"Bosnjak prije svega"
-
theTruePath
#1 "Bosnjak prije svega"
Nakon akcije "ostalih" stize kontrareakcija Bosnjaka
''
Last edited by theTruePath on 27/04/2013 13:55, edited 2 times in total.
-
theTruePath
#2 Re: "Bosnjak prije svega"
edit
Last edited by theTruePath on 27/04/2013 13:55, edited 1 time in total.
- dustaban
#3 Re: "Bosnjak prije svega"
Sta je ovo? Neka medijska kampanja?
Ako jeste - sve cestitke?
OVAKO to treba raditi. Da PISMENE, LIJEPE, URBANE, PRIVLACNE... face izadju sa ovakvim izjavama. SUPER!
A zamislite sad kakav je efekat kad se imidz nacije gradi vehabijama, bulama, primitivizmom svake vrste.
Ili onim volsebnim muftijskim akcijama ka sto su BANU, SKB, Panbosnjak...
Ovo mi je zaista leglo.
Trebalo bi ovo nastaviti sa: rokerom na motoru, pilotom/stjuardesom, naucnikom u labu, poznatim glumcima, umjetnicima, sportasima...
Mada nisam bosnjak (po zvanicnoj definiciji bosnjastva, jer islam nije moj oblik duhovnosti!) VEOMA RADO BIH SE SLIKAO SA BILO KOJOM GORE FACOM IZA ISTOG NATPISA!
(ispravka, preskocio bih ovog prvog
)
Tako se to radi.

Ako jeste - sve cestitke?
OVAKO to treba raditi. Da PISMENE, LIJEPE, URBANE, PRIVLACNE... face izadju sa ovakvim izjavama. SUPER!
A zamislite sad kakav je efekat kad se imidz nacije gradi vehabijama, bulama, primitivizmom svake vrste.
Ili onim volsebnim muftijskim akcijama ka sto su BANU, SKB, Panbosnjak...
Ovo mi je zaista leglo.
Trebalo bi ovo nastaviti sa: rokerom na motoru, pilotom/stjuardesom, naucnikom u labu, poznatim glumcima, umjetnicima, sportasima...
Mada nisam bosnjak (po zvanicnoj definiciji bosnjastva, jer islam nije moj oblik duhovnosti!) VEOMA RADO BIH SE SLIKAO SA BILO KOJOM GORE FACOM IZA ISTOG NATPISA!
(ispravka, preskocio bih ovog prvog
Tako se to radi.
-
theTruePath
#4 Re: "Bosnjak prije svega"
Tvoja podrska puno znaci
Slazem se ovo im je za 10! i nastavit ce siguran sam
Bule ne mogu biti primtivizam
ne mozes ti a da ne xxx,sta god rekao 
Bule ne mogu biti primtivizam
-
BatoS
#5 Re: "Bosnjak prije svega"
O cemu ti ovo... na sta konkretno mislis?dustaban wrote:A zamislite sad kakav je efekat kad se imidz nacije gradi vehabijama, bulama, primitivizmom svake vrste.
- dustaban
#6 Re: "Bosnjak prije svega"
U redu, ispravljam se i izvinjavam. Mislio sam reci anti-urbano!theTruePath wrote:Tvoja podrska puno znaci![]()
Bule ne mogu biti primtivizamA zamislite sad kakav je efekat kad se imidz nacije gradi vehabijama, bulama, primitivizmom svake vrste.ne mozes ti a da ne xxx,sta god rekao
E sad, nemojte me uvjeravati kako su full covered hanume (nikab), nesto urbano.
Ne trzajte se na svaku ovakvu izjavu, nije rijec o sovinizmu (sto vi cekate ko zapete puske!) vec o onome sto se ocima vidi. Posmatrajte dakle nas same OCIMA NEKOGA KO NIJE ODAVDE. To je nas imidz, ne ono sto mi o sebi mislimo.
Easy boys, imamo mi dovoljno ljepote za pokazat. Pokazivanje onog sto se pokazati ne zeli... nije bas najbolji put ka izgradnji MODERNOG IMIDZA.
Jos jedanput svi komplimenti gornjoj kampanji, ako cemo nastaviti diskusiju o uklopivosti vehabija i nikaba u civilizaciju svijeta kome stremimo i korisnost takvog imidza u afirmaciji Bosnjaka...to je za druge teme.
- Albert Heijn
#7 Re: "Bosnjak prije svega"
Mislim da ovdje ima fotomontaža, dobro bi bilo da administracija reaguje na to.
- It_is_a_Leclerc
#8 Re: "Bosnjak prije svega"
Deveta tema istog autora. I dalje niđe veze.
- vedra nebesa
- Location: Bože, sačuvaj me od budala. Pametni me ionako zaobiđu.
#9 Re: "Bosnjak prije svega"
Bula je djevojka obučena po islamskim propisima i ne znam šta u tome može biti loše. Ljepše je vidjeti lijepo obučenu bulu nego nekakvu sa ispalim sisama. Možda su tebi gole sise nešto posebno, ali to ne znači da je to i bolje.dustaban wrote:U redu, ispravljam se i izvinjavam. Mislio sam reci anti-urbano!theTruePath wrote:Tvoja podrska puno znaci![]()
Bule ne mogu biti primtivizamA zamislite sad kakav je efekat kad se imidz nacije gradi vehabijama, bulama, primitivizmom svake vrste.ne mozes ti a da ne xxx,sta god rekao
E sad, nemojte me uvjeravati kako su full covered hanume (nikab), nesto urbano.
Ne trzajte se na svaku ovakvu izjavu, nije rijec o sovinizmu (sto vi cekate ko zapete puske!) vec o onome sto se ocima vidi. Posmatrajte dakle nas same OCIMA NEKOGA KO NIJE ODAVDE. To je nas imidz, ne ono sto mi o sebi mislimo.
Easy boys, imamo mi dovoljno ljepote za pokazat. Pokazivanje onog sto se pokazati ne zeli... nije bas najbolji put ka izgradnji MODERNOG IMIDZA.
Jos jedanput svi komplimenti gornjoj kampanji, ako cemo nastaviti diskusiju o uklopivosti vehabija i nikaba u civilizaciju svijeta kome stremimo i korisnost takvog imidza u afirmaciji Bosnjaka...to je za druge teme.
A inače mi je tema
Bošnjaci su većina u Federaciji i opet se reklamraju kao Indijanci u SAD-u
-
theTruePath
#10 Re: "Bosnjak prije svega"
Nije da se reklamiraju,sta je lose u ovome? isto su uradili i drugi prije par sedmica
-
saja_dj
#11 Re: "Bosnjak prije svega"
svaka cast samo par primjedbi
ovdje:
-zaboravili ste na cosku da izbrisete ono malo pravog teksta sto je ostalo. smanjite eraser u photoshopu pa nece biti ovakvih lapsusa
ovaj:
- ista situacija, umjesto da radite 'fill' bijele boje po orig. tekstu bolje je novi lajer napraviti, layrers->new layer. I malo tekst ispraviti jer ne postoji word-program koji ce isprintati ovako nakoso tekst na papir.
ovdje:
-zaboravili ste na cosku da izbrisete ono malo pravog teksta sto je ostalo. smanjite eraser u photoshopu pa nece biti ovakvih lapsusa
ovaj:
- ista situacija, umjesto da radite 'fill' bijele boje po orig. tekstu bolje je novi lajer napraviti, layrers->new layer. I malo tekst ispraviti jer ne postoji word-program koji ce isprintati ovako nakoso tekst na papir.
Last edited by saja_dj on 27/04/2013 13:02, edited 1 time in total.
-
saja_dj
#13 Re: "Bosnjak prije svega"
http://photoshoptutorials.ws/
bice bolje drugi put.
opet ova nova tura slika, druga slika haj mi objasni kako ova zena (ili kampanja) napisa ovo sve "ukoso" u wordu?
bice bolje drugi put.
opet ova nova tura slika, druga slika haj mi objasni kako ova zena (ili kampanja) napisa ovo sve "ukoso" u wordu?
- Cherry-Cherry
#14 Re: "Bosnjak prije svega"
lijepo smišljeno, pametno se neko sjetio da stavi mlade, pismene face
-
theTruePath
#15 Re: "Bosnjak prije svega"
Da,slazem se.Vidim ja da mnogi imaju neke predrasude o tome ko su bosnjaciCherry-Cherry wrote:lijepo smišljeno, pametno se neko sjetio da stavi mlade, pismene face
Rekoh jednom,bosnjak moze biti urban,ruralan,vjenik,ateista,gay,anti-gay
- dustaban
#16 Re: "Bosnjak prije svega"
Ma daj bogati... znas ti dobro sta sam ja htio reci, ali eto, ostalo nam je u navici (a mozda se radi i o zadatku?!) da branimo "sve sto je nase" cak i kad nismo napadnuti!vedra nebesa wrote: Bula je djevojka obučena po islamskim propisima i ne znam šta u tome može biti loše. Ljepše je vidjeti lijepo obučenu bulu nego nekakvu sa ispalim sisama. Možda su tebi gole sise nešto posebno, ali to ne znači da je to i bolje.
A inače mi je tema![]()
Dakle da ti iliustrujem. Aida Begic je najbolji primjer URBANE, "po islamskim propisima" obucene Bosnjakinje. Ona je BISER ako govorimo o afirmaciji Bosnjastva.
Mozes li ti zamisliti ovu dole osobu (pretpostavljam da je rijec o zivoj zenskoj osobi!) u ovoj gore lijepoj i URBANOJ ekipi?

(nazalost, ovoga je sve vise, pogotovo u podrucju Ilidze!)
Trebala bi i Aida da se uslika sa ovim papiricom!
Last edited by dustaban on 27/04/2013 13:22, edited 1 time in total.
-
BatoS
#17 Re: "Bosnjak prije svega"
A ti vecinu Bosnjakinja zamisljas kao ovu sa donje slike?dustaban wrote:Ma daj bogati... znas ti dobro sta sam ja htio9 reci, ali eto, ostalo nam je u navici (a mozda se radi i o zadatku) da branimo "sve sto je nase".vedra nebesa wrote: Bula je djevojka obučena po islamskim propisima i ne znam šta u tome može biti loše. Ljepše je vidjeti lijepo obučenu bulu nego nekakvu sa ispalim sisama. Možda su tebi gole sise nešto posebno, ali to ne znači da je to i bolje.
A inače mi je tema![]()
Dakle da ti iliustrujem. Aida Begic je najbolji primjer URBANE, "po islamskim propisima" obucene Bosnjakinje. Ona je BISER ako govorimo o afirmaciji Bosnjastva.
Mozes li ti zamisliti ovu osobu (pretpostavljam da je rijec o zivoj zenskoj osobi!) medju ovom gore lijepom ekipom?
![]()
Last edited by BatoS on 27/04/2013 13:25, edited 1 time in total.
- vedra nebesa
- Location: Bože, sačuvaj me od budala. Pametni me ionako zaobiđu.
#18 Re: "Bosnjak prije svega"
Na zadnjoj slici nije bula, muslimanski propisi ne zahtijevaju ovakvo oblacenje.dustaban wrote:Ma daj bogati... znas ti dobro sta sam ja htio reci, ali eto, ostalo nam je u navici (a mozda se radi i o zadatku?!) da branimo "sve sto je nase" cak i kad nismo napadnuti!vedra nebesa wrote: Bula je djevojka obučena po islamskim propisima i ne znam šta u tome može biti loše. Ljepše je vidjeti lijepo obučenu bulu nego nekakvu sa ispalim sisama. Možda su tebi gole sise nešto posebno, ali to ne znači da je to i bolje.
A inače mi je tema![]()
Mozes li ti zamisliti ovu dole osobu (pretpostavljam da je rijec o zivoj zenskoj osobi!) u ovoj gore lijepoj i URBANOJ ekipi?
(nazalost, ovoga je sve vise, pogotovo u podrucju Ilidze!)
-
theTruePath
#19 Re: "Bosnjak prije svega"
Dustaban,takvih ima mozda par stotina,vecina pokrivenih koje vidjam po Sarajevu se oblace kao Aida Begic,ili npr ova profesorica(ujedno prva profesorica bosnjakinja na Harvardu,a pokrivena gle cuda
)

- cadburry
#20 Re: "Bosnjak prije svega"
Kako ste vi nacionalisti samo izopačeni. Kako te nije stid ovako lagati? Kako te nije Boga strah ovako lagati ili prosto ne vjeruješ u Njega?theTruePath wrote:Tvoja podrska puno znaci![]()
Uzeo si slike koalicije "Jednakost" i tako besramno fotošopirao.
-
theTruePath
#21 Re: "Bosnjak prije svega"
kako znati ko je cije kopirao
uglavnom ja sam samo kopirao s jedne fb grupe i nemam nista s tim
- Neradnik
#22 Re: "Bosnjak prije svega"
kako je ova prva bosnjak a druga bosnjakinja?theTruePath wrote:
cudno
- Neradnik
#24 Re: "Bosnjak prije svega"
da nije kakva tranđa?