Ja ne znam šta znaći taj blesavi smiley kada govorimo o osjetljivoj temi kao rat. Da si osjetio rat ne bi se ponašao kao dijete od 12 godina (ko zna, možda i jesi)Pokajnik wrote:To što je neko bio u ratu nije dovoljan osnov da bude uhapšenYork Light 100`s wrote:[
Četnici o kojima se govori ovdje su oni koji su bili četnici 92-95, ja mislim da ne treba napominjati koji je osnov. Za mene nije četnik neko samo zato što se zove Marko ili Goran nego neko ko je u četnicima bio
Bošnjacko opravdavanje ekstremizma
- York Light 100`s
#151 Re: Bošnjacko opravdavanje ekstremizma
- cyprus
#152 Re: Bošnjacko opravdavanje ekstremizma
Meni je pomalo nejasna tolika opsjednutost pojmom ČETNIK...
Poremećeni umovi koji zaista jesu sljedbenici četničkog pokreta se time ponose i njima reći da su četnici nije uvreda, već čast... Naravno, čega se pametan stiudi, budala se ponosi... Međutim, pojam srpskog nacionalizma i velikosrpstva je daleko širi od pojma četništva... Četnici su jedna, u sadašnjosti već periferna grupacija u tom sektoru srpske nacionalističke ideologije... I čemu onda tolika potreba da se sav taj nacionalistički spektar kod Srba poistovjeti sa četnicima?
Nije mi jasno...
Poremećeni umovi koji zaista jesu sljedbenici četničkog pokreta se time ponose i njima reći da su četnici nije uvreda, već čast... Naravno, čega se pametan stiudi, budala se ponosi... Međutim, pojam srpskog nacionalizma i velikosrpstva je daleko širi od pojma četništva... Četnici su jedna, u sadašnjosti već periferna grupacija u tom sektoru srpske nacionalističke ideologije... I čemu onda tolika potreba da se sav taj nacionalistički spektar kod Srba poistovjeti sa četnicima?
Nije mi jasno...
-
Pokajnik
#153 Re: Bošnjacko opravdavanje ekstremizma
Kao što su i vehabiti samo periferna grupacija u okviru velikobošnjačke nacionalističke ideologije čiji su najvažniji promoteri SDP,SDA,DF,Islamska zajednica itd. Razlika je u tome što četnike niko bitan ne dovodi u vezu sa terorizmom pa nema osnova ni za policijsko sudski progon istih dok se to za vehabite ne može da kaže.cyprus wrote:Meni je pomalo nejasna tolika opsjednutost pojmom ČETNIK...
Nije mi jasno...
-
racionalista
#154 Re: Bošnjacko opravdavanje ekstremizma
ne mozes vehabije smatrati nacionalistima. njihovo ucenje se protivi pojmu nacije, i za njih su lokalni nacionalisti i nevjernici jedno te isto. pojam nacije se kosi sa njihovim ucenjem i planom i programom 
-
aldinjo
#155 Re: Bošnjacko opravdavanje ekstremizma
Još jedan islamofob.Stjui wrote:na početku se pravi greška kad se vehabije posmatraju kao bošnjački pandan srpskim i hrvatskim ekstremistima. bošnjaci nemaju ni slično ništa četnicima i ustašama. ove glavosječe nisu bošnjaci,to je internacionalna sekta.neka ih hapse,jer svako zatvoreno govno je jedno govno manje koje želi pit krv bošnjacima.LBVIEW wrote: Khm, kako vidim ne radi se o pripadnicima cetnickog pokreta , ciji clanovi,btw., sasvim slobodno djeluju, spartaju tik uz masovne grobnice u crnim odorama i zastavama, imaju godisnja okupljanja na Majaci npr. i sl, vec o ratnim zlocincima, tako da ti poredenje nije relevantno.
Ako su vehabosi sigurnosni problem, kako to da ravnogorci nisu? S obzirom na njihovu ulogu u pocinjenom genocidu 90-tih,svaka njihova aktivnost bi trebala biti pracena od strane SIPE-e.
-
Cybernetic
#156 Re: Bošnjacko opravdavanje ekstremizma
Islam je kult iz kasne antike kada nacije i nacionalizmi nisu postojali. Kao takav ne moze imati nikakav stav prema nacionalizmu (ideologija nastala u kasnom 18. stoljecu) kao sto ne moze imati stav o bilo cemu u 21. stoljecu.goran_z wrote:nije to nikakvo njihovo učenje, islam jeste protiv ekstremnog nacionalizma, dakle to nije ništa što su oni ismislili, niti je to njihov plan i program.racionalista wrote:ne mozes vehabije smatrati nacionalistima. njihovo ucenje se protivi pojmu nacije, i za njih su lokalni nacionalisti i nevjernici jedno te isto. pojam nacije se kosi sa njihovim ucenjem i planom i programom
-
aldinjo
#157 Re: Bošnjacko opravdavanje ekstremizma
limeni wrote:na ovoj temi se vrte salonci, tj. ekstremni cetnici koji se predstavljaju kao bosnjaci.romeomoraprezivjeti wrote:Moze li mi neko " pametan" reci,po cemu su to vehabije trenutno najveca opasnost po sigurnost BIH??? Ja takve vidjam svakodnevno,i nesto se ne raznose explozivom na pijaci,na ulici,stadiónu,u guzvama itd. Ima ih mali procenat,a ako postoji neko toliko radikalan i da ometa cijeli sistem, ugrozava druge,onda treba djelovati sa hapsenjem i raditi na rehabilitaciji. Ja zivim u Sarajevu,i po meni je onaj mali celin najveci problem za sigurnost gradjana kantona,al' hebiga,on ne nosi bradu i kratke hlace.
nisam neki pristalica vjerskih ekstremista jer vjera i radikalizam ne idu zajedno ali smijesno je vise citati ljude iz manjeg entiteta, srbije i skutorije kako zele izjednaciti krivicu za rat 1992-1995 pa cak i predstaviti bosnjake kao radikalnije.
eh pa tim ljudima porucujem da nas je ipak ostalo dosta zivih i da znanje svoje prenosimo svojoj djeci da ne budu nikada vise naivna kao sto su bili nasi 92-95. srbi su poklali ubjedljivo najvise civila i u njih nema kajanja, cak sa ponosom paradiraju pored masovnih grobnica psujuci "mrske turke". bile su i demonstracije podrske za "nevinog" radovana i sratka.
casna ARBIH je vodila borbu i nikada nece biti kao njihove zlocinacke vojske.
smetali smo mi njima dok smo 92 pili i zivili zivot slican njihovim a i danas nas preziru iz jednog razloga a to je sto nas nisu sve poklali. strah im se uvukao u kosti jer znaju da ce platiti za sva ubistva, mucenja i silovanja koja su nam priredili.
mozda se neki spase na ovom svijetu ali ima onaj koji odlucuje i vidi sve!
-
aldinjo
#158 Re: Bošnjacko opravdavanje ekstremizma
Šta ti nećeš izmisliti samo da bi nekoga omaložavao!?Umalo popisivac wrote:Kako su "i" naknadno ubacili.Fact wrote:Diverzantski odred.
Dok cekaju zapovJed bilo bi im bolje da malo posjete OŠ.
- alanx
#159 Re: Bošnjacko opravdavanje ekstremizma
Tema je glupa. Postavljac teme je glup.
-
Cybernetic
#160 Re: Bošnjacko opravdavanje ekstremizma
Pa vi vehabije valjda ne priznajete Bosnjake i zastavu na slici?goran_z wrote: ma njega je prpa uhvatila zbog nečeg drugog, ne zbog slova I...zna on dobro da više Bošnjaci ne bi bili ovce za klanje..
-
Pokajnik
#161 Re: Bošnjacko opravdavanje ekstremizma
Misliš da vehabiti nisu protiv trećeg eniteta ,da znaju da je unitarizacija zlo ?racionalista wrote:ne mozes vehabije smatrati nacionalistima. njihovo ucenje se protivi pojmu nacije, i za njih su lokalni nacionalisti i nevjernici jedno te isto. pojam nacije se kosi sa njihovim ucenjem i planom i programom
-
BadAss14
#162 Re: Bošnjacko opravdavanje ekstremizma
hAZNADAR wrote:Niko nije ni rekao da su najveca opasnost i mislim da policija ne trosi vecinu svojih resursa samo na njih.romeomoraprezivjeti wrote:Moze li mi neko " pametan" reci,po cemu su to vehabije trenutno najveca opasnost po sigurnost BIH??? Ja takve vidjam svakodnevno,i nesto se ne raznose explozivom na pijaci,na ulici,stadiónu,u guzvama itd. Ima ih mali procenat,a ako postoji neko toliko radikalan i da ometa cijeli sistem, ugrozava druge,onda treba djelovati sa hapsenjem i raditi na rehabilitaciji. Ja zivim u Sarajevu,i po meni je onaj mali celin najveci problem za sigurnost gradjana kantona,al' hebiga,on ne nosi bradu i kratke hlace.
Problem je kada se desi hapsenje vehabija ili pretres, kontrola,... to se nerjetko tumaci i dozivljava kao da je najveci fokus na njima i da su najvise na udaru. Sto naravno nije tacno - problem je sto smo osjetljivi na hapsenje "nasih" pored toliko ekstremizma u drzavi kod drugih. I sto spominjemo cetnike uopce a znamo da se vehabije i cetnici ne mogu nipocemu porediti.
Mnogima izgleda nije jasan dejtonski okvir i sistem u kojem zivimo i gdje nasa policija ima nadleznost a gdje ne. Da imamo ravnogorce i cetnicko sikaniranje Bosnjaka u po Zenice - to bi vec bila druga prica i onda bi se moglo postaviti pitanje zato policija njih ne dira a dira vehbose. Ali mi svi Bosnjaci generalno ukljucujuci i policiju i sve intitucije gdje imamo politicku moc - mozemo samo gledati na ekstremizam u Banjaluci - tu nemozemo nista uraditi jer je dejtonski okvir takav.
Ne mozemo hapsiti ravnogorce po RS, ne mozemo upadati u cetnicke kuce u RS i vrsiti pretres oruzja, ... apsolutno smo nemocni kada je u pitanju RS - a ne mozemo puno uciniti ni u dijelovima Federacije gdje sutra u Sirokom Brijegu moze 1000 crnokosuljasa imati defile sa parolama koji pozivaju nas na klanje.
Srpski i hrvatski nacionalizam i aktuelne politike poput ove u RS su i dalje najveca opasnost za Bosnjake, Bosnjaci su i dalje najvise ugrozeni u RS,.. ali jeli to razlog da kod nas vehabije mogu raditi ovo sto vec rade. Podsjecam da je bomba u Bugojnu bila namjenjena Ajvatovici i puka slucajnost je dovela do neplaniranog aktiviranja pored policijske stanice. Takodjer podsjecam da je bila luda sreca pa je policija uspjela saznati i sprijeciti grupu Bektasevic i ostali da se sa prslucima isetaju u grad. Meni je sve to dovoljan razlog da vehabije jesu opasnost, kao sto su opasnost i kriminalci, dileri, mafija,..
Medjutim - pitanje je dali ih ne treba dirati nikako jer ima neko gori od njih?
Mogu Bosnjaci itekako uraditi nesto da smo politicki narod, a to je upravo svim sredstvima, osim naravno sredstvima terorizma preispitivati i napadai genocidni dejtonski poredak. Zar vam (nama) 20 godina ne pricaju kako je tzv rs samo entitet u kojima i nesrbi imaju sva zagarantovana ustavna prava? Zar vam 20 god ne muljaju kako je dejtonskim potpisom "spasena" drzava, a na pola teritorije je zapravo i nema, i da je napravljena de facto srpska drzava u BiH, i ozvanicena potpisom onog porokletnika raspalog. Pa sto bosnjacko dijete u tzv rs ne moze uciti bosanski jezik i to u drzavi Bosni? Sto nikad niko to pitanje ne postavi sinu raspalog prokletnika?
Zar nemamo na papiru da je policija tzv rs intitucija koja je ucestvovala u genocidu, pa to ne sprjecava bosnje da ih ista ta institucija "obezbedjuje" cak i na masovnim dzenazama onih koje je ista ta genocidna bagra mucki ubijala.
Bosnjama je od Dejtona pa nadalje samo stalo da se dobro najede, da kupuje materijalne stvari i da sta p....e.
Nije tacno da se ne moze nista raditi protiv ovog nakaradnog uredjenja drzave. Toliko je vremena proslo, dosad smo valjda shvatili sta nam se desilo, i ko nam je sta uradio. I cetnik i domaci izdajnik.
Pitanje ovog monstrum ustava mora biti pitanje UN, i nama je da stvorimo ili nadjemo politicara ili organizaciju koja ce voditi politicku borbu na internacionalnom planu po pitanju unutrasnjeg uredjenja BiH. Eto to Bosnjaci treba da rade.
-
betametazon
#163 Re: Bošnjacko opravdavanje ekstremizma
"bosnjacki" (a ni po cemu nije bosnjacki) ekstremizam je glup ali je postavljac teme glup preko granica shvatljivogalanx wrote:Tema je glupa. Postavljac teme je glup.
- Joe McCarthy
#164 Re: Bošnjacko opravdavanje ekstremizma
Na većem planu su protiv bilo kakvog političkog entiteta koji se protivi ekberaškom učenju.Pokajnik wrote:Misliš da vehabiti nisu protiv trećeg eniteta ,da znaju da je unitarizacija zlo ?racionalista wrote:ne mozes vehabije smatrati nacionalistima. njihovo ucenje se protivi pojmu nacije, i za njih su lokalni nacionalisti i nevjernici jedno te isto. pojam nacije se kosi sa njihovim ucenjem i planom i programom
- nemampojma0
#165 Re: Bošnjacko opravdavanje ekstremizma
Ovolika propaganda protiv Bosnjaka me neuimitno vraca u period pocetka rata.Ovo sve izdanci jedne te iste skole koju je pohadjao i Risto Djogo.Specijalni rat protiv Bosnjaka u punom zamahu,sve mi nekako izgleda kao priprema za pravi,kao i onda sto je bilo.
Imal jos sta cime cete pokusati oblatiti Bosnjake,tjerati ih da se zbog vasih izmisljotina stide,izvinjavaju i povlace pred vama???
Ko je utvrdio da Bosnjaci podrzavaju vehabizam,jel bilo neko istrazivanje koje je to ustanovilo?
Nije!
Medjutim dusmani,velikosprski ideolozi to konstatuju i sad mi treba da se branimo od toga,da im dokazujemo kako nije to istina,pa da bi dokazali onda cemo da pljujemo ne samo po vehabijama,jer ih to nece zadovoljiti,vec i po Islamu,drzavi,Armiji RBiH i da se odreknemo sebe samih...Ma hajde ev odmah cemo,samo vi recite.
Bosnjaci nemaju cega da se stide kako u ratu tako i nakon njega,vehabizam nije ekskluzivno bosnjacki,to je pokret koji je u svjetskim razmjerama.Bosnjaci nisu stvorili vehabizam,niti ga institucionalno razvijali.
Necu da uporedjujem cetnistvo s vehabizmom jer se radi o dijametralno suprotnim ideologijama,ali cetnistvo je stvorio iskljucivo srpski narod,podrzao ga logisticki,politicki,vojno,moralno i na svaki drugi nacin i taj isti srpski narod i ne pokusava da se opravda zbog toga,naprotiv ponosi se time,uprkos zlocinima koji su epskih razmjera.
Dakle,cilj je da se Bosnjaci prikazu kao neki extremisti koji su prijetnja cijeloj Europi i da se opravdaju ratni zlocini nad njima,da se potvrdi ona propaganda iz rata kako su Srbi brana od islamskog fundamentalizma i extremizma,kako su oni zastitnici Europe od mrskih Turaka,Islamista,Alijinih fanatika i fundamentalista.
Ja sam ne podrzavam vehabizam,al kad mi cetnici to pokusaju inputirati onda kazem da podrzavam i sta sad?
ZAPAMTITE,Bosnjaci nisu onaj narod koji ste 92. klali,silovali,protjerivali,zive spaljivali,silovali im djecu,otimali imetke...ne nismo vise isti i nikad vise nam niko drugi nece odredjivati sta je dobro za nas,kako cemo se zvati,kojim jezikom pricati,koga podrzavati.
Nije nam stalo da nas vi smatrate dobrim po vasim kriterijima,jer ni 92. nismo bili dobri i pored toga sto smo se bili odrekli sebe samih,vjerovali i zivili bratstvo i jedinstvo.
Oni koji hoce da vam se ulizuju samo nek izvole.
Znam ja da biste vi ovo sve silom promjenili,al ste slabi za to,pa pokusavate propagandom i cekate da ojacate,al uzalud vam trud sviraci ili mozda guslari

Imal jos sta cime cete pokusati oblatiti Bosnjake,tjerati ih da se zbog vasih izmisljotina stide,izvinjavaju i povlace pred vama???
Ko je utvrdio da Bosnjaci podrzavaju vehabizam,jel bilo neko istrazivanje koje je to ustanovilo?
Nije!
Medjutim dusmani,velikosprski ideolozi to konstatuju i sad mi treba da se branimo od toga,da im dokazujemo kako nije to istina,pa da bi dokazali onda cemo da pljujemo ne samo po vehabijama,jer ih to nece zadovoljiti,vec i po Islamu,drzavi,Armiji RBiH i da se odreknemo sebe samih...Ma hajde ev odmah cemo,samo vi recite.
Bosnjaci nemaju cega da se stide kako u ratu tako i nakon njega,vehabizam nije ekskluzivno bosnjacki,to je pokret koji je u svjetskim razmjerama.Bosnjaci nisu stvorili vehabizam,niti ga institucionalno razvijali.
Necu da uporedjujem cetnistvo s vehabizmom jer se radi o dijametralno suprotnim ideologijama,ali cetnistvo je stvorio iskljucivo srpski narod,podrzao ga logisticki,politicki,vojno,moralno i na svaki drugi nacin i taj isti srpski narod i ne pokusava da se opravda zbog toga,naprotiv ponosi se time,uprkos zlocinima koji su epskih razmjera.
Dakle,cilj je da se Bosnjaci prikazu kao neki extremisti koji su prijetnja cijeloj Europi i da se opravdaju ratni zlocini nad njima,da se potvrdi ona propaganda iz rata kako su Srbi brana od islamskog fundamentalizma i extremizma,kako su oni zastitnici Europe od mrskih Turaka,Islamista,Alijinih fanatika i fundamentalista.
Ja sam ne podrzavam vehabizam,al kad mi cetnici to pokusaju inputirati onda kazem da podrzavam i sta sad?
ZAPAMTITE,Bosnjaci nisu onaj narod koji ste 92. klali,silovali,protjerivali,zive spaljivali,silovali im djecu,otimali imetke...ne nismo vise isti i nikad vise nam niko drugi nece odredjivati sta je dobro za nas,kako cemo se zvati,kojim jezikom pricati,koga podrzavati.
Nije nam stalo da nas vi smatrate dobrim po vasim kriterijima,jer ni 92. nismo bili dobri i pored toga sto smo se bili odrekli sebe samih,vjerovali i zivili bratstvo i jedinstvo.
Oni koji hoce da vam se ulizuju samo nek izvole.
Znam ja da biste vi ovo sve silom promjenili,al ste slabi za to,pa pokusavate propagandom i cekate da ojacate,al uzalud vam trud sviraci ili mozda guslari
- Nogatrans
#166 Re: Bošnjacko opravdavanje ekstremizma
Nas najveci problem je sto MI Bosnjaci nismu u vjeri,imamo taj neki ultra moderni Islam u kojem mozemo piti alkohol,mozemo sa trebama se fatati i k... mozemo svasta nesta mozda ponekad na Dzumu i Bajram,ali ni pod razno ne smijemo svinjsko meso jest.
Znaci MI ne zivimo po Islamu osim mozda neke stvari praktikujemo,jer da zivimo po Islamu znali bi da VEHABIJE ne postoje. Ovaj izmisljeni naziv za neke ekstremne grupe u Islamu ne postoji. Znaci ako neko nosi bradu to nije Vehabija,svaki musliman je duzan nositi bradu prema hadisu poslanika s.a.v.s. Pustajte bradu ,skracujte brkove. Isto tako imamo hadise u kojem se prenosi da ce odijeca koja ide ispod clanaka goriti u vatri. Moramo znati da je jedno od 99 Allahovih imena i El-Vehab. I rijec vehabija znaci u prevodu (allahović) sto je veoma pogrdno.
Isto tako nikad nisam cuo nikoga da kaze ja sam vehabija ili da kaze pripadam toj grupi.Znaci ako neka grupa ili nesto postoji pa valjda bi se ljudi dicili tim.
Moj osvrt je ovdje na naziv Vehabije za koje vam ukazujem da ne postoji i da je to Izmisljen naziv da bi nastao razvrat u Islamskom svijetu i medu muslimanima. Vidimo evo i kod nas a i na u ovo forumu koliki razvrat to pravi.
Ne ulazim u ono dali su ovi ljudi uhapseni krivi,ako imaju jasne i prave dokaze onda trebaju da i odgovaraju.
Znaci MI ne zivimo po Islamu osim mozda neke stvari praktikujemo,jer da zivimo po Islamu znali bi da VEHABIJE ne postoje. Ovaj izmisljeni naziv za neke ekstremne grupe u Islamu ne postoji. Znaci ako neko nosi bradu to nije Vehabija,svaki musliman je duzan nositi bradu prema hadisu poslanika s.a.v.s. Pustajte bradu ,skracujte brkove. Isto tako imamo hadise u kojem se prenosi da ce odijeca koja ide ispod clanaka goriti u vatri. Moramo znati da je jedno od 99 Allahovih imena i El-Vehab. I rijec vehabija znaci u prevodu (allahović) sto je veoma pogrdno.
Isto tako nikad nisam cuo nikoga da kaze ja sam vehabija ili da kaze pripadam toj grupi.Znaci ako neka grupa ili nesto postoji pa valjda bi se ljudi dicili tim.
Moj osvrt je ovdje na naziv Vehabije za koje vam ukazujem da ne postoji i da je to Izmisljen naziv da bi nastao razvrat u Islamskom svijetu i medu muslimanima. Vidimo evo i kod nas a i na u ovo forumu koliki razvrat to pravi.
Ne ulazim u ono dali su ovi ljudi uhapseni krivi,ako imaju jasne i prave dokaze onda trebaju da i odgovaraju.
-
Ripicipi
#167 Re: Bošnjacko opravdavanje ekstremizma
Hapsenje vehabija je napad na Islam, a napad vehabija u Bugojno nema veze sa Islamom.
Citate li vi sebe uopste?
-
gepard_
#168 Re: Bošnjacko opravdavanje ekstremizma
BadAss14 wrote:hAZNADAR wrote:Niko nije ni rekao da su najveca opasnost i mislim da policija ne trosi vecinu svojih resursa samo na njih.romeomoraprezivjeti wrote:Moze li mi neko " pametan" reci,po cemu su to vehabije trenutno najveca opasnost po sigurnost BIH??? Ja takve vidjam svakodnevno,i nesto se ne raznose explozivom na pijaci,na ulici,stadiónu,u guzvama itd. Ima ih mali procenat,a ako postoji neko toliko radikalan i da ometa cijeli sistem, ugrozava druge,onda treba djelovati sa hapsenjem i raditi na rehabilitaciji. Ja zivim u Sarajevu,i po meni je onaj mali celin najveci problem za sigurnost gradjana kantona,al' hebiga,on ne nosi bradu i kratke hlace.
Problem je kada se desi hapsenje vehabija ili pretres, kontrola,... to se nerjetko tumaci i dozivljava kao da je najveci fokus na njima i da su najvise na udaru. Sto naravno nije tacno - problem je sto smo osjetljivi na hapsenje "nasih" pored toliko ekstremizma u drzavi kod drugih. I sto spominjemo cetnike uopce a znamo da se vehabije i cetnici ne mogu nipocemu porediti.
Mnogima izgleda nije jasan dejtonski okvir i sistem u kojem zivimo i gdje nasa policija ima nadleznost a gdje ne. Da imamo ravnogorce i cetnicko sikaniranje Bosnjaka u po Zenice - to bi vec bila druga prica i onda bi se moglo postaviti pitanje zato policija njih ne dira a dira vehbose. Ali mi svi Bosnjaci generalno ukljucujuci i policiju i sve intitucije gdje imamo politicku moc - mozemo samo gledati na ekstremizam u Banjaluci - tu nemozemo nista uraditi jer je dejtonski okvir takav.
Ne mozemo hapsiti ravnogorce po RS, ne mozemo upadati u cetnicke kuce u RS i vrsiti pretres oruzja, ... apsolutno smo nemocni kada je u pitanju RS - a ne mozemo puno uciniti ni u dijelovima Federacije gdje sutra u Sirokom Brijegu moze 1000 crnokosuljasa imati defile sa parolama koji pozivaju nas na klanje.
Srpski i hrvatski nacionalizam i aktuelne politike poput ove u RS su i dalje najveca opasnost za Bosnjake, Bosnjaci su i dalje najvise ugrozeni u RS,.. ali jeli to razlog da kod nas vehabije mogu raditi ovo sto vec rade. Podsjecam da je bomba u Bugojnu bila namjenjena Ajvatovici i puka slucajnost je dovela do neplaniranog aktiviranja pored policijske stanice. Takodjer podsjecam da je bila luda sreca pa je policija uspjela saznati i sprijeciti grupu Bektasevic i ostali da se sa prslucima isetaju u grad. Meni je sve to dovoljan razlog da vehabije jesu opasnost, kao sto su opasnost i kriminalci, dileri, mafija,..
Medjutim - pitanje je dali ih ne treba dirati nikako jer ima neko gori od njih?
Mogu Bosnjaci itekako uraditi nesto da smo politicki narod, a to je upravo svim sredstvima, osim naravno sredstvima terorizma preispitivati i napadai genocidni dejtonski poredak. Zar vam (nama) 20 godina ne pricaju kako je tzv rs samo entitet u kojima i nesrbi imaju sva zagarantovana ustavna prava? Zar vam 20 god ne muljaju kako je dejtonskim potpisom "spasena" drzava, a na pola teritorije je zapravo i nema, i da je napravljena de facto srpska drzava u BiH, i ozvanicena potpisom onog porokletnika raspalog. Pa sto bosnjacko dijete u tzv rs ne moze uciti bosanski jezik i to u drzavi Bosni? Sto nikad niko to pitanje ne postavi sinu raspalog prokletnika?
Zar nemamo na papiru da je policija tzv rs intitucija koja je ucestvovala u genocidu, pa to ne sprjecava bosnje da ih ista ta institucija "obezbedjuje" cak i na masovnim dzenazama onih koje je ista ta genocidna bagra mucki ubijala.
Bosnjama je od Dejtona pa nadalje samo stalo da se dobro najede, da kupuje materijalne stvari i da sta p....e.
Nije tacno da se ne moze nista raditi protiv ovog nakaradnog uredjenja drzave. Toliko je vremena proslo, dosad smo valjda shvatili sta nam se desilo, i ko nam je sta uradio. I cetnik i domaci izdajnik.
Pitanje ovog monstrum ustava mora biti pitanje UN, i nama je da stvorimo ili nadjemo politicara ili organizaciju koja ce voditi politicku borbu na internacionalnom planu po pitanju unutrasnjeg uredjenja BiH. Eto to Bosnjaci treba da rade.
-
gepard_
#169 Re: Bošnjacko opravdavanje ekstremizma
ne samo sebe nego ,, citamo ,, i tebe . gdje i ko je napisao ovo boldirano .Ripicipi wrote:, a napad vehabija u Bugojno nema veze sa Islamom.Hapsenje vehabija je napad na Islam
-
dalje
#170 Re: Bošnjacko opravdavanje ekstremizma
Ljudi su se opametili, emancipovali i sada biraju ko ih smije ubijati a ko ne smije.Ripicipi wrote:Hapsenje vehabija je napad na Islam, a napad vehabija u Bugojno nema veze sa Islamom.
Vehabije smiju jer su im prijatelji.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#171 Re: Bošnjacko opravdavanje ekstremizma
ko to opravdava ekstremizam od bošnjaka i kako
uvodni post pun nebuloza i pogrešnih(zlonamjernih) zaključaka
-
gepard_
#172 Re: Bošnjacko opravdavanje ekstremizma
dok ,,vi,, jos uvijek zivite u kamenom dobu na nivou ljudozdera .dalje wrote:Ripicipi wrote:Hapsenje vehabija je napad na Islam, a napad vehabija u Bugojno nema veze sa Islamom.
Citate li vi sebe uopste?i sada biraju ko ih smije ubijati a ko ne smije.Ljudi su se opametili, emancipovali
Vehabije smiju jer su im prijatelji.
ps brzo si zaboravio Srebrenicu , Zvornik Lomacu u Visegradu , potkovanog covjeka i covjeka nabijenog na kolac , manjacu
omarsku ....1200 ubijene djece u sarajevu .tuzlansku kapiju , markale , 12000 civila ubijenih samo u sarajevu a 37 000 ukupno . ranjenih i sakatih ...broja im se ne zna . ali eto ,, mi ,, nismo zaboravili . ljudi smo pa imamo bolje pamcenje od ljudozdera .
-
Ripicipi
#173 Re: Bošnjacko opravdavanje ekstremizma
Veliko, ogromno opravdanje je na temi o vehabijama spominjati cetnike.japin_mutapi wrote:ko to opravdava ekstremizam od bošnjaka i kako
Sve dok ima cetnika, bice i vehabija.
Sta fali vehabijama kada su cetnici radili to i to.
Zubac cetnik hapsi vehabije.
Ako tebi ovo nije odobravanje, onda ne znam.
A posebno je maloumno spominjati cetnike u dogadjaju iz Bugojna.
K'o ono, sta fali Harisu Causevicu koji je ubio policajca Tarika, kada ima cetnika okolo naokolo.
-
gepard_
#174 Re: Bošnjacko opravdavanje ekstremizma
kada si vec online mogao si mi odgovoriti na pitanje sta se pravis mutav
-
Ripicipi
#175 Re: Bošnjacko opravdavanje ekstremizma
Vidis, dok ja svako malo idem na Kovace na mezar ocu koji je dao zivot za ovu zemlju, tebi ostaje da iz dijaspore ili odakle vec naprdjujes to sto naprdjujes.gepard_ wrote:kada si vec online mogao si mi odgovoriti na pitanje sta se pravis mutav
Najgori ste vi koji ili veze nemate sta je rat, ili nikoga niste izgubili u njemu, najagresivniji ste i "najpametniji".
Lafo on meni spominje ko je sta zaboravio