Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pošto nam naš dragi Arsla ukide jednu temu, moramo adekvatno odgovoriti...
Evo nam jedne teme na kojoj mozete postavljati fotografije iz svih djelova naseg kantona. Postavljajte slike i promovišite nas kanton.
Evo ja cu poceti sa jednom, a vi slijedite moj primjer.
eh, opet me navodis na puka sjecanja.. kako sam samo imao dobroh dana i noci po gorazdu i regiji.. lagano niz drinu... sad znam gdje je mladost ostala.. halal joj bilo..
Druže moj sreca je kad imas lijepa sjecanja, valjda je to smisao zivota....
.....ostaviti iza sebe dobra djela i zaraditi za buducnost kredit od lijepih sjecanja...
ima jos dosta zivih svjedoka toga vremena koji se sjecaju pranja ulica sistemom polijevanja iz cisterne na zapreznom vozilu ....kao iz filmova, jos kazu da je voz prolazio kroz danasnju titovu,da je postojala fabrika marmelade na mjestu sadasnje bekto precize, stadion na mjestu gdje je sad gp drina ( sljunkara), dzamija na trgu, voz prema pobjedi za potrebe prevoza robe, pijaca na mjestu gdje je sada bivsi hotel gradina,ciglana, vinogradi, vocnjaci...i mnogo toga , samo treba sjesti ispred nasih starijih i pametnijih sugradjana pa cemo cuti sve i svasta o starom gradu gorazdu. trebala bi jedna inicijativa da se stvarno okupe ti ljudi i da ih neko poslusa jer imaju sigurno sta reci. oni bi bili presretni da ispricaju i podijele svoje slike iz djetinjstva i mladosti.
zasto ne spomenuti gorazde pedesetih godina, nekadasnjih igranki i druzenja, mozda da neko postavi i takve slike?
zato,starije roditelje i rodjake ispred sebe i slusajmo sta nam imaju za reci jer, iza svake njihove recenice stoji davnina koju trebamo cijeniti, bar iz razloga sto cemo i sami postati davno proslo vrijeme.
na zalost, nedoreceno kao i njihovo.
naravno da je tako, ali evo nece niko da postavi ni jednu zanimljivu sliku sadasnjeg goražda a da ne pricamo
o tome da bi se neko potrudio da se zarovi u stare fotografije i da nam to pokaze. Sigurno kod građana ima
tako finih starih fotografija koje bi svi mi zeljeli vidjeti, a pogotovo nasa omladina koja se ne sjeca ni prijeratnog goražda.