bosnjak u ameriKi

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 14/07/2010 20:21, edited 1 time in total.
d2

Post by d2 »

radilo se o stylusu za m505, ne treba vise ako radi toga pitas, davno sam imao taj palm, hvala
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

d2 wrote:podsjeti me na jednog amera prije jedno 7-8 godina...

izgubim olovkicu za palm tzv stylus
(izgleda ovako http://www.proporta.com/F03/i/classic_stylus.jpg)
i posto se to nigdje u bih nije moglo kupiti (a ne moze ni danas) ja zamolim ljude sa palm foruma ako neko ima viska stylus (na ebayu oko 1$ vrijednosti) da ga stavi u pismo i posalje mi pa ako dodje dobro i jeste...

elem javi se dobri amerikanac ali kad je saznao odakle sam odluci da bi stylus mogao biti smrtonosno oruzje ciji je izvoz zabranjen u bosnu te odluci da provjeri sa svojm vlastima tj nekakvom agencijom koja se brine o tome smije li on zaboga to meni poslati... stylus od 1$ :roll:

elem navodno ga je poslao ali isti nikad nije dosao...

izvinite sto odoh sa teme ali me podsjeti na ovu pricu iznad
ih šta su meni stvari amerikanci koje nikad nisam u zivotu vidio poslali besplatno iz USA, nke stvari koje nikad ovdje nebih nasao
IlijaLadin

Post by IlijaLadin »

Amerika - zemja blagostanja. Demokratija najvišeg i najčišćeg oblika. Srca otvorenog prema svim neamerikancima. Naporosto, zemlja snova.

Zemlja koja će promijeniti vaše loše navike, uvjeriti vas kako ste napravili odličan izbor došavši u nju, zemlja koja će promijeniti vaš pogled na svijet.

Amerika, koja je svjesna svog najplemenitijeg od svih plemenitih, najljubaznijih od svih ljubaznih srca, čiji građani se otimaju da pomognu jedni drugima - e upravo US, donosi demokratiju po svijetu, kao sam Mesija što nosaše istinu.

AZRA na najpodmukliji način jedared spjeva pjesmu o AmeriKi. Sram neka je Štulića.

US na svojoj turneji po Bliskom i Srednjem istoku, širi svoj duh kulture, a namrštena Rusija joj zavidi pa zato priča po sijelima u mahali ogovara i spletkari. Ali Ameri su gospoda, svi do jednog, a Švedi - ma ko su ti Švedi!? Daju li ti Švedi milijarde i milijarde dolara iz budžeta na širenje svoje kulture po svijetu? Jok. Da li se Švedi brinu da Bin Kaderovo dijete u Basri dođe sretno i veselo u školu? Ne brinu. I kako onda upoređivati US i Švedsku!?

I zato - dođite u US, jer US će jednog dana dođi k vama. S poklonima u rukama.
jefferson

#55 Re: bosnjak u ameriKi

Post by jefferson »

cHupjahalic@ wrote:
jefferson wrote:A sto se tice mog licnog iskustva sa evropskim zemljama, ja bi se sa bosanskim pasosem vise trto na svedskoj granici nego na americkoj!
ih, da je tako onda bih ja morala odlezati par godina u svedskom zatvoru jer sam redovno isla i idem sa bosanskim pasosem (ili bez njega :D ) u kupovinu :shock: bosanskih domacih produkata :D u svedi. :-? :D
zabrinu me... :-?

:D :D
Ma nisam mislio bukvalno, ali iz iskustva govorim da je kultura evropskih carinika odron!
Italijani i slovenci na mojoj listi zauzimaju ubjedljivo top pozicije!
pitt

Post by pitt »

Šeha wrote:
pitt wrote:sve braco i seka co :D:D:D mild ajver je najbolji.....a ni taljanski marco polo nije los :D:D
Lafo talijanski Marco Polo :) :D :)

Isto k'o sto picerije po NYC drze "talijani" :D :D :D a sva im se prezimena zavrsavaju sa -ljimi : D ;P

to ta tvoja familija :D:D:D
bosan

Post by bosan »

callmethebreeeze ,budes li slijedio Pittove instrukcije i nosio u koferu sudzuku i pindjur , bogami ces zavrsiti na ponovnom proklanjavanju Alcatraza i to u prvom safu :D :D
pitt

Post by pitt »

bosan wrote:callmethebreeeze ,budes li slijedio Pittove instrukcije i nosio u koferu sudzuku i pindjur , bogami ces zavrsiti na ponovnom proklanjavanju Alcatraza i to u prvom safu :D :D
ne prepadaj ga bolan.....de ti nama samo dodji....i svega nam donesi :D kakve literature bi najbolje bilo.....i kaseta sa ilahijama :D:D:D
cHupjahalic@

#59 Re: bosnjak u ameriKi

Post by cHupjahalic@ »

jefferson wrote:
cHupjahalic@ wrote:
jefferson wrote:A sto se tice mog licnog iskustva sa evropskim zemljama, ja bi se sa bosanskim pasosem vise trto na svedskoj granici nego na americkoj!
ih, da je tako onda bih ja morala odlezati par godina u svedskom zatvoru jer sam redovno isla i idem sa bosanskim pasosem (ili bez njega :D ) u kupovinu :shock: bosanskih domacih produkata :D u svedi. :-? :D

Ma nisam mislio bukvalno, ali iz iskustva govorim da je kultura evropskih carinika odron!
znam. :kravata:
zato sam i okrenula cijelu pricu na zezu. :D

meni su mocni ovdje kad prodjem i vidim kako su ogradili oko americke ambasade. :D
prica mi nedavno jedna kolegica norvezanka kad je isla kod jednih americkih prijatelja u posjetu na radnom mjestu (radili pri americkoj ambasadi ovdje). sve strah i trepet, samo nek nesto malo susne oni su spremni da bjeze u podrum. :D
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 14/07/2010 20:14, edited 1 time in total.
jefferson

#61 Re: bosnjak u ameriKi

Post by jefferson »

cHupjahalic@ wrote:
jefferson wrote:
cHupjahalic@ wrote: ih, da je tako onda bih ja morala odlezati par godina u svedskom zatvoru jer sam redovno isla i idem sa bosanskim pasosem (ili bez njega :D ) u kupovinu :shock: bosanskih domacih produkata :D u svedi. :-? :D

znam. :kravata:
zato sam i okrenula cijelu pricu na zezu. :D

meni su mocni ovdje kad prodjem i vidim kako su ogradili oko americke ambasade. :D
prica mi nedavno jedna kolegica norvezanka kad je isla kod jednih americkih prijatelja u posjetu na radnom mjestu (radili pri americkoj ambasadi ovdje). sve strah i trepet, samo nek nesto malo susne oni su spremni da bjeze u podrum. :D
Ma jasta!
repeater

Post by repeater »

ilija, polako ..
kao prvo, kakve veze ima nyc sa amerikom .. :-? izuzev ako razmisljas kao terorista .. :-)
znas sta je susan sontag rekla o manhattanu ??
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

jOFLA wrote:
pitt wrote:ne prepadaj ga bolan.....de ti nama samo dodji....i svega nam donesi :D
Podsjeti me na jednu pjesmu staru;

Sine dragi u tuđini,
Piši šta ćeš nam donijeti,

Stara se majka brine,
Hoćeš li moći ponijeti...
evo sam kupio mesa i stavio ga u vesaraj da se susi, nema smisla polufabrikate nositi u goste, samo domace. :D
nadam se da ce mi komsije imati razumijevanja :D
pitt

Post by pitt »

Minnela wrote:ma nek' si ti nas obavijestio da ces u New York,kakav strah,kakvo li sto :D:D .

p.s. navrati i kod pitt-a,vidis da jedva ceka goste :-) :D ..i nadam se da ti kod njega nece biti "Svakog gosta i tri dana dosta" :D :D
eki 3 dana....pa ne drzim konak :D:D:D:D Moze sator razapeti u basti ako hoce :D:D:D Svakako je navikao.....dzonsa sa gorice :D:D:D:D:D
pitt

Post by pitt »

pa bas zato ga i ne bih zvao :D:D:D eto ga tebi u mahalu pa ga dvori :D:D
newone

Post by newone »

repeater wrote:ilija, polako ..
kao prvo, kakve veze ima nyc sa amerikom .. :-? izuzev ako razmisljas kao terorista .. :-)
znas sta je susan sontag rekla o manhattanu ??
E bas ti Ilija zna ko je bila Susan Sontag!!! :lol:
MPC

Post by MPC »

Zavisi kakav ti je pasos,
Americki: Welcome home
Bosanski: Hodi da ti sapnem nesto
Svedski:50/50
itd........hehee
Ne sikiraj se nista samo ciko malo obuce rukavice i pita te: sta ima jarane. :lol: :-)
repeater

Post by repeater »

MPC wrote: Ne sikiraj se nista samo ciko malo obuce rukavice i pita te: sta ima jarane. :lol: :-)
ili: jesi gledo' pulp fiction ?? :oops: :-)
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

sta ste navalili na pitt-a... zar nije dosta sto ce kolegu dovuci od aJrodroma sto je udaljen par metara od njegove kuce :? :D
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

Šeha wrote:
pitt wrote:pa bas zato ga i ne bih zvao :D:D:D eto ga tebi u mahalu pa ga dvori :D:D
Fakat covjek Sandzo... Pa zar sa familijom tako crni Pitte. De nek ti se u kraju cuje ocrnices obraz citavom plemenu.
piticu, rode, jesi li sobu raspremio?
samo da znas, ja slabo meso jedem, inace sve moze. i nemoj boga ti buke po sabahu, dok se ne razbudim.
:D
pitt

Post by pitt »

callmethebreeeze wrote:
Šeha wrote:
pitt wrote:pa bas zato ga i ne bih zvao :D:D:D eto ga tebi u mahalu pa ga dvori :D:D
Fakat covjek Sandzo... Pa zar sa familijom tako crni Pitte. De nek ti se u kraju cuje ocrnices obraz citavom plemenu.
piticu, rode, jesi li sobu raspremio?
samo da znas, ja slabo meso jedem, inace sve moze. i nemoj boga ti buke po sabahu, dok se ne razbudim.
:D
ne brini....ima basta....da pases :D:D:D A buka na sabahu je jedino ezan.....ono izadjem na deck pa pozovem komsiluk na namaz :D:D:D
pitt

Post by pitt »

Minnela wrote:
pitt wrote:
ne brini....ima basta....da pases :D:D:D A buka na sabahu je jedino ezan.....ono izadjem na deck pa pozovem komsiluk na namaz :D:D:D
bracu arape :oops::D

kazu da si ti odmah do hodze..a i da si zgrnuo silne pare kako si se posvetio vjeri,nevjernice jedan :oops::D
sto je dzabe.....i bogu je drago :D:D:D:D
Post Reply