sarajevske policije.
Nezavisne novine
-
Zadig
garant ih edu isfrustriro svojim razvratnim ponasanjem na stubistima, parkovima, parkinzima, zbunovima...
pa se naljutili...
Salu na stranu, ovo je zaista neocekivano, i vrlo sam neprijatno iznenadjen sta se sve desava u sarajevu, mada se nadam da neki nece jos skociti i optuziti sarajevo i nazvati ga vehabijskim gnjezdom ili slicno...
Nadam se da je ovo i dalje izlolovano i da ne oslikava ni najmanji procenat stanja u drustvu...
ili sam ja to naivan...
PS lako je iz kanade biti naivan...
pa se naljutili...
Salu na stranu, ovo je zaista neocekivano, i vrlo sam neprijatno iznenadjen sta se sve desava u sarajevu, mada se nadam da neki nece jos skociti i optuziti sarajevo i nazvati ga vehabijskim gnjezdom ili slicno...
Nadam se da je ovo i dalje izlolovano i da ne oslikava ni najmanji procenat stanja u drustvu...
ili sam ja to naivan...
PS lako je iz kanade biti naivan...
-
_BosanaC
Dozivio ovo na Vilsonovom, od bale balavog koji je dlake s guzice morao rasadjivati po licu i dosao pricati o serijatu i sta ce biti kada prava policija zavlada... Steta samo pa je to pricao s odstojanja, klupi nije prilazio prepao se valjda bebe njemackog ovcara od osam mjeseci

-
idic
Užasno, kako se takve stvari mogu događati građanima. Zar policija ne bi trebala postaviti čeku pa pohvatati smradove.
Zaista je ovdje bezakonje uzelo maha i fali ona prijeratna policija da prebere rebra mnogim, da se nauče redu i pameti.
Zaista je ovdje bezakonje uzelo maha i fali ona prijeratna policija da prebere rebra mnogim, da se nauče redu i pameti.
-
vodoinstalater
Što se ne ufate kakvih dilera! Neka njih malo maltretiraju! Ima ih sasvim dovoljno, da svaki budni „čuvar morala“ može da po jednog svog ima. Pa neka sa njima nešto urade. Ili ovih lopova koji varaju i kradu gdje stignu nego se ufatili raje po Vilsonovom i sličnim mjestima. Ma nema…. pravi aktivizam…. za spomenuti, bez tih njihovih akcija nema nama naprijed nigdje.....
Ovi dileri nisu zanimljivi oni rade nemoral po danu, po kućama, po stanovima, po kafanama u kojima se alkohol toči, vjerovatno zato njima ništa ne mogu tamo oni ne ulaze, može biti da i ne znaju za to....to ne postoji za njih.
Ali zato blud i nemoral iz Vilsonovog

Ovi dileri nisu zanimljivi oni rade nemoral po danu, po kućama, po stanovima, po kafanama u kojima se alkohol toči, vjerovatno zato njima ništa ne mogu tamo oni ne ulaze, može biti da i ne znaju za to....to ne postoji za njih.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
I sve ce biti tako dok ne nalete na nekog pravog baju i ne saspe im nekoliko metaka u glavu sto je kod nas postao dio folklora. Dokle smo dosli da nam sacica bradonja zavodi strahovladu i namece svoj nacin zivota u Sarajevu. Iskreno mi je zao sto nisam vise u tom fazonu Vilsonovog i auto-sexu pa da naletim na njih. Ali naci ce se neko sigurno.
- Alfons Kauders
znaju oni vrlo dobro sta smiju, a sta ne smiju... smiju maltretirat normalan narod, a protiv kriminalaca ne smiju nista, ne smiju nista reci ni protiv cigareta, alkohola, organizovanog kriminala, kladionica i mase drugih stvari koje su fakat problem ovog drustva, al' eto, imaju muda da ganjaju zaljubljene tinejdzere...vodoinstalater wrote:Što se ne ufate kakvih dilera! Neka njih malo maltretiraju! Ima ih sasvim dovoljno, da svaki budni „čuvar morala“ može da po jednog svog ima. Pa neka sa njima nešto urade. Ili ovih lopova koji varaju i kradu gdje stignu nego se ufatili raje po Vilsonovom i sličnim mjestima. Ma nema…. pravi aktivizam…. za spomenuti, bez tih njihovih akcija nema nama naprijed nigdje.....
-
Stitch__
jel ko kad sjedio u Bonnu, tamo kod Sarajke? (tj gdje je bila sarajka
)
onaj gazda sto ne vidi na jedno oko
jel vidi neki par u kaficu da se ljubi, pritrcava i pravi dlanovima slovo T (Ko treneri u kosharci kad zovu time out) i sprjecava daljnji "nemoral"
kreten
onaj gazda sto ne vidi na jedno oko
- Alfons Kauders
nit sam sjedio nit cu kad sjedit...Stitch__ wrote:jel ko kad sjedio u Bonnu, tamo kod Sarajke? (tj gdje je bila sarajka)
onaj gazda sto ne vidi na jedno okojel vidi neki par u kaficu da se ljubi, pritrcava i pravi dlanovima slovo T (Ko treneri u kosharci kad zovu time out) i sprjecava daljnji "nemoral"
![]()
kreten
-
car-x
samo da napomenem da je zakonom zabranjeno petting i seksanje (popularno pod spolno opcenje) na javnom mjestu..idic wrote:Užasno, kako se takve stvari mogu događati građanima. Zar policija ne bi trebala postaviti čeku pa pohvatati smradove.
ali vrlo dobro razumijem sta znaci stambeni problem i ogranicenost na auto..
o ovom napisah i danasnji post na blogu, te je to neki moj stav.. ne da mi se kopirati.. http://zlimfur.blogger.ba
-
Svemirski_Jebach
pitao bi te ja da si ti ni kriva ni dužna fasovala dvije šake u glavu od prijeratne policije da li bi tako govorilaidic wrote:Užasno, kako se takve stvari mogu događati građanima. Zar policija ne bi trebala postaviti čeku pa pohvatati smradove.
elem, i mene te pojave nerviraju strasno ako su se zaista dogodile, a eto meni se zaista nikad nista slicno nije desilo niti znam nekoga kome se slicno desilo...
tako da o ovome, kao i svemu u zivotu, govorim s rezervom...
A da je to zaista velika glupost - jeste.
-
idic
Nisam nikada imala problema sa policijom ni prije rata ni sada, ali znam da sam se ja i većina ljudi puno sigurnije osjećali dok je ta prijeratna policija obavljala svoje dužnosti.
Sada se ni u kućama ne osjećamo sigurnim, a o ulici da ne govorim.
- danas
tacno...idic wrote:Nisam nikada imala problema sa policijom ni prije rata ni sada, ali znam da sam se ja i većina ljudi puno sigurnije osjećali dok je ta prijeratna policija obavljala svoje dužnosti.
-
enigma svijeta
Ne mogu vjerovati dokle sezu ti njihovi vehabijski principi??
Odakle im pravo uzimati stvar u svoje ruke, te pokusavati nauciti ljude "pameti"? Ne mogu oni nikoga prosvjetliti, niti od Sarajeva napraviti Rijad (Saudijska Arabija), vec samo izazvati mrznju ili strah kod ljudi od islama i fanatika! Eh zbog takvih nas i smatraju u svijetu nekakvim cudacima
Odakle im pravo uzimati stvar u svoje ruke, te pokusavati nauciti ljude "pameti"? Ne mogu oni nikoga prosvjetliti, niti od Sarajeva napraviti Rijad (Saudijska Arabija), vec samo izazvati mrznju ili strah kod ljudi od islama i fanatika! Eh zbog takvih nas i smatraju u svijetu nekakvim cudacima
- Murat Sabanovic
zalosno
ali i nista bolje nisu ni zasluzili....ko da nema drugih mjesta za sexanje osim auta
-
idic
Nebi vjerovao Murate, al mnogi mladi zaista nemaju drugog mjesta za ljubav. Kome smeta ne treba da gleda, al sve dok to rade tiho i mirno bez izazvanja ikakvih nereda, nema prava niko da ih dira i pogotovo da im dijeli lekcije o moralu.Murat Sabanovic wrote:zalosnoali i nista bolje nisu ni zasluzili....ko da nema drugih mjesta za sexanje osim auta
-
enigma svijeta
Pa koliko se ja sjecam, nedavno je bila otvorena tema na sa x, pod nazivom help! sex u autu!idic wrote:Nebi vjerovao Murate, al mnogi mladi zaista nemaju drugog mjesta za ljubav. Kome smeta ne treba da gleda, al sve dok to rade tiho i mirno bez izazvanja ikakvih nereda, nema prava niko da ih dira i pogotovo da im dijeli lekcije o moralu.Murat Sabanovic wrote:zalosnoali i nista bolje nisu ni zasluzili....ko da nema drugih mjesta za sexanje osim auta