Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post Reply
arzuhal

#451 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by arzuhal »

Kikibombona wrote: Ovaj dzaho iz Bugojna je hajvancina i seljac'na, zatucani vjerski fanatik.
Ma niđe veze to s fanatizmom vjere, to je karijerni politički potez, ta nismo djeca strinumu, znamo makar osnovne računske radnje iliti kalkulantske :mrgreen:
beniciodeltoro

#452 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by beniciodeltoro »

uglavnomja wrote:
beniciodeltoro wrote: Ne govorim o tome da nekoga vrijeđa nacionalni simbol Hrvata nego govorim o ignorisanju i negiranju obilježja države u kojoj žive, što nema :bih: uz šahovnicu. I sami smo svjedoci situacija poput zviždanja himne pred meč Damira Belje i mnogih ostalih situacija i onda imamo takvu situaciju pred nosom. Čak i onima kojima ne smeta Božić i narodi koji su druge vjere i nacije će smetati nepoštivanje države u kojoj žive a ispast će na kraju da ih mrze samo zato što su katolici i slave Božić. Pa je li ovo i diskriminacija katolika koji se osjećaju Bosancima? Pa imamo dosta Bošnjaka, čak i onih što su se u ratu borili sa zastavom ljiljanima što kažu da vole ljiljane ali da se ne smije negirati plavo-žuta zastava jer je to znak poštovanja prema državi, zašto bi ovdje bilo drugačije? Nemam ja ništa protiv šahovnica i neka ih bude taj dan ali imam protiv da se taj dan ni po čemu ne može primjetiti da je Bugojno bosansko-hercegovački grad.

Neka slave, nek su ponosni ali se mora znati u kojoj su državi.
Image

Image

i ovi se ubise od bosanskih zastava :D :D

a sto se slike tice, znaci turski geto nedje u njemckoj, a zna se gdje su po tablicama, jeli? ili je skup gastarbajtera nedje u turskoj :lol: :lol:
Ne valja ti primjer. Ove postavljene slike se tiču isključivo vjere. Na onom božićnom plakatu su ugurali nacionalna obilježja na jednoj vjerskoj manifestaciji, da su križevi na plakatu ja ne bi ništa rekao. Kada bude sajam biće opet negiranje države u BiH i onda će se neko kriti iza religije, lažne priče multi-etničnosti Bošnjaka i ugroženosti Hrvata u Bugojnu.
A to za sliku sa turskim zastavama, ne samo da je slika autentična jer ne samo što je i nama Bosancima poznato da se patriotizam najviše izražava u tuđim državama a u svojoj državi ćeš samo na Dan državnosti viditi zastave po kućama nego je i slika stvarno slikana u Njemačkoj, znam sa stranice na kojoj sam našao ovu sliku.
Uostalom u svakoj normalnoj državi ćeš vidjeti da kada svaki stranac okači svoju zastavu da pored nje visi i zastava države u kojoj živi.
emmir1

#453 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by emmir1 »

Imal ko kontakt medzlisa Bugojno, pa da bar mejlom jednim pokažemo razočarenje i ukažemo na svu tragičnost njegovog postupka, ako on već nije u stanju da sam shvati koliko je pogriješio.

Sada je problem kuhano vino jedan dan, a 365 dana što se u okolnim kafićima toči alkohol to ne smeta
Point.

#454 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by Point. »

Fudo Bosna wrote:
emmir1 wrote:Da li je bugojanski imam retardiran?

Kunemo se kao u neku multikulturalnost i sada bi pazi on određivao kako će ko i gdje proslavljati svoje praznike.

Vidim i mediji u regionu su jedva dočekali ovu vijest kako bi opet pisali o željama Bošnjaka za šerijetom i alijinom islamističkom državom.

Lijepo.

Neka i oni što su do sada dolazili provoditi novu godinu u Sarajevu, te skijati na okolnim planinama se zapitaju šta će im biti ako budu htjeli popiti kuhano vino u noći nove godine.

Sramotan potez imama.

Ovo se ne smije prešutiti ako držimo najprije do sebe i svog naroda

Šta ti imaš sa imamima i IZBIH, ti ionako svake prestupne svrneš na bajram namaz :lol: ?
Kakve veze ima kad ko dolazi na namaz? Poenta price je da je bugojanski imam glup ko qurac. I to je dokazao sa ovim objasnjenjem. Ko je on da odredjuje ko ce kad slaviti svoje praznike?
Fudo Bosna

#455 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by Fudo Bosna »

Što su "lafumuslimani" sa hrvatskivečinskih naseljenih dijelova BiH, Hrvatske i Hrvati iz Sarajeva, i slično u ime Bošnjaka i islama, stali "pljuvati" po medžlisu i IZBIH, e baš mi je po ćeifu ovo priopćenje da se oni "superfini" sami oglase i predstave !!! :bih:
Last edited by Fudo Bosna on 06/12/2015 20:44, edited 1 time in total.
ivannn

#456 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by ivannn »

animals wrote:
nosara wrote:Bozic u Bugojnu... Sakrijte djecu u podrume, susret s deda mrazom mogao bi ih razveselit... :shock: :bih:
deda mraz postoji u Srbiji, i u komunizmu je postojao..
to nema veze sa katolickim Bozicom..
nije to stvar imenovanja. zna se na što se misli.
no baš to. Djed Mraz ili Djed Božićnjak ili Santa Claus ili kako već nema veze s religijom i iskonskim Božićem već to je potpuno areligiozan simbol nekog novog sekularnog Božića koji se proslavlja diljem svijeta.
emmir1

#457 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by emmir1 »

Fudo Bosna wrote:

Kunemo se kao u neku multikulturalnost i sada bi pazi on određivao kako će ko i gdje proslavljati svoje praznike.

Vidim i mediji u regionu su jedva dočekali ovu vijest kako bi opet pisali o željama Bošnjaka za šerijetom i alijinom islamističkom državom.

Lijepo.

Neka i oni što su do sada dolazili provoditi novu godinu u Sarajevu, te skijati na okolnim planinama se zapitaju šta će im biti ako budu htjeli popiti kuhano vino u noći nove godine.

Sramotan potez imama.

Šta ti imaš sa imamima i IZBIH, ti ionako svake prestupne svrneš na bajram namaz :lol: ?

Prijatelju, ja hvala Allahu nisam namaz dugo propustio.

Prije jedno dva mjeseca kada sam na putu bio.

Mene je islam naučio da budem pun poštovanja za druge.
Fudo Bosna

#458 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by Fudo Bosna »

Point. wrote:
Fudo Bosna wrote:

Lijepo.

Sramotan potez imama.

Kakve veze ima kad ko dolazi na namaz? Poenta price je da je bugojanski imam glup ko qurac. I to je dokazao sa ovim objasnjenjem. Ko je on da odredjuje ko ce kad slaviti svoje praznike?
Odakle ti pravo da vrijeđaš imama , vrijeđaj svoje prijatelje ako želiš, ali to što činiš je neodgoj i dovoljno govori o tebi kao moralnom patuljku?
Fudo Bosna

#459 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by Fudo Bosna »

emmir1 wrote:
Fudo Bosna wrote:

Lijepo.

Sramotan potez imama.

Prijatelju, ja hvala Allahu nisam namaz dugo propustio.

Prije jedno dva mjeseca kada sam na putu bio.

Mene je islam naučio da budem pun poštovanja za druge.
Onda nas ostale vjernike poštedi i govori u svoje ime !

(I meni se forma priopćenje NE SVIĐA; ali ni licemjerje pojedinih forumaša katolika i Bošnjaka ateista !!!)
uglavnomja

#460 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by uglavnomja »

beniciodeltoro wrote:
uglavnomja wrote:
beniciodeltoro wrote: Ne govorim o tome da nekoga vrijeđa nacionalni simbol Hrvata nego govorim o ignorisanju i negiranju obilježja države u kojoj žive, što nema :bih: uz šahovnicu. I sami smo svjedoci situacija poput zviždanja himne pred meč Damira Belje i mnogih ostalih situacija i onda imamo takvu situaciju pred nosom. Čak i onima kojima ne smeta Božić i narodi koji su druge vjere i nacije će smetati nepoštivanje države u kojoj žive a ispast će na kraju da ih mrze samo zato što su katolici i slave Božić. Pa je li ovo i diskriminacija katolika koji se osjećaju Bosancima? Pa imamo dosta Bošnjaka, čak i onih što su se u ratu borili sa zastavom ljiljanima što kažu da vole ljiljane ali da se ne smije negirati plavo-žuta zastava jer je to znak poštovanja prema državi, zašto bi ovdje bilo drugačije? Nemam ja ništa protiv šahovnica i neka ih bude taj dan ali imam protiv da se taj dan ni po čemu ne može primjetiti da je Bugojno bosansko-hercegovački grad.

Neka slave, nek su ponosni ali se mora znati u kojoj su državi.
Image

Image

i ovi se ubise od bosanskih zastava :D :D

a sto se slike tice, znaci turski geto nedje u njemckoj, a zna se gdje su po tablicama, jeli? ili je skup gastarbajtera nedje u turskoj :lol: :lol:
Ne valja ti primjer. Ove postavljene slike se tiču isključivo vjere. Na onom božićnom plakatu su ugurali nacionalna obilježja na jednoj vjerskoj manifestaciji, da su križevi na plakatu ja ne bi ništa rekao. Kada bude sajam biće opet negiranje države u BiH i onda će se neko kriti iza religije, lažne priče multi-etničnosti Bošnjaka i ugroženosti Hrvata u Bugojnu.
A to za sliku sa turskim zastavama, ne samo da je slika autentična jer ne samo što je i nama Bosancima poznato da se patriotizam najviše izražava u tuđim državama a u svojoj državi ćeš samo na Dan državnosti viditi zastave po kućama nego je i slika stvarno slikana u Njemačkoj, znam sa stranice na kojoj sam našao ovu sliku.
Uostalom u svakoj normalnoj državi ćeš vidjeti da kada svaki stranac okači svoju zastavu da pored nje visi i zastava države u kojoj živi.
jah, eto preporod , bzk ili bosnjacka zajednica kulture je vjerska organizacija, a hrvatsko kulturno drustvo napredak nije :D

a tu pricu o zastavama, osim po turskim getima, objesi macku o rep. dovoljno sam dugo na zapadu da znam da tudjih zastava nema osim na protestima, tipa palestinske i slicno. ili kad je kakva utakmica.

a to je tacno, vise dijaspora mase zastavama nego domaci. koji ce qrac neko imati zastavu na svojoj kuci u svojoj zemlji, ako nije nacionalni praznik, a on uber patriota?
zastave vise gdje treba da vise, po institucijama drzave.

i ti znas da ce bitti negiranja drzave?

ma ti si meni genije :lol: :lol: :lol:
emmir1

#461 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by emmir1 »

Ja sam i napisao u svoje ime.

Sramotan potez imama.
Fudo Bosna

#462 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by Fudo Bosna »

emmir1 wrote:Ja sam i napisao u svoje ime.

Sramotan potez imama.
Aferim !

Hajmo frendu, kada nastupi ramazan sa štandom islamske literature , ili za bajram,pred župne urede po večinski hrvatskim gradovima u BiH, tek da isprobamo demokraciju ? :D
animals

#463 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by animals »

Fudo Bosna wrote:

Sramotan potez imama.
Aferim !

Hajmo frendu, kada nastupi ramazan sa štandom islamske literature , ili za bajram,pred župne urede po večinski hrvatskim gradovima u BiH, tek da isprobamo demokraciju ? :D
Zasto ne..svi normalni muslimani Bosanski imaju svoju tradiciju Islama..
ovi novokomponovani sa bradama se nikako ne uklapaju u Bosanski Islam..
emmir1

#464 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by emmir1 »

Fudo Bosna wrote:

Sramotan potez imama.
Aferim !

Mi trebamo gledati kakvi mi da budemo.

Pa onda će doći poštovanje i sa druge strane, na ovaj način samo produbljujemo mržnju u zajednici a to nam nije po islamu jel.
beniciodeltoro

#465 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by beniciodeltoro »

uglavnomja wrote:jah, eto preporod , bzk ili bosnjacka zajednica kulture je vjerska organizacija, a hrvatsko kulturno drustvo napredak nije :D

a tu pricu o zastavama, osim po turskim getima, objesi macku o rep. dovoljno sam dugo na zapadu da znam da tudjih zastava nema osim na protestima, tipa palestinske i slicno. ili kad je kakva utakmica.

a to je tacno, vise dijaspora mase zastavama nego domaci. koji ce qrac neko imati zastavu na svojoj kuci u svojoj zemlji, ako nije nacionalni praznik, a on uber patriota?

Jesi li ikada vidio ijedan skup Bošnjaka bez ove zastave? :bih:
Ima ljiljana ali i žuto-plave i to više nego ljiljana.
A šta je drugo nego negiranje države, kako zoveš onda mjesta u RSu gdje nema nijedne državne zastave?
Point.

#466 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by Point. »

Fudo Bosna wrote:
Odakle ti pravo da vrijeđaš imama , vrijeđaj svoje prijatelje ako želiš, ali to što činiš je neodgoj i dovoljno govori o tebi kao moralnom patuljku?
Ja ne vrijedjam nikoga, ja samo konstatujem da je imam glup ko medjed. Taj imam vrijedja nas Bosnjake sa svojim prahistorijskim, glupim izjavama.
Danguba

#467 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by Danguba »

Point. wrote:
Upravo tako. Bez veze mu se dao publicitet ali nije to(kao sto kolega rece) religijski nego politicki cin.
Neki su jedva docekali takvu glupost.
nosara

#468 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by nosara »

skupljac_zeljeza wrote:U subotu popodne dolazi Djed Mraz za Božić...

Image
Ja fino kazem da tu lezi problem... Mogu zamislit jadnog ovog, sta je vec, sto je napisao direktivu, kad je procitao "Djed Mraz" nama' se ukocio od straha... Taj bradati, rumeni, nasmijani poklonodjelitelj u njegovu butigu ne moRe i polumjesec...! :oops:

Poslije moraju djeci saljevat i uduplat dezure vjeroucitelja po medzlisima... :evil:
uglavnomja

#469 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by uglavnomja »

beniciodeltoro wrote:
uglavnomja wrote:jah, eto preporod , bzk ili bosnjacka zajednica kulture je vjerska organizacija, a hrvatsko kulturno drustvo napredak nije :D

Jesi li ikada vidio ijedan skup Bošnjaka bez ove zastave? :bih:
Ima ljiljana ali i žuto-plave i to više nego ljiljana.
A šta je drugo nego negiranje države, kako zoveš onda mjesta u RSu gdje nema nijedne državne zastave?
mislis u dijaspori?
ne druzim se sa nasim. mislim jako malo, i to sa ljudima mojih svjetonazora. a tu ne spada mahanje zastavom. mada ne znam ni da se ovdje nesto mase vartom na bosanskim sijelima :?:

u bosni osim seljackih svadbi niko ne nosa zastavu. bar nije nosao do prije par godina.

a sto se tice drzavne zastave, uguglaj zakon o zastavi bh pa ces dobiti tacno GDJE MORA da visi varta. jako je malo mjesta, a to nikako nisu sela ni gradici bogu iza ledja, bilo u peceji, zap hercegovini ili u cekrcicima.
furlan

#470 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by furlan »

.
Last edited by furlan on 06/12/2015 21:14, edited 1 time in total.
palermo

#471 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by palermo »

Danguba wrote:
Point. wrote:
Upravo tako. Bez veze mu se dao publicitet ali nije to(kao sto kolega rece) religijski nego politicki cin.
Nije mu se bezveze dao publicitet. Takve treba publicirati što je moguće više. Sa svih strana
uglavnomja

#472 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by uglavnomja »

palermo wrote:
Danguba wrote:
Point. wrote:
Nije mu se bezveze dao publicitet. Takve treba publicirati što je moguće više. Sa svih strana
:thumbup:
skupljac_zeljeza

#473 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by skupljac_zeljeza »

nosara wrote: Ja fino kazem da tu lezi problem... Mogu zamislit jadnog ovog, sta je vec, sto je napisao direktivu, kad je procitao "Djed Mraz" nama' se ukocio od straha... Taj bradati, rumeni, nasmijani poklonodjelitelj u njegovu butigu ne moRe i polumjesec...! :oops:

Poslije moraju djeci saljevat i uduplat dezure vjeroucitelja po medzlisima... :evil:
Izgleda da je i Djed Mraz pomiješao u notesu termine. Nije još Nova godina. Nije mu uredu da uzima hljeb Djedu Božićnjaku.

A i Djedovi bi trebali ispred Medžlisa skratiti brade da ih zbog petardi ne proglase teroristima. Ružna su vremena.
Danguba

#474 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by Danguba »

palermo wrote:
Danguba wrote:
Point. wrote:
Publicirati treba neke fine stvari, dobrosusjedske odnose, razumijevanje...a debile, huskace, one koji remete suzivot ignorisati.
Da mu se nije dao publicitet u novinama pa i ovdje, sta je on mogao kao pojedinac? Stojati na mrazu i protestvovati protiv bozicnog sajma. Ispao bi smijesan kao sto je i onako ispao.

Sa druge strane, neko kao da je cekao ovakav potez pa onda ide ''on ce nama'' i slijedi priopcenje
http://www.bug.ba/ogranak-matice-hrvats ... bozic.html

Ne, nije otkazan nego ce se odrzati.
Pa naravno da ce se odrzati kao i prethodnih godina ali eto, da i mi nesto kazemo. O tome se radi.
palermo

#475 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by palermo »

Danguba wrote:
Publicirati treba neke fine stvari, dobrosusjedske odnose, razumijevanje...a debile, huskace, one koji remete suzivot ignorisati.
Da mu se nije dao publicitet u novinama pa i ovdje, sta je on mogao kao pojedinac? Stojati na mrazu i protestvovati protiv bozicnog sajma. Ispao bi smijesan kao sto je i onako ispao.

Sa druge strane, neko kao da je cekao ovakav potez pa onda ide ''on ce nama'' i slijedi priopcenje
http://www.bug.ba/ogranak-matice-hrvats ... bozic.html

Ne, nije otkazan nego ce se odrzati.
Pa naravno da ce se odrzati kao i prethodnih godina ali eto, da i mi nesto kazemo. O tome se radi.
Nažalost on nije nastupio u svoje ime, nego u ime islamske zajednice, odnosno jednog njenog dijela.Dakle,nije u pitanju pojedinac

A to što ti nećeš pričati o tome, ne znači da neće drugi (makar oni bili i tvoji neprijatelji). U cara Trajana kozje uši, uvijek se sazna.

Ovaj dio o publiciranju pozitivnih stvari je nešto sasvim drugo, sa time se mogu složiti
Post Reply