....kakva su vasa iskustva sa/iz Bostona....
....unaprijed zahvalan...
jel' ti to ozbiljno?Toozla wrote:Cijelu iducu sedmicu sam u Bostonu. Gdje da jedem, sta da obidjem, pogledam, gdje na pivu otici......
....kakva su vasa iskustva sa/iz Bostona....
....unaprijed zahvalan...
OK, to je sam centar bostona, i tu ti je sve blizo... super...Toozla wrote:...skroz sam ozbiljan...![]()
...bicu u:
THE WESTIN COPLEY PLACE, BOSTON
10 HUNTINGTON AVENUE BOSTON, MA 02116 US
...saljem ti PP sa vise detalja...![]()
ps- tako prijatan poziv za kaficu nikako ne mogu odbiti...
Naravno, St.Louis je priča za sebe. Nego, kakav je Boston inače? Čuo sam da je jedan od najljepših gradova u US, ali nisam imo prilike da vas posjetim tamo...ergo, nisam jeo bostonske ćevapedanas wrote:uh, zaboravio si St. Louis i pola New Hampshire-a i Vermonta...Frutek wrote:Pa dovoljno je samo da nije u nekoj od metropola ko što su New York, Boston, Minneapolis, i eto, nema ćevapa![]()
Jest.....pa da mi vise nashi besposlicari i traze da im turbo folk pustamdanas wrote:uh, zaboravio si St. Louis i pola New Hampshire-a i Vermonta...Frutek wrote:Pa dovoljno je samo da nije u nekoj od metropola ko što su New York, Boston, Minneapolis, i eto, nema ćevapa![]()
Steeleru, onda moras doci u capitol da pojedes najbolje cevape van granica BIH. Podhitno. Tek da im zeljanicu probas...pitt wrote:Sta cu....kod mene nema cevapa pa samo o tome mislim
jest, kontam sta hoces da kazes.pitt wrote:Ma iskreno, ja vise volim kad nema hejbet nashih............manje je problema:D Ovdje ima par hiljada a ja se samo sa par druzim i komuniciram
I concurdanas wrote:jest, kontam sta hoces da kazes.pitt wrote:Ma iskreno, ja vise volim kad nema hejbet nashih............manje je problema:D Ovdje ima par hiljada a ja se samo sa par druzim i komuniciram
i ja izbjegavam masovna okupljanja naroda... par probranih ljudi...
uvijek kazem, ako ne bih sa nekim "nasim likom" sjela i kafu popila tamo 1990-e, nema razloga da je pijem sada u americi samo zato sto smo sljegli iz iste vukoje*ine...
boston je meni fantazija, stvarno je nesto posebno. meni je daleko najdrazi grad u USA, a obisla sam zemlju uzduz i poprijeko (sto iz poslovnih, sto iz privatnih razloga). ti stari gradovi sto je englez onomad pravio su prekrasni. nije grad-mrcina kao new york, ima svega za svakoga pomalo, vrlo lijepo mjesto. nikada se u bostonu nisam osjecala kao strankinja, smatram ga svojim drugim "rodnim" gradomFrutek wrote: Naravno, St.Louis je priča za sebe. Nego, kakav je Boston inače? Čuo sam da je jedan od najljepših gradova u US, ali nisam imo prilike da vas posjetim tamo...ergo, nisam jeo bostonske ćevape![]()
Ne znam šta bi reko na ovo ljudi...I ja sam proveo dosta vremena u Americi i to što govorite vezano za naš svijet je baš tako, tj. svi gledaju većinom da imaju te neke male probrane grupice, svi su užasno pažljivi kad je riječ o bosancu-ki, ako ne zna nju ili njega, znači pravo ta raja tamo nešto rezervisana.danas wrote:jest, kontam sta hoces da kazes.pitt wrote:Ma iskreno, ja vise volim kad nema hejbet nashih............manje je problema:D Ovdje ima par hiljada a ja se samo sa par druzim i komuniciram
i ja izbjegavam masovna okupljanja naroda... par probranih ljudi...
uvijek kazem, ako ne bih sa nekim "nasim likom" sjela i kafu popila tamo 1990-e, nema razloga da je pijem sada u americi samo zato sto smo sljegli iz iste vukoje*ine...
ima i toga, priznajem... ja mislim da je kod mene malo specifican slucaj; nisam dosla kao izbjeglica sa porodicom u mjesto gdje je puno "nasih" nego sam dosla sama na skolovanje u grad gdje nije bio niko "nas"; dalje, puno sam se seljakala po zemlji; a i inace sam pomalo rezervisana osoba glede druzenja...Frutek wrote: Dok s druge strane sam vidio Srbijance kako tamo žive, pa to je sušta suprotnost od te naše "opreznosti" (ako se tako može nazvat). Oni pomažu jedni drugima, taman da ga nikad nije u životu vidio, druže se bez nekih većih briga i rezervisanosti...
Znači, taj naš mentalitet pogotovo u Americi me strašno razoračaro...
I ja sam isto bio na školovanju i isto tako nije se zadesio niko naš u početku, ali sam imo prilike vidit svu "bahatost" tog našeg naroda tamo u pogledu otvorenosti, a nedaj bože da ti ko šta pomogne (što je Srbijancima najnormalnija stvar).danas wrote: ima i toga, priznajem... ja mislim da je kod mene malo specifican slucaj; nisam dosla kao izbjeglica sa porodicom u mjesto gdje je puno "nasih" nego sam dosla sama na skolovanje u grad gdje nije bio niko "nas"; dalje, puno sam se seljakala po zemlji; a i inace sam pomalo rezervisana osoba glede druzenja...
sa srbijance iz srbije si u pravu; oni sve jedini druge dovlace, stele mjesta na faksovima i u firmama, paze se dobro, formiraju nekakva udruzenja, svasta nesto...