Boston - Prodavnica?

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
aa002g

#1 Boston - Prodavnica?

Post by aa002g »

Imali u Bostonu prodavnica koje prodaju bosansku hranu? Hvala unaprijed.
melb26sa

#2 Re: Boston - Prodavnica?

Post by melb26sa »

Ako odes u Little Italy ili kako se vec zove taj dio grada, mozes naci nase hrane. Manchester, NH ti nije daleko, ima vecu BH populaciju - kazu jedno 5000 ljudi pa znam da ima svega. Trazi European market.

Nego, zna li ko sta sve bosansko smijem unijeti kroz carinu na aerodromu (ORD)? Kajmak? Hajde malo tips and tricks dok nisam krenula za BIH :D
Probala ovdje neki BH kajmak iz NY i moram reci da nije bio ni k od kajmaka - sve sam bacila.
ahuseino

#3 Re: Boston - Prodavnica?

Post by ahuseino »

U ovom Market Basketu ima nashih stvari (vegeta, Jadranka, Kisela, Jupi, Kiseli, Krastavci). Ne puno ali ima jedno 3 metra duzna, police:

http://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&g ... iwloc=addr

Ima i nasha radnja a i kafana u Everettu, jedna preko puta druge na uglu Ferry i Cottage st:
http://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&g ... 18604&z=16
aa002g

#4 Re: Boston - Prodavnica?

Post by aa002g »

Hvala vam puno! Jedva cekam da odem u tu prodavnicu u Everettu ovog vikenda!
Vozdra_123

#5 Re: Boston - Prodavnica?

Post by Vozdra_123 »

kao sto koleginica mel rece ima nasa radnja u manchesteru NH

corner maple st i auburn st

svega i svacega, suhog mesa, kajmaka, itd itd.
ljudi ljubazni
AO83

#6 Re: Boston - Prodavnica?

Post by AO83 »

melb26sa wrote:Ako odes u Little Italy ili kako se vec zove taj dio grada, mozes naci nase hrane. Manchester, NH ti nije daleko, ima vecu BH populaciju - kazu jedno 5000 ljudi pa znam da ima svega. Trazi European market.

Nego, zna li ko sta sve bosansko smijem unijeti kroz carinu na aerodromu (ORD)? Kajmak? Hajde malo tips and tricks dok nisam krenula za BIH :D
Probala ovdje neki BH kajmak iz NY i moram reci da nije bio ni k od kajmaka - sve sam bacila.
Ponesi bombu u torbi, jer smatram da bi to granicne sluzbenike totalno zbunilo i nebi primjetili tvoj kajmak.

Naravno zezam (imali stvarno potrebe da kazem da se zezam?!:)) ali mislim da se nebih zezao sa tim donosenjem kajmaka i ostalih zabranjenih prehranbenih proizvoda. Jer ako ih ne nabrojis na onoj glupoj formi u preko-okeanskom letu a oni ti nadju kajmak onda si u velikim nevoljama.

Ovo iz iskustvo zbog tegle pekmeza - nisam ni znao da je tetku u torbu ubacila...
melb26sa

#7 Re: Boston - Prodavnica?

Post by melb26sa »

AO83 wrote:
melb26sa wrote:Ako odes u Little Italy ili kako se vec zove taj dio grada, mozes naci nase hrane. Manchester, NH ti nije daleko, ima vecu BH populaciju - kazu jedno 5000 ljudi pa znam da ima svega. Trazi European market.

Ponesi bombu u torbi, jer smatram da bi to granicne sluzbenike totalno zbunilo i nebi primjetili tvoj kajmak.

Naravno zezam (imali stvarno potrebe da kazem da se zezam?!:)) ali mislim da se nebih zezao sa tim donosenjem kajmaka i ostalih zabranjenih prehranbenih proizvoda. Jer ako ih ne nabrojis na onoj glupoj formi u preko-okeanskom letu a oni ti nadju kajmak onda si u velikim nevoljama.

Ovo iz iskustvo zbog tegle pekmeza - nisam ni znao da je tetku u torbu ubacila...
Dobro si prosao. Kad sam dolazila u NH 2003, sletili i na Loganu dva ogromna carinika pitaju na tecnom bosanskom: "Imas suhog mesa?" Ja bez teksta ostala - na kraju mi neko od ostalih bosanaca rece da su znali uhvatiti pokojeg naseg sa mesom pa se oni onda uvale i pojedu, zato i pitaju.
Znaci nista od kajmaka - nema mi druge nego u ovih 10 dana se najesti ovdje :mrgreen:
Post Reply