Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post Reply
salik79

#601 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by salik79 »

rumenige_brajtner wrote:
salik79 wrote:
Znam da ti je tesko pojmiti, za tebe, apstraktnije pojmove. Spominjes religiju kao kurvu. Ja ti objasnih ko je(su) kurva(e) i da od religije, koja je cista/moralna kuca, prave tu javnu kucu (shodno svojim prohtjevima). Kada nije religija, onda je nesto drugo u pitanju sto ce se zloupotrijebiti.
aha, teško mi je shvatiti apstrakciju. međutim, očite stvari mi ne promiču, npr. religije i vjerske institucije su šljam ove zemlje. znam da ti više voliš vjerovat u apstraktno i nešto u što moraš vjerovat da postoji, al ponekad bi trebao pogledat i stvari koje su očigledne.
pošto voliš plastične primjere, pročitaj uvodni post na ovoj temi i shvatićeš da nikome tu nije do religije, nego samo do toga da truju odnose među ljudima, a u svrhu politike. kao što rekoh, kurva najgore vrste.
Nista ja ne moram. Odnosi ce se trovati, ako za to ima potrebe, i futbalskim klubovima. Njima svejedno.
sumirprimus

#602 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by sumirprimus »

koja djamija koji parking?
si selo mosk ima parking...
nightvision

#603 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by nightvision »

sumirprimus wrote:koja djamija koji parking?
ima parking, na trotoaru duz magistrale.
sumirprimus

#604 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by sumirprimus »

nightvision wrote:
jok,ima iza...povrsina ko djamija.
salik79

#605 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by salik79 »

Bodkin wrote: U prqvu je bata 100% osim ovoga za majku. Vrijedjanje tvoje religije mene ne treba da tangira. To sto ja mislim da su transformersi omnipotentna bica, a ne neko bice izmisljeno od strane covjeka i ubaceno u knjige je moje pravo. Onog dana kad bude kaznjivo zakonski treba spaliti ovu zemlju. Svoju viziju zivota i svoje vjerovanje drugima ne mozes nametati i tvoje svetinje su samo tebi svete
Gdje sam sta nametao, molim te citiraj!? Osvrnuo sam se na vrijedjanje mojih osjecanja od strane @nightvisiona i nista vise. Jel' i tebi to problem sagledati i prihvatiti kako jeste, ili treba da razvodnjavamo diskusiju do beskonacnosti?!
sumirprimus

#606 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by sumirprimus »

on topic...malo manje netrpeljivostii bice sve u redu...
ko nece pije,ne mora..
a kuhano vino je bas fino... :D
nightvision

#607 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by nightvision »

sumirprimus wrote:
nightvision wrote:
jok,ima iza...povrsina ko djamija.
ne znam samo zasto onda onda kada krenu na dzumu svi redom parkiraju na trotoar. pricao sam o dvostrukim arsinima za vjernika na trotoaru i nekoga drugog. tamo nikad nece polijepiti kazne jer su dzuma vjernici u pitanju. iako su ljudski zivoti ugrozeni radi toga. a nikad neces cuti IZ da ljude savjetuju da se tamo ne parkira. ali im smeta kuhano vino.
sumirprimus

#608 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by sumirprimus »

nasa SP...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#609 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by _BataZiv_0809 »

Parkiranje na trotoaru dok je dzuma/misa/liturgija vrijedja moja osjecanja i dovodi me u opasnost.
sumirprimus

#610 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by sumirprimus »

_BataZiv_0809 wrote:Parkiranje na trotoaru dok je dzuma/misa/liturgija vrijedja moja osjecanja i dovodi me u opasnost.
haj to, parkiraju ima policija,kazne tiket fol gol,jes da se tad pokupe sa REDOVNE ČEKE,al sto prelijecu magistralu,u fazonu okasni na dzumu...
salik79

#611 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by salik79 »

nightvision wrote: ne znam samo zasto onda onda kada krenu na dzumu svi redom parkiraju na trotoar. pricao sam o dvostrukim arsinima za vjernika na trotoaru i nekoga drugog. tamo nikad nece polijepiti kazne jer su dzuma vjernici u pitanju. iako su ljudski zivoti ugrozeni radi toga. a nikad neces cuti IZ da ljude savjetuju da se tamo ne parkira. ali im smeta kuhano vino.
Nije to vezano samo za tu dzamiju. Ista stvar je i kod KSC u Klosterskoj. Dakle, nema diskriminacije po tom pitanju.
nightvision

#612 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by nightvision »

nema diskrimancije? znaci tebi kada ides na dzumu nece zalijepiti kaznu, ali meni kada idem na kafu hoce?
doduse, to nije diskrimancija. to je tolerancija. :mrgreen:
Takodje, oko KSC u klosterskoj se naplacuje parking. I kazne lijepe ko se parkira na trotoar.
Jos jedan divan primjer tolerancije.
Last edited by nightvision on 07/12/2015 12:15, edited 1 time in total.
furlan

#613 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by furlan »

Drinski wrote:
nightvision wrote: Cega nema dovoljno? Hajde, svegati, sad ne lazi. Ima parkinga za onoga ko ga hoce naci. Ali tacno, nekad treba potrositi i minut-dva da se nadje mjesto, zato je lakse parkirati na trotoar, uostalom znas da ti policija ne smije nista jer si dzuma-vjernik.
Licemjerje tolerancije.
Moze sve, ali dok je onako kako se nama svidja. To je logika te tolerancije.
ma ti lazes, jer se ja tamo skoro svaki drugi, treci dan parkiram, i ti bi jos tu da nabijes 50-100 vozila. uostalom, ti vrlo dobro znas, kada je to naselje projektovano i da se tada uopće nije racunalo sa ovolikim brojem vozila.
Pa mozda da je zavod za urbanizam radio kako treba ili da se IZ strpio , moglo se to rijesiti, al mescini bila zurba naka. :?
nightvision

#614 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by nightvision »

sumirprimus wrote:nasa SP...
jeste bas. majke djecija kolica guraju cestom dok kraj njih sleperi prolaze. djeca idu u skolu i iz skole ulicom mjesto trotoarom. bas su nasa SP.
salik79

#615 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by salik79 »

nightvision wrote:nema diskrimancije? znaci tebi kada ides na dzumu nece zalijepiti kaznu, ali meni kada idem na kafu hoce?
doduse, to nije diskrimancija. to je tolerancija. :mrgreen:
Ne idem tamo na dzumu. I, opet cu ponoviti - pogledaj na sta sam reagovao (uvecanim slovima).
budza

#616 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by budza »

probam da (samo) zamislim kako muslimani prave dane ramazana u čitluku (ili nvesinju) ispred neke crkvene prostorije... nezamislivo. odmah bi bili iscipelarani i od ovih ovde nazovi bosnjaka-muslimana koji pljuju po IZ-medzlis bugojno tretirani kao provokatori koji su otisli u čitluku i nevesinju remetiti suzivot. da ne pisem o tome sta bi pisali oslobodjenje, sb, klix, avaz.
Last edited by budza on 07/12/2015 12:28, edited 1 time in total.
furlan

#617 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by furlan »

Ja sam za legalizaciju teskih droga. :D
Rampage

#618 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by Rampage »

budza wrote:probam da (samo) zamislim kako muslimani prave dane ramazana u čitluku (ili nvesinju) ispred neke crkvene prostorije... nezamislivo. odmah bi bili iscipelarani i od ovih ovde nazovi bosnjaka-muslimana koji pljuju po IZ-medzlis bugojno tretirani kao provokatori koji su otisli u čitluku i nevesinju remetiti suzivot. da ne pisem o tome sta bi pisali oslobodjenje, sb, klix, avaz.
Ne možeš ni zamisliti. Ne možeš otići u Srebrenicu ni na dženazu žrtvama genocida a da kroz svako naseljeno mjesto kroz koje prođeš ne doživiš neku provokaciju.

Ne diraj Bošnjake - muslimane koji pljuju po IZ, pljuvanje po IZ je tako nekako kul, savršena metoda za izgradnju imidža tolerantnog, modernog i prije svega pravednog forumaša :-)
dpjokala26

#619 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by dpjokala26 »

_BataZiv_0809 wrote:Parkiranje na trotoaru dok je dzuma/misa/liturgija vrijedja moja osjecanja i dovodi me u opasnost.
..i bas u taj vakat svaki put prodjes? :D
Drinski

#620 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by Drinski »

nightvision wrote:
Drinski wrote: ne, to znaci:
a) da opcina treba napraviti i parking, kako za dzamiju (IZ moze projektovati dzamiju, ali ne moze dirati ostatak zemljista) tako i za Zlokovac, te
b) da IZ treba klati kurbane pred vratima crkve, jer smo svi tolerantni.
Jesi ti ba normalan??? Investitor i izvodjac radova je duzan projektom predviditi postojanje parking prostora, ne opstina. Opstina je mogla ne dozvoliti gradnju dzamije bez parkinga ali to bi onda bilo islam ugrozen. Koji ste vi licemjeri, to se ne da opisati.
I drugo.
Ne odrzava se sajam pred crkvom.
Prostorije IZ nisu vjerski objekat.
Dzamija je vjerski objekat.
Tolerancija nekome nije jaca strana osim na jeziku.
ma nije tacno, općina moze (i treba) predvidjeti javni parking, jer po toj logici općina kasnije naplaćuje naknadu..pa nece sada IZ praviti parking da bi općinsko preduzeće moglo naplaćivati naknadu. ima li sta da općina projektuje osim slanih jezera? necemo biti licemjeri kada krene kanje kurbana pred crkvom, jel de?
uglavnomja wrote:
Drinski wrote:
ne, to znaci:
a) da opcina treba napraviti i parking, kako za dzamiju (IZ moze projektovati dzamiju, ali ne moze dirati ostatak zemljista) tako i za Zlokovac, te
b) da IZ treba klati kurbane pred vratima crkve, jer smo svi tolerantni.
nadam se da se salis :-)

a) kako ce opcina napraviti parking ako nema slobodnog prostora? srusitikuce? podzemna garaza? lebdeci parking? trebala je dzamija o tome razmisljati, ne opcina, kad se pravila. nije opcina duzna rjesavati posljedice losih odluka, nego se treba naci uzrok, a to je stav: mi HOCEMO dzamiju tu i tu, a na vama je da se prilagodite nama ...

b) prostor ored vratima crkve moze biti na crkvenom zemljistu i tad tu nema niko nista da trazi. ako je na javnom zemljistu,onda ide zahtjev opcini za odobrenje. a za klanje zivotinja na ulici ce dobiti mudo od ovce, a ne dozvole ...
Kako su napravili Zlokovac bez parkinga? Jel tu uzrok: HOcemo zgradu tu i tu? Ima tu prostora, između džamije i Zlokovca da se napravi 5 parkinga.
Zasto ne moze dobiti dozvolu za klanje kurbana, kada smo svi tolerantni ili da se tu organizira LGBT parada?
salik79

#621 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by salik79 »

[quote="budza"] probam da (samo) zamislim kako muslimani prave dane ramazana u čitluku (ili nvesinju) ispred neke crkvene prostorije... nezamislivo. odmah bi bili iscipelarani i od ovih ovde nazovi bosnjaka-muslimana koji pljuju po IZ-medzlis bugojno tretirani kao provokagori koji su otisli u čitluku i nevesinju remetiti suzivot. da ne pisem o tome sta bi pisali oslobodjenje, sb, klix, avaz. [/quote]

Nije to bas svugdje tako. Samo kada i gdje treba nasim politicarima i medijima. Rijetko ce ti prenijeti svijetle primjere. Evo, recimo, u Ulogu kod Kalinovika (blizu rodnog mjesta Ratka Mladica) se svake godine odrzava mevlud u renoviranoj-novoizgradjenoj dzamiji i na otvorenom prostoru. Organizacija svih desavanja bude u suradnji s policijom i lokalcima, koji su vise nego susretljivi. Policija regulira saobracaj kroz Kalinovik, da se kolone autobusa i auta ne bi prekidale i maksimalno su susretljivi u svakom smislu. Jedne godine je pri povratku, radi obilnih kisa, i skliskog terena, zaglavio autobus. Policija se maksimalno angazovala, gurala (po kisi) iz blata autobus, te u konacnici organizovala tesku mehanizaciju koja ga je izvukla. Uz sve ovo bih dodao da je "mutevelija" dzamije lokalni pravoslavac :mrgreen:
HAVANA

#622 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by HAVANA »

Zar je potrebno uopste raspravljati o ovoj budalastini vehidovoj il kako se zove vec ? :-)

14 ljudi i cuko,pojesce vas ,pazite :-) Mi smo stvarno svi skupa otisli u tri picke materine.
Moje pravo i sloboda je da odem tamo i pijem kuhano vino ako mi je ceif,da jedem krmetinu eto tu nasred tog trga? Jel pise negdje da to ne smije,jel zabranjeno,jel krsim zakon? Nabijem ga na kurac i vehida i svakog onog ko bi to da zabrani.Sta vam je ba,jeste vi normalni? Opravdanje je kao sta negdje drugo nesta ne smije,sta neko drugi radi...Sta trebam ja druge budale gledati i postati kao oni? Pustite ljude na miru,eto bar tih 14 sto je ostalo.
Image
furlan

#623 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by furlan »

HAVANA wrote:Zar je potrebno uopste raspravljati o ovoj budalastini vehidovoj il kako se zove vec ? :-)

14 ljudi i cuko,pojesce vas ,pazite :-) Mi smo stvarno svi skupa otisli u tri picke materine.
Moje pravo i sloboda je da odem tamo i pijem kuhano vino ako mi je ceif,da jedem krmetinu eto tu nasred tog trga? Jel pise negdje da to ne smije,jel zabranjeno,jel krsim zakon? Nabijem ga na kurac i vehida i svakog onog ko bi to da zabrani.Sta vam je ba,jeste vi normalni? Opravdanje je kao sta negdje drugo nesta ne smije,sta neko drugi radi...Sta trebam ja druge budale gledati i postati kao oni? Pustite ljude na miru,eto bar tih 14 sto je ostalo.
Image
Evo i "Cetnici" poceli da se javljaju :D
muha_sa

#624 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by muha_sa »

furlan wrote:
HAVANA wrote:Zar je potrebno uopste raspravljati o ovoj budalastini vehidovoj il kako se zove vec ? :-)

Image
Evo i "Cetnici" poceli da se javljaju :D
:thumbup:

hem četnik hem u talu sU Baketom :-)
HAVANA

#625 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by HAVANA »

Eno i hame,petnesti,viri s parkinga,doso bi al napasce ga vehid. :oops:
Post Reply