Boutique Bristol- Aparthotel

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Ana Maria

#1 Boutique Bristol- Aparthotel

Post by Ana Maria »

S obzirom da su trenutno na posao.ba otvorena dva radna mjesta u hotelu Boutique Bristol- Aparthotel, zelim da vas obavijestim o neodgovornosti i neprofesionalizmu pojedinih uposlenika navedenom hotela, tacnije o g-dji Merimi koja je zaduzena za obavljanje razgovora s potencijalnim kandidatima.
Naime pomenuta g-dja zakaze razgovor u tacno odredjeno vrijeme, zatim ne dodje, niti vas obavijesti da nece doci, tako da uzalud mozete iscekivati doticnu po 2,3h, a onda nakon toliko cekanja kazu vam da dodjete drugi dan.
Neka vas ne iznenadi nekultura, bezobrazluk, neprofesionalizam i neodgovornost prilikom apliciranja na navedeni oglas.
Hajvan

#2 Re: Boutique Bristol- Aparthotel

Post by Hajvan »

nije to neprofesionalizam, barem ne u ovim našim zadatim okvirima…
to se haman pa namjerno radi, da se ispipa puls kandidata- koliko su se spremni naguziti, koliku su spremni se žrtvovati za to malo jada od plate koje menaĐŽeri udjeljuju…
situacija koju ste opisali (ako se zaista i dogodila, tj ako niste maliciozna osoba koja zeli da naudi tom biznisu/hotlu) je gotovo pa obrazac ponašanja.

imao sam vrlo slične "razgovore" za posao.
jednom mi je cak bio zakazan "razgovor" u jednom restoranu. naravno, gazda je kasnio. kad je stigao naručio je ramstek i mi kao poceli razgovarati o poslu…
Ana Maria

#3 Re: Boutique Bristol- Aparthotel

Post by Ana Maria »

Kako god Vi to nazivali, mislim da je ovako ponasanje neprimjereno i nekorektno.
Ako se prilikom razgovora, telefonskim putem, tacno zakaze vrijeme i mjesto za interviju, onda se to treba ispostovati, no daleko smo mi od svijeta i evrope, tako da nije ni cudo sta se desava.
Ljubazna recepcijonarka je zvala doticnu Merimu vise puta, nakon cega je doticna iskljucila svoj mobilni telefon, i time jasno pokazala koliko postuje potencijalne buduce uposlenike, kao i cinjenicu o tome koliko je u Bosni fleksibilno radno vrijeme, pa dodjete na posao kad zelite.
Ovom temom sam samo zeljela da obavijestim ostale potencijalne kandidate koji budu zainteresirani, da znaju sta ih moze ocekivati i gdje se prijavljuju, jer ako u pocetku poslodavac pokaze ovakvu sliku svojih uposlenika, onda je veliko pitanje sta ocekivati poslije i kakva uopce radna atmosfera vlada u toj sredini.
nenene

#4 Re: Boutique Bristol- Aparthotel

Post by nenene »

Ana Maria, hvala na informacijama. Razmisljala sam da li da se prijavim, ali poslije ovoga - ne vjerujem.. Mora li kod nas sve biti bizarno iskustvo? :? :roll:
Ana Maria

#5 Re: Boutique Bristol- Aparthotel

Post by Ana Maria »

nenene wrote:Ana Maria, hvala na informacijama. Razmisljala sam da li da se prijavim, ali poslije ovoga - ne vjerujem.. Mora li kod nas sve biti bizarno iskustvo? :? :roll:
Ja sam bas bila iznenadjena sta se sve moze desiti u hotelu koji ipak ima neki ugled, neko ime, ali eto ni to nije garant da je osoblje koje tu radi na nivou imena hotela.
TheWatcher

#6 Re: Boutique Bristol- Aparthotel

Post by TheWatcher »

Ana Maria wrote:
nenene wrote:Ana Maria, hvala na informacijama. Razmisljala sam da li da se prijavim, ali poslije ovoga - ne vjerujem.. Mora li kod nas sve biti bizarno iskustvo? :? :roll:
Ja sam bas bila iznenadjena sta se sve moze desiti u hotelu koji ipak ima neki ugled, neko ime, ali eto ni to nije garant da je osoblje koje tu radi na nivou imena hotela.
taj hotel je nekada imao ugled (prije rata naravno) :thumbup: s obzirom da je bakir sa onim svojim arapskim majmunima umijesao svoje prste u sve to sumnjam da tu ima i U od ugleda :oops:
the_stick

#7 Re: Boutique Bristol- Aparthotel

Post by the_stick »

Cisto informativno, za ove koji vec u 5. postu u pricu ukljucuju Bakira i Arape: Aparthotel Birstol i Hotel Bristol, osim što se nalaze jedan do drugog, nemaju nikakve veze jedan s drugim. Aparthotel Bristol je neki mali boutique hotel koji drži neki naš lik, a koristi ime Bristol jer isto nije zaštićeno ime. Ovo znam sa 100% sigurnosti zato što mi drug radi u Hotelu Bristol i kaže da su u konstantnom konfliktu sa ovim Aparthotelom zato što se ovaj konstantno kiti perjem Hotela Bristol.
Ali_G

#8 Re: Boutique Bristol- Aparthotel

Post by Ali_G »

Ako je ta Merima ista Merima koja radi u Bristolu onda vjerovatno imaju neke veze.
Sa doticnom sam jednom razgovarao (drugim povodom) i na mene je ostavila utisak vrlo ljubazne osobe. Mozda se promijenila:)
Al, ako pojedinci mjenjanji odluke o prijavljiva ju za posao na osnovu anonimnih forumskih upisa ...
Post Reply