bosnjak u ameriKi
- DaysleepeR
ih šta su meni stvari amerikanci koje nikad nisam u zivotu vidio poslali besplatno iz USA, nke stvari koje nikad ovdje nebih nasaod2 wrote:podsjeti me na jednog amera prije jedno 7-8 godina...
izgubim olovkicu za palm tzv stylus
(izgleda ovako http://www.proporta.com/F03/i/classic_stylus.jpg)
i posto se to nigdje u bih nije moglo kupiti (a ne moze ni danas) ja zamolim ljude sa palm foruma ako neko ima viska stylus (na ebayu oko 1$ vrijednosti) da ga stavi u pismo i posalje mi pa ako dodje dobro i jeste...
elem javi se dobri amerikanac ali kad je saznao odakle sam odluci da bi stylus mogao biti smrtonosno oruzje ciji je izvoz zabranjen u bosnu te odluci da provjeri sa svojm vlastima tj nekakvom agencijom koja se brine o tome smije li on zaboga to meni poslati... stylus od 1$![]()
elem navodno ga je poslao ali isti nikad nije dosao...
izvinite sto odoh sa teme ali me podsjeti na ovu pricu iznad
-
IlijaLadin
Amerika - zemja blagostanja. Demokratija najvišeg i najčišćeg oblika. Srca otvorenog prema svim neamerikancima. Naporosto, zemlja snova.
Zemlja koja će promijeniti vaše loše navike, uvjeriti vas kako ste napravili odličan izbor došavši u nju, zemlja koja će promijeniti vaš pogled na svijet.
Amerika, koja je svjesna svog najplemenitijeg od svih plemenitih, najljubaznijih od svih ljubaznih srca, čiji građani se otimaju da pomognu jedni drugima - e upravo US, donosi demokratiju po svijetu, kao sam Mesija što nosaše istinu.
AZRA na najpodmukliji način jedared spjeva pjesmu o AmeriKi. Sram neka je Štulića.
US na svojoj turneji po Bliskom i Srednjem istoku, širi svoj duh kulture, a namrštena Rusija joj zavidi pa zato priča po sijelima u mahali ogovara i spletkari. Ali Ameri su gospoda, svi do jednog, a Švedi - ma ko su ti Švedi!? Daju li ti Švedi milijarde i milijarde dolara iz budžeta na širenje svoje kulture po svijetu? Jok. Da li se Švedi brinu da Bin Kaderovo dijete u Basri dođe sretno i veselo u školu? Ne brinu. I kako onda upoređivati US i Švedsku!?
I zato - dođite u US, jer US će jednog dana dođi k vama. S poklonima u rukama.
Zemlja koja će promijeniti vaše loše navike, uvjeriti vas kako ste napravili odličan izbor došavši u nju, zemlja koja će promijeniti vaš pogled na svijet.
Amerika, koja je svjesna svog najplemenitijeg od svih plemenitih, najljubaznijih od svih ljubaznih srca, čiji građani se otimaju da pomognu jedni drugima - e upravo US, donosi demokratiju po svijetu, kao sam Mesija što nosaše istinu.
AZRA na najpodmukliji način jedared spjeva pjesmu o AmeriKi. Sram neka je Štulića.
US na svojoj turneji po Bliskom i Srednjem istoku, širi svoj duh kulture, a namrštena Rusija joj zavidi pa zato priča po sijelima u mahali ogovara i spletkari. Ali Ameri su gospoda, svi do jednog, a Švedi - ma ko su ti Švedi!? Daju li ti Švedi milijarde i milijarde dolara iz budžeta na širenje svoje kulture po svijetu? Jok. Da li se Švedi brinu da Bin Kaderovo dijete u Basri dođe sretno i veselo u školu? Ne brinu. I kako onda upoređivati US i Švedsku!?
I zato - dođite u US, jer US će jednog dana dođi k vama. S poklonima u rukama.
-
jefferson
#55 Re: bosnjak u ameriKi
Ma nisam mislio bukvalno, ali iz iskustva govorim da je kultura evropskih carinika odron!cHupjahalic@ wrote:ih, da je tako onda bih ja morala odlezati par godina u svedskom zatvoru jer sam redovno isla i idem sa bosanskim pasosem (ili bez njegajefferson wrote:A sto se tice mog licnog iskustva sa evropskim zemljama, ja bi se sa bosanskim pasosem vise trto na svedskoj granici nego na americkoj!) u kupovinu
bosanskih domacih produkata
u svedi.
![]()
zabrinu me...![]()
![]()
Italijani i slovenci na mojoj listi zauzimaju ubjedljivo top pozicije!
- pitt
Šeha wrote:Lafo talijanski Marco Polopitt wrote:sve braco i seka co:D:D mild ajver je najbolji.....a ni taljanski marco polo nije los
:D
![]()
![]()
Isto k'o sto picerije po NYC drze "talijani"![]()
![]()
a sva im se prezimena zavrsavaju sa -ljimi : D ;P
to ta tvoja familija
- pitt
ne prepadaj ga bolan.....de ti nama samo dodji....i svega nam donesibosan wrote:callmethebreeeze ,budes li slijedio Pittove instrukcije i nosio u koferu sudzuku i pindjur , bogami ces zavrsiti na ponovnom proklanjavanju Alcatraza i to u prvom safu![]()
- cHupjahalic@
#59 Re: bosnjak u ameriKi
znam.jefferson wrote:Ma nisam mislio bukvalno, ali iz iskustva govorim da je kultura evropskih carinika odron!cHupjahalic@ wrote:ih, da je tako onda bih ja morala odlezati par godina u svedskom zatvoru jer sam redovno isla i idem sa bosanskim pasosem (ili bez njegajefferson wrote:A sto se tice mog licnog iskustva sa evropskim zemljama, ja bi se sa bosanskim pasosem vise trto na svedskoj granici nego na americkoj!) u kupovinu
u svedi.
![]()
zabrinu me...![]()
![]()
zato sam i okrenula cijelu pricu na zezu.
meni su mocni ovdje kad prodjem i vidim kako su ogradili oko americke ambasade.
prica mi nedavno jedna kolegica norvezanka kad je isla kod jednih americkih prijatelja u posjetu na radnom mjestu (radili pri americkoj ambasadi ovdje). sve strah i trepet, samo nek nesto malo susne oni su spremni da bjeze u podrum.
-
jefferson
#61 Re: bosnjak u ameriKi
Ma jasta!cHupjahalic@ wrote:znam.jefferson wrote:Ma nisam mislio bukvalno, ali iz iskustva govorim da je kultura evropskih carinika odron!cHupjahalic@ wrote: ih, da je tako onda bih ja morala odlezati par godina u svedskom zatvoru jer sam redovno isla i idem sa bosanskim pasosem (ili bez njega) u kupovinu
u svedi.
![]()
zabrinu me...![]()
![]()
zato sam i okrenula cijelu pricu na zezu.![]()
meni su mocni ovdje kad prodjem i vidim kako su ogradili oko americke ambasade.![]()
prica mi nedavno jedna kolegica norvezanka kad je isla kod jednih americkih prijatelja u posjetu na radnom mjestu (radili pri americkoj ambasadi ovdje). sve strah i trepet, samo nek nesto malo susne oni su spremni da bjeze u podrum.
-
callmethebreeeze
evo sam kupio mesa i stavio ga u vesaraj da se susi, nema smisla polufabrikate nositi u goste, samo domace.jOFLA wrote:Podsjeti me na jednu pjesmu staru;pitt wrote:ne prepadaj ga bolan.....de ti nama samo dodji....i svega nam donesi
Sine dragi u tuđini,
Piši šta ćeš nam donijeti,
Stara se majka brine,
Hoćeš li moći ponijeti...
nadam se da ce mi komsije imati razumijevanja
- pitt
eki 3 dana....pa ne drzim konakMinnela wrote:ma nek' si ti nas obavijestio da ces u New York,kakav strah,kakvo li sto:D .
p.s. navrati i kod pitt-a,vidis da jedva ceka goste![]()
..i nadam se da ti kod njega nece biti "Svakog gosta i tri dana dosta"
![]()
- cHupjahalic@
sta ste navalili na pitt-a... zar nije dosta sto ce kolegu dovuci od aJrodroma sto je udaljen par metara od njegove kuce

-
callmethebreeeze
piticu, rode, jesi li sobu raspremio?Šeha wrote:Fakat covjek Sandzo... Pa zar sa familijom tako crni Pitte. De nek ti se u kraju cuje ocrnices obraz citavom plemenu.pitt wrote:pa bas zato ga i ne bih zvao:D:D eto ga tebi u mahalu pa ga dvori
samo da znas, ja slabo meso jedem, inace sve moze. i nemoj boga ti buke po sabahu, dok se ne razbudim.
- pitt
ne brini....ima basta....da pasescallmethebreeeze wrote:piticu, rode, jesi li sobu raspremio?Šeha wrote:Fakat covjek Sandzo... Pa zar sa familijom tako crni Pitte. De nek ti se u kraju cuje ocrnices obraz citavom plemenu.pitt wrote:pa bas zato ga i ne bih zvao:D:D eto ga tebi u mahalu pa ga dvori
samo da znas, ja slabo meso jedem, inace sve moze. i nemoj boga ti buke po sabahu, dok se ne razbudim.
- pitt
sto je dzabe.....i bogu je dragoMinnela wrote:bracu arapepitt wrote:
ne brini....ima basta....da pases:D:D A buka na sabahu je jedino ezan.....ono izadjem na deck pa pozovem komsiluk na namaz
:D:D
kazu da si ti odmah do hodze..a i da si zgrnuo silne pare kako si se posvetio vjeri,nevjernice jedan:D