S obzirom da su trenutno na posao.ba otvorena dva radna mjesta u hotelu Boutique Bristol- Aparthotel, zelim da vas obavijestim o neodgovornosti i neprofesionalizmu pojedinih uposlenika navedenom hotela, tacnije o g-dji Merimi koja je zaduzena za obavljanje razgovora s potencijalnim kandidatima.
Naime pomenuta g-dja zakaze razgovor u tacno odredjeno vrijeme, zatim ne dodje, niti vas obavijesti da nece doci, tako da uzalud mozete iscekivati doticnu po 2,3h, a onda nakon toliko cekanja kazu vam da dodjete drugi dan.
Neka vas ne iznenadi nekultura, bezobrazluk, neprofesionalizam i neodgovornost prilikom apliciranja na navedeni oglas.
Boutique Bristol- Aparthotel
Moderator: anex
- Hajvan
#2 Re: Boutique Bristol- Aparthotel
nije to neprofesionalizam, barem ne u ovim našim zadatim okvirima…
to se haman pa namjerno radi, da se ispipa puls kandidata- koliko su se spremni naguziti, koliku su spremni se žrtvovati za to malo jada od plate koje menaĐŽeri udjeljuju…
situacija koju ste opisali (ako se zaista i dogodila, tj ako niste maliciozna osoba koja zeli da naudi tom biznisu/hotlu) je gotovo pa obrazac ponašanja.
imao sam vrlo slične "razgovore" za posao.
jednom mi je cak bio zakazan "razgovor" u jednom restoranu. naravno, gazda je kasnio. kad je stigao naručio je ramstek i mi kao poceli razgovarati o poslu…
to se haman pa namjerno radi, da se ispipa puls kandidata- koliko su se spremni naguziti, koliku su spremni se žrtvovati za to malo jada od plate koje menaĐŽeri udjeljuju…
situacija koju ste opisali (ako se zaista i dogodila, tj ako niste maliciozna osoba koja zeli da naudi tom biznisu/hotlu) je gotovo pa obrazac ponašanja.
imao sam vrlo slične "razgovore" za posao.
jednom mi je cak bio zakazan "razgovor" u jednom restoranu. naravno, gazda je kasnio. kad je stigao naručio je ramstek i mi kao poceli razgovarati o poslu…
-
Ana Maria
#3 Re: Boutique Bristol- Aparthotel
Kako god Vi to nazivali, mislim da je ovako ponasanje neprimjereno i nekorektno.
Ako se prilikom razgovora, telefonskim putem, tacno zakaze vrijeme i mjesto za interviju, onda se to treba ispostovati, no daleko smo mi od svijeta i evrope, tako da nije ni cudo sta se desava.
Ljubazna recepcijonarka je zvala doticnu Merimu vise puta, nakon cega je doticna iskljucila svoj mobilni telefon, i time jasno pokazala koliko postuje potencijalne buduce uposlenike, kao i cinjenicu o tome koliko je u Bosni fleksibilno radno vrijeme, pa dodjete na posao kad zelite.
Ovom temom sam samo zeljela da obavijestim ostale potencijalne kandidate koji budu zainteresirani, da znaju sta ih moze ocekivati i gdje se prijavljuju, jer ako u pocetku poslodavac pokaze ovakvu sliku svojih uposlenika, onda je veliko pitanje sta ocekivati poslije i kakva uopce radna atmosfera vlada u toj sredini.
Ako se prilikom razgovora, telefonskim putem, tacno zakaze vrijeme i mjesto za interviju, onda se to treba ispostovati, no daleko smo mi od svijeta i evrope, tako da nije ni cudo sta se desava.
Ljubazna recepcijonarka je zvala doticnu Merimu vise puta, nakon cega je doticna iskljucila svoj mobilni telefon, i time jasno pokazala koliko postuje potencijalne buduce uposlenike, kao i cinjenicu o tome koliko je u Bosni fleksibilno radno vrijeme, pa dodjete na posao kad zelite.
Ovom temom sam samo zeljela da obavijestim ostale potencijalne kandidate koji budu zainteresirani, da znaju sta ih moze ocekivati i gdje se prijavljuju, jer ako u pocetku poslodavac pokaze ovakvu sliku svojih uposlenika, onda je veliko pitanje sta ocekivati poslije i kakva uopce radna atmosfera vlada u toj sredini.
-
nenene
#4 Re: Boutique Bristol- Aparthotel
Ana Maria, hvala na informacijama. Razmisljala sam da li da se prijavim, ali poslije ovoga - ne vjerujem.. Mora li kod nas sve biti bizarno iskustvo?

-
Ana Maria
#5 Re: Boutique Bristol- Aparthotel
Ja sam bas bila iznenadjena sta se sve moze desiti u hotelu koji ipak ima neki ugled, neko ime, ali eto ni to nije garant da je osoblje koje tu radi na nivou imena hotela.nenene wrote:Ana Maria, hvala na informacijama. Razmisljala sam da li da se prijavim, ali poslije ovoga - ne vjerujem.. Mora li kod nas sve biti bizarno iskustvo?![]()
- TheWatcher
#6 Re: Boutique Bristol- Aparthotel
taj hotel je nekada imao ugled (prije rata naravno)Ana Maria wrote:Ja sam bas bila iznenadjena sta se sve moze desiti u hotelu koji ipak ima neki ugled, neko ime, ali eto ni to nije garant da je osoblje koje tu radi na nivou imena hotela.nenene wrote:Ana Maria, hvala na informacijama. Razmisljala sam da li da se prijavim, ali poslije ovoga - ne vjerujem.. Mora li kod nas sve biti bizarno iskustvo?![]()
-
the_stick
#7 Re: Boutique Bristol- Aparthotel
Cisto informativno, za ove koji vec u 5. postu u pricu ukljucuju Bakira i Arape: Aparthotel Birstol i Hotel Bristol, osim što se nalaze jedan do drugog, nemaju nikakve veze jedan s drugim. Aparthotel Bristol je neki mali boutique hotel koji drži neki naš lik, a koristi ime Bristol jer isto nije zaštićeno ime. Ovo znam sa 100% sigurnosti zato što mi drug radi u Hotelu Bristol i kaže da su u konstantnom konfliktu sa ovim Aparthotelom zato što se ovaj konstantno kiti perjem Hotela Bristol.
-
Ali_G
#8 Re: Boutique Bristol- Aparthotel
Ako je ta Merima ista Merima koja radi u Bristolu onda vjerovatno imaju neke veze.
Sa doticnom sam jednom razgovarao (drugim povodom) i na mene je ostavila utisak vrlo ljubazne osobe. Mozda se promijenila:)
Al, ako pojedinci mjenjanji odluke o prijavljiva ju za posao na osnovu anonimnih forumskih upisa ...
Sa doticnom sam jednom razgovarao (drugim povodom) i na mene je ostavila utisak vrlo ljubazne osobe. Mozda se promijenila:)
Al, ako pojedinci mjenjanji odluke o prijavljiva ju za posao na osnovu anonimnih forumskih upisa ...