Box: Hollyfield vs Ibragimov

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Meho Kodro

#1 Box: Hollyfield vs Ibragimov

Post by Meho Kodro »

Legendarni američki teškaš Evander Holyfield (42-8-2) spreman je za jedan od najvećih izazova u u 23-godišnjoj profesionalnoj karijeri - subotnji sraz s Rusom Sultanom Ibragimovim (21-0) u Moskvi.

U slučaju pobjede Holyfield bi se u 44. godini ponovno okitio naslovom svjetskog prvaka, ovaj put po verziji WBO . To bi uistinu bio još jedan dragulj u kruni ove živuće legende boksa, koji se nakon dvogodišnje pauze prošle godine vratio u ring i otad nanizao 4 uzastopne pobjede.

No 12 godina mlađi prvak Sultan Ibragimov ipak je pravi favorit. Neporaženi Rus tvrdi da protiv Holyfielda priprema taktiku koju je naučio upravo od - Holyfileda. "Nije me briga koliko ima godina, koga je pobjeđivao i od koga je gubio. Za mene je najopasniji protivnik na svijetu, stoga treniram kao nikad dosad kako bio u subotu obranio titulu." - izjavio je Ibragimov.

U slučaju pobjede Holyfield bi postao drugi najstariji svjetski prvak (poslije Georgea Foremana koji je naslov osvojio u 45. godini).
Koshpa

Post by Koshpa »

Prve dvije runde fantasticne,da hoce svaka od 12 biti ovakve
Neelix

Post by Neelix »

esace sultan za uho... :D
zemo_online

Post by zemo_online »

ima link za gledat???
Koshpa

Post by Koshpa »

Odlican box, odavno nisam gledao ljepsi box,nazalost test01 gotovo je a mislim da nije bilo linka osim da probas na dnevnik.hr nesto nac. Ibraghimov odbranio titulu, sve cestitke :)
zemo_online

Post by zemo_online »

TGSTK wrote:Odlican box, odavno nisam gledao ljepsi box,nazalost test01 gotovo je a mislim da nije bilo linka osim da probas na dnevnik.hr nesto nac. Ibraghimov odbranio titulu, sve cestitke :)
nek je nas je.
van Basten

Post by van Basten »

Znači ona narodna "bez starca nema udarca" sinoć nije pila vode? :D
-danTe-

Post by -danTe- »

van Basten wrote:Znači ona narodna "bez starca nema udarca" sinoć nije pila vode? :D
ma dobar je Holyfield bio,al ipak ovaj je 20 godina mladji
u svakom slucaju odlican mec
Comrad

Post by Comrad »

E da je Holyfield jedno 10 godina mladji zavrsio bi ovo u 2-oj rundi. Nego gdje nam je Aziz hoce li se on vracati :D
visby

Post by visby »

Mogao bi ga Josipovic pozvati na dvoboj. Duzan mu je :D
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

Tito predragi ovo je sumrak boksa. Četrdestpetogodišnjak koji se kreće kao... kao četrdestopetogodišnjak :D bude prvi izazivač šampionu koji izgleda kao revizor GRAS-a. Mislim, meni ne smeta, ogroman respekt prema Ibragimovoj vještini, ali s obzirom na koji način posluju top bokserske organizacije imati Ibragimova za šampiona je totalno neisplativo.

A tek komentatorski tandem Sladojev-Pijetraj :D ... i nezgodno pitanje o steroidima... nekako ovako je to išlo...

Stipe - Šta mislite o glasinama da Evander uzima steroide, čak se i zadnjih mjeseci pričalo o tome.

Pijetraj - Ma ne, ne vjerujem... znate te priče su krenule kada je Evander prelazio u težu kategoriju pa ga je pripremao Lee Haney koji je bodybuilder, a znate gdje je bodybuilding tu su i steroidi... a inače Evander je takve građe, sad će te vidjeti Ibragimova koji ne izgleda uopšte tako impresivno...

Jebote :D ... ono, ne gledaju boks samo ljudi koji sport prate kao razonodu, sijelo sa jaranima uz pivu... nek se prije prenosa dogovori sa komentatorom da ne postavlja nezgodna pitanja, jer sve i da želi takve stvari ne može razjasniti ni u posebnoj emisiji a ne za vrijeme prenosa, ili neka odgovori nekim diplomatski-zavijenim odgovorom... ipak uživa neki ugled i ovakve gluposti ne bi trebao pričati...
dek

Post by dek »

Pa i nije bila neka atraktivna borba.
Post Reply