Ovako: svjedoci smo raznih dogadjanja u svijetu, kao sto su zemljotresi, vulkani, poplave, pa ratovi i svasta nesta. Razmisljam o nasoj Bosni, eto rat je iza nas, i nadam se da se ponoviti nece, pa razmisljam o tome kako je Bosna lijepa i ima jako malo prirodnih nepogoda, zatim predivne planine, rijeke i jezera, lijepe ljude, divne historijske gradjevine, i razmisljam kako smo mi nezahvalan narod, kako mozemo da budemo presretni sto imamo lijepu zemlju umjesto toga mi je unistavamo ljudskom gluposcu, umjesto da Bosnu, kao kucu nasu, uredimo tako da budemo ponosni na nju i da joj se svi dive.
Molim vas sto manje politike i religije u ovu temu, svi smo mi razliciti, ali upravo je to ono sto treba da nas spaja a ne razdvaja, ni dva prsta na ruci nisu ista pa opet ruka perfektno funkcionise, zasto nismo u stanju urediti nasu Bosnu tako, kad smo vec jako sretni da imamo sve sto imamo, samo trebamo pogledati kroz prozor i vidjeti tu ljepotu.
Ima puno zemalja koje nisu tako prirodno lijepe, pa stanovnici tih zemalja urede tako da im se ostatak svijeta moze diviti.
Nasa Bosna je kao djevojka koja je prirodno lijepa ali ne vodi racuna o sebi

Zasto?