Botnet pitanjce

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

CoCoLoCo

#1 Botnet pitanjce

Post by CoCoLoCo »

Jel ja kao obican user, mogu provjerit il saznat na neki nacin, jel se moj komp koristi u sklopu neke botnet mreze, i kako to da provjerim, imal ikakve razlike u potrosnji ram-a izmedju kompa koji nije i kompa koji je u tome govnetu, i na koji nacin mi moze naskodit kompu ako me neko uvrsti u taj botnet.
lajkujMe

#2 Re: Botnet pitanjce

Post by lajkujMe »

standardna antivirus i antimalware provjera racunara ce ti reci da li si u botnetu.
CoCoLoCo

#3 Re: Botnet pitanjce

Post by CoCoLoCo »

e jesi mi i reko u pm, pitam care ko laik, po cemu cu znat, na sta da obratim paznju, ne pitam samo za sebe, danas sutra ce nekom jos zatrebat, po cemu se moze rec da si u botnetu kao jedan od zombi kompova.
Djubre_

#4 Re: Botnet pitanjce

Post by Djubre_ »

Valjda stekanje racunara.. konekcije.. povuce ti sve pa ako je slabija konekcija, da ti zaledi cak sve.. ali sumnjam da ti iko to moze koristiti.. eventualno ako ti nema pristup racunaru..

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
CoCoLoCo

#5 Re: Botnet pitanjce

Post by CoCoLoCo »

pa nema niko pristup, al ram mi haos divlja u zadnje vrjeme iako ne koristim puno programa, a nedje sam procitao da je preko irca to izvodivo, a koristim to smece redovno, kontam da nas na tom serveru gdje idem ne sjebaju tako.
Qurajber

#6 Re: Botnet pitanjce

Post by Qurajber »

CoCoLoCo wrote:e jesi mi i reko u pm, pitam care ko laik, po cemu cu znat, na sta da obratim paznju, ne pitam samo za sebe, danas sutra ce nekom jos zatrebat, po cemu se moze rec da si u botnetu kao jedan od zombi kompova.

Pa dobro ti je rekao. Ako imaš instaliran antivirusni program onda nisi sigurno zombi.....
CoCoLoCo

#7 Re: Botnet pitanjce

Post by CoCoLoCo »

smjesni ste, antivirusi obicne viruscice ne fataju kamol da mi nesta ovako zesce moze sprjecit il provalit, po vasoj prici ispade da niko ko ima antivirus nemre bit zombi, sto je nebulozno cak i meni laiku, kakvi antivirusi kaki bakraci care moj lijepi :lol:
Qurajber

#8 Re: Botnet pitanjce

Post by Qurajber »

CoCoLoCo wrote:smjesni ste, antivirusi obicne viruscice ne fataju kamol da mi nesta ovako zesce moze sprjecit il provalit, po vasoj prici ispade da niko ko ima antivirus nemre bit zombi, sto je nebulozno cak i meni laiku, kakvi antivirusi kaki bakraci care moj lijepi :lol:
ma ja, to je specijalni virus koji antivirus ne vidi...očito si ti neki stručnjak...pa se zahebavaš sa nama...

http://www.informacija.rs/Clanci/
Last edited by Qurajber on 25/01/2014 20:21, edited 1 time in total.
amebr

#9 Re: Botnet pitanjce

Post by amebr »

Drug tebi je onda najbolje da ne koristiš net uopšte kad imaš taj neki strah od virusa,zombija,vanzemaljaca itd...Kupi sebi KASPERSKY PURE i bićeš rahat koliko toliko..:D
CoCoLoCo

#10 Re: Botnet pitanjce

Post by CoCoLoCo »

a jboga bog kad mi vako podju prdit, Recovering from a Botnet Attack

The most effective botnet applications disable antivirus and spyware detection software. If your computer slows down even when you're not using several applications at once, you might have a zombie problem. If you encounter error pages or denials when you try to visit sites that offer antivirus or spyware programs, that's a dead giveaway that something is wrong.

et sta nadjoh otprilike, a frajer mi hladno prica ako imas antivirus ok si, nedje nadjoh isto danas istrazivanje neko oko toga i kaze hladno lik preko 70 posto kompova u americi je dio nekog botneta, znaci jel realno rec da niko od tih ljudi nema antivirus, nemoj me jebavat jarane, pitam ljudski ko laik al nisam levat jbte, ako znas kako prepoznat reci, ako ne znas suti jbte, nemoj mi samo tih savjeta, cuj antivirus :lol:
CoCoLoCo

#11 Re: Botnet pitanjce

Post by CoCoLoCo »

amebr wrote:Drug tebi je onda najbolje da ne koristiš net uopšte kad imaš taj neki strah od virusa,zombija,vanzemaljaca itd...Kupi sebi KASPERSKY PURE i bićeš rahat koliko toliko..:D
nije mene strah care, jebe mi se ba srusim sistem, dignem novi i cao, al volio bi pokusat saznat imal sanse da nas usere tog chata gdje idemo koriste kao zombije preko irc servera, kontas sad lijepi.
damskot

#12 Re: Botnet pitanjce

Post by damskot »

Probaj ovo http://www.ks-soft.net/ip-tools.eng/ Mozda ti pomogne besplatno je i cisto ..
CoCoLoCo

#13 Re: Botnet pitanjce

Post by CoCoLoCo »

Pa to mi radi care, hvala puno. Al se ismijah slatko, sta kaze strucnjak, antivirus :lol:
damskot

#14 Re: Botnet pitanjce

Post by damskot »

CoCoLoCo wrote:Pa to mi radi care, hvala puno. Al se ismijah slatko, sta kaze strucnjak, antivirus :lol:
Ma kakav anti virus ako prepozna 5% dajem glavu .

PS Linux SNORT meni je ToP !

EDIT: Da me pogresno nesvate naravno da moras imati antivirus i on sluzi da zastitis od STARIH hardware virusa koji znaju maticnu ili HD napasi .. Ovi novi tu nema pomoci sa antivirusom . Nikad nista ne klikati nikad nista ne otvarati nikad nista Crak-ovano startati :) Sto znaci sad brat bratu 98% windows masina je zarazeno . Pogotovo u BiH dje XP jos vlada u javnom sektoru .
Last edited by damskot on 25/01/2014 21:25, edited 1 time in total.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#15 Re: Botnet pitanjce

Post by Bobi »

Ma jarane moj ti imash zombija :D, rushi sistem :lol: ."Ja sam laik al` znam srushiti sistem" :D
Qurajber

#16 Re: Botnet pitanjce

Post by Qurajber »

damskot wrote:
CoCoLoCo wrote:Pa to mi radi care, hvala puno. Al se ismijah slatko, sta kaze strucnjak, antivirus :lol:
Ma kakav anti virus ako prepozna 5% dajem glavu .

PS Linux SNORT meni je ToP !

EDIT: Da me pogresno nesvate naravno da moras imati antivirus i on sluzi da zastitis od STARIH hardware virusa koji znaju maticnu ili HD napasi .. Ovi novi tu nema pomoci sa antivirusom . Nikad nista ne klikati nikad nista ne otvarati nikad nista Crak-ovano startati :) Sto znaci sad brat bratu 98% windows masina je zarazeno . Pogotovo u BiH dje XP jos vlada u javnom sektoru .

E, ovo je super....
Djubre_

#17 Re: Botnet pitanjce

Post by Djubre_ »

Na nekom irc serveru je moguce ako ga neko dossa da ti poveca ram tj uspori rad racunara. Disconnectuj se sa tog irc servera, i osjetit ces znatnu razliku. A tebe niko ne moze koristiti u te svrhe,nego samo server koji napada sa floodom nickova texta ddosa itd..

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
DIF354

#18 Re: Botnet pitanjce

Post by DIF354 »

Ko nema licenciran anitvirus,kupljen,sa redovnim auto-ažuriranjem nije zaštićen ni od crvića običnih....
cenecimoveocino

#19 Re: Botnet pitanjce

Post by cenecimoveocino »

Nisam nikakav ekspert ali znam kada se koristi npr. tor najbolje je ruter ugasiti jer onda I tebe neko ne moze iskoristi da sebe zamaskira,pa eto,bar gasi dok nekoristis net

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
damskot

#20 Re: Botnet pitanjce

Post by damskot »

Moram izac iz teme sec
Majkemi da sam miloner prvo bi svakom stanovniku BIH dao po 100km da predje na linux ako treba i po 1000km .

Sta ja imam od toga ? Nista
Sta me briga za druge ? Volim sve ne volim nepravdu

Kad sam vidio (jednu VLADU u BiH ) da se potpisuje ugovore sa microsoftom umal si nisam vene prerezao :)

A ovdje .
http://nos.nl/artikel/597896-justitie-p ... am-af.html PRAVOSUDJE : ZALJEPITE KAMERE :)

Kaze nema sanse zastitit windowse od pedofila koji upale kameru da neznas i snimaju djecu kad se presvlace itd pa ministarstvo unutrasnjih poslova moli da se preko kamere zaljepi nesto selotepom . EE VLADA ba kraljevine NL nemoze nista .

Ovaj text bi mogao biti 15 listova ali da nepeglam uzas uzas uzas taj windows .
lajkujMe

#21 Re: Botnet pitanjce

Post by lajkujMe »

Nisam rekao da si zasticen 100%, to je nemoguce, ali imajuci antivirus i malware zastitu ti daje odredjenu sigurnost posebno kombinovano s redovnim full provjerama sistema, uz to sigurno surfanje daje jos vecu sigurnost (ne posjecuj nepoznate i nesigurne sajtove).
Rece ti 70% kompova u USA je zombifikano, druze, vjerovao ti ili ne, ali vecina usera racunara sto se tice znanja o istima, plafon im je turn off i turn on dugme i kako upaliti facebook i google, a za antivirus (i viruse) nisu nikada ni culi.
Pirija

#22 Re: Botnet pitanjce

Post by Pirija »

intrusion detection system ce ti pokazati sve konekcija od tvog i prema tvom racunaru
w0rld

#23 Re: Botnet pitanjce

Post by w0rld »

Pa AntiVirus i jest najbolja zastita za prevenciju. Morao si pokrenuti neki .exe fajl koji je virus da bi ti usao u botnet.
Eh sad do antivirusa je da li ce taj .exe prepoznati kao virus ili ne. Najsigurnije ti je da ne skidas i ne pokreces nista sto nisi siguran.
U svakom slucaju provjeri u procesima sta to usporava sistem i vidi ima li sumnjivih procesa.
scooby-doo

#24 Re: Botnet pitanjce

Post by scooby-doo »

Hajd mi nadji nekog ko ima par hiljada maraka da dadne za sve software i ima licence.. Imam TIA program kojem licenca kosta ca 2000€, a treba mi program pod moranje da mogu uciti i polagati ispite.. Lipo rus napisao da je crackovo stvar uz pomoc flamea.. Imam desetine vjerovatno skripti koje rade i kojima ne mogu nista. Koliko toliku zaustavljam procese i tih par utilitya sprijecava sta se sprijeciti moze. Comp radi skoro bez da primjetim da se nesto desava :)

Da bi imao sve licence od programa koje koristim i sistema, trebalo bi mi 3500€ circa. A nemam ih sad! I taj linux jeste dobar ko se dosadjiva na compu ili programira ili tako nesto.. Ali za osobe koje koriste gotove programe kojih ima samo u izvedbi windowsa, eventualno Mac-a linux ne moze puno pomoci..

98% MS Windowsa na svijetu je zarazeno! Onih 2% prati svakako NSA bez pitanja :D
damskot

#25 Re: Botnet pitanjce

Post by damskot »

scooby-doo wrote:Hajd mi nadji nekog ko ima par hiljada maraka da dadne za sve software i ima licence.. Imam TIA program kojem licenca kosta ca 2000€, a treba mi program pod moranje da mogu uciti i polagati ispite.. Lipo rus napisao da je crackovo stvar uz pomoc flamea.. Imam desetine vjerovatno skripti koje rade i kojima ne mogu nista. Koliko toliku zaustavljam procese i tih par utilitya sprijecava sta se sprijeciti moze. Comp radi skoro bez da primjetim da se nesto desava :)

Da bi imao sve licence od programa koje koristim i sistema, trebalo bi mi 3500€ circa. A nemam ih sad! I taj linux jeste dobar ko se dosadjiva na compu ili programira ili tako nesto.. Ali za osobe koje koriste gotove programe kojih ima samo u izvedbi windowsa, eventualno Mac-a linux ne moze puno pomoci..

98% MS Windowsa na svijetu je zarazeno! Onih 2% prati svakako NSA bez pitanja :D
Eh to ces ovako znaci trebati 3d software ili sta vec koji samo ima za win ides LINUX Host VBOX WIN guest a taj VBOX nek je offline sa share folderom na Host mashini Boli te briga jer zarazen Crack jer i tako offline i nemoze dalje od internog neta . Prvo sto bi ti mislio ih ko ce sad to sve palit .. U mene je na VBOXU VS2010 na XP i kad kliknem na xp za 4 sekunde mi se upali XP i VS 2010 tacno tu gdje sam i sta sa radom .. Kontas . Vremenski nista nije brze od recimo na WIN 7 startati VS 2010. Samo spasis snapshot

Sto se tice NSA :) oni su po najvise zla donjeli USA u NL sad cvjeta data poslovanje svi povlace datu iz USA na NL servere tako da je diglo ekonomiju a ova zadnja saznanja da spijuniraju financijske institucije ne zbog sigurnosti nego zbog para je holandzane jos vise naljutilo .
http://tweakers.net/nieuws/93313/micros ... rland.html
400.000 kvadratnih metara.
150 tot 200 stalnih radnih mjesta .. Itd itd

w0rld wrote:Pa AntiVirus i jest najbolja zastita za prevenciju. Morao si pokrenuti neki .exe fajl koji je virus da bi ti usao u botnet.
Eh sad do antivirusa je da li ce taj .exe prepoznati kao virus ili ne. Najsigurnije ti je da ne skidas i ne pokreces nista sto nisi siguran.
U svakom slucaju provjeri u procesima sta to usporava sistem i vidi ima li sumnjivih procesa.
Da to je tako nekad bilo sad to ide malo drugacije da nepisem sad sve mogucnosti pogledaj ovdje
http://www.rohitab.com/discuss/forum/9-source-codes/
Jedan klik je dovoljan za zarazu i taj exe isl nemoras vise nikad pokrenuti niti se sta vidi na procesorima niti je potrebno otvarati port jer vecina ide kroz vec postojece programe i njima dozvoljene portove .
Post Reply