AA sad se sjeti , postavljao si klipove ono BPNP nestoLiga Rojalista wrote:Budi građanin-ka.славянин wrote:Ti si iz one desnicarske organizacije kako se zove ono ?Liga Rojalista wrote:Uvjek me zanimalo zašto samo Bošnjaci cmizdre o nikad prežaljenoj Jugoslaviji, gdje im nisu priznali ni jezik, ni ime pa čak im stavili dimnjake na grb republičke zastave.U čemu je caka ove opsesije?Jeli kompleks inferiornosti prema drugim narodima ili nešto drugo?
Bošnjački žal za Yugom..
- славянин
#26 Re: Bošnjački žal za Yugom..
- Liga Rojalista
#27 Re: Bošnjački žal za Yugom..
Ja iskreno mislim da su nas bošnje tolko izhandrili od turske još pa na ovamo da mi ne znam više vladat sami sobom niti državom uopšte.Stalno tražimo neki patronat evo ovi neki cmizdre i dalje za Titom,čekaju da on dođe valjda i riješi njihove probleme.
-
muniza
#28 Re: Bošnjački žal za Yugom..
Složimo se ti ja tu i tamo al jarane kakvi ba desničari, mrtvi su mrtvi, pokopaj je, pljuni 3x i život ide dalje.славянин wrote:Ti si iz one desnicarske organizacije kako se zove ono ?Liga Rojalista wrote:Uvjek me zanimalo zašto samo Bošnjaci cmizdre o nikad prežaljenoj Jugoslaviji, gdje im nisu priznali ni jezik, ni ime pa čak im stavili dimnjake na grb republičke zastave.U čemu je caka ove opsesije?Jeli kompleks inferiornosti prema drugim narodima ili nešto drugo?
Pametan si, možeš koristiti i u današnjici odnosno budućnosti.
Zbog takvih izjava sam bukvalno zamrzio BH "antifašiste", kakve veze ima juga sa antifašizmom?
Antifašizam nije ideologija već nešto što ti je urođeno i nešto to si stekao kroz život.
Ja sam svoj stekao u najgorim mogućim momentima zadnjeg rata i siguran sam da je jači i iskreniji nego nečiji koji je naučen iz bukvara ili još gore sa wikipedije... Ustavari ove bukvarce smo vidjeli na djelu devedesitih, juga ih je odgojila...
Edit: Ne branim "liga rojalista" već je to opšteprihvaćeno da se ljudi koji ne žale za jugom nazivaju desničarima.
- Liga Rojalista
#29 Re: Bošnjački žal za Yugom..
Nisam....brko ti si nesto pobrko izgledaславянин wrote:AA sad se sjeti , postavljao si klipove ono BPNP nestovitezovi coskastog stola itd.
- Liga Rojalista
#30 Re: Bošnjački žal za Yugom..
Haj ba brani malo.... šta ti fali....igraj za raju zanemari taktikumuniza wrote:Složimo se ti ja tu i tamo al jarane kakvi ba desničari, mrtvi su mrtvi, pokopaj je, pljuni 3x i život ide dalje.славянин wrote:Ti si iz one desnicarske organizacije kako se zove ono ?Liga Rojalista wrote:Uvjek me zanimalo zašto samo Bošnjaci cmizdre o nikad prežaljenoj Jugoslaviji, gdje im nisu priznali ni jezik, ni ime pa čak im stavili dimnjake na grb republičke zastave.U čemu je caka ove opsesije?Jeli kompleks inferiornosti prema drugim narodima ili nešto drugo?
Pametan si, možeš koristiti i u današnjici odnosno budućnosti.
Zbog takvih izjava sam bukvalno zamrzio BH "antifašiste", kakve veze ima juga sa antifašizmom?
Antifašizam nije ideologija već nešto što ti je urođeno i nešto to si stekao kroz život.
Ja sam svoj stekao u najgorim mogućim momentima zadnjeg rata i siguran sam da je jači i iskreniji nego nečiji koji je naučen iz bukvara ili još gore sa wikipedije... Ustavari ove bukvarce smo vidjeli na djelu devedesitih, juga ih je odgojila...
Edit: Ne branim "liga rojalista" već je to opšteprihvaćeno da se ljudi koji ne žale za jugom nazivaju desničarima.
- escobar__
#31 Re: Bošnjački žal za Yugom..
Bošnjaci, žešći mazohisti.
-
muniza
#32 Re: Bošnjački žal za Yugom..
Evo na ovoj temi te branim jel možeLiga Rojalista wrote:
Haj ba brani malo.... šta ti fali....igraj za raju zanemari taktiku
Ne znaš šta si prije pisao pa nemrem stati iza tebe tek tako
-
Heller
#33 Re: Bošnjački žal za Yugom..
Zato što je Tito pokopo desničare 
A i tja žal kontam ja kad moja stara žali, jebiga imala 20 godina, dobar pos´o i ona i stari i imali cijeli svijet na dlanu, al mi nisu jasni ljudi rođeni 1980 i poslije kad seru o Jugi i Titu
A i tja žal kontam ja kad moja stara žali, jebiga imala 20 godina, dobar pos´o i ona i stari i imali cijeli svijet na dlanu, al mi nisu jasni ljudi rođeni 1980 i poslije kad seru o Jugi i Titu
- vatrogasac
#34 Re: Bošnjački žal za Yugom..
Ko kakve koristi ima od žaljenja i zar nije u opštoj dezorijentaciji Bošnjaka koji jedini u BiH trenutno ne znaju 'ni kud su pošli ni odakle došli' jer smo se ideološki izdijelili na sve moguće pravce dok to neko mudro koristi (i unutar nas i izvan nas). Ova nostalgija je samo dokaz tog beznađa umjesto da se energija iskoristi za ovo danas i ono što nas čeka sutra mi kukamo, žalimo, spavamo i snijemo nekakve snove.miki.ba wrote:Ali je bar bilo ljudi, a sad smo haman svi u gradovima.vatrogasac wrote:Nije sve bilo sarajevski asfalt u Bosni. Bilo je tu i blata i borbe da se preživi. Pogledaj Kuduza i Ovo malo duše.miki.ba wrote: Ljudi žale za poslom, žale za uređenim gradovima, za mnogo toga...
Tu gdje je bilo blato i sad je, samo se eto nema ko žaliti.
-
miki.ba
#35 Re: Bošnjački žal za Yugom..
Pa za tim se žali najviše.muniza wrote:Samo molim vas ne spominjite fabrike, rudnike, drvnu industriju, socijalističke katakombe za radnike i slično, sve je to debelo naplaćeno robom i sirovinama iz istih preko leđa "glupog bosanca"...miki.ba wrote:Od Juge ili raspadom?muniza wrote:BiH je republika koja je najmanje dobila a od koje je najviše uzeto. Ne čudi me samo za Bošnjake već i za sve ostale građane BiH...
Ako je u jednom sistemu bilo ovo što ti rece, šta je onda sa ovim sistemom u kojem se za tim žali?
S cim smo mogli platiti uspjeh ako ne robom i izvozom?
PS. Ja žalim upravo za tim, a ne za Jugom.
-
miki.ba
#36 Re: Bošnjački žal za Yugom..
Pricamo o tome jer je tema, a koristi nema nikakve, to si u pravu.vatrogasac wrote:
Ko kakve koristi ima od žaljenja i zar nije u opštoj dezorijentaciji Bošnjaka koji jedini u BiH trenutno ne znaju 'ni kud su pošli ni odakle došli' jer smo se ideološki izdijelili na sve moguće pravce dok to neko mudro koristi (i unutar nas i izvan nas). Ova nostalgija je samo dokaz tog beznađa umjesto da se energija iskoristi za ovo danas i ono što nas čeka sutra mi kukamo, žalimo, spavamo i snijemo nekakve snove.
Bošnjaci su dezorijentisani zato što nemaju zajednicki cilj, a kako stvari stoje nece ga još zadugo imati.
Ideološki su podjeljeni svojom krivicom.
-
sumirprimus
#37 Re: Bošnjački žal za Yugom..
doduse upravu je momak u nekim stvarim,a ne bi ja sad dao ove rahat patnje za tri juge... 
- AleksoMKD
#38 Re: Bošnjački žal za Yugom..
Kolega, po mom misljenju je Makedonija je najvise dobila u Jugi. Ne u odnosu na druge vec za sebe samu u odnosu na ono pre Juge.muniza wrote: Raspadom zasigurno a od juge najmanje uz možda Makedoniju.
Ne spominjem ekonomski i obrazovni napredak koji je neosporan u Makedoniji za vreme SFRJ, vec pre svega smo prvi put u istoriji dobili Makedonsku drzavu, jezik, vlast (OK komunjarsku al ipak Makedonsku), obrazovanje pa cak i autokefalnost crkve.
Bez preterivanja mogu reci da su se prava gradjana smanjila odkako smo samostalni. Na papiru su veca al u realnosti nisu.
Da ne govorim o propadanju skolstva, zdravstva i pravne drzave i rastu korupcije.
Ne znam kako se to gleda kod vas, ali evo pre mesec dana sam majku vodio do bolnice da joj ispitaju tiroidnu zlezdu. Odgovor je bio "nema reagensa, dodjite za mesec dana" i na kraju odosmo privatno i 20 minuta i 30 EUR kasnije smo imali rezultate.
Cesto nema ni zavoja pa moras sam kupit.
Skolstvo je go kurac.
Koliko se secam za vreme Juge nije bilo ljudi koji mogu prebit nekog do invaliditeta i ni minute ne provesti u zatvoru.
To su te stvari zbog kojih ljudi zale za Jugom. Al kako dolaze nove generacije to postaje normalno.
-
muniza
#39 Re: Bošnjački žal za Yugom..
Žalim i ja brate al to je valjda nešto što imamo u svakoj normalnoj državi, nama je priroda dala haman sve.miki.ba wrote:Pa za tim se žali najviše.muniza wrote:Samo molim vas ne spominjite fabrike, rudnike, drvnu industriju, socijalističke katakombe za radnike i slično, sve je to debelo naplaćeno robom i sirovinama iz istih preko leđa "glupog bosanca"...miki.ba wrote: Od Juge ili raspadom?
Ako je u jednom sistemu bilo ovo što ti rece, šta je onda sa ovim sistemom u kojem se za tim žali?
S cim smo mogli platiti uspjeh ako ne robom i izvozom?
PS. Ja žalim upravo za tim, a ne za Jugom.
Ovaj sistem danas ima jedan pridjev a taj prijev je "raspad", znači raspad sistema i to se ne može porediti ni sa jednom funkcionalnom zemljom na svijetu. Tu i usporedba sa Albanijom izgleda smiješno...
Imali smo sve to ali nikako se ne mogu otarasiti osjećaja da smo mi najmanje od svega toga imali. Plate minimalac, obrazovanje minimalac dok se pola juge grijalo našim ugljem, pokretalo našom strujom, sređivali stanove našim drvetom, pravili autoputevi našim šljunkom i cementom. Gdje su nama ti autoputevi, gdje su nama intelektualci iz toga doba, većina nepsimenih i dan danas je iz onog sistema. Životarili smo onoliko koliko su nam dopuštali a ironija je da smo imalo pametni sa svim tim resursima bi rasturali. i tada i danas, al znaš ti nas...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#40 Re: Bošnjački žal za Yugom..
Boli me q za ideju Jugoslavije al' ne može me niko ubijediti da moj stari nije živio 10 puta bolje od mene, uostalom ja bi' vjerovatno danas imao posao.
-
sumirprimus
#41 Re: Bošnjački žal za Yugom..
upravo to,kakav god da je imali su posao,svi koji su htjeli...mleetavi wrote:Boli me q za ideju Jugoslavije al' ne može me niko ubijediti da moj stari nije živio 10 puta bolje od mene, uostalom ja bi' vjerovatno danas imao posao.
a i školstvo veli nikakvo bilo,
-
Yug
#42 Re: Bošnjački žal za Yugom..
U cemu se ogleda nezavisnost novonastalih drzava ex-yu.Po cemu su one nezavisne ako izuzmemo formu samo.?
-
muniza
#43 Re: Bošnjački žal za Yugom..
Makedoniju uzeh sa primjer samo da ne zvuči kao da smo bili najviše iskorišteniAleksoMKD wrote:Kolega, po mom misljenju je Makedonija je najvise dobila u Jugi. Ne u odnosu na druge vec za sebe samu u odnosu na ono pre Juge.muniza wrote: Raspadom zasigurno a od juge najmanje uz možda Makedoniju.
Ne spominjem ekonomski i obrazovni napredak koji je neosporan u Makedoniji za vreme SFRJ, vec pre svega smo prvi put u istoriji dobili Makedonsku drzavu, jezik, vlast (OK komunjarsku al ipak Makedonsku), obrazovanje pa cak i autokefalnost crkve.
Bez preterivanja mogu reci da su se prava gradjana smanjila odkako smo samostalni. Na papiru su veca al u realnosti nisu.
Da ne govorim o propadanju skolstva, zdravstva i pravne drzave i rastu korupcije.
Ne znam kako se to gleda kod vas, ali evo pre mesec dana sam majku vodio do bolnice da joj ispitaju tiroidnu zlezdu. Odgovor je bio "nema reagensa, dodjite za mesec dana" i na kraju odosmo privatno i 20 minuta i 30 EUR kasnije smo imali rezultate.
Cesto nema ni zavoja pa moras sam kupit.
Skolstvo je go kurac.
Koliko se secam za vreme Juge nije bilo ljudi koji mogu prebit nekog do invaliditeta i ni minute ne provesti u zatvoru.
To su te stvari zbog kojih ljudi zale za Jugom. Al kako dolaze nove generacije to postaje normalno.
U biti to što ste vi doživjeli sa Jugom nama se desilo sa austrougarskom, od kaldrma i kuća od zemlje su napravili europske gradiće. Juga je u biti gradila samo ono što je bilo od opšteg interesa, fabrike, naselja za radnike, željeznice za lakši izvoz (krađu)...
A vidim i kod vas je isto što se zdravstva tiče, žao mi je iskreno. Još malo pa će ljudi bez novca umirati od gripe ko što umiru u Americi.
- vatrogasac
#44 Re: Bošnjački žal za Yugom..
Zavisi. I onda su bili bez posla.mleetavi wrote:Boli me q za ideju Jugoslavije al' ne može me niko ubijediti da moj stari nije živio 10 puta bolje od mene, uostalom ja bi' vjerovatno danas imao posao.
Ili su dizali demonstracije zbog posla. Pogledaj transparente.
- славянин
#45 Re: Bošnjački žal za Yugom..
Prije je mali broj bio nazaposlen (snimci koje si postavio su iz 50ih ?) i eto protestovali su zato.Danas malo ko je zaposlen a niko ne protestuje zbog togavatrogasac wrote:Zavisi. I onda su bili bez posla.mleetavi wrote:Boli me q za ideju Jugoslavije al' ne može me niko ubijediti da moj stari nije živio 10 puta bolje od mene, uostalom ja bi' vjerovatno danas imao posao.
Ili su dizali demonstracije zbog posla. Pogledaj transparente.
-
elcaliente
#46 Re: Bošnjački žal za Yugom..
Pate ljudi za sigurnosti koju su imali, pate za uredzenim sistemom, pate za standardom koji su tada imali i pate za tadasnim socijalnim sistemom. A mislim da najvise pate za ponosom koji su imali tada, jer su tada iz sve duse govorili da su Jugosloveni i bili su postovani, danas kada kazes da si Bosanac sam se osjeces kao najvece smece a drugi te gledaju odmah kao socijalni slucaj.
Poslije toliko svega kako nam je bilo lose Jugi izborili smo se da sami sa sobom upravljamo, dobili smo ono sto smo htjeli. bosnje vladaju bosnjama, samo sto se sistem vladavine Bosnja tradicionalno okrece uvijek turskom feudalizmu, jer svaki bosnjo u dusi zeli da bude pasa ili beg.
Danas imamo nase ljude na vlasti, sve je podredzeno vjeri, pozdravljamo se na arapskom jeziku, pustamo brade kao cetnici 41 i zadovoljni smo. Sto rece Sulejman Kupusovic nikada vise dzamija i vjere a nikada vise nemorala i kradje.
Pa tako nas dragi vodza Izetbegovic mladzi pusti lagano bradu, dodje izbjeglicko naselje poselami sve od reda, obeca da ce im dati po 20km ako glasaju za njega na sljedecim izborima mahne rukom i sjedne u svog audija od 200.000KM kojeg su te iste izbjeglice platile i kaze sam sebi e jesam pasa.
Najbolji primjer danasnjeg stanja u "drzavi je serija dva smo svijeta razlicita" to najbolje pokazuje ko nam je na rukovodecim mjestima.
Poslije toliko svega kako nam je bilo lose Jugi izborili smo se da sami sa sobom upravljamo, dobili smo ono sto smo htjeli. bosnje vladaju bosnjama, samo sto se sistem vladavine Bosnja tradicionalno okrece uvijek turskom feudalizmu, jer svaki bosnjo u dusi zeli da bude pasa ili beg.
Danas imamo nase ljude na vlasti, sve je podredzeno vjeri, pozdravljamo se na arapskom jeziku, pustamo brade kao cetnici 41 i zadovoljni smo. Sto rece Sulejman Kupusovic nikada vise dzamija i vjere a nikada vise nemorala i kradje.
Pa tako nas dragi vodza Izetbegovic mladzi pusti lagano bradu, dodje izbjeglicko naselje poselami sve od reda, obeca da ce im dati po 20km ako glasaju za njega na sljedecim izborima mahne rukom i sjedne u svog audija od 200.000KM kojeg su te iste izbjeglice platile i kaze sam sebi e jesam pasa.
Najbolji primjer danasnjeg stanja u "drzavi je serija dva smo svijeta razlicita" to najbolje pokazuje ko nam je na rukovodecim mjestima.
-
sumirprimus
#47 Re: Bošnjački žal za Yugom..
muniza wrote: Makedoniju uzeh sa primjer samo da ne zvuči kao da smo bili najviše iskorišteni
U biti to što ste vi doživjeli sa Jugom nama se desilo sa austrougarskom, od kaldrma i kuća od zemlje su napravili europske gradiće. Juga je u biti gradila samo ono što je bilo od opšteg interesa, fabrike, naselja za radnike, željeznice za lakši izvoz (krađu)...
A vidim i kod vas je isto što se zdravstva tiče, žao mi je iskreno. Još malo pa će ljudi bez novca umirati od gripe ko što umiru u Americi.
ovo je najace kad izdovje neki primejr i porede,najrazvijenije zemlje svijeta sa nama...
i pazi ovo, gradili samo no sto je bilo od opšteg interesa...
jebo jugu idemo dalje,al ovakvi maksimi,kad pocnu Hlupat...
- sema911s
#48 Re: Bošnjački žal za Yugom..
rodjen 86 pa neznam kako je bilo al iz mnogih prica kazu:
policija bila policija i ako se zvala milicija ne ko da danasnji pederi,.
imao si posao kakav takav do 25
morao si u vojsku
po tadasnjem asfaltu se jos vozimo
mogli smo na more kada smo htjeli nije mi trebao pasos do trogira
obezbjedjeno stambeno pitanje(i ako se mnogi pitaju kako)
firme u kojima si radio izgradile pola afrike i danasnjih dzamahirija naftom bogatih arapa,
imao si kaku taku slobodu kretanja
zalim time da kada ode sarajevo u beograd i isprasi partizan,.
zalim za kk bosnom,.
(tada su starci napravili kucu za 3 god bez marke posudjene a ja sam 83kKM kredita podigao za 43m2otplacivat narednih 10god
sta sada imamo:
mogu u bogomolju svaki tren, mogu odatle da ne izlazim,
mogu da kradem
mogu javno da svakog politicara izhebem ko budalu jer imam slobodu govora
imam posao al ko da ga i nemam
mogu na more do neuma,. jer nemam dovoljno eura da prebroje hrvatski granicnici,.
imamo 5c kojeg obecavaju 20god,.
da bismo imali ovo danas sto imamo neke budale razhebase jugu i dobismo taj rat pa i ja i mnogi izgubise mnogo,. neki dobise kasike neki ko ja gelere,.
kada pogledam sta su moji starci imali od 1958 i 1961 kada su rodjeni do 1992,. kako su zivjeli
jest da nisu imali internet, mobitele, danasnja auta, danasnju lagodu zivljenja,. al sve bi te androide ajfone zamjenio da kada odem u siroki ne geldaju mene ko semira ko nekog loseg il kada biciklam po palama i romaniji da ne strahujem dal ce naici neki pravoslavac kojem cu ja ko musliman(i ako ne praktikujem nista samo mi ime tako) za njega sam prijetnja,.
toga kazu prije nije bilo il u manjem obimu ,.,
il kada mi obiju stan i nazoves policiju i oni za par dana nadju ko je i sta i jos ga izdegenece a ne ko danas otvoreno mi taj policajac kaze pa nisu punu odnijeli, i neznamo ko su pocinioci al su nam od prije poznati,.
zalim samo za tim osjecajem sigurnosti kojeg danas nemam(mozda ovi sto rade na budzet d.o.o imaju al nece ni oni dugo)
i prije je drzavu bolilo za obican narod al su ipak ponekad nesto davali,. medjutim danas sta je meni dato od 92 do danas,. ako moze neko nek napisee
policija bila policija i ako se zvala milicija ne ko da danasnji pederi,.
imao si posao kakav takav do 25
morao si u vojsku
po tadasnjem asfaltu se jos vozimo
mogli smo na more kada smo htjeli nije mi trebao pasos do trogira
obezbjedjeno stambeno pitanje(i ako se mnogi pitaju kako)
firme u kojima si radio izgradile pola afrike i danasnjih dzamahirija naftom bogatih arapa,
imao si kaku taku slobodu kretanja
zalim time da kada ode sarajevo u beograd i isprasi partizan,.
zalim za kk bosnom,.
(tada su starci napravili kucu za 3 god bez marke posudjene a ja sam 83kKM kredita podigao za 43m2otplacivat narednih 10god
sta sada imamo:
mogu u bogomolju svaki tren, mogu odatle da ne izlazim,
mogu da kradem
mogu javno da svakog politicara izhebem ko budalu jer imam slobodu govora
imam posao al ko da ga i nemam
mogu na more do neuma,. jer nemam dovoljno eura da prebroje hrvatski granicnici,.
imamo 5c kojeg obecavaju 20god,.
da bismo imali ovo danas sto imamo neke budale razhebase jugu i dobismo taj rat pa i ja i mnogi izgubise mnogo,. neki dobise kasike neki ko ja gelere,.
kada pogledam sta su moji starci imali od 1958 i 1961 kada su rodjeni do 1992,. kako su zivjeli
jest da nisu imali internet, mobitele, danasnja auta, danasnju lagodu zivljenja,. al sve bi te androide ajfone zamjenio da kada odem u siroki ne geldaju mene ko semira ko nekog loseg il kada biciklam po palama i romaniji da ne strahujem dal ce naici neki pravoslavac kojem cu ja ko musliman(i ako ne praktikujem nista samo mi ime tako) za njega sam prijetnja,.
toga kazu prije nije bilo il u manjem obimu ,.,
il kada mi obiju stan i nazoves policiju i oni za par dana nadju ko je i sta i jos ga izdegenece a ne ko danas otvoreno mi taj policajac kaze pa nisu punu odnijeli, i neznamo ko su pocinioci al su nam od prije poznati,.
zalim samo za tim osjecajem sigurnosti kojeg danas nemam(mozda ovi sto rade na budzet d.o.o imaju al nece ni oni dugo)
i prije je drzavu bolilo za obican narod al su ipak ponekad nesto davali,. medjutim danas sta je meni dato od 92 do danas,. ako moze neko nek napisee
-
Yug
- vatrogasac
#50 Re: Bošnjački žal za Yugom..
Snimci su iz 60ih. Snalazili se ljudi svakako pa su mnogi odlazeći trbuhom za kruhom po bijelom svijetu nisu više ni vraćali. Kakva muka je Fadila Štila natjerala u Kugensave?славянин wrote: Prije je mali broj bio nazaposlen (snimci koje si postavio su iz 50ih ?) i eto protestovali su zato.Danas malo ko je zaposlen a niko ne protestuje zbog toga
Ništa mi drugo ljudi u životu nisu govorili nego samo - šuti, šuti, šuti i šuti. A ja neću da šutim! Kako i ne bi. Odem neki dan u preduzeće - Imal posla? Nema! Oćel bit? Kaže - Možda! Pa kad da dođem? Dođi sutra. Dođem sutra. Imal posla? Nema! Oćel bit? Kaže - Možda! Pa kad da dođem? Dođi sutra. E ne dođem im ja sutra. Dođem preksutra. Imal posla? Nema! Reko - Dobro je. Dobro je. Kaže on - Biće bolje. Oće reko kad meni nokat naraste tamo đe nikad nije rasto. Oće, oće.
Dođem kući. Mislim se šta ću i kako ću, i odlučim - Njemačka! Ma idem i ja u tu Njemačku da vidim i ja tu Njemačku da joj njemačku. Izvadim oni pasoš i vizu, ižljubim se sa ženom i sa sinovma i razgulim u Kugensave.
http://www.nicijazemlja.net/portal/webc ... bosne.html