Traktor` wrote:Za pocetak, molio bih moderatore da ne zakljucavaju temu, a ako sam fulio podforum, onda da prebace temu gdje treba...jako mi je bitno da cujem savjete raje...
Ja ljudi imam te neke slatke muke, pa bih molio raju za malu pomoc, pogotovo one koji su vec u braku i koji su prosli sve ovo...uglavnom zenim se krajem maja, sve sto je bilo za dogovoriti, uglavnom je dogovoreno (mjesto, tamburasi, odijelo, vjencanica, torta itd.), ali nikako da skontamo gdje cemo na bracno putovanje...da imamo novca na bacanje, nemamo, jer smo dosta toga planirali da ulozimo u stan, tj. da ga renoviramo i to...za bracno putovanje raspolazemo sa otprilike 2000-2500 KM (bez dzeparca, jer smo i za to posebno izdvojili novac)...molio bih vas za neke prijedloge gdje otici na bracno putovanje krajem maja, a da tu gdje odemo imamo nesto i vidjeti i da je to neki grad na moru...u obzir ne dolaze nikako Turska, Egipat ili Tunis, tako da bih vas zamolio da te tri drzave preskocite...
HVALA

Italija i Francuska su romanticne i preporucila bih im vam prije nego sto dobijete djecu jer nije bas prakticno sa malom djecom hodati i razgledati okolo, zato iskoristite sansu sada da to uradite, imacete fine uspomene narednih 20 godina ili dok se djeca ne osamostale

.
Te dvije zemlje su dosta skupe ALI znam jedan par... isli su svojim autom i ponijeli sator te kampovali 2 dana na jednom mjestu 2 na drugom i sve tako vidjeli sve i svasta za malo para. Na kraju covjeku uspomene ostanu gdje je bio i sta je vidio a u kojem je hotelu bio

Ako naletite na jedfine hotele ili b&b mozete malo odsjeti tamo ne morate samo pod satorom. Licno nisam nikada kampovala ali sam cula od drugih da su danasnji kampovi super opremljeni, moderni, cisti itd. Googlaj! Inace mozete naci male b&b izvan tipicnih tursitickih mjesta oni su dosta jeftiniji.
Ako se odlucite za Italiju i krenete autom mozete napraviti stop u Istri tamo imaju dobre konobe na selima sa hranom za 10 a niskim cijenama, hrana se obicno tu i uzgaja i sprema tako da je sve (bas sve od mesa do povrca) lokalno, probajte i tartufe, ima tu i romanticnih mijesta za prenociti. Mozete i napraviti dnevni izlet na Titove Brijune pa nastaviti za Italiju (imaju iz skoro svih istarskih gradova ponude za brijune). U Italiji mozete svratiti u Veneciju na jedan dan, ne morate prenociti tamo prenocite negdje izvan Venecije.
Plaza imas i u Istri i u Italiji pa proguglaj sta vam najbolje odgovara. Ako vas nista drugo osim plaza ne interesuje onda idi u Tursku dobices najvise za najmanje para!
Portofino Italija