Box: Hollyfield vs Ibragimov
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- Meho Kodro
#1 Box: Hollyfield vs Ibragimov
Legendarni američki teškaš Evander Holyfield (42-8-2) spreman je za jedan od najvećih izazova u u 23-godišnjoj profesionalnoj karijeri - subotnji sraz s Rusom Sultanom Ibragimovim (21-0) u Moskvi.
U slučaju pobjede Holyfield bi se u 44. godini ponovno okitio naslovom svjetskog prvaka, ovaj put po verziji WBO . To bi uistinu bio još jedan dragulj u kruni ove živuće legende boksa, koji se nakon dvogodišnje pauze prošle godine vratio u ring i otad nanizao 4 uzastopne pobjede.
No 12 godina mlađi prvak Sultan Ibragimov ipak je pravi favorit. Neporaženi Rus tvrdi da protiv Holyfielda priprema taktiku koju je naučio upravo od - Holyfileda. "Nije me briga koliko ima godina, koga je pobjeđivao i od koga je gubio. Za mene je najopasniji protivnik na svijetu, stoga treniram kao nikad dosad kako bio u subotu obranio titulu." - izjavio je Ibragimov.
U slučaju pobjede Holyfield bi postao drugi najstariji svjetski prvak (poslije Georgea Foremana koji je naslov osvojio u 45. godini).
U slučaju pobjede Holyfield bi se u 44. godini ponovno okitio naslovom svjetskog prvaka, ovaj put po verziji WBO . To bi uistinu bio još jedan dragulj u kruni ove živuće legende boksa, koji se nakon dvogodišnje pauze prošle godine vratio u ring i otad nanizao 4 uzastopne pobjede.
No 12 godina mlađi prvak Sultan Ibragimov ipak je pravi favorit. Neporaženi Rus tvrdi da protiv Holyfielda priprema taktiku koju je naučio upravo od - Holyfileda. "Nije me briga koliko ima godina, koga je pobjeđivao i od koga je gubio. Za mene je najopasniji protivnik na svijetu, stoga treniram kao nikad dosad kako bio u subotu obranio titulu." - izjavio je Ibragimov.
U slučaju pobjede Holyfield bi postao drugi najstariji svjetski prvak (poslije Georgea Foremana koji je naslov osvojio u 45. godini).
-
zemo_online
nek je nas je.TGSTK wrote:Odlican box, odavno nisam gledao ljepsi box,nazalost test01 gotovo je a mislim da nije bilo linka osim da probas na dnevnik.hr nesto nac. Ibraghimov odbranio titulu, sve cestitke
- van Basten
Znači ona narodna "bez starca nema udarca" sinoć nije pila vode? 
- NeKi_LiK
Tito predragi ovo je sumrak boksa. Četrdestpetogodišnjak koji se kreće kao... kao četrdestopetogodišnjak
bude prvi izazivač šampionu koji izgleda kao revizor GRAS-a. Mislim, meni ne smeta, ogroman respekt prema Ibragimovoj vještini, ali s obzirom na koji način posluju top bokserske organizacije imati Ibragimova za šampiona je totalno neisplativo.
A tek komentatorski tandem Sladojev-Pijetraj
... i nezgodno pitanje o steroidima... nekako ovako je to išlo...
Stipe - Šta mislite o glasinama da Evander uzima steroide, čak se i zadnjih mjeseci pričalo o tome.
Pijetraj - Ma ne, ne vjerujem... znate te priče su krenule kada je Evander prelazio u težu kategoriju pa ga je pripremao Lee Haney koji je bodybuilder, a znate gdje je bodybuilding tu su i steroidi... a inače Evander je takve građe, sad će te vidjeti Ibragimova koji ne izgleda uopšte tako impresivno...
Jebote
... ono, ne gledaju boks samo ljudi koji sport prate kao razonodu, sijelo sa jaranima uz pivu... nek se prije prenosa dogovori sa komentatorom da ne postavlja nezgodna pitanja, jer sve i da želi takve stvari ne može razjasniti ni u posebnoj emisiji a ne za vrijeme prenosa, ili neka odgovori nekim diplomatski-zavijenim odgovorom... ipak uživa neki ugled i ovakve gluposti ne bi trebao pričati...
A tek komentatorski tandem Sladojev-Pijetraj
Stipe - Šta mislite o glasinama da Evander uzima steroide, čak se i zadnjih mjeseci pričalo o tome.
Pijetraj - Ma ne, ne vjerujem... znate te priče su krenule kada je Evander prelazio u težu kategoriju pa ga je pripremao Lee Haney koji je bodybuilder, a znate gdje je bodybuilding tu su i steroidi... a inače Evander je takve građe, sad će te vidjeti Ibragimova koji ne izgleda uopšte tako impresivno...
Jebote