Boxer
Moderator: anex
-
nera18
#2 Re: Boxer
jesil li ranije imao psa ili si pocetnik
gdje stanujes, kuca stan...
koliko slobodnog vremena imas za njega...
koliko se ti licno kreces, koliko paznje mu mozes pruziti
- Feronia
#3 Re: Boxer
Ja pocetnik - momak je odrastao sa cukamanera18 wrote:jesil li ranije imao psa ili si pocetnik
Veliki stan 5 minuta od plaze...
svaki dan poslje posla - poslje 16-17...momak ima vishe slobodnog vremena...
kretanje nije problem...'
Dobra pitanja..
-
nera18
#4 Re: Boxer
pa generalno boxer e trazi puno vremena, tipa istrcavanja i slicno, duga setnjica mu je sasvim dovoljnaFeronia wrote:Ja pocetnik - momak je odrastao sa cukamanera18 wrote:jesil li ranije imao psa ili si pocetnik
Veliki stan 5 minuta od plaze...
svaki dan poslje posla - poslje 16-17...momak ima vishe slobodnog vremena...
kretanje nije problem...'
Dobra pitanja..
ako poznajes karakter boxera, tvrdoglavost kao najvazniju osobinu,
informacije vezane i za epilepsiju + boxer takodjer moras znati
- tinchy
#5 Re: Boxer
Joj boxer... Prelijepa rasa. Uglavnom posto izvodim cesto jednog takvog evo ti mog iskustva. Prvo dok su bebe puno su blentavi i nedokazni. Moras pokazati da si ti glavni inace ce to biti jedno, u odgoju, zapusteno pseto
A kad porastu njihova snaga je ogromna. Ova blentovina mi bukvalno zna iscupati ruku kad vidi nekog psa u blizini. Zato trebas imati koliko toliko snage. Puno bale
Ali su mi opet neodoljivi s tim. Nisu agresivni, ali kad odrastu ne daju na sebe. Jako su tolerantni, vole djecu i ljude. Prave su maze. Dok je beba mozes ga vrlo lako nauciti da bude super drug s macama
Mogu ti reci i da su zaista pametni i brzo uce osnovne komande tipa sjedi, fuj, dodji ,daj sapu, lezi. S njima ti sigurno nece nikad biti dosadno jer vole da budalesu i da izvode kojekakve scene samo da te oraspoloze ako osjete da si tuzan 
- Feronia
#6 Re: Boxer
hvala na savjetima - a sto se tiche tvrdoglavosti i blentavosti, jadan momak eto mu jos jedne budale u kucu 
-
7th_Heaven
#7 Re: Boxer
Boxeri ne zive dugo...8-10 godina, najvise....rijetko sretnes boxera starog 10 godina u dobrom zdravstvenom stanju..
U starosti ih muce prije svega oboljenja srca (stenoza aorte, dilatativne kardiomiopatije, atrijski septalni defekt); inace: stenoza pilorusa želudca, imaju problema s očima, predisponirani su i za displaziju kukova, oboljenja štitnjače, atopični dermatitis...
Uglavnom poduza lista bolesti se cesce javlja kod boxera...
Naravno, nista od ovoga ne mora da bude, ako vec kupujes rasnog psa bitan je dobar uzgojivač.
Mjesanci su najbolji!!!!!
Sretno!
U starosti ih muce prije svega oboljenja srca (stenoza aorte, dilatativne kardiomiopatije, atrijski septalni defekt); inace: stenoza pilorusa želudca, imaju problema s očima, predisponirani su i za displaziju kukova, oboljenja štitnjače, atopični dermatitis...
Naravno, nista od ovoga ne mora da bude, ako vec kupujes rasnog psa bitan je dobar uzgojivač.
Sretno!
- Feronia
#8 Re: Boxer
Hvala! Zasto su mjesanci najbolji? Ovdje mi svi savjetuju da ni posto ne uzimam neku mjesavinu...7th_Heaven wrote:Boxeri ne zive dugo...8-10 godina, najvise....rijetko sretnes boxera starog 10 godina u dobrom zdravstvenom stanju..
Sretno!
- Baby
#9 Re: Boxer
Onaj ko ti je rekao da ne uzimaš mješavinu je lost case.
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#10 Re: Boxer
prije nego sto se ovo razvije u jos jednu raspravu o mjesancima vs. rasni psi, da unaprijed UPOZORIM na lijepo ponasanje na forumu, zabranu vrijedjanja i pravo na svopstveno misljenje.
hvala
hvala
- cellisto
#11 Re: Boxer
ma ja mislim da je njoj neko preporucio da ne uzima boxere namjerno mijesane s drugim pasminama, a ne da joj je rekao da uzima iskljucivo rasne pse. je li tako (molim te reci da je tako
) ?
- tinchy
#12 Re: Boxer
Uzmi cistokrvnog boxera, eto poslusaj me vec ako hoces rasnog psa. Uvijek kasnije nekad mozes nabaviti i mjesanca nekog ako ti osvoji srce na prvi pogled. Znaci i ja obozavam mjesance i sama sam vlasnik jednog, ali cura je samo pitala za karakteristike boxera i nije trazila da joj mi preporucujemo nikakve druge pse.
-
frennyscott
#13 Re: Boxer
Boxer dogs are the perfect companion for any family or individual who leads an active lifestyle they are clever and quick to learn.In times when it is too hot or too cold, a boxer will need extra care from you. Take good care of your dog, and your dog will take good care of you, too.The Boxer is a pleasant combination of playfulness, alertness, loyalty, affection, intelligence and amiability.