Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post Reply
nightvision

#226 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by nightvision »

arzuhal wrote:Stotine ekonomskih migranata koje će Švabe deportovat nazad na Balkan nisu sigurno krenuli u Njemačku zbog kažnjavanja apostazije pa tako ni ti Iranci.
naravno da nisu. oni koji su za to optuzeni ili truHnu u zatvoru ili vise.
uglavnomja

#227 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by uglavnomja »

off topic

iranci, ti iz doba saha, su politicki emigranti, ne ekonomski i ne ratni, vecinom su bili obrazovani i bogati.
generalno, oni su creme de la creme imigracije.
danas su, ovo sto znam, njihovi potomci visokoobrazovani i na nekim jakim polozajima. i jako cijenjeni.

ne vidjam novopridosle irance, bar ne u azilantskim varijantama. moguce da dolaze po porodicnoj liniji, ali to je vec drugi padez.
vade_mecum

#228 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by vade_mecum »

salik79 wrote:
vade_mecum wrote: pa nije klasicno turisticki kao kad bi ja otisao ali jeste turisticki posto ne studira, ne radi...isto ko i nasa dijaspora dodje koja isto u 99% slucajeva ima nekog ovdje svog. to sto spava kod tetke, a ne u hotelu ili hostelu ne mjenja stvari. nego sta nego da je turisticki.

sto se tice Irana nemam namjeru ubjedjivati se vise, a ja sam mislio na apostaziju opcenito. ti ako zelis mozes slobdono prezentovati primjere institucionalne apostazije u npr. Argentini ili Poljskoj.
Prvo mi objasni znacenje "institucionalne apostazije"?! :?
zakonski predvidjeno
salik79

#229 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by salik79 »

nightvision wrote:
salik79 wrote:Navedoh naziv caffea, bujrum provjeri, ili nadji nekog da provjeri, i ja ti - u slucaju "imaginarnosti"- za svaku ponaosob (3 persone) dam po milju. Velikim se Bogom kunem!

Bujrum, nikada laksa zarada.
sta kazes, naveo si ime kafea? bas si simpatican, pravi komedijas. jesi li prirodno talentovan, ili si neke skole ucio za to?
U cemu je problem?! Itekako poznat siki-miki caffe u Metropoli kao sto je Minhen.
nightvision

#230 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by nightvision »

salik79 wrote: U cemu je problem?! Itekako poznat siki-miki caffe u Metropoli kao sto je Minhen.
ma nikakav problem. posto ti tako tvrdis onda je sigurno tako. :lol:
salik79

#231 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by salik79 »

vade_mecum wrote:
salik79 wrote:
vade_mecum wrote: pa nije klasicno turisticki kao kad bi ja otisao ali jeste turisticki posto ne studira, ne radi...isto ko i nasa dijaspora dodje koja isto u 99% slucajeva ima nekog ovdje svog. to sto spava kod tetke, a ne u hotelu ili hostelu ne mjenja stvari. nego sta nego da je turisticki.

sto se tice Irana nemam namjeru ubjedjivati se vise, a ja sam mislio na apostaziju opcenito. ti ako zelis mozes slobdono prezentovati primjere institucionalne apostazije u npr. Argentini ili Poljskoj.
Prvo mi objasni znacenje "institucionalne apostazije"?! :?
zakonski predvidjeno
Jesi li "strucni" izraz sam izmislio, ili negdje cuo/procitao?
salik79

#232 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by salik79 »

nightvision wrote:
salik79 wrote: U cemu je problem?! Itekako poznat siki-miki caffe u Metropoli kao sto je Minhen.
Ti meni da ponudis nesto slicno ne bi mi mrsko bilo otici i uvjeriti se.
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#233 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by emillio estevez »

Organizacija Bozicnog sajma je provokacija i zasluzuje svaku osudu.
Kako ih nije sram i stid da rade krscanske provokacije pred zgradom koju koriste nekrscani.

Treba onaj serijat imm uvesti.
nightvision

#234 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by nightvision »

salik79 wrote:
nightvision wrote:
Ti meni da ponudis nesto slicno ne bi mi mrsko bilo otici i uvjeriti se.
zakucavanje.
155_mm

#235 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by 155_mm »

ma neznam sta hoce ovi iz IZ u bugojnu. svak ima pravo da organizuje svoje vjerske obicaje gdje hoce. zupni ured je odlcijo da je najbolje mjesto za to pred zgradom IZ i to treba postovati.

i na kraju ko je IZ kriv sto smatraju da na primjer klanje kurbana pred zupnim odborom ne bi bilo adekvatno. a vjerujem da bi i zupni ured sa zpnikom na celu bili itekako obradovani tim cinom. a kolege forumasi koji podrzavaju ovo odrzavanje bozicnog sajma bi sa jos vecim zarom podrzavali klanje kurbana pred zupnim uredom. ali jebiga kad IZ pojma nema kako funkcionise demokratija. ko im je kriv.
Fudo Bosna

#236 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by Fudo Bosna »

kecher II wrote:
Fudo Bosna wrote: Ja ne znam, da se negdje , gdje su Bošnjaci večina, a gdje se održavala vjerska manifestacija "manjinske" religije, okupilo par stotina junoša pa skandiralo "nož/žica", kao npr na iftaru na otvorenom u Doboju ili slično, Prijedor, četničke pjesme na dženazi/sahrani, mladoj ženskoj osobi i još..., znači ne par "neodgovornih" pojedinaca, (nego desetine , možda i stotinjak/dvjestotinjak mlađih , nažalost, ljudi), a sa druge strane imaš pred crkvama u Tuzli ili Zenici na desetine hrišćanskih vjernika , niko ih ni "poprijeko" ne pogleda, u Sarajevu na Veliku gospojinu , na Pofalićima npr., na stotine pravoslavnih, razglas do daske, niko od Bošnjaka, ni , "potamo se", znači nije isto, i ja se time PONOSIM, kao musliman/Bošnjak, a neka se drugi crvene, ta imaju i razloga !!!
tu nisu izlazili crkveni "radnici" vec olos, barem ne javno, ovo u bugojnu je drugacije jer se oglasila zvanicna islamska zajednica da joj smeta obiljezavanje bozica na trgu.
I je li veći "problem" saopćenje vjerskog organa ili divljanje ekstremista, "neofašista", temeljno ugrožavanje golog života manjine, nacionalne vjerske, Doboja, Tomislavgrada , Prijedora, koje licemjerje, Bože dragi ??? :-)
salik79

#237 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by salik79 »

@nightvision

Dominiras.
155_mm

#238 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by 155_mm »

emillio estevez wrote:Organizacija Bozicnog sajma je provokacija i zasluzuje svaku osudu.
Kako ih nije sram i stid da rade krscanske provokacije pred zgradom koju koriste nekrscani.

Treba onaj serijat imm uvesti.
evo ga prvi koji ce se sigurno sloziti da bi bilo sasvim uredu da se sljedece klanje kurbana obavi pred zupnim uredom u bugojnu. je li tako?
fortaleza

#239 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by fortaleza »

Vitezanin wrote:Koja glupost. Uostalom, ko god je ovo pisao je i nepismen.
Bez obzira na sadržaj dopisa i gluposti koje valjaju ovo mi je prvo palo na pamet, kako im je službeni dopis pisao netko tako nepismen.

Odmah me glava zaboli kad vidim ovako nešto. :P :P
arzuhal

#240 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by arzuhal »

155_mm wrote:ma neznam sta hoce ovi iz IZ u bugojnu. svak ima pravo da organizuje svoje vjerske obicaje gdje hoce. zupni ured je odlcijo da je najbolje mjesto za to pred zgradom IZ i to treba postovati.

i na kraju ko je IZ kriv sto smatraju da na primjer klanje kurbana pred zupnim odborom ne bi bilo adekvatno. a vjerujem da bi i zupni ured sa zpnikom na celu bili itekako obradovani tim cinom. a kolege forumasi koji podrzavaju ovo odrzavanje bozicnog sajma bi sa jos vecim zarom podrzavali klanje kurbana pred zupnim uredom. ali jebiga kad IZ pojma nema kako funkcionise demokratija. ko im je kriv.
Pojedini medžlisi nisu čuli za šalu i pošalicu, odmah košćura, nema diplomatije, nema božićnog spirita, ništa...Nećemo mi tako nikad u Evropu, nikad...Predsjednik Medžlisa IZ Bugojno tre'a pod hitno pročitat Ime ruže i slična djela, dammit...
nightvision

#241 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by nightvision »

salik79 wrote:@nightvision

Dominiras.
:facepalm:
vade_mecum

#242 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by vade_mecum »

salik79 wrote:
vade_mecum wrote:
salik79 wrote:Prvo mi objasni znacenje "institucionalne apostazije"?! :?
zakonski predvidjeno
Jesi li "strucni" izraz sam izmislio, ili negdje cuo/procitao?
sam sam ga izmislio sto ne mjenja cinjenicu da ti izbjegavas odgovor, da slobodno mozes otici u centar Varsave i reci "nabijem na penis Isusa i Mariju" i da se nece nista desiti sto nisam siguran za neka druga mjesta na nasoj planeti.
155_mm

#243 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by 155_mm »

arzuhal wrote:
155_mm wrote:ma neznam sta hoce ovi iz IZ u bugojnu. svak ima pravo da organizuje svoje vjerske obicaje gdje hoce. zupni ured je odlcijo da je najbolje mjesto za to pred zgradom IZ i to treba postovati.

Pojedini medžlisi nisu čuli za šalu i pošalicu, odmah košćura, nema diplomatije, nema božićnog spirita, ništa...Nećemo mi tako nikad u Evropu, nikad...Predsjednik Medžlisa IZ Bugojno tre'a pod hitno pročitat Ime ruže i slična djela, dammit...
vidim i ja. stvarno kako se neodgovorno ponasaju to je za ne povjerovati. cuj smeta im alkohol. kakve li su to sad novotarije u islamu?!
Fudo Bosna

#244 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by Fudo Bosna »

It_is_a_Leclerc wrote:Jezivo i mucno saopcenje.
Pogotovo ovo da su prostorije medzlisa u nekadasnjim logorima.
Uzas

Baš je "opasna" ta IZBIH, još se usuđuju reagirati, pogledaj film :"Herceg Bosna, zločin i kazna ",od A Huseinovića,pa onda "lupetaj" o logorima koje su "osnivali" Bošnjaci :-)

Valjda si mislio, na Heliodrom, Stolac, Dretelj..., pogledaj film pa vidi to , "nevino" rukovodstvo HZHB i nečeš pojedinačne zločine pripadnika ARBIH, ili pojedinaca iz općinske vlasti, (ne smišljene/organizovane Bošnjačke politike), upoređivati sa zločinačkim smišljenim poduhvatom struktura paradržave HZHB, hajde, "dušebrižniče u Ljubuški pred Župni ured i postavi štandove sa islamskim sadražajem ili bilo gdje ,gdje su , Hrvati večina u BiH, pa se onada "ibreti" i morališi?

Fuuuj , koje licemjerje ?
salik79

#245 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by salik79 »

vade_mecum wrote: sam sam ga izmislio sto ne mjenja cinjenicu da ti izbjegavas odgovor, da slobodno mozes otici u centar Varsave i reci "nabijem na penis Isusa i Mariju" i da se nece nista desiti sto nisam siguran za neka druga mjesta na nasoj planeti.
Reci to na glas u centru Teherana je kaznjivo (osim ako si psihicki labilna osoba), kao i u centru Vatikana. Ali nije smrtnom kaznom.
kamberovica polje

#246 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by kamberovica polje »

Fudo Bosna wrote:
Uzas

Baš je "opasna" ta IZBIH, još se usuđuju reagirati
Je odvratno je i licemjerno. Koliko god da smo zaostala i mala zemlja i dalje nismo jedna od onih bliskoistočnih šerijatskih vukojebina gdje se hodža i pop pitaju šta se smija a šta ne smije održavati na gradskom trgu. Osjeća li se dotični hodža loše kad mu se "vjernici" i posjetitelji džamije leše uz jegere i Cece za Bajram, naravno da ne boli ga kurac ali kad treba srat o jebenom kuhanom vinu brzo tolerancija ispliva na površinu.
uglavnomja

#247 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by uglavnomja »

Fudo Bosna wrote:
I je li veći "problem" saopćenje vjerskog organa ili divljanje ekstremista, "neofašista", temeljno ugrožavanje golog života manjine, nacionalne vjerske, Doboja, Tomislavgrada , Prijedora, koje licemjerje, Bože dragi ??? :-)
jeste, milion puta veci
Fudo Bosna

#248 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by Fudo Bosna »

kamberovica polje wrote:
Fudo Bosna wrote:
Uzas

Baš je "opasna" ta IZBIH, još se usuđuju reagirati
Je odvratno je i licemjerno. Koliko god da smo zaostala i mala zemlja i dalje nismo jedna od onih bliskoistočnih šerijatskih vukojebina gdje se hodža i pop pitaju šta se smija a šta ne smije održavati na gradskom trgu. Osjeća li se dotični hodža loše kad mu se "vjernici" i posjetitelji džamije leše uz jegere i Cece za Bajram, naravno da ne boli ga kurac ali kad treba srat o jebenom kuhanom vinu brzo tolerancija ispliva na površinu.
Sve svjtske religije , poglavito judeizam , kršćanstvo i islam su potekle "demokrato" jedan iz tih bliskoistočnih "vukojebina"? :D

Nije kršćanstvo nastalo u Londonu ili Rimu, nego na tom "primitivnom" istoku :D

To što postaš nema veze sa temom to je za PDF Religija, ne mogu dvostruki standardi, Bošnjaci kao "moraju" biti tolerantni pa i da im serviraš božić ispred džamije, A MENI OSOBNO NE SMETA, ali čemu dvostruki standardi, znači ,samo mi smetaju dvostruki aršini, licemjerje, kada bi za sličnu stvar u Ljubuškom ili Širokom ili Vitezu, možda i pala mrtava glava?

Samo nemojmo LAŽNOG MORALISANJA !!! :izet:
Last edited by Fudo Bosna on 06/12/2015 12:06, edited 2 times in total.
vade_mecum

#249 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by vade_mecum »

salik79 wrote:
vade_mecum wrote: sam sam ga izmislio sto ne mjenja cinjenicu da ti izbjegavas odgovor, da slobodno mozes otici u centar Varsave i reci "nabijem na penis Isusa i Mariju" i da se nece nista desiti sto nisam siguran za neka druga mjesta na nasoj planeti.
Reci to na glas u centru Teherana je kaznjivo (osim ako si psihicki labilna osoba), kao i u centru Vatikana. Ali nije smrtnom kaznom.
ok, kontam tvoju fascinaciju iranom i homeinijem ali:
a) ima i drugih islamskih drzava
b) diskreditujes sebe poredeci zemlju povrsine od preko milion i po km2 i 70 miliona stanovnika sa gradom-drzavom velicine prosjecnog naselja u sarajevu.

aj zdrao
Fudo Bosna

#250 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by Fudo Bosna »

uglavnomja wrote:
Fudo Bosna wrote:
jeste, milion puta veci

To je legitimno pravo svake vjerske zajednice, a ekstremiste treba u policiju, na sud, pa u zatvor !!!
Post Reply