Boubacar Diabang Dialiba

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Rookie

#1 Boubacar Diabang Dialiba

Post by Rookie »

tazmania

#2 Re: Kompilacija golova Dialibe !!!

Post by tazmania »

Po meni najbolji igrac premier lige! Drago mi je sto je obukao dres BiH !!! Niko kaoBuba bosanac !!! 8-)
Epitop

#3 Re: Kompilacija golova Dialibe !!!

Post by Epitop »

Momak je super, imao sam priliku da ga upoznam kada je bio na zimskim pripremama u Zenici s Elvirom Krehmićem. Drago mi je da je obukao naš dres i volio bih da uspije kao igrač i naravno ne zaboravi našu reprezentaciju.
Skromnost je vrlina koju naše "zvijezde" iz Premier lige ne posjeduju, neka se ugledaju na Dialibu.
LSD

#4 Re: Kompilacija golova Dialibe !!!

Post by LSD »

Epitop wrote:Momak je super, imao sam priliku da ga upoznam kada je bio na zimskim pripremama u Zenici s Elvirom Krehmićem. Drago mi je da je obukao naš dres i volio bih da uspije kao igrač i naravno ne zaboravi našu reprezentaciju.
Skromnost je vrlina koju naše "zvijezde" iz Premier lige ne posjeduju, neka se ugledaju na Dialibu.
Upoznat ces ti i njegove druge vrline za koje je placen :mrgreen: ...i to uskoro na Grbavici kad na dodje celik u goste...pa cu te onda vidjeti hoce li ti biti toliko drag i skroman 8-)
Abacija

#5 Re: Boubacar Diabang Dialiba

Post by Abacija »

Neka mi pape oprosti sto ponavljam isti post iz rubrike FK Zeljeznicar ali tamo se samo prepucavaju, a niko da mi odgovori...

Ne pratim Premijer ligu ali me interesuje sljedece; koliko je Dialiba odigrao utakmica ove sezone (ukljucujuci i kup-utakmice), i koliko je totalno dao golova? I gdje se moze pogledati statistika?

Procitao sam na http://www.playerhistory.com/Default.as ... 79857#pcd0 da je dao 6 golova u 15 utakmica. Je li to tacno? Koliko je bio zabio prosle sezone?

Da li jos igra napadaca ili je pomjeren na sredinu terena?

Unaprijed hvala!
southernstar

#6 Re: Boubacar Diabang Dialiba

Post by southernstar »

Igra spica ali se zna vratiti po loptu na svoju polovicu, ne znam tacno koliko je zabio
campa_xxx

#7 Re: Boubacar Diabang Dialiba

Post by campa_xxx »

Dialiba Boubacar odlazi u Murciju?

Najbolji igrač Željezničara Boubacar Dialiba od ovog ljeta najvjerovatnije će igrati u španskoj Murciji.

Zainteresiranost za Dialibu su pokazali zagrebački Dinamo kao i pojedini njemački klubovi, ali kako saznajemo najrealnija opcija bi bila da napadač Željezničara završi u Murciji.

Mnogi klubovi su zainteresirani, ali su najveće šanse da ode u Murciju. Dialiba je dosta napredovao u posljednju godinu dana i sigurno da zaslužuje da mu se pruži prilika u nekom inozemnom klubu. Ima još nekih nedostataka koje mora popraviti. On je mlad igrač i svakako da je velika budućnost ispred njega, kaže za As izvor blizak Dialibi.

Znamo da je Dialiba u Željezničar došao po preporuci Riste Vidakovića pomoćnog trenera Murcije, koja će iduće sezone gotovo sigurno igrati u španskoj drugoj ligi, tako da se tu očekuju igračke promjene, a jedna od njih bi mogla biti naš mladi reprezentativac.

Skauti Murcije dolaze da gledaju Dialibu već ovog vikenda na derbi utakmicu sa Sarajevom. On ima dobre preporuke prije svih od čovjeka koji ga je doveo u Željezničar. No, znamo da ozbiljni klubovi žele vidjeti igrača na licu mjesta, pa tako i Murcija. Derbi je sigurno prilika da Dialiba pokaže kvalitet dodao je izvor Asa.
southernstar

#8 Re: Boubacar Diabang Dialiba

Post by southernstar »

Koji je izvor? Je li pouzdan?
campa_xxx

#9 Re: Boubacar Diabang Dialiba

Post by campa_xxx »

southernstar wrote:Koji je izvor? Je li pouzdan?
Ja na http://--- NO LINKS ---procitao a izaslo i na http://--- SPAM ---
Rookie

#10 Re: Boubacar Diabang Dialiba

Post by Rookie »

Abacija wrote:Neka mi pape oprosti sto ponavljam isti post iz rubrike FK Zeljeznicar ali tamo se samo prepucavaju, a niko da mi odgovori...

Ne pratim Premijer ligu ali me interesuje sljedece; koliko je Dialiba odigrao utakmica ove sezone (ukljucujuci i kup-utakmice), i koliko je totalno dao golova? I gdje se moze pogledati statistika?

Procitao sam na http://www.playerhistory.com/Default.as ... 79857#pcd0 da je dao 6 golova u 15 utakmica. Je li to tacno? Koliko je bio zabio prosle sezone?

Da li jos igra napadaca ili je pomjeren na sredinu terena?

Unaprijed hvala!
Računajući i kup odigrao je oko 25 utakmica i dao 9 golova, ove sezone. Prošle sezone 9 golova u 10-ak utakmica druge polusezone u kojoj je igr'o k'o napadač i jedan gol u prvom dijelu prošle sezone kad je igr'o lijevog beka. Znači, otkako je napadač je dao 18 golova u, otprilike 35 utakmica. 19, ako računamo i nastup za mladu repku. I onaj jedan dok je bio lijevi bek, sveukupno 20 golova, sve iz igre.
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

#11 Re: Boubacar Diabang Dialiba

Post by since1921 »

U subotu ocekujmo nastavak njegove 100% ucinkovitosti na Zubanpolju.Tri utakmice tri gola.A jos menadzeri tu.Pa ima da ih pojede sam.Dajte mu Zuku da se igra sa njim :lol:
Neelix

#12 Re: Boubacar Diabang Dialiba

Post by Neelix »

pusti se ti Zuke, dajte mu hamburger :-)
pudlica

#13 Re: Boubacar Diabang Dialiba

Post by pudlica »

cuj dajte mu zuku da se igra,mislis da se zuka igra sa njim :D
manijak1

#14 Re: Boubacar Diabang Dialiba

Post by manijak1 »

:oops: I pudlice :? :? ko se s kim poigravao? :D :D
testament

#15 Re: Boubacar Diabang Dialiba

Post by testament »

manijak1 wrote::oops: I pudlice :? :? ko se s kim poigravao? :D :D
Jeste li našli kakvu ćevabdžinicu da radi preko ljeta ko oni njegovi rođaci,s obzirom da vam je evropa i dalje nedosanjani san :lol:
Chairman

#16 Re: Boubacar Diabang Dialiba

Post by Chairman »

testament wrote:
manijak1 wrote::oops: I pudlice :? :? ko se s kim poigravao? :D :D
Jeste li našli kakvu ćevabdžinicu da radi preko ljeta ko oni njegovi rođaci,s obzirom da vam je evropa i dalje nedosanjani san :lol:
Dijaliba vrijedi ko svi igraci Sarajeva a i vecine premijerligaskih ekipa :) ...ne brini se ti za njega.
LongDong

#17 Re: Boubacar Diabang Dialiba

Post by LongDong »

Dobar je, bice hajra od njega. Moze li mi ko pojasniti dokad je ugovorom vezan za Zelju? Hoce li moci uzeti iole pristojnu cifru, ako se ukaze prilika.Da ne bude kao sa Jahicem.
Chairman

#18 Re: Boubacar Diabang Dialiba

Post by Chairman »

LongDong wrote:Dobar je, bice hajra od njega. Moze li mi ko pojasniti dokad je ugovorom vezan za Zelju? Hoce li moci uzeti iole pristojnu cifru, ako se ukaze prilika.Da ne bude kao sa Jahicem.
Da se ja pitam pustio bih dijete da ide za sicu.Mozda cete me napasti,ali nije Zeljo (kao ni vecina klubova u Bih) toliko ozbiljan da drzi igraca koji je ogroman potencijal jer nema uslova da se isti taj igrac razvije u ekstra klasu kao sto je recimo Dinamo uspio sa Modricem, Eduardom pa i Corlukom.A da mu upropaste karijeru radi trazenja nekih basnoslovnih cifri jednostavno ne ide.Bubu treba pustiti da ide vani (kao sto je bilo sa Dzekom) i tako mu pomoci da napravi veliku karijeru.Nisu za njega ovi mesari po nasim terenima.
red_djavo

#19 Re: Boubacar Diabang Dialiba

Post by red_djavo »

Ne znam jeli prava tema, ali kad je vec rijec o Afrikancima :D

Rođeni traže rješenja u napadu
Kamerunac Landry u Veležu?

Četvrtak, 24.04.08. 19:00.

Fudbaleri Veleža neočekivano bi mogli dobiti još jedno pojačanje u završnici sezone. Nakon što se redovima Rođenih priključio Amerikanac Mark Russell Conrad, od utorka sa ostatkom tima radi Kamerunac Guy Landry.

Ngongoh Mayoda Guy Landry (21 godina), kako je puno ime ovog igrača, u Bosnu i Hercegovinu stigao je prije mjesec dana, a odradio je i nekoliko treninga sa Željezničarom. Ipak, kako sada stvari stoje, ovaj 21-godišnji krilni igrač vjerovatno će obući crveni dres. Mnogo podataka o ovome igraču nije moguće pronaći, a ono što se zna jeste da je nastupao za kamerunski Olympique de Mvolye, te jedan egipatski klub. U rezimeu njegovog agenta stoji i jedan nastup za mlađe selekcije kamerunske reprezentacije.

- Za sada ne možemo mnogo reći, obzirom da smo proteklih par treninga odradili u dvorani, jer su tereni u jako lošem stanju. Ipak, Guy se ističe brzinom, ali vidićemo u narednim danima radi li se o pojačanju, kazao nam je Anel Karabeg.

Inače, Rođene je prije dvadesetak dana pojačao Mark Conrad, američki napadač, koji je u svom prvom nastupu protiv Posušja postigao gol, a za utakmicu sa Žepčem moguće je da u konkurenciji bude i Amer Jugo, koji se iz Irske vratio neobavljena posla i stavio na raspolaganje Veležovoj struci.

(http://www.sportsport.ba)

Zna li neko nesto vise o njemu, mislim sto ne zaigra za Zelju kad je vec trenirao i to?
southernstar

#20 Re: Boubacar Diabang Dialiba

Post by southernstar »

Ne znam jeli prava tema, ali kad je vec rijec o Afrikancima
Buba bosanac, pitaj golmana Walesa :-D
Enrico

#21 Re: Boubacar Diabang Dialiba

Post by Enrico »

southernstar wrote:
Ne znam jeli prava tema, ali kad je vec rijec o Afrikancima
Buba bosanac, pitaj golmana Walesa :-D
:thumbup:
Rookie

#22 Re: Boubacar Diabang Dialiba

Post by Rookie »

Buba asistencijom i golom u zadnjim minutama večeras potopio Ajax. Murcia uzela 2:1. Bio igrač utakmice. Poigrav'o se s Ajaxom. Zasjenio Huntelaara.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#23 Re: Boubacar Diabang Dialiba

Post by -LIBERO- »

Ima li kakvih video klipova :D
campa_xxx

#24 Re: Boubacar Diabang Dialiba

Post by campa_xxx »

Real Murcia [2 - 1] Ajax Amsterdam

52' [1 - 0] R. Despotovic

57' [1 - 1] L. Suarez

82' [2 - 1] B. Dialiba :thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih:

SVAKA CAST LEGENDO
klixober

#25 Re: Boubacar Diabang Dialiba

Post by klixober »

Nadam se da ce sto prije debitovati za A reprezentaciju BiH da ga Senegal ne bi uzeo.
Post Reply