BOSNOM BEHAR PROBEHARAO NIJE NAVIJACKA PJESMA!!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Da li ovu pjesmu treba pjevati na utakmicama reprezentacije?

DA
38
40%
NE
56
60%

Total votes: 94

klixober

#51 Re: BOSNOM BEHAR PROBEHARAO NIJE NAVIJACKA PJESMA!!!!

Post by klixober »

Evo Ramize,utvrdili smo ipak da je vecina protiv pjevanja ove pjesme na stadionima,a siguran sam da je tako i medu igracima.Zato ako mislite dobro nasoj reprezentaciji i atmosferi,necete pjevati.
Air Ramiz

#52 Re: BOSNOM BEHAR PROBEHARAO NIJE NAVIJACKA PJESMA!!!!

Post by Air Ramiz »

komeba wrote:Evo Ramize,utvrdili smo ipak da je vecina protiv pjevanja ove pjesme na stadionima,a siguran sam da je tako i medu igracima.Zato ako mislite dobro nasoj reprezentaciji i atmosferi,necete pjevati.
Pa nismo utvrdili. Uzorak je isuvise mali da bi se nesto moglo utvrdit. Ja sam rekao da bih volio vidjet stanje na ovom forumu, i vidio sam, a nije me vala nesto ni iznenadilo to, ali hajde ti to objasni masi od 30 hiljada ljudi na Kosevu. Zar zaista mislis da ce npr. Kosevo ili Skenderija ikad prestat pjevat Bosnom behar? Pa prije ce Rizzina gurabija otić na Evropviziju nego sto ce raja prestat pjevat Bosnom behar. Cini mi se da vecina ovih ljudi koji se javljaju ne idu na utakmice reprezentacije, niti imaju taj osjecaj, kad te ponese masa...
klixober

#53 Re: BOSNOM BEHAR PROBEHARAO NIJE NAVIJACKA PJESMA!!!!

Post by klixober »

Air Ramiz wrote:
komeba wrote:Evo Ramize,utvrdili smo ipak da je vecina protiv pjevanja ove pjesme na stadionima,a siguran sam da je tako i medu igracima.Zato ako mislite dobro nasoj reprezentaciji i atmosferi,necete pjevati.
Pa nismo utvrdili. Uzorak je isuvise mali da bi se nesto moglo utvrdit. Ja sam rekao da bih volio vidjet stanje na ovom forumu, i vidio sam, a nije me vala nesto ni iznenadilo to, ali hajde ti to objasni masi od 30 hiljada ljudi na Kosevu. Zar zaista mislis da ce npr. Kosevo ili Skenderija ikad prestat pjevat Bosnom behar? Pa prije ce Rizzina gurabija otić na Evropviziju nego sto ce raja prestat pjevat Bosnom behar. Cini mi se da vecina ovih ljudi koji se javljaju ne idu na utakmice reprezentacije, niti imaju taj osjecaj, kad te ponese masa...
Ovo je prvi korak,a valjda ima i neko od voda navijaca da ovo procita,ili neko da im prenese.
A Rizzo je prevelik da se kandiduje za Evroviziju :bih:
Edin H.

#54 Re: BOSNOM BEHAR PROBEHARAO NIJE NAVIJACKA PJESMA!!!!

Post by Edin H. »

Bojkot :oops:
vratnik

#55 Re: BOSNOM BEHAR PROBEHARAO NIJE NAVIJACKA PJESMA!!!!

Post by vratnik »

Air Ramiz wrote:
komeba wrote:
mali Ninja wrote:

ova je odlična :)
Od ovog se krv ledi.Samo treba izbaciti te cetnike iz pjesme jer navijam za BiH,a ne protiv ceta.
Treba umjesto "be ha ef" pjevat "be i ha".
I umjesto cetnike ubaciti fasiste.
KPNCTNJAH

#56 Re: BOSNOM BEHAR PROBEHARAO NIJE NAVIJACKA PJESMA!!!!

Post by KPNCTNJAH »

A i ona hajmo Bosno mi je vise za teferica nekog ... ono juce u Cazinu je bilo kao da gledam koridu ... pocne pjesma od onog Sejo boy svi je pjevaju :roll:
scooter21ba

#57 Re: BOSNOM BEHAR PROBEHARAO NIJE NAVIJACKA PJESMA!!!!

Post by scooter21ba »

ja predlazem da pocnemo pjevati pokusaj od lake :D
ili upiskila :D
Air Ramiz

#58 Re: BOSNOM BEHAR PROBEHARAO NIJE NAVIJACKA PJESMA!!!!

Post by Air Ramiz »

scooter21ba wrote:ja predlazem da pocnemo pjevati pokusaj od lake :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: piskila, ti si se upiskila :lol: :lol: :lol: jel to nesto na cirin racun?
Loreley

#59 Re: BOSNOM BEHAR PROBEHARAO NIJE NAVIJACKA PJESMA!!!!

Post by Loreley »

Air Ramiz wrote:
scooter21ba wrote:ja predlazem da pocnemo pjevati pokusaj od lake :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: piskila, ti si se upiskila :lol: :lol: :lol: jel to nesto na cirin racun?
Degutantno.
sesalmir

#61 Re: BOSNOM BEHAR PROBEHARAO NIJE NAVIJACKA PJESMA!!!!

Post by sesalmir »

gumifufna wrote:moze i ovako :D

:lol: :lol:
Predobri su, gdje ovo, zna li iko :?:
sesalmir

#62 Re: BOSNOM BEHAR PROBEHARAO NIJE NAVIJACKA PJESMA!!!!

Post by sesalmir »

A evo vam orginal verzija pjesme nas stav

Samo da znate nismo jedini koji su preuzeli melodiju ove navijacke pjesme, tako da i navijaci galate, paoka i hapoela imaju svoje verzije ove pjesme. Uglavnom nek se zna da je melodija djelo navijaca river plate. Argentina zakon.
evo njihovog teksta:
Ay che bostero, vos sos ortiva... vos sos amigo de la policia... en Mar del Plata, no te platanste, con los Borrachos, como cobraste... SOS CAGON! SOS CAGON! A donde vayas, siempre estaremos...vos sos mi vida, lo que mas quiero...esta es tu hinchada, esta es tu gente... la que te sigue y te alienta siempre... RIVER PLATE, RIVER PLATE!!!
Umjetnik a

#63 Re: BOSNOM BEHAR PROBEHARAO NIJE NAVIJACKA PJESMA!!!!

Post by Umjetnik a »

vee-jay wrote:
Umjetnik a wrote:toj pjesmi ne fali ništa i baš mi je drago kad je čujem

ako vam smeta "mene život razočarao" onda niste normalni, to je pjesma, muzika a muzika je umjetnost, to se ne shvata bukvalno ili vi to ne kontate

zamislite kad bi se svaki tekst shvatao ozbiljno onda bi rok muzika bila zabranjena, mada ni ostali "žanrovi" muzike nisu daleko :-D
npr. SEVDAH

:D :D :D :D

dobro SEVDAH ćemo izostaviti
Umjetnik a

#64 Re: BOSNOM BEHAR PROBEHARAO NIJE NAVIJACKA PJESMA!!!!

Post by Umjetnik a »

komeba wrote:

ako vam smeta "mene život razočarao" onda niste normalni, to je pjesma, muzika a muzika je umjetnost, to se ne shvata bukvalno ili vi to ne kontate

zamislite kad bi se svaki tekst shvatao ozbiljno onda bi rok muzika bila zabranjena, mada ni ostali "žanrovi" muzike nisu daleko :-D
Nije pitanje da li je pjesma umjetnost ili nije,da li se nekome svida ili ne,nego da li ona podize moral igracima i motivise ih.Ova pjesma je tuzna i sjebana i stvara gubitnicku atmosferu,ako kada trebamo pobjedu pjevamo da nas je zivot razocarao.
pa da
Umjetnik a

#65 Re: BOSNOM BEHAR PROBEHARAO NIJE NAVIJACKA PJESMA!!!!

Post by Umjetnik a »

Air Ramiz wrote:Bosnom Behar probeharao je postala kultna pjesma, simbol navijaca, i mislim da je fenomenalna, bas zbog unikatnosti. Sta sad treba, da kopiramo Spance Ole Ole, ili pjesme koje su ispjevane na 20 jezika. Znam sigurno da strani najvijaci kad cuju Bosnom Behar ne kontaju o cemu je rijec, jer svakako su navikli na iste matrice. Ovo je specificnost BiH, i neka tako ostane.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Umjetnik a

#66 Re: BOSNOM BEHAR PROBEHARAO NIJE NAVIJACKA PJESMA!!!!

Post by Umjetnik a »

LAIBACH KUNST wrote:
vee-jay wrote:
LAIBACH KUNST wrote: Ako je ta pjesma umjetnost, onda je i svaka vrsta muzike umjetnost.

DA i jedno i drugo. Sta, jel' nisi znao?

P.S. Sto se mene tice, mogu za dvije godine pjevati

BOSNOM PEHAR PROBEHARAO

:D :D :D
I ja bih volio da pehar stigne u Bosnu,a pominjanje Dine Merlina u istoj rečenici gdje se pominje umjetnost nije ništa drugo do degradacija umjetnosti.Po tome ispada da su i Abid Sakalaš i Rahmanjinov isto (po toj logici,obojica su muzičari).Sorry,ali ni slike Mersada Berbera se ne porede sa slikama koje naslikaju djeca u obdaništu.
eto dino nije neki umjetnik, hajde ne seri
klixober

#67 Re: BOSNOM BEHAR PROBEHARAO NIJE NAVIJACKA PJESMA!!!!

Post by klixober »

Umjetnik a wrote:
komeba wrote:

Nije pitanje da li je pjesma umjetnost ili nije,da li se nekome svida ili ne,nego da li ona podize moral igracima i motivise ih.Ova pjesma je tuzna i sjebana i stvara gubitnicku atmosferu,ako kada trebamo pobjedu pjevamo da nas je zivot razocarao.
pa da
Ne bih bas rekao prema rezultatima ankete,a siguran sam da je tako i kod igraca.Ja da znam da vise od polovine igraca sjebaje neka pjesma,ne bih je pjevao.
Mehmed Fatih

#68 Re: BOSNOM BEHAR PROBEHARAO NIJE NAVIJACKA PJESMA!!!!

Post by Mehmed Fatih »

Ćuj da li je treba pjevati :lol: ne mogu da vjerujem

Naravno da treba jadan nebio

Kompleksi koje imaju pojedinci zbog Dine Merlina se ne liječe tako da se otvara 137 tema o gospodinu Dervišhalidoviću
bice_bice

#69 Re: BOSNOM BEHAR PROBEHARAO NIJE NAVIJACKA PJESMA!!!!

Post by bice_bice »

mehmede, hoces nam sa tim cefinom na glavi u stambol doputovat?
vratnik

#70 Re: BOSNOM BEHAR PROBEHARAO NIJE NAVIJACKA PJESMA!!!!

Post by vratnik »

valjda o utakmici. Ali ne interesuje tebe sport, ti si izgleda vidio napad na merlina u ovoj temi, i sad bi da se/ga branis.
Niko nema nista protiv njega (makar na ovoj temi), radi se o navijackoj pjesmi.
klixober

#71 Re: BOSNOM BEHAR PROBEHARAO NIJE NAVIJACKA PJESMA!!!!

Post by klixober »

Mehmed Fatih wrote:Hiljade i hiljade ljudi na tekmama pjeva ovu pjesmu (i uvijek će je pjevati) iz duše a vi bi šatro da im ukažete na to da se pjesma ne pjeva zato što je depresivna i gubitnička :lol: Pa majko mila zar je moguće i ovo. Ne mogu da se naibretim :lol:
Mozda upravo zato sto nam je glavna navijacka pjesma ova luzerska,konstantno i gubimo.A ti si mi tipican profil jednog pjevaca te pjesme koji dolazi na utakmice sa turskom zastavom.Sta te briga ako BiH izgubi,uvijek imas rezervnu domovinu.
tokar

#72 Re: BOSNOM BEHAR PROBEHARAO NIJE NAVIJACKA PJESMA!!!!

Post by tokar »

Ima još jedna gora navijačka koja me užasno nervira. Utakmica tek počinje a navijači iz sveg glasa uzvikuju Ne daj se Bosno!!! Umjesto svi u napad, naprijed...Odmah ne daj se!

Čisti menatlitet gubitnika i onih koji su se samo naučili braniti!
vratnik

#73 Re: BOSNOM BEHAR PROBEHARAO NIJE NAVIJACKA PJESMA!!!!

Post by vratnik »

napisah post, ali nestade ngdje.. ponovo: mi cemo i dalje pjevati tu pjesmu u nedostatku bolje. Da ja znam da jednom igracu ta pjesma smeta, prestao bih je pjevati automatski. Forum je mjesto za razmjenu ideja, mozda nadodjemo i mi na neku dobru pjesmu, ala ovu od fanaticosa. Zamisli sad, grmi ovo iz deset hiljada dusa, umjesto bhf be i ha, a umjesto cetnici fasisti (pupupu, djavo ih odnio, sto bih ja to u svoja usta uzimao)..
/a merlinu svaka cast, nemamo nista protiv njega, nije tema o njemu.
vratnik

#74 Re: BOSNOM BEHAR PROBEHARAO NIJE NAVIJACKA PJESMA!!!!

Post by vratnik »

tokar wrote:Ima još jedna gora navijačka koja me užasno nervira. Utakmica tek počinje a navijači iz sveg glasa uzvikuju Ne daj se Bosno!!! Umjesto svi u napad, naprijed...Odmah ne daj se!

Čisti menatlitet gubitnika i onih koji su se samo naučili braniti!

Prva strofa: SVI U NAPAD.....
vee-jay

#75 Re: BOSNOM BEHAR PROBEHARAO NIJE NAVIJACKA PJESMA!!!!

Post by vee-jay »

ja sam za onu:

"Topom cu te gadjat moja mala"

i onda svi:

"malaaaaaaaaaaaaaaaa"

" vidim li nekad da si s drugim stala"

i onda svi:

"hey, hey, hey hey hey"

tamdamadamdammmm

Samo da se zna: kad je rjec o "mojoj maloj" onda mislim na loptu :D
Post Reply