Ne bih se ja složio 100% sa tvojim mišljenjem. SDA je dobila ove izbore prvo zahvaljujući politici konfrontacije i dizanja tenzija do usijanja koju vodi SNSD i Dodik. Na Dodiku je "zasluga" pobjede SDA na ovim izborima, iza toga su svi ostali razlozi. Multietničke partije jednostavno nisu imale šanse dok jedan dio države zagovara secesiju, razgradnju, daje podršku pravljenju hrvatske države u BiH i sve ostalo što je godinama potencirano, normalno je da se Bošnjaci u takvoj situaciju i atmosferi priklone SDA. Isto tako bi bilo i dešavalo se u prošlosti obratno.peredajz wrote:Bosnjaci politicki znaju da trpe i da cekaju, medjutim kad dodje moment odluke, sahrane partiju za jedne izbore, naprave je od "giganta" preko noci do luzera koji je sve izgubio i nista ne upucuje na taj nekakav scenario, medjutim on se desi i to vise nije slucajnost, Bosnjaci surovo kaznjavaju one koji lazu, petljaju i kradu i to urade temeljito. Pogledajte SDP, pa prije par dana su bili uz SDA najveca partija, danas su peti ili sesti. Ako ne skontaju zasto su tu danas, biti ce jos manji i gori.
Bosnjaci su to prvo uradili sa SBIH, sad je u procesu slicna procedura sa SDP, a na oprezu trebaju biti i SBB i SDA, pogotovo SDA koja ako udje u vlast ovaj put, pa zezne, njoj takodjer slijedi sudbina SBIH i SDP.
Medjutim simptomaticno je to da je isti scenario zadesio SBIH i SDP, sto znaci, Bosnjaci lagano ali sigurno politicki sazrijevaju i demokratiziraju se i kod njih vecinom pocinje da vrijedi ono, "a gdje sam tu ja" i "nema mene, nema tebe".
Cijenu su prve platile takozvane "multietnicke" partije jer one u opce ne vode nacionalne politike i one ni same ne znaju koga predstavljaju i za koga treba da rade, pa na kraju predstavljaju same sebe i rade samo za sebe i onda na izborima budu surovo silovane.
To se lijepo vidjelo na primjerima SBIH i SDP BIH. Politika je danas, das narodu nesto opipljivo sto on moze osjetiti, dobijes nazad podrsku od istih.
Poenta je ta da te multikulti partije ne zele da predstavljaju Bosnjake, ne zele da rjesavaju bosnjacke probleme, a racunaju vecinom na bosnjacke glasove i onda se razocaraju i dozive brodolom na izborima?
Mislim da je u par zadnjih godina kod Bosnjaka doslo do velikog preokreta, one koji ih izdaju, pravare i slazu, njih ceka propast. Naravno neki ce reci kad ce SDA?
SDA ili SBB su sljedeci, zajedno ili pojedinacno, vidjeti ce se, samo novi udar slijedi 2018 godine. Sto se tice Bosnjaka, malo je toga vise isto kako je to bilo prije 2010 godine.
Sljedeca je SDA ili SBB ili zajedno!
Bosnjacko unistavanje politickih partija!
- Drvosjeca iz Dejcica
#1 Re: Bosnjacko unistavanje politickih partija!
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 17/10/2014 09:38, edited 1 time in total.
-
ljutiajvar
#2 Re: Bosnjacko unistavanje politickih partija!
peredajz wrote:Bosnjaci politicki znaju da trpe i da cekaju, medjutim kad dodje moment odluke, sahrane partiju za jedne izbore, naprave je od "giganta" preko noci do luzera koji je sve izgubio i nista ne upucuje na taj nekakav scenario, medjutim on se desi i to vise nije slucajnost, Bosnjaci surovo kaznjavaju one koji lazu, petljaju i kradu i to urade temeljito. Pogledajte SDP, pa prije par dana su bili uz SDA najveca partija, danas su peti ili sesti. Ako ne skontaju zasto su tu danas, biti ce jos manji i gori.
Bosnjaci su to prvo uradili sa SBIH, sad je u procesu slicna procedura sa SDP, a na oprezu trebaju biti i SBB i SDA, pogotovo SDA koja ako udje u vlast ovaj put, pa zezne, njoj takodjer slijedi sudbina SBIH i SDP.
Medjutim simptomaticno je to da je isti scenario zadesio SBIH i SDP, sto znaci, Bosnjaci lagano ali sigurno politicki sazrijevaju i demokratiziraju se i kod njih vecinom pocinje da vrijedi ono, "a gdje sam tu ja" i "nema mene, nema tebe".
Cijenu su prve platile takozvane "multietnicke" partije jer one u opce ne vode nacionalne politike i one ni same ne znaju koga predstavljaju i za koga treba da rade, pa na kraju predstavljaju same sebe i rade samo za sebe i onda na izborima budu surovo silovane.
To se lijepo vidjelo na primjerima SBIH i SDP BIH. Politika je danas, das narodu nesto opipljivo sto on moze osjetiti, dobijes nazad podrsku od istih.
Poenta je ta da te multikulti partije ne zele da predstavljaju Bosnjake, ne zele da rjesavaju bosnjacke probleme, a racunaju vecinom na bosnjacke glasove i onda se razocaraju i dozive brodolom na izborima?
Mislim da je u par zadnjih godina kod Bosnjaka doslo do velikog preokreta, one koji ih izdaju, pravare i slazu, njih ceka propast. Naravno neki ce reci kad ce SDA?
SDA ili SBB su sljedeci, zajedno ili pojedinacno, vidjeti ce se, samo novi udar slijedi 2018 godine. Sto se tice Bosnjaka, malo je toga vise isto kako je to bilo prije 2010 godine.
U svakoj recenici Bosnjak/Bosnjaci , ima li gdje Bosanaca?
-
dalje
#3 Re: Bosnjacko unistavanje politickih partija!
To se zove lutanje.
Bosnjaci generalno ni sami ne znaju sta hoce pa samim tim imaju vise politickih struja koje mjenjaju kako vjetar duva.
Bosnjaci generalno ni sami ne znaju sta hoce pa samim tim imaju vise politickih struja koje mjenjaju kako vjetar duva.
-
dalje
#4 Re: Bosnjacko unistavanje politickih partija!
Pa otvori temu o Bosancima.ljutiajvar wrote:
-
bella_ciao
#5 Re: Bosnjacko unistavanje politickih partija!
Joooj svi krivi za potop SDPa samo SDP nije. SDP se ponasa isto deriste, razmazeno, arogantno deriste.
-
antimobb
- Location: "Boj se ovna, boj se govna. A kad ću živjeti?" Meša Selimović, Tvrđava.
#6 Re: Bosnjacko unistavanje politickih partija!
SDA je dobila izbore jer je umro Tihić koji je u narodu bio jedan omrznuti lik i personifikacija korumpirane, ljigave i beskičmenjačke politike koja je Bošnjacima nanijela nesagledive posljedice. Njegova politika gmizanja i puzanja je od jednog ponosnog naroda kojem se čitav svijet divio u ratu napravila jednog velikog gmizavca.
Bakir je najavio novu PONOSNU Bošnjačku politiku kroz ove spotove ...
Narod se sada PTSP luđački i EMOTIVNO nada da će SDA nešto uraditi, posebno što se tiče zapošljavanja i ako to ne dobije SDA će proći gore od Stranke za BiH i SDP-a zajedno.
Ako opet krenu kao za vrijeme Tihića i zatvore svoja vrata uslijedit će masovni ''Skupovi'' kao što su bili 07.02.2014 godine koje je Allah dž.š. poslao svojom milošću i ono što im je najavljeno u stranici iz Kur'ana koja nije izgorjela tokom Protesta u suri ''Skupovi - Az Zummar'' i ajetu broj 51: http://doznajemo.com/2014/02/19/u-pozar ... njoj-pise/
Narod je glasao EMOTIVNO za SDA i ako im unište nadu, neka im je Allah dž.š. na pomoći jer ovaj narod je veoma opasan.
Ponavljam, Bošnjački narod je EMOTIVNO i PTSP luđački vezan za SDA i ako slažu narod, isti ih neče kažnjavati na izborima kao što su to uradili Stranci za BiH i SDP-u već na ulici.
Bakir je najavio novu PONOSNU Bošnjačku politiku kroz ove spotove ...
Narod se sada PTSP luđački i EMOTIVNO nada da će SDA nešto uraditi, posebno što se tiče zapošljavanja i ako to ne dobije SDA će proći gore od Stranke za BiH i SDP-a zajedno.
Ako opet krenu kao za vrijeme Tihića i zatvore svoja vrata uslijedit će masovni ''Skupovi'' kao što su bili 07.02.2014 godine koje je Allah dž.š. poslao svojom milošću i ono što im je najavljeno u stranici iz Kur'ana koja nije izgorjela tokom Protesta u suri ''Skupovi - Az Zummar'' i ajetu broj 51: http://doznajemo.com/2014/02/19/u-pozar ... njoj-pise/
Narod je glasao EMOTIVNO za SDA i ako im unište nadu, neka im je Allah dž.š. na pomoći jer ovaj narod je veoma opasan.
Ponavljam, Bošnjački narod je EMOTIVNO i PTSP luđački vezan za SDA i ako slažu narod, isti ih neče kažnjavati na izborima kao što su to uradili Stranci za BiH i SDP-u već na ulici.
-
BAK-eV
#7 Re: Bosnjacko unistavanje politickih partija!
Pa Bosnjak=Bosanac=osoba ciji je maternji jezik bosanski.ljutiajvar wrote:peredajz wrote:Bosnjaci politicki znaju da trpe i da cekaju, medjutim kad dodje moment odluke, sahrane partiju za jedne izbore, naprave je od "giganta" preko noci do luzera koji je sve izgubio i nista ne upucuje na taj nekakav scenario, medjutim on se desi i to vise nije slucajnost, Bosnjaci surovo kaznjavaju one koji lazu, petljaju i kradu i to urade temeljito. Pogledajte SDP, pa prije par dana su bili uz SDA najveca partija, danas su peti ili sesti. Ako ne skontaju zasto su tu danas, biti ce jos manji i gori.
To su sinonimi, koji oznacavaju istu etniju.
Nemoguce i nepravilno je tu sad od tog sininima dva razlicita pojma praviti, samo zato jer se ovaj termin zatirao od 1908 do 1991.
-
bella_ciao
#8 Re: Bosnjacko unistavanje politickih partija!
Zali se SDA oni su prisvojili bosnjak samo za jednu vjersku skupinu tako da onaj bosnjak i ovaj bosnjak nemaju vezeBAK-eV wrote:Pa Bosnjak=Bosanac=osoba ciji je maternji jezik bosanski.ljutiajvar wrote:peredajz wrote:Bosnjaci politicki znaju da trpe i da cekaju, medjutim kad dodje moment odluke, sahrane partiju za jedne izbore, naprave je od "giganta" preko noci do luzera koji je sve izgubio i nista ne upucuje na taj nekakav scenario, medjutim on se desi i to vise nije slucajnost, Bosnjaci surovo kaznjavaju one koji lazu, petljaju i kradu i to urade temeljito. Pogledajte SDP, pa prije par dana su bili uz SDA najveca partija, danas su peti ili sesti. Ako ne skontaju zasto su tu danas, biti ce jos manji i gori.
To su sinonimi, koji oznacavaju istu etniju.
Nemoguce i nepravilno je tu sad od tog sininima dva razlicita pojma praviti, samo zato jer se ovaj termin zatirao od 1908 do 1991.
- tandmand
#9 Re: Bosnjacko unistavanje politickih partija!
Koliko otprilike deklarisanih Bosanaca ima, koja ih stranka programski zastupa i kakav je etnicki sastav glasaca te stranke?ljutiajvar wrote: U svakoj recenici Bosnjak/Bosnjaci , ima li gdje Bosanaca?
-
bella_ciao
#10 Re: Bosnjacko unistavanje politickih partija!
Ne mozes se deklarisati ko bosanac i bavit se politikom nikako, bosanci nisu konstitutivni
- Adriatic
#11 Re: Bosnjacko unistavanje politickih partija!
Šta znači pojam konstitutivni?bella_ciao wrote:Ne mozes se deklarisati ko bosanac i bavit se politikom nikako, bosanci nisu konstitutivni
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#12 Re: Bosnjacko unistavanje politickih partija!
u prevodu aparthejdAdriatic wrote:Šta znači pojam konstitutivni?bella_ciao wrote:Ne mozes se deklarisati ko bosanac i bavit se politikom nikako, bosanci nisu konstitutivni
-
bella_ciao
#13 Re: Bosnjacko unistavanje politickih partija!
Ozbiljno pitas?Adriatic wrote:Šta znači pojam konstitutivni?bella_ciao wrote:Ne mozes se deklarisati ko bosanac i bavit se politikom nikako, bosanci nisu konstitutivni
Konstitutivni narodi su 3 naroda koji po ustavu cine drzavu BiH, ucestvuju ravnopravno u vlasti bla blabla.
-
BAK-eV
#14 Re: Bosnjacko unistavanje politickih partija!
Interesantno!bella_ciao wrote: Zali se SDA oni su prisvojili bosnjak samo za jednu vjersku skupinu tako da onaj bosnjak i ovaj bosnjak nemaju veze
Kako to nemaju veze?
Zasto?
Po cemu se razlikuju?
A sta je ta vjerska skupina bila prije po nacionalnosti???
-
Hafis
#15 Re: Bosnjacko unistavanje politickih partija!
Osnivački.Adriatic wrote: Šta znači pojam konstitutivni?
Znaš onu starinsku: Konstituirajuća skupština (sjednica) bla bla bla
Nije mi nikako jasno da masa ljudi pita što znači taj izraz?
- SaraFina
#16 Re: Bosnjacko unistavanje politickih partija!
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ne bih se ja složio 100% sa tvojim mišljenjem. SDA je dobila ove izbore prvo zahvaljujući politici konfrontacije i dizanja tenzija do usijanja koju vodi SNSD i Dodik. Na Dodiku je "zasluga" pobjede SDA na ovim izborima, iza toga su svi ostali razlozi. Multietničke partije jednostavno nisu imale šanse dok jedan dio države zagovara secesiju, razgradnju, daje podršku pravljenju hrvatske države u BiH i sve ostalo što je godinama potencirano, normalno je da se Bošnjaci u takvoj situaciju i atmosferi priklone SDA. Isto tako bi bilo i dešavalo se u prošlosti obratno.peredajz wrote:Bosnjaci politicki znaju da trpe i da cekaju, medjutim kad dodje moment odluke, sahrane partiju za jedne izbore, naprave je od "giganta" preko noci do luzera koji je sve izgubio i nista ne upucuje na taj nekakav scenario, medjutim on se desi i to vise nije slucajnost, Bosnjaci surovo kaznjavaju one koji lazu, petljaju i kradu i to urade temeljito. Pogledajte SDP, pa prije par dana su bili uz SDA najveca partija, danas su peti ili sesti. Ako ne skontaju zasto su tu danas, biti ce jos manji i gori.
Da je ta teorija tačna onda je SDA trebalo davno sahraniti. Do sad bi i trava po mjestu sahrane porasla. Još onda kad je pristala na RS i Dejtonski sporazum. Zamijenila FBiH za Republiku itd itd
Da ne nabrajam.
Kao da SDA nikad do sad nije učinila nijedan gaf i to je jedna perspektivna partija sa programom koju do sad nismo iskušali na vlasti..
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#17 Re: Bosnjacko unistavanje politickih partija!
ima ona fora sto se veze za srbe glasace
samo srbuj makar travu paso , mislim da se to moze primjenit i za druga dva naroda.
samo srbuj makar travu paso , mislim da se to moze primjenit i za druga dva naroda.
-
bella_ciao
#18 Re: Bosnjacko unistavanje politickih partija!
Pa objasnio sam ti u toj jednoje recenici, cim su ovi iz SDA prisvojili termin bosnjak za sve muslimane u bih to je prestao biti zajednicki naziv za sve. EtoBAK-eV wrote:Interesantno!bella_ciao wrote: Zali se SDA oni su prisvojili bosnjak samo za jednu vjersku skupinu tako da onaj bosnjak i ovaj bosnjak nemaju veze
Kako to nemaju veze?
Zasto?
Po cemu se razlikuju?
A sta je ta vjerska skupina bila prije po nacionalnosti???