U cemu je problem...? Naglasio sam "kao neki drugi", misleci na muslimane koji su mislili glavom...muniza wrote:Sad kopiraš dio koji ti odgovara, u postu iznad sam rekao "pripadnici NOB-a, muslimanskih milicija i donekle čak i HD", naravno da smo u partizanima pokazali zube, to je i bila jedina normalna odluka tada iako bi i tu moglo biti diskusije zbog četnika koji su se preobukli u partizane ali nije tema...nosara wrote:Nije im palo na pamet da se prikljuce partizanima (kao neki drugi) i pokazu zube, vec su morali hitleru polizat supak...?muniza wrote: Namjerno sam napisao tako da izgleda malo provokativno. Bit je u tome da su muslimani bili naoružani, prekaljeni borci, željni osvete. Handžarovci nisu stvorili ništa direktno, bili su neprijatelji države ali su bili pokazatelj da i mi imamo zube kad zatreba i ulili strah u kosti velikosrbima. Dovoljno da se zna da se više nije moglo s nama kako požele komšije sa istoka.
Istorijska greska...
Ne vidim nikakvu razliku izmedju handzarovaca i cetnika, a "preoblacenje" se zvanicno naziva amnestijom i vrijedilo je za sve, osim hard-core ustasa... Bila je jedna i nakon zadnjeg rata... A ako je Tito propustio da napravi selekciju izmedju zavedenih i koljaca, neka to ide na njegov ceh kao i na ceh muslimana - Bosnjaka komunista, koji su kasnije sutili o tome... Ali ne pada mi na pamet da im zbog toga bilo sta zamjerim... Hvala im sto sam zivio kao covjek, veci dio svog dosadasnjeg zivota...